Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 22:04

steru pisze:
Ja tam nigdy Gajtkowskiego za talent nie uważałem. Zwyczajny napastnik jakich w polskiej lidze pełno. Robak zresztą też. Gdyby to były prawdziwe talenty to by ich forma rosła. W końcu grali w dobrych klubach, z dobrymi trenerami i dobrym zapleczem.
Coz Gajtkowski dosc wczesnie pokazal sie w lidze. Mial spory potencjal. Robak to zawodnik grajacy w ataku efektownie, lecz marnujacy duzo okazji strzeleckich.
Moze Gajtkowski to zly przyklad, ale..

Zobaczymy co sie dzieje ze ta wspaniala "generacja".
Sebus Mila nie odnalazl sie w Valarendze.
Lukasz Madej przeszedl wlasnie do Academiki Coimbra
Krzysztof Kazimerczak bez klubu..
Mierzejewski w Widzewie i sam dobrze wiem jaki ma potencjal :prochno: .
A pierwszy bramkarz naszych juniorow Pawel Kapsa jest rezerwowym bramkarzem Lechii ( Przypomne, ze jego zastepca byl Kuszczak).

Ciekaw jestem ktory z listy Benhakkera liczacej 20 pilkarzy zostanie powolanych na pierwszy mecz sparingowy z Ukraina.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 22:14

Co do przykładów, które podałeś to głównie dotyczą one piłkarzy którzy wyjechali za granicę licząc na wielki sukces, grę w podstawowym składzie, pieniądze... Prawda jest taka, że polscy piłkarze za granicą łatwo nie mają. Oczywiście jest kilka wyjątków ale trzeba być realistą. Jeden sezon w wysokiej formie, transfer za granicę i co? Totalna klapa. Taki Mila, Kosowski, Matusiak to są świetne przykłady. Błyszczeli w polskiej lidze, w kadrze, pojechali na zachód i grzali ławę. Forma ginęła, psychika siadała i przychodziła pora na powrót do Polski. A potem piłkarz już nie ten sam. Przykra prawda ale niestety niewielu naszych piłkarzy nadaje się na zagraniczne wojaże. W ostatnich latach tak naprawdę głośno za granicą było tylko o Borucu, Żurawskim, Lewandowskim i Kuszczaku. A trzeba zauważyć, że są to piłkarze z duża lepszą marką niż Ci wcześniej przez Ciebie wymienieni. Osobiście cieszę się jak jest głośno o jakimś potencjalnym transferze za granicę a potem do niego nie dochodzi. Przykłady? Majewski, Garguła czy też Iwański. Cieszę się, że pozostali w polskiej lidze. Uważam, że czas na wyjazd jeszcze mają a przynajmniej w tym momencie ich kariera się nie załamie a będzie stała na równym poziomie...

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 22:50

Zobaczymy jak Leo bedzie wprowadzal mlodych. Majewskiego, Rybusa, Bandrowskiego i moze Lewandowskiego.

A co do twojego posta. Masz racje co do transferow zagranicznych. Jednak moze przyczyna ich przecietnej gry lezy blizej. Trudno powiedzec, czy nie rozwijaja sie na maire swoich mozliwosci z powodu intrafstruktury klubowej, trenerow czy slabej psychiki.

Kiedys Benhakker stwierdzil, ze polscy pilkarze maja duzy potencjal, ale ich problem lezy w psychice. Cos w tym napewno jest..

Przypomina mi sie przeczytany jakis rok temu wywiad w pilce noznej z Czeslawem Michniewiczem. Powiedzial on, ze Lukasz Madej moglby byc najlepszym pilkarzem polskim, jednak spalil sie psychicznie i woda sodowa uderzyla mu do glowy. Stwierdzil tez, ze gdyby pokazal 100% swoich mozliwosci Kuba Blaszczykowski moglby mu buty czyscic.

Niestety..
Tak swietnie zapowiadajacy sie pilkarze jak Mila znani sa z jednej bramki zdobytej Citzens w barwach Dyskobolii.
Pilkarze jednej rundy..

PS: Zauwazyl kto, ze ostatnio cos duzo Brazylijczykow z polskimi korzeniami przyjezdza do Polski? Jakis pomocnik z Jagi i Markovsky z
Gornika. Moze to za sprawa sukcesu Rogera? :smile:

EDIT: Heh, kolejna szopka. Widzew zagra w 1 lidze( postepowanie zakonczone), zas Zaglebie Lubin moze zagrac w wkstraklasie ( wyrok nie prawomocny).

Jezeli dojdzie do tego, ze Polonii Bytom zostanie odebrana licencja ( Podobno dzisiaj minister Dzewiecki ma ja rozpatrzyc) mozemy w ekstraklasie ogladac zarowno Widzew jak i Zaglebie.. Kosztem Arki Gdynia i Polonii Bytom.

Teraz to liga musi zostac przelozona :prochno: .
SKANDAL ! Ciekaw jestem komentarzy Kozminskiego i Tomaszewskiego :smile:

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 14:44

A więc napiszę krótko.
Sprzedawczyki nadal będą sprzedawać mecze w EKSTRAKLASIE...
Za sprzedawanie, kara degradacji powinna być bezwzględna i nie podważalna.

Ps.
Zna ktoś zawodowego snajpera-zabójcę? ;)

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 14:53

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=94370 Zagłębie w Ekstraklasie :shock: :shock: .Takie rzeczy to tylko w polskiej lidze :roll: . I jak to jej nie kochać? :D .

Jedyne co mnie martwi to to, że taki świetny trener jakim bez wątpienia jest Czesio Michniewicz będzie prowadził zespół w 1 lidze :( .Żal mi też Żurawia nie oglądam Bundesligi to byłem bardzo ciekaw jak radzi sobie ten obrońca, no, ale ... z tego wyszło :doh:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 14:55

paku pisze: Ps.
Mysle, ze twoi koledzy powinni znac swietnego snajpera, ktory celnie rzuca nozami do celu :lol:
Okoni pisze:
Jedyne co mnie martwi to to, że taki świetny trener jakim bez wątpienia jest Czesio Michniewicz będzie prowadził zespół w 1 lidze :( .Żal mi też Żurawia nie oglądam Bundesligi to byłem bardzo ciekaw jak radzi sobie ten obrońca, no, ale ... z tego wyszło :doh:
Michniewicz bedzie komentowal mecze :wink: .
A co do Arki.. Postepowanie w sprawie Zaglebia wcale sie nie skonczylo. Mozliwe jest, ze Miedziowi wystapia w Ekstraklasie, aby po pewnym czasie sie dowiedzec iz.. jednak ciazy na nich kara degradacji.
Cytat z pilka.pl pisze: Trybunał rozpatrywał również odwołanie od kar nałożonych przez PZPN złożone przez Zagłębie Lubin. W tym przypadku postanowiono odroczyć wydanie decyzji, ale jednocześnie wstrzymać wykonanie orzeczenia
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2008, 14:58 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 14:58

Juventino90 pisze:
paku pisze: Ps.
Mysle, ze twoi koledzy powinni znac swietnego snajpera, ktory celnie rzuca nozami do celu :lol:
A ja myślę ze Twoi koledzy by się lepiej sprawdzili w zorganizowanej grupie, podobnej jak ta w Wilnie... ;)

- PZPN może nie zastosować się do decyzji trybunału (o takiej możliwości mówił już wcześniej rzecznik związku Zbigniew Koźmiński, popiera ją również np. Michał Tomczak, były szef Wydziału Dyscypliny PZPN) i nie dopuścić do rozgrywek ekstraklasy Zagłębia, a do pierwszej ligi (dawnej drugiej - Widzewa).

- Rozgrywki zostaną przełożone, a decyzja: który klub w której gra lidze - zostanie podjęta za kilka dni, po bardziej szczegółowych analizach.

- PZPN jeszcze dziś zaakceptuje orzeczenie trybunału i w rozpoczynających się w piątek rozgrywkach w ekstraklasie zagra Zagłębie (kosztem Arki Gdynia), a w pierwszej lidze - Widzew (kosztem ŁKS Łomża).

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 15:01

paku pisze: Daruj sobie.
Wybacz. Nie moglem sie powstrzymac :)
paku pisze: - PZPN może nie zastosować się do decyzji trybunału (o takiej możliwości mówił już wcześniej rzecznik związku Zbigniew Koźmiński, popiera ją również np. Michał Tomczak, były szef Wydziału Dyscypliny PZPN) i nie dopuścić do rozgrywek ekstraklasy Zagłębia, a do pierwszej ligi (dawnej drugiej - Widzewa).

- Rozgrywki zostaną przełożone, a decyzja: który klub w której gra lidze - zostanie podjęta za kilka dni, po bardziej szczegółowych analizach.

- PZPN jeszcze dziś zaakceptuje orzeczenie trybunału i w rozpoczynających się w piątek rozgrywkach w ekstraklasie zagra Zagłębie (kosztem Arki Gdynia), a w pierwszej lidze - Widzew (kosztem ŁKS Łomża).

Teraz nie wyobrazam sobie, zeby start lig nie zostal przelozony.
Swoja droga nie wyobrazam sobie, zeby rownie dziwni ludzie przesiadywali w WD czy PZPN.

Ja uwazam, ze Widzew powinien zostac zdegradowany lub dostac ujemne punkty ale.. Tomczak i jego ekipa nie umieli prawomocnie ukarac Widzew. Teraz widac konsekwencje i znajomosc prawa przez PZPN

Tomaszewski na prezesa :dance: :lol: !

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 15:07

Do 22 sierpnia Zagłębię ma zawieszoną karę degradacji. 22 sierpnia Trybunał podejmie decyzje od degradacji, to Miedziowi, no właśnie, nikt nie wie co się wtedy stanie :think: :think: :lol:

Takiej komedii jaka dzieje się w Polskiej piłce nigdy i nigdzie nie było. I nie będze

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 15:10

Żuk pisze:Do 22 sierpnia Zagłębię ma zawieszoną karę degradacji. 22 sierpnia Trybunał podejmie decyzje od degradacji, to Miedziowi, no właśnie, nikt nie wie co się wtedy stanie :think: :think: :lol:
Moze byc podobna sytuacja jak z Zaglebiem Sosnowiec. A jak pokazala liga byloby to zle dla zawodnikow.
Heh wkoncu dzialacze twierdzili, ze taka sytuacja sie nie powtorzy.
Żuk pisze: Takiej komedii jaka dzieje się w Polskiej piłce nigdy i nigdzie nie było. I nie będze
A jeszcze sie zdziwisz :smile: . Ciagle trwa postepowanie karne z udzialem Jagielloni :smile: a wyhbory tuz, tuz..

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 15:28

Parodia jakiej nie było. Dla mnie to już koniec jakiejkolwiek wiarygodności PZPN. Miarka się przebrała. Rozwalić to wszystko w cholerę i zacząć wszystko od nowa. Dzięki takiej decyzji tracimy na tym wszyscy. Tracimy również w oczach piłkarskiego świata. Zamiast uatrakcyjniać nasze rozgrywki, robimy z nich większe pośmiewisko.

Mam gdzieś taką ligę. Mam gdzieś EURO 2012 ( oddać je Niemcom czy komuś innego ). Mam gdzieś cała Polską piłkę nożną.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 15:36

steru pisze:Dla mnie to już koniec jakiejkolwiek wiarygodności PZPN.
Akurat z dzisiejszymi decyzjami PZPN nie ma nic wspólnego. Mógłbym rzec nawet iż to bardziej oni chcą ukarać winnych niż ten cały Trybunał...

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 15:40

Chwileczkę, Widzew zajął 15 miejsce to jest ewidentny spadek, korupcje im zarzucono co się równa degradacja o jedną klasę, gdyby widzew się utrzymał w sposób sportowy w lidze, to by został zdegradowany o jedną klase tylko i nie było by żadnych odwołań... a tak..
Można kupować mecze i odwołać się do trybunału arbitrażowego (który pewnie pod stołem wziął nieźle w łapę) i być bezkarnym!
Wielki Widzew to ściema, kupowane mecze, zła data założenia... :prochno:
:dance:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 16:12

Kame1988_Kornel pisze: Wielki Widzew to ściema, kupowane mecze, zła data założenia... :prochno:
Moj drogi kolego. Nie masz pojecia, czym byl WIELKI WIDZEW wiec sie nie wypowiadaj.
Jasne Widzew powinien zostac zdegradowany jednak,.. Trzeba umiec degradowac i przestrzegac przepisow. WD tego nie zrobil, wiec Widzew slusznie sie odwolywal. Bo dlaczego mialby zostac poszkodowany? :wink:
Sylwester Cacek ( Właściciel Widzewa) pisze: To jest triumf prawa. Ten werdykt ma ogromne znaczenie, nie tylko dla Widzewa, ale także dla całego polskiego futbolu. Pokazuje bowiem, że w PZPN powinny panować zasady przejrzystości i klarowności przepisów. Jeśli pomyślne dla nas będą również rezultaty kontroli Ministra Sportu, to władze PZPN powinny natychmiast zrezygnować, a związek powinien poddać się gruntownej reformie. Liczę, że o zmiany w polskim futbolu zaczną teraz walczyć również inne kluby"
To teraz po tym skandalu zaczna sypac sie rezygnacja, podobnie jak po "przynaniu" licencji Polonii Bytom, kiedy to rezygnowaly osoby zwiazane z odwolaniem Polonii.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 16:36

paku pisze:
steru pisze:Dla mnie to już koniec jakiejkolwiek wiarygodności PZPN.
Akurat z dzisiejszymi decyzjami PZPN nie ma nic wspólnego. Mógłbym rzec nawet iż to bardziej oni chcą ukarać winnych niż ten cały Trybunał...
Wstyd hańba szopka kino itd. Mi się wydaję że teraz dopiero do korupcji dojdzie. Jednak PZPN i ekstraklasa nie musi się zgadzać z Trybunałem Arbitrarzowym. Jednak jak już zaczną rozgrywki o klasę wyżej to być może będzie to wyglądać tak jak rok temu Zagłebie S. Mimio wszytsko mecze kupywali i kara musi być.
Juventino90 pisze:
Kame1988_Kornel pisze: Wielki Widzew to ściema, kupowane mecze, zła data założenia... :prochno:
Moj drogi kolego. Nie masz pojecia, czym byl WIELKI WIDZEW wiec sie nie wypowiadaj.
Jasne Widzew powinien zostac zdegradowany jednak,.. Trzeba umiec degradowac i przestrzegac przepisow. WD tego nie zrobil, wiec Widzew slusznie sie odwolywal. Bo dlaczego mialby zostac poszkodowany? :wink:
Proszę Cię daruj sobie te gadki. Kupił mecz ?? KUPIŁ Wieć nie rozumiem całej tej historii.

widzew wielki hahah chyba tylko w Łodzi

EDIT:
Prędzej czy później degradacja musi być chyba było by lepiej dla tych drużyn żeby to było prędzej

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
ODPOWIEDZ