Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 12:12

Listkiewicz bedzie kandydowal.. Zostawiajac Polonie Bytom w ekstraklasie dostanie poparcie glosow ze Slaska.

Ty wiesz w ktorej lidze Widzew zagra? Brawo.. Ja myslalem, ze sie dowiem 16 Lipca, ale widocznie ty juz wszystko wiesz.

Jezeli decyzje oficjalna mozna zmienic, nie nazywa sie jej wtedy oficjalna czytaj ostateczna. Rok temu podobnie bylo z Ruchem Chorzow.
Czym to grozi? Mozliwoscia zgloszenia kuratora przez Widzew. Smrod pozostanie jeszcze na dlugo, bo sprawa bedzie sie ciagnac z powodu nieprawidlowego karania WD. Ale o tym pisac mi sie nie chce.. Bo ty pewnie wiesz swoje. Uspokoje cie piszac, ze Legii i korupcji tez bedzie glosno :wink:

Ogolnie cala ta sprawa z licencjami to wielka farsa.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 13:05

Juventino90 pisze:Listkiewicz bedzie kandydowal.. Zostawiajac Polonie Bytom w ekstraklasie dostanie poparcie glosow ze Slaska.
http://wiadomosci.onet.pl/1729045,11,1,1,item.html

Coś kręcisz?
Juventino90 pisze: Ty wiesz w ktorej lidze Widzew zagra? Brawo.. Ja myslalem, ze sie dowiem 16 Lipca, ale widocznie ty juz wszystko wiesz.
Nie ma innego wyjścia. Bądźmy obiektywni.
Juventino90 pisze: Czym to grozi? Mozliwoscia zgloszenia kuratora przez Widzew. Smrod pozostanie jeszcze na dlugo, bo sprawa bedzie sie ciagnac z powodu nieprawidlowego karania WD.
Ale o tym pisac mi sie nie chce.. Bo ty pewnie wiesz swoje.
I co to komu da, że w PZPN będzie kurator? Smród jest wystarczająca duży z kuratorem czy bez.
Nie ma co się kłócić kupili mecz degradacja o klasę niżej. Ja nie widzę żadnego problemu. Zresztą kurator już był i nic złego się nie stało.
Juventino90 pisze: Uspokoje cie piszac, ze Legii i korupcji tez bedzie glosno :wink:
Ta jeśli kupili. To kara ma być. Skąd wiesz, że Legia kupywała mecze? Masz takie info podaj je albo idź do prokuratury ;-) Według mnie odkąd jest ITI nie kupiła żadnego meczu, a wcześniej kto wie?

PS Nie chce mi się już prostować twoich informacji wziętych nie wiadomo skąd.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 13:45

Juventino90 pisze:Jeszcze bardziej zdenerwowaolbym sie, gdyby Listkiewicz ponownie zostal wybrany prezesem PZPN :/ .
A wolisz na jego miejscu niejakiego Latę? Bo ja z dwojga złego popieram Listkiewicza, który nie jest antybeenhakkerowskim zwolennikiem polskiej myśli szkoleniowej. Dopóki nie znajdzie się zupełnie nowy nie umoczony w korupcję kandydat na prezesa, nie widzę lepszej osoby od Listka, który ma wtyki UEFA i może nam pomóc przy organizacji Euro 2012.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 14:03

"(...) Pewnie dlatego, że lada dzień są wybory władz związku. Jeśli działania zarządu były spowodowane obietnicą poparcia w wyborach, to mamy do czynienia z korupcją"

Jak dla mnie sytuacja z Polonia to taka "kiełbasa wyborcza".
Co do Legii- pozyjemy zobaczymy. Najpierw Jaga, pozniej Craxa.

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2008, 00:22

oliver pisze:
Juventino90 pisze:Listkiewicz bedzie kandydowal.. Zostawiajac Polonie Bytom w ekstraklasie dostanie poparcie glosow ze Slaska.
http://wiadomosci.onet.pl/1729045,11,1,1,item.html

Coś kręcisz?
Duzo aktualniejsza wiadomosc. A wiec jednak nic nie wiadomo.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2008, 07:49

Prawda jest taka, że dorwały się świnie do koryta i teraz będą z całych sił walczyć żeby przy tym korycie pozostać.

Listkiewicz głupi nie jest. Wie, że jego znajomości w UEFA, że nasza organizacja EURO, powinny wystarczyć aby pozostać na stanowisku. No bo tak : Platini jest za nim a jego zdanie teraz jest ważne dla wszystkich kibiców piłki nożnej w Polsce. Będzie EURO czy nie? Zapewne Listkiewicz ma być takim "zabezpieczeniem" dla tej imprezy. Kieruje związkiem w całym czasie trwania spraw związanych z organizacją więc w teorii taka osoba powinna pozostać, bo wprowadzenie nowego prezesa może skomplikować sprawy...

Jak będzie to się okaże ale mam takie przeczucie że Listkiewicz pozostanie. Może w kontekście EURO to dobrze, ale patrząc na naszą piłkę klubową to będzie kolejny gwóźdź do trumny...

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2008, 11:37

Ciekaw jestem kto jeszcze bedzie kandydowal..
Moze Grzesiu Lato :/ , Jan Tomaszewski :prochno: lub Jerzy Engel :| .

Moim zdaniem w powolanych wladzach nie powinno byc wszystkich dotychczasowych "panow". Wkoncu oni akceptowali korupcje, a w tym momencie w Ekstraklasie panuje wielki chaos.

Jak wczesniej napisalem. Zostawiajac Polonie Bytom w ekstraklasie Listkiewicz dostal poparcie wyborcow ze Slaska.
Jestem pewny, ze to on zostanie prezesem.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2008, 12:27

Stec kiedyśtam zastanawiał się, czy kandydatura Laty przypadkiem nie ma doprowadzić do wzrostu poparcia dla Listka - moim zdaniem coś w tym jest.
Jaki jest Listek wiemy wszyscy, ale też chyba nikt z nas, jeśli miałby wybierać między nim, a Latą albo - co gorsza - Tomaszewskim, nie zdecydowałby się na tego drugiego (albo - o zgrozo - trzeciego). Taka jest niestety smutna rzeczywistość polskiej piłki i PZPR, tfu - PZPN.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 13:32

Juventino90 pisze: A juz wiemy, ze szatnie LKsu zostala zamknieta, a sam KS bedzie grac w Belchatowie.
ad1. Mniej gazet typu "Fakt" i "Gazeta Wybiórcza"
ad2. ŁKS będzie grał w Łodzi...
a po 3... Z Widzewa to już się każdy śmieje z tych ich odwołań... korupcja była ? była, więc kara być powinna... (kara degradacji ? jak najbardziej...) a dodatkowo spadli w sposób sportowy ? spadli (bo byli najsłabszą drużyną w lidze Widzew - Polonia Bytom 2:4, Widzew - Zagłębie Sosnowiec 0:1, Łódzki KS - Widzew 2:0) wiec spadli w sposób sportowy + degradacja, wiec nie wiem po co te wszystkie odwołania... Poza tym nie ma już Widzewa w Ekstraklasie, więc nie ma co dyskutować na temat tej drużyny... (chociaż przyznam że szkoda że nie będzie derbów Łodzi).
Dla mnie na majstra rośnie Lech Poznań, dobre transfery, dobry trener... tak że Lech może spokojnie powalczyć z Wisłą i Legią... :dance:
Spadek ? Polonia Bytom, Piast Gliwice, Łódzki KS (chyba że Chojnacki znowu "z gówna bat ukręci"). Liga wszystko zweryfikuje... zaczynamy już w piątek !! :)

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 14:47

Kame1988_Kornel pisze: ad1. Mniej gazet typu "Fakt" i "Gazeta Wybiórcza"
Hmm tak. Tyle, ze decyzja o akceptacji gry LKsu na wlasnym stadionie zostala podjeta kilka dni temu. Pierwotnie w ramach licencji mieli grac na stadionie GKSu Belchatow.

Jak widac system licencyjny w Polsce to.. jedna wielka sciema.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 14:53

Kame1988_Kornel pisze:
Dla mnie na majstra rośnie Lech Poznań, dobre transfery, dobry trener... tak że Lech może spokojnie powalczyć z Wisłą i Legią... :dance:
Dobre transfery się okaże
Dobry trener. Lech zmienił trenera? Chyba nie mówisz o Smudzie. Według mnie nie jest taki dobry. Jedynie gdzie miał sukces to Widzew a to było parę dobrych lat temu. Po za Widzewem gdzieś tam z Wisła miał mistrza. (jeśli dobrze pamiętam) W Legi nakupił między innymi Łapińskiego Citke Siadaczke nawet do pucharów się nie dostał. Teraz Lech miał zawodników z dwóch czołowych klubów z Lech i Amiay ok 40 piłkarzy. Oni powinni zdobyć mistrza w cuglach. A w pucharze UEFA gra tylko dzięki Drzymale i jego wariackim planom. Teraz dodatkowo wydał 5mln na transfery(jeśli dobrze wczoraj mówili w szybkiej piłce). I tak pewnie Lech nie stanie na pudle.
Gdzieś usłyszałem "Jak Lech nie zdobędzie teraz mistrza to nigdy"
Chyba nigdy

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 15:07

Juventino90 pisze:
Kame1988_Kornel pisze: ad1. Mniej gazet typu "Fakt" i "Gazeta Wybiórcza"
Hmm tak. Tyle, ze decyzja o akceptacji gry LKsu na wlasnym stadionie zostala podjeta kilka dni temu. Pierwotnie w ramach licencji mieli grac na stadionie GKSu Belchatow.

Jak widac system licencyjny w Polsce to.. jedna wielka sciema.
No ale to było pewne że będą grać w Łodzi (tak jak w poprzednim sezonie)
No bo w Polsce przepisy są tak przestrzegane że... szkoda gadać... A wiadomo że bez kombinowania w naszym kraju to niczego się nie osiągnie i trzeba kombinować i każdy w jakiś sposób kombinuje... by żyło się lepiej :)
Co do Lecha... to napisałem tylko że na dzień dzisiejszy według mnie może powalczyć... zobaczymy co pokaże też Górnik Zabrze ze swoim wielkim sponsorem... GKS Bełchatów już nie jest tak mocny jak 2 lata temu, Korony nie ma, Lubina też nie ma, więc... walka nie będzie zbyt wymagająca...

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 15:09

oliver pisze: wczoraj mówili w szybkiej piłce). I tak pewnie Lech nie stanie na pudle.
Gdzieś usłyszałem "Jak Lech nie zdobędzie teraz mistrza to nigdy"
Chyba nigdy
Czy ja wiem.. Legia jak na razie nie prezentuje mistrzowskiej formy, zas Wisla sie nie wzmacnia.

Kto wie? Moze rzeczywiscie Lewandowski i Stilic beda objawieniami ligi.

Podobaja mi sie tez wzmocnienia Slaska Wroclaw i Gornika Zabrze.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 16:40

Co do Lecha to uważam, że stanie na pudle. Typuje 2 miejsce. Mają naprawdę ciekawą drużynę. Smuda jest dobrym trenerem. Zawsze im brakowało trochę szczęścia. Kto wie, może właśnie teraz to szczęście się do nich uśmiechnie? Na pewno będą mieć łatwiej niż sezon wcześniej. Wisła i Legia oczywiście znów są faworytami rozgrywek, ale z formą wciąż nie jest najlepiej. Lech już pokazuje, że grać potrafi więc na starcie rozgrywek może trochę odskoczyć. Wszystko oczywiście czas pokaże, ale w tym momencie trzeba się liczyć z Lechem.

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 16:46

Lech gra jak nigdy, a przegrywa jak zawsze :dance:, chodź Hiszpanie, w tym roku wygrali Euro, może to będzie dobry znak dla drużyna z Poznania. Zobaczymy, jak to z nimi będzie.

Ja jestem ciekawy, co w tym sezonie zaprezentuje Groclo-Polo. :-D Kadrę mają szeroką :shock: :shock:. Komedia.
Podobaja mi sie tez wzmocnienia Slaska Wroclaw i Gornika Zabrze.
Mi też :-D. Tylko trochę inaczej :lol:

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
ODPOWIEDZ