Juventus Stadium
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Przebudowa zahamowala po tym gdy Wlochy przegraly organizacje Euro 2012.. tyle, ze juz dawno temu bylo mowieone, ze w zwiazku z tym podjeto inne kroki... tyle, ze wychodzi na to, ze polegaja one na czekaniu.
Ja jestem zdecydowanie za powrotem na Delle Alpi -> Juventus znowu ma aspiracje zeby byc wielka druzyna ale nadal zostaje na stadionie, ktory do tego miana nie pasuje.. jeszcze da sie przelknac mecze ligowe ale juz taki mecz z Interem a w tym roku takze LM na tym miejskim malenstwie...
Osobna sprawa to kibice, ktorzy narzekali wiecznie an alpejski, ze slabo widac, ze drogo, ze slaby dojazd... a gdy przeniesli sie an swoje ukochane Olimpico okazalo sie, ze nie potrafia go zapelnic o stworzeniu atmosfery, ktora stala sie legenda tego obiektu nie wspominajac.
Ja jestem zdecydowanie za powrotem na Delle Alpi -> Juventus znowu ma aspiracje zeby byc wielka druzyna ale nadal zostaje na stadionie, ktory do tego miana nie pasuje.. jeszcze da sie przelknac mecze ligowe ale juz taki mecz z Interem a w tym roku takze LM na tym miejskim malenstwie...
Osobna sprawa to kibice, ktorzy narzekali wiecznie an alpejski, ze slabo widac, ze drogo, ze slaby dojazd... a gdy przeniesli sie an swoje ukochane Olimpico okazalo sie, ze nie potrafia go zapelnic o stworzeniu atmosfery, ktora stala sie legenda tego obiektu nie wspominajac.
calma calma
- nRo
- Juventino
shalke albo lipsk spoko... tylko troche wieksze... bylem osobiscie na stadionie w Lipsku... na trybunach i biegałem po płycie boiska... i jednak chyba troche za maly by byl... ciut wiekszy i normalnie kozak miodzio:)))
pozdro600
- slqa
- Juventino
http://juventus.com/site/ita/NEWS_newse ... A19ABD.asp
coś jest napisane o nowym stadionie tylko jakby mógł ktoś to przetłumaczyć albo trzeba będzie poczekac na nagielska wersje??
a wydaje mnie sie że to może byc ciekawe
coś jest napisane o nowym stadionie tylko jakby mógł ktoś to przetłumaczyć albo trzeba będzie poczekac na nagielska wersje??
a wydaje mnie sie że to może byc ciekawe
- stahoo
- Juventino
nRo
Po co nam duży stadion, jak czasami na Olimpico widac pustki... :roll:
Na najwieksze klasyki na Delle Alpi przychodziło maksymalnie około 65 000, (rekordy frekwencji). W praktyce w 90% meczy w sezonie było 20 000 osob... :roll: Stadion Schalke- 52 000, Lipsk- 43 000. Czyli Lipsk byłby w sam raz dla nas. Wiecej nam nie potrzeba...
Po co nam duży stadion, jak czasami na Olimpico widac pustki... :roll:
Na najwieksze klasyki na Delle Alpi przychodziło maksymalnie około 65 000, (rekordy frekwencji). W praktyce w 90% meczy w sezonie było 20 000 osob... :roll: Stadion Schalke- 52 000, Lipsk- 43 000. Czyli Lipsk byłby w sam raz dla nas. Wiecej nam nie potrzeba...
- Drugo ufficialmente
- Juventino
A ja mam pytanie gdzie Juventus bedzie rogrywal meczy ligowe i LM na stadio olimpico czy delle alpi. wiadomo cos ?
- Sossar
- Juventino
hehe, pracowałem na Zentralstadion w Lipsku przez miesiącnRo pisze:shalke albo lipsk spoko... tylko troche wieksze... bylem osobiscie na stadionie w Lipsku... na trybunach i biegałem po płycie boiska... i jednak chyba troche za maly by byl... ciut wiekszy i normalnie kozak miodzio:)))

i popieram stahoo, ze taki stadion bylby w sam raz - zarowno wyglad jak i ilosc miejsc, ale nie ma o czym gadac

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Delle Alpi nie będzie póki co wykorzystywane w żaden sposób.Klub podpisał z radą miasta umowę,na mocy której rozgrywa na razie swoje spotkania na Olimpico.Zatem i spotkania ligowe,i LM będą w 100% rozgrywane na Olimpico właśnie.Doskonale się składa,że nowy stadion Juve pozbawiony będzie bieżni,a także zmniejszona zostanie pojemność obiektu,co jak widać we Włoszech przynosi więcej korzyści niż problemów...W Italii kibice nie pojawiają się aż tak tłumnie na spotkaniach,jak chociażby w Anglii.
- Drugo ufficialmente
- Juventino
źródło: solojuve.comNowe Stadio Delle Alpi - domowy obiekt Juventusu idealnie wpisuje się w najnowsze trendy architektury - jest piękny (wyglądem przypomina nieco statek kosmiczny), do tego wielofunkcyjny oraz przestronny. Oficjalny projekt przewiduje, że Bianconeri przeniosą się na na nowy stadion w sezonie 2011/12, który rozwiązaniami nie będzie odbiegać od tych najnowocześniejszych w Anglii czy Niemczech. Oficjalna prezentacja makiety przygotowanej przez architektów ma mieć miejsce 27 października, a gościem honorowym całej ceremonii będzie sam Michel Platini. Podobno przewiduje się również rozbiórkę starego Delle Alpi, a zarząd Juve w ciągu najbliższych siedmiu dni podejmie decyzje, kiedy zostaną rozpoczęte prace. W założeniach nowy stadion będzie mieścić około 40 tysięcy kibiców, przewidziano również 120 miejsc dla VIPów. Planuje się, że przystadionowy parking pomieści 5300 pojazdów, obszary dla handlu wewnątrz obiektu zajmą 12 tysięcy metrów kwadratowych, oraz kolejne 34 tysiące na zewnątrz. Pozostałe 30 tysięcy metrów zostanie spożytkowane na tereny zielone - parki itd. Podobno wielką niespodzianką ma być powłoka stadionu, pokryta płytami z aluminium i teflonu w kolorach czarnym oraz białym.
No mam nadzieje, że w końcu ruszą prace.
- Filippo911
- Juventino
To nie jest pomyłka , średnia widzów na Delle Alpi w sezonie 2005/06 to 30.5 tysiąca kibiców . Fajnie jest mieć duży stadion ( na 60 czy więcej tysięcy ) ale pod warunkiem że będzie wykorzystany , ale jeśli średnio będzie też te ok 30 tys. - straszny widok .ArtHur pisze:40 tysiecy!? To nie jest pomylka?
40 lub 40 kilka tys to najlepsza opcja.
F.
- Monte Cristo
- Juventino
Moim zdaniem powinno byc okolo 50-60 tysiecy, coz, moze stadion nie bedzie zapelniony po brzegi w kazdym meczu, ale jak bedzie mecz z Reginna na ktorym bedzie 35 tysiecy osob, a w nastepnej kolecje z Interem na ktorym bedzie 5 tysiakow wiecej, to sorry..Filippo911 pisze:To nie jest pomyłka , średnia widzów na Delle Alpi w sezonie 2005/06 to 30.5 tysiąca kibiców . Fajnie jest mieć duży stadion ( na 60 czy więcej tysięcy ) ale pod warunkiem że będzie wykorzystany , ale jeśli średnio będzie też te ok 30 tys. - straszny widok .ArtHur pisze:40 tysiecy!? To nie jest pomylka?
F.
- pan Zambrotta
- Juventino
Wolę widzieć mały wypełniony stadion co tydzień, niż oglądać tabuny pikników na meczach z dużymi firmami.Kuzminski pisze:Moim zdaniem powinno byc okolo 50-60 tysiecy, coz, moze stadion nie bedzie zapelniony po brzegi w kazdym meczu, ale jak bedzie mecz z Reginna na ktorym bedzie 35 tysiecy osob, a w nastepnej kolecje z Interem na ktorym bedzie 5 tysiakow wiecej, to sorry..Filippo911 pisze:To nie jest pomyłka , średnia widzów na Delle Alpi w sezonie 2005/06 to 30.5 tysiąca kibiców . Fajnie jest mieć duży stadion ( na 60 czy więcej tysięcy ) ale pod warunkiem że będzie wykorzystany , ale jeśli średnio będzie też te ok 30 tys. - straszny widok .ArtHur pisze:40 tysiecy!? To nie jest pomylka?
F.
EDIT
fajnie?PS. Fajnie jakby wykorzystali pomysł z Portugalii i zrobili kolorowe krzesełka, które daja złudzenie pełnego stadionu:
Ostatnio zmieniony 15 października 2008, 18:29 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- stahoo
- Juventino
Miś Coccolino
Dokładnie, popieram w 100%. Po za tym watpie, że na Reggine przyjdzie te 35 tysiaków, jak teraz na Olimpico rzadko jest komplet, a jest on 2 razy mniejszy niz "Nowe Delle Alpi". 40 tys to moim zdaniem liczba idealna, pozwalająca na organizacje finału Pucharu UEFA, oraz nie powodująca "złudzenia pustych miejsc". 50 tys to za duzo, zwłaszcza, że rekordy frekwencji na Delle Alpi tylko chyba 8 razy były wieksze niz 60 tys zapełnionych miejsc (gdzies kiedys o tym czytałem). Tak więc budowa 60 tysięcznika byłaby skrajna głupotą.
PS. Fajnie jakby wykorzystali pomysł z Portugalii i zrobili kolorowe krzesełka, które daja złudzenie pełnego stadionu:
http://stadiony.net/stadium.php?s=121
http://stadiony.net/stadium.php?s=116
Dokładnie, popieram w 100%. Po za tym watpie, że na Reggine przyjdzie te 35 tysiaków, jak teraz na Olimpico rzadko jest komplet, a jest on 2 razy mniejszy niz "Nowe Delle Alpi". 40 tys to moim zdaniem liczba idealna, pozwalająca na organizacje finału Pucharu UEFA, oraz nie powodująca "złudzenia pustych miejsc". 50 tys to za duzo, zwłaszcza, że rekordy frekwencji na Delle Alpi tylko chyba 8 razy były wieksze niz 60 tys zapełnionych miejsc (gdzies kiedys o tym czytałem). Tak więc budowa 60 tysięcznika byłaby skrajna głupotą.
PS. Fajnie jakby wykorzystali pomysł z Portugalii i zrobili kolorowe krzesełka, które daja złudzenie pełnego stadionu:
- Drugo ufficialmente
- Juventino
Ja osobiście wolał bym krzesełka w kolorze biało czarnym i na trybunie wzdłuż boiska napis JUVENTUS.PS. Fajnie jakby wykorzystali pomysł z Portugalii i zrobili kolorowe krzesełka, które daja złudzenie pełnego stadionu: