Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 23:30

Przebudowa zahamowala po tym gdy Wlochy przegraly organizacje Euro 2012.. tyle, ze juz dawno temu bylo mowieone, ze w zwiazku z tym podjeto inne kroki... tyle, ze wychodzi na to, ze polegaja one na czekaniu.
Ja jestem zdecydowanie za powrotem na Delle Alpi -> Juventus znowu ma aspiracje zeby byc wielka druzyna ale nadal zostaje na stadionie, ktory do tego miana nie pasuje.. jeszcze da sie przelknac mecze ligowe ale juz taki mecz z Interem a w tym roku takze LM na tym miejskim malenstwie...
Osobna sprawa to kibice, ktorzy narzekali wiecznie an alpejski, ze slabo widac, ze drogo, ze slaby dojazd... a gdy przeniesli sie an swoje ukochane Olimpico okazalo sie, ze nie potrafia go zapelnic o stworzeniu atmosfery, ktora stala sie legenda tego obiektu nie wspominajac.

calma calma
nRo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2008, 00:40

shalke albo lipsk spoko... tylko troche wieksze... bylem osobiscie na stadionie w Lipsku... na trybunach i biegałem po płycie boiska... i jednak chyba troche za maly by byl... ciut wiekszy i normalnie kozak miodzio:)))

pozdro600
slqa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2008, 20:51

http://juventus.com/site/ita/NEWS_newse ... A19ABD.asp

coś jest napisane o nowym stadionie tylko jakby mógł ktoś to przetłumaczyć albo trzeba będzie poczekac na nagielska wersje??
a wydaje mnie sie że to może byc ciekawe

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2008, 21:47

nRo

Po co nam duży stadion, jak czasami na Olimpico widac pustki... :roll:
Na najwieksze klasyki na Delle Alpi przychodziło maksymalnie około 65 000, (rekordy frekwencji). W praktyce w 90% meczy w sezonie było 20 000 osob... :roll: Stadion Schalke- 52 000, Lipsk- 43 000. Czyli Lipsk byłby w sam raz dla nas. Wiecej nam nie potrzeba...

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2008, 14:59

A ja mam pytanie gdzie Juventus bedzie rogrywal meczy ligowe i LM na stadio olimpico czy delle alpi. wiadomo cos ?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2008, 15:20

Olimpico. Delle Alpi ma byc nie wykorzystywane do końca przebudowy (chyba). Tak cos mi sie kojarzy, że jak był news o zebraniu zarządu w sprawie stadionu to było o tym napisane.

Sossar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2008, 23:59

nRo pisze:shalke albo lipsk spoko... tylko troche wieksze... bylem osobiscie na stadionie w Lipsku... na trybunach i biegałem po płycie boiska... i jednak chyba troche za maly by byl... ciut wiekszy i normalnie kozak miodzio:)))
hehe, pracowałem na Zentralstadion w Lipsku przez miesiąc :P byłem też na meczu ligowym Sachsen Leipzig przy frekwencji ok. 3 tys kibiców (z czego wiekszosc to Ultras) :P
i popieram stahoo, ze taki stadion bylby w sam raz - zarowno wyglad jak i ilosc miejsc, ale nie ma o czym gadac :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2008, 02:48

Delle Alpi nie będzie póki co wykorzystywane w żaden sposób.Klub podpisał z radą miasta umowę,na mocy której rozgrywa na razie swoje spotkania na Olimpico.Zatem i spotkania ligowe,i LM będą w 100% rozgrywane na Olimpico właśnie.Doskonale się składa,że nowy stadion Juve pozbawiony będzie bieżni,a także zmniejszona zostanie pojemność obiektu,co jak widać we Włoszech przynosi więcej korzyści niż problemów...W Italii kibice nie pojawiają się aż tak tłumnie na spotkaniach,jak chociażby w Anglii.

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 14:51

Nowe Stadio Delle Alpi - domowy obiekt Juventusu idealnie wpisuje się w najnowsze trendy architektury - jest piękny (wyglądem przypomina nieco statek kosmiczny), do tego wielofunkcyjny oraz przestronny. Oficjalny projekt przewiduje, że Bianconeri przeniosą się na na nowy stadion w sezonie 2011/12, który rozwiązaniami nie będzie odbiegać od tych najnowocześniejszych w Anglii czy Niemczech. Oficjalna prezentacja makiety przygotowanej przez architektów ma mieć miejsce 27 października, a gościem honorowym całej ceremonii będzie sam Michel Platini. Podobno przewiduje się również rozbiórkę starego Delle Alpi, a zarząd Juve w ciągu najbliższych siedmiu dni podejmie decyzje, kiedy zostaną rozpoczęte prace. W założeniach nowy stadion będzie mieścić około 40 tysięcy kibiców, przewidziano również 120 miejsc dla VIPów. Planuje się, że przystadionowy parking pomieści 5300 pojazdów, obszary dla handlu wewnątrz obiektu zajmą 12 tysięcy metrów kwadratowych, oraz kolejne 34 tysiące na zewnątrz. Pozostałe 30 tysięcy metrów zostanie spożytkowane na tereny zielone - parki itd. Podobno wielką niespodzianką ma być powłoka stadionu, pokryta płytami z aluminium i teflonu w kolorach czarnym oraz białym.
źródło: solojuve.com
No mam nadzieje, że w końcu ruszą prace.

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 15:37

40 tysiecy!? To nie jest pomylka?

Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 15:46

ArtHur pisze:40 tysiecy!? To nie jest pomylka?
To nie jest pomyłka , średnia widzów na Delle Alpi w sezonie 2005/06 to 30.5 tysiąca kibiców . Fajnie jest mieć duży stadion ( na 60 czy więcej tysięcy ) ale pod warunkiem że będzie wykorzystany , ale jeśli średnio będzie też te ok 30 tys. - straszny widok .
40 lub 40 kilka tys to najlepsza opcja.
F.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 16:57

Filippo911 pisze:
To nie jest pomyłka , średnia widzów na Delle Alpi w sezonie 2005/06 to 30.5 tysiąca kibiców . Fajnie jest mieć duży stadion ( na 60 czy więcej tysięcy ) ale pod warunkiem że będzie wykorzystany , ale jeśli średnio będzie też te ok 30 tys. - straszny widok .
F.
Moim zdaniem powinno byc okolo 50-60 tysiecy, coz, moze stadion nie bedzie zapelniony po brzegi w kazdym meczu, ale jak bedzie mecz z Reginna na ktorym bedzie 35 tysiecy osob, a w nastepnej kolecje z Interem na ktorym bedzie 5 tysiakow wiecej, to sorry..

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 17:02

Kuzminski pisze:
Filippo911 pisze:
F.
Moim zdaniem powinno byc okolo 50-60 tysiecy, coz, moze stadion nie bedzie zapelniony po brzegi w kazdym meczu, ale jak bedzie mecz z Reginna na ktorym bedzie 35 tysiecy osob, a w nastepnej kolecje z Interem na ktorym bedzie 5 tysiakow wiecej, to sorry..
Wolę widzieć mały wypełniony stadion co tydzień, niż oglądać tabuny pikników na meczach z dużymi firmami.

EDIT
PS. Fajnie jakby wykorzystali pomysł z Portugalii i zrobili kolorowe krzesełka, które daja złudzenie pełnego stadionu:
fajnie?
Ostatnio zmieniony 15 października 2008, 18:29 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 17:23

Miś Coccolino
Dokładnie, popieram w 100%. Po za tym watpie, że na Reggine przyjdzie te 35 tysiaków, jak teraz na Olimpico rzadko jest komplet, a jest on 2 razy mniejszy niz "Nowe Delle Alpi". 40 tys to moim zdaniem liczba idealna, pozwalająca na organizacje finału Pucharu UEFA, oraz nie powodująca "złudzenia pustych miejsc". 50 tys to za duzo, zwłaszcza, że rekordy frekwencji na Delle Alpi tylko chyba 8 razy były wieksze niz 60 tys zapełnionych miejsc (gdzies kiedys o tym czytałem). Tak więc budowa 60 tysięcznika byłaby skrajna głupotą.

PS. Fajnie jakby wykorzystali pomysł z Portugalii i zrobili kolorowe krzesełka, które daja złudzenie pełnego stadionu:
http://stadiony.net/stadium.php?s=121
http://stadiony.net/stadium.php?s=116

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 18:00

http://stadiony.net/stadium.php?s=121
http://stadiony.net/stadium.php?s=116
Ja osobiście wolał bym krzesełka w kolorze biało czarnym i na trybunie wzdłuż boiska napis JUVENTUS.

ODPOWIEDZ