Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2008, 13:44

mrozzi pisze:Bardzo dobry transfer dla całego calcio??Nie zgodziłbym się...Malouda grał fenomenalnie w Lyonie,podczas gdy w Barcelonie stał się zwyczajnie zbędnym balastem...Nie można powiedzieć na pewno,czy Francuz odnajdzie się w nowych warunkach-raz już sobie nie poradził...
Tak, ale gdzie? Chelsea, pilka angielska, potrafia zniszczyc najlepszych technikow na swiecie, vel Veron w Man Utd, ktory gdy odchodzil z Lazio byl uznawany za jednego z najlepszych playmakerow tamtych czasach.

Liga angielska to inna para kaloszy. Henry tez wtopil we Wloszech, ale w Anglii gral swietnie. To, ze Malouda sobie radzil srednio w Anglii, wcale mnie nie przekonuje. Ja go wiele razy ogladalem, i w Lyonie, i w Chelsea, i w reprezentacji, i jestem pewny, ze w Romie gralby o wiele lepiej niz w Chelsea.

Bardzo dobry transfer dla Calcio, dlatego, ze zostaje sciagniety pilkarz na pewno wartosciowy, i do tego z ligi angielskiej. Calcio sie wzmacnia, wiec kazdy transfer zza granicy, pilkarza wedlug mnie dobrego, jest korzystny dla wloskiej pilki, ktora mam nadzieje, za niedlugo powroci z powrotem na swoje wlasciwe miejsce w europejskiej pilce.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2008, 14:18

Tego również i sobie życzę...Według mnie włoski styl gry jest najpiękniejszy.Pewnie wielu z Was zdziwi się po przeczytaniu tej wypowiedzi,ale odbieram futbol nieco inaczej.Interesuje mnie taktyka i jej przestrzeganie przez zawodników-w moim przekonaniu znakomite ustawienie zespołu i dyscyplina taktyczna świadczą o klasie drużyny.Nie jest łatwo myśleć jednocześnie o zdobyciu bramki i ściśle trzymać się założeń.Włoski futbol nie jest nastawiony na atak-jednak według mnie jest skierowany do tych,którzy piłką interesują się od dawna i na ten sport spoglądają z nieco innej perspektywy.W chwili obecnej calcio znajduje się na 3 miejscu pod względem popularności(po lidze angielskiej i hiszpańskiej)...Mam jednak nadzieję,że już w najbliższym czasie zmieni się to diametralnie i powrócimy na tron najlepszych lig europejskich.

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2008, 17:21

mrozzi pisze:Tego również i sobie życzę...Według mnie włoski styl gry jest najpiękniejszy.Pewnie wielu z Was zdziwi się po przeczytaniu tej wypowiedzi,ale odbieram futbol nieco inaczej.
Zdziwilaby ta wypowiedz, gdybys to pisal na forum Chelsea, Man Utd, Barcy czy Realu, ale tu jesli dobrze widze, jest forum druzyny wloskiej.

My wszyscy kochamy ta pilke, wiec nikogo twoja opinia nie zdziwi, bo my o tym dobrze wiemy, i to jest rowniez jeden z powodow, czemu ta pilke cenimy najbardziej. Przynajmniej mam nadzieje, ze wiekszosc to tak odbiera.

Obrazek
Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2008, 18:40

Wszystko co Włoskie jest dobre, makaron, football, dziewczyny :) :)

Co do Maloudy, to moim zdaniem, jest to dobry ruch Romy. W Chelsea miał nieudaną przygodą, jednak w Romie powinno być lepiej.

Francuz nie będzie miał już tak dużej rywalizacji czy presji, jaką miał w Londynie.

Jednak kwota 20 mln, jest moim zdaniem za dużo, jednak chcąc kogoś wykupić kogoś od Romka trzeba się wysilić, nie zadowoli się jabolem, trzeba Johnny Walkera.

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2008, 20:44

Żuk pisze:Wszystko co Włoskie jest dobre, makaron, football, dziewczyny :) :)
Slowianskie dziewczyny, chyba jednak lepsze :>

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2008, 21:43

Włoskie dziewczyny najlepsze??Byłeś kiedykolwiek we Włoszech??Jeśli jest jakaś piękna kobieta,to zdecydowanie nadaje się na okładkę jakiegoś magazynu o modzie,jednak lwia część przedstawicielek płci pięknej także podziela Twoje zamiłowanie do makaronu i uwierz,że tendencję do tycia to one mają niesamowitą...Do tego ten ich charakter....Mieszkałem we Włoszech,więc wiem o czym mówię.Zgodzić się zatem muszę z wypowiedzią kibica Interu,choć należy tu przyznać,że rzadko mi się to zdarza :C Co do Maloudy natomiast-piszemy o nim już tak,jakby na 99 % miał się przenieść do Rzymu,a szanse na to póki co są o wiele niższe :lol:

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2008, 22:02

Żuk pisze:Wszystko co Włoskie jest dobre, makaron, football, dziewczyny :) :)
mrozzi pisze:Włoskie dziewczyny najlepsze??
Nie żebym się wtrącał, ale kolega Żuk napisał, że włoskie dziewczyny są dobre, a nie najlepsze... :wink: Wszyscy dobrze wiemy, że 'najwięcej witaminy mają słowiańskie dziewczyny' (taka mała parafraza) :)

Do tematu -> jeśli Malouda przejdzie do Romy, będzie to ich najlepszy transfer ostatnich lat, tak mnie się wydaje przynajmniej. Francuz ma olbrzymi potencjał i w stołecznej drużynie może się przebudzić (co mnie zresztą niepokoi)... :roll:

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2008, 22:42

mrozzi pisze:Włoskie dziewczyny najlepsze??Byłeś kiedykolwiek we Włoszech??
A owszem zdarzylo sie, pare razy.

Hmmm, niech pomysle. Pierwszy raz, mistrzostwa swiata 98, na 3 tygodnie na wakacje. Pozniej 2002, cale wakacje kolo Napoli, pracowalem na plazy, wiec sie "naogladalem" tych "pieknosci".

No i jeszcze 2 razy na Interze.

Jesli mieszkasz to masz pewnie lepszy przeglad ode mnie, ale ja za dobrych wspomnien nie mam jesli idzie o te "walory".

Ja wiem, ze te panie z TV w programach sportowych, i nie tylko, calkiem calkiem wygladaja, ale te panie codzienne z plazy, nie wywarly na mnie wiekszego wrazenia.

Obrazek
Pawel1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 12:43

Moj brat pracowal we Włoszech i mowil mi ze maja tyłki jak szafy wielkie :P

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 12:58

Tak dyplomatycznie, zeby wloszki sie na mnie nie obrazily,

nie zaprzeczam ;p

Obrazek
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 13:19

ja rowniez :)
Choc doswiadczenie mam tylko z Mediolanu, gdzie jezdze na mecze.
Czasem widze jakies perelki w np. w metrze, ale pewnosci, czy to sa faktycznie wloszki to nie mam :)

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 13:40

Włoskie dziewczyny najlepsze??Byłeś kiedykolwiek we Włoszech??
Byłem. Ostatnio w marcu.

Włoszki są dobre :-D, i jak ktoś podkreślił nie napisałem że najlepsze. Chodź mają coś w sobie :wink:. Ba nawet miałem przyjemność baletowania z Włoszkami, same przyjemne wspomnienia :-D

Chodź emo nie brakuje :lol: :lol:
Wszyscy dobrze wiemy, że 'najwięcej witaminy mają słowiańskie dziewczyny'
A jak :D

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2008, 18:10

Gwiazdor reprezentacji Francji w AS Roma

Napastnik piłkarskiej reprezentacji Francji, zawodnik Olympique Marsylia, Djibril Cisse przechodzi do AS Roma - informują włoskie media. Według nieoficjalnych informacji za transfer Cisse klub Serie A zapłaci 7 mln euro.
26-letni Cisse miał od kilku lat problemy zdrowotne. Nękany kontuzjami nie znalazł uznania w oczach trenera piłkarskiej reprezentacji Francji, Raymonda Domenecha i nie został powołany na mistrzostwa Europy, choć w sezonie ligowym 2007/2008 strzelił dla Olympique 15 bramek.

O pozyskanie francuskiego napastnika od kilku miesięcy zabiegał trener Romy, Luciano Spalletti. Zainteresowani byli nim także działacze Fiorentiny, którzy obawiając się możliwości odejścia Adriana Mutu, szukali następcy rumuńskiego piłkarza.
źródło:
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1798 ... omosc.html

Jak dla mnie całkiem dobry ruch, ze strony Romy - pieniądze za Manciniego się przydały i jeszcze nawet im zostało. Co do Cisse, to od czasu drugiego złamania nogi ciągle próbuje, wrócić do świetnej formy. Mam nadzieję, że we Włoszech mu się to uda.

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2008, 18:27

Cisse zamiast Mutu to doskonałe posunięcie. Z naszego punktu widzenia:)

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2008, 18:37

RavaneVialli pisze:Cisse zamiast Mutu to doskonałe posunięcie. Z naszego punktu widzenia:)
Nie zebysmy zyczyli komus kontuzji ;)

ODPOWIEDZ