Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 16:50

steru pisze: Smuda jest dobrym trenerem. Zawsze im brakowało trochę szczęścia.
Czasami nie dopasowal im sedzia, o czym wielokrotnie wspominal Franc Smuda :smile:

A z innej beczki Dedcarga Retegui 32-letni kapitan bylego zespolu Primera Division podpisze kontrakt z Legia.
Jest to srodkowy lub prawy obronca. Pewnie Urban widzi w nim nastepce Astiza. Zobaczymy jak spisze sie Hiszpanski zaciag Legii.
Po meczu z Homelem cieplego slowa na temat hiszpanskiego napastnika nie powiem.

Grzegorz Bonin byly reprezentant polski podpisze kontrakt z Gornikiem Zabrze i bedzie kosztowal 1 mln zlotych. Mysle, ze to transfer godny odnotowania. Bo Bonin posiada niesamowity drybling i napewno poprawi jakosc gry Gornika.

Edit: Korona zdegradowana. Tak jak przypuszczalem odjeto im 7 punktow na starcie.. Wiec Arka w Ekstraklasie.
W srode zostanie podjeta decyzja w sprawie Widzewa i Zaglebia.

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 17:03

Disco - Polo to będzie dopiero porażka :-D (praktycznie tylko nazwa będzie warszawska... Dyskobolia? (Polonia) Warszawa... bo wszystko inne to już Groclin...

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 17:06

Lech zbudował naprawde ciekawą drużyne.Na każdą pozycje ma minimum jednego dobrego gracza,więc spokojnie możę wystawić dwie rownorzędne solidne jedenastki.
Ale czy drużyna Smudy ma szanse na mistrza? Szczerze wątpie.Bo mimo wszystko wydaje mi się ze znów wygra Wisła.

Obrazek
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 17:11

Niasty pisze: Ale czy drużyna Smudy ma szanse na mistrza? Szczerze wątpie.Bo mimo wszystko wydaje mi się ze znów wygra Wisła.
Jeżeli ma być w tym sezonie, tak jak w poprzednim że tylko Wisła i długo, długo nikt... to Ja dziękuję za taką ligę. Dlatego lepiej dla ogół widowiska, jak w walkę włączy się Legia, Lech i Górnik Zabrze...

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 17:31

Kame1988_Kornel pisze:
Niasty pisze: Ale czy drużyna Smudy ma szanse na mistrza? Szczerze wątpie.Bo mimo wszystko wydaje mi się ze znów wygra Wisła.
Jeżeli ma być w tym sezonie, tak jak w poprzednim że tylko Wisła i długo, długo nikt... to Ja dziękuję za taką ligę. Dlatego lepiej dla ogół widowiska, jak w walkę włączy się Legia, Lech i Górnik Zabrze...

Jestem podobnego zdania,ale niestety mam przeczucie że tak własnie będzie.
Faktycznie Wisła nie wzmocniła się za bardzo,ale ma porównywalną kadre,która w poprzednim sezonie zdominowała lige.
Jeśli chodzi o Legie to nie wierze żeby ekipa Urbana włączyła się do walki o mistrza.Wydaje mi się żę to Lech będzie walczył na poważnie z Wisłą.
No ale jak już wspomniałem wydaje mi się żę wygra Wisła.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 17:31

W tym sezonie liga jednak powinna się trochę wyrównać. Duży ruch transferowy na rynku na to wskazuje. Kilka drużyn na prawdę się zbroi a to jeszcze nie wszystko, bo jeszcze jakieś ciekawe transfery mogą się zdarzyć.

Co do Legii i całego "hiszpańskiego zaciągu" to póki co jestem anty nastawiony. Uważam, że dużo ciekawszym rozwiązaniem byłoby rozejrzenie się w Polsce za wzmocnieniami. W tym roku degradacji było tyle co nigdy więc i jest w czym wybierać. Praktycznie każda zdegradowana drużyna ma w swoich szeregach wartościowych piłkarzy dla których gra w Legii czy też Wiśle byłaby wręcz szczytem marzeń.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 17:41

Juventino90 pisze:
steru pisze: Smuda jest dobrym trenerem. Zawsze im brakowało trochę szczęścia.
Czasami nie dopasowal im sedzia, o czym wielokrotnie wspominal Franc Smuda :smile:
Właśnie mi się wydaję, że Lech w ubiegłym sezonie miał dużo szczęścia przypominają mi się ich mecze na wiosnę: w Zabrzu wątpliwy karny na 1-0 w ok 80min. Z Odra sędzia nie dał Odrze karnego na 1-0 kto wie jak by Odra strzeliła. No i wygrany mecz w Warszawie 1-0 czerwona kartka Smoły ( jeśli sędzia wykluczył go z boiska to tych wykluczeń powinno być więcej) Nie dany karny Legii na 1-0 ewidentna ręka. Cóż Lechowi też później należał się karny ale jak by Legia prowadziła 1-0 to mecz mógłby się potoczyć całkiem inaczej.
Na pewno szczęśliwe były też zmiany w postaci Pitrego (którego już niema). Już myślałem, że pan Bóg jednak istnieje i w meczu z Polonią B ich pokarał. To zaś mieli ogromnego farta w postaci Drzymały.
Kame1988_Kornel pisze:Disco - Polo to będzie dopiero porażka :-D (praktycznie tylko nazwa będzie warszawska... Dyskobolia? (Polonia) Warszawa... bo wszystko inne to już Groclin...
Mnie też się wydaje że to będzie porażka. Z klubu odeszli Sikora, Kumbev Rocki na pewno jest to wielkie osłabienie, a zastąpienie nimi zawodnikami z Polonii to nie najlepszy pomysł.
Niasty pisze:Lech zbudował naprawde ciekawą drużyne.Na każdą pozycje ma minimum jednego dobrego gracza,więc spokojnie możę wystawić dwie rownorzędne solidne jedenastki.
Tak tylko mnie ciekawe czy Franz to poukłada? :smile:
steru pisze: Co do Legii i całego "hiszpańskiego zaciągu" to póki co jestem anty nastawiony.

Astiz się sprawdził i to nawet powyżej oczekiwań. Zobaczymy jak Titto i Descarga? Bo w Arru raczej też nie wierze.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 18:10

steru pisze:Praktycznie każda zdegradowana drużyna ma w swoich szeregach wartościowych piłkarzy dla których gra w Legii czy też Wiśle byłaby wręcz szczytem marzeń.
W sumie to masz racje. Ale dopiero teraz prawomocnie zdegradowano Korone, zas sprawa Zaglebia i Widzew rostrzygnie sie w Srode..

I tak:
Robak moze trafic do Legii
Hernani do Wisly Krakow
Kaczmarek do Lechii Gdansk

A sa jeszcze Kowalewski, Zganiacz, Gajtkowski czy Sasin.
Na 100% Korona zostanie rozkupiona

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 18:27

Niasty pisze:Lech zbudował naprawde ciekawą drużyne.Na każdą pozycje ma minimum jednego dobrego gracza,więc spokojnie możę wystawić dwie rownorzędne solidne jedenastki.
Ale czy drużyna Smudy ma szanse na mistrza? Szczerze wątpie.Bo mimo wszystko wydaje mi się ze znów wygra Wisła.
Oni od 3 lat budują ciekawe drużyny i co rok idą na "Majstra".

Sezon zapewne będzie ciekawy.
Szkoda dla mnie jako dla kibica Wisły iż Krakowski klub prześpi okno transferowe i nie dokona transferów. Ale może ich nie trzeba? ;)

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 18:44

paku pisze:
Oni od 3 lat budują ciekawe drużyny i co rok idą na "Majstra".

I z roku na rok jest coraz lepiej.Może teraz...

Obrazek
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 19:25

Juventino90 pisze:Gajtkowski
A czy on jeszcze nie zmienił klubu? Wczoraj w szybkiej piłce chyba był i coś mówił, że teraz liczy się tylko ten klub. Już nie pamiętam który.
Nie znalazłby się tam jako zawodnik korony...

EDIT:
Juventino90 pisze:
darek pisze:
A czy on jeszcze nie zmienił klubu? Wczoraj w szybkiej piłce chyba był i coś mówił, że teraz liczy się tylko ten klub. Już nie pamiętam który.
Mial przejsc do Lechii Gdansk, ale ostatecznie zmienil zdanie i w tym momencie zdecydowal sie na treningi z 1-ligowa Korona.
Tutaj coś o tym.

Nie wiem co mi się tak o nim w głowie wymyśliło :prochno:
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2008, 19:34 przez darek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 19:28

paku pisze: Szkoda dla mnie jako dla kibica Wisły iż Krakowski klub prześpi okno transferowe i nie dokona transferów. Ale może ich nie trzeba? ;)
Mam nadzieje, ze jednak na boiskach OE zawita zawodnik pokroju Kluiverta, Agaliego czy Kallona :wink:
darek pisze:
Mial przejsc do Lechii Gdansk, ale ostatecznie zmienil zdanie i w tym momencie zdecydowal sie na treningi z 1-ligowa Korona.

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 20:33

A Legiunia zakontraktowała kolejnego zawodnika i znowu z Hiszpanii tym razem chodzi o Iniaki'ego Descarge ktory poprzedni sezon rozegral w zdegradowanej juz druzynie Levante rozegral tam 30 meczów jest prawym obroncą http://www.legialive.pl/news/26799_Desc ... Legii.html

P.S warty uwagi film dolaczony do newsa . Niezle sie koles poswiecil :smile:
Mysle ze powinien sie zalapac do 1 skladu wtedy obrona wygladała by niezle (od lewej) : Wawrzyniak Choto Kumbev (Szala) Descarga

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 21:52

darek pisze:
Tutaj coś o tym.

Nie wiem co mi się tak o nim w głowie wymyśliło :prochno:
Mial zostac wypozyczony do Lechii na rok za 200 tys zlotych z opcja wykupienia za 300 tys. Jednak w ostatnim momencie sie rozmyslil, chociaz oba kluby sie porozumialy.. Nawet jak widac na fotografii juz uczestniczyl w treningach.

Swoja droga Gajtkowski to kolejny nie spelniony talent. Swietnie smigal w GKSie Katowice.. Pozniej glosny transfer do Lecha Poznan, gdzie kompletnie zgasl. Pod koniec przygody z Kolejorzem zaczal grac na przyzwoitym poziomie i Korona wykupila go za 1 mln zlotych. Pierwsza runde Gajtek w Koronie mial dobra, by pozniej zgasnac i oddac miejsce w skladzie Robakowi.

Szkoda, ze tak koncza nieoszlifowane talenty w polskiej pilce..

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 21:56

Juventino90 pisze:Swoja droga Gajtkowski to kolejny nie spelniony talent. Swietnie smigal w GKSie Katowice.. Pozniej glosny transfer do Lecha Poznan, gdzie kompletnie zgasl. Pod koniec przygody z Kolejorzem zaczal grac na przyzwoitym poziomie i Korona wykupila go za 1 mln zlotych. Pierwsza runde Gajtek w Koronie mial dobra, by pozniej zgasnac i oddac miejsce w skladzie Robakowi.

Szkoda, ze tak koncza nieoszlifowane talenty w polskiej pilce..
Ja tam nigdy Gajtkowskiego za talent nie uważałem. Zwyczajny napastnik jakich w polskiej lidze pełno. Robak zresztą też. Gdyby to były prawdziwe talenty to by ich forma rosła. W końcu grali w dobrych klubach, z dobrymi trenerami i dobrym zapleczem.

ODPOWIEDZ