Scudetto 2009
- Motor
- Juventino
Serce -> Juve, rozum -> Inter, żołądek -> Milan. Oto krótkie podsumowanie
myśli 8), ale zgodzę się z kilkoma userami jeszcze za wcześnie na te myśli (ale tabele 6 pierwszych zrobię :lol: )
1. Juve
2. Roma
3. Fiorentina
4. Inter
5. Milan
6. Neapoli
--> pół finał Ligi Mistrzów
--> 1-3 miejsce w serie A
--> mistrz/wicemistrz Włoch
myśli 8), ale zgodzę się z kilkoma userami jeszcze za wcześnie na te myśli (ale tabele 6 pierwszych zrobię :lol: )
1. Juve
2. Roma
3. Fiorentina
4. Inter
5. Milan
6. Neapoli
Dla mnie:Moje oczekiwania na ten sezon:
--> wyjście z grupy Ligi Mistrzów
--> 1-3 miejsce w Serie A
--> Puchar Włoch bez znaczenia
--> pół finał Ligi Mistrzów
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2008, 22:12 przez Motor, łącznie zmieniany 1 raz.
Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.
27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
- goly
- Juventino
Ja myśle że przy zakupie jakiegoś świetnego pomocnika i dobrej grze z zespołami z pozoru o dwie klasy słabszymi od Juve możemy sprawić niespodzianke interowi i zdobć 30 mistrzostwo już za rok. Tak naprawdę pierwsza jedenastke mamy porównywalną do interu, Milanu bądź Romy tylko mamy słabsze rezerwy ale przy odrobinie szczęścia to my usiądziemy na tron nie tylko w Serie A ale i w całej Europie.
- evilboy
- Juventino
Mysle podobnie jak kolega.Pajo1906 pisze:1 Juventus
2. Milan
3. Inter
4.Roma
5.Viola...
Juve pierwsze, bo:
- nam sie nalezy :-D
- po licznych bledach w zeszlym sezonie, tym razem sedziowie powinni sprawowac sie troszke lepiej (miejmy nadzieje)
- mamy 2/4 najlepiej obstawione formacje w calej stawce (atak i... bramka 8) )
- pomoc rowniez nie odstaje od innych klubow z czolowki (chyba nikt nie powie, ze Nedved, Camor, Sissoko czy nawet nasz mlody Giovinco nie sa pomocnikami klasy swiatowej)
Milan drugi, bo:
- nie lubimy interu

- powaznie sie wzmocnili przed sezonem
- zapewne po nieudanych wystepach w roku poprzednim czuja glod sukcesu
inter trzeci, bo:
- niestety nie jest na tyle slaby, zeby nie zmiescic sie do pierwszej trojki
- maja dobrego szkoleniowca, ale...
- zarowno Mourinho jak i caly inter musza sie w koncu zaksztusic swoimi naciaganymi sukcesami (bo chyba tych czarno-niebieskich scudetti nikt nie nazwie zdobytymi uczciwie

- RavaneVialli
- Juventino
Serce wskazuje na Juve, ale wątroba już nie bardzo;)kopniak pisze:Serce -> Juve, rozum -> Inter, żołądek -> Milan.
A poważnie, widzę nas na drugim miejscu, Inter z Mourinho jak sądzę będzie w tym sezonie jeszcze poza zasięgiem, ale za rok walka powinna być już równa o ile solidnie się jeszcze wzmocnimy.
- Wojt
- Juventino
1. Inter
2. Juve (Milan)
3. Milan (Juve)
4. Roma
5. Fiorentina
Według mnie najprawdopodobniej jakoś tak to będzie wyglądać. Tak samo jak RavaneVialli, uważam, że Inter jeszcze w tym sezonie będzie dominował. Juventus to wielka wola walki, Milan nie gra w LM. Ogólnie zapowiada się dość wyrównany sezon, bo wszystkie drużyny z czołówki są na mniej więcej równym poziomie.
2. Juve (Milan)
3. Milan (Juve)
4. Roma
5. Fiorentina
Według mnie najprawdopodobniej jakoś tak to będzie wyglądać. Tak samo jak RavaneVialli, uważam, że Inter jeszcze w tym sezonie będzie dominował. Juventus to wielka wola walki, Milan nie gra w LM. Ogólnie zapowiada się dość wyrównany sezon, bo wszystkie drużyny z czołówki są na mniej więcej równym poziomie.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- Machnes
- Juventino
Ja uważam, iż o scudetto walczyć będzie trójka Juventus, Inter, Milan. Ten sezon zakonczylismy na 3 pozycji, mimo, że nasze letnie transfery praktycznie bardzo nas zawiodly i aż 4 zawodników, ktorzy mieli wystepowac w pierwszym składzie okazali sie niewypalami,(Tiago, Almiron, Criscito) lub skonczyli w szpitalu (Andrade). Gleboko wierze, że ten pech z zeszlego roku sie teraz nie powtórzy i nasze transfery pozwolą nam na walke na calego od początku sezonu. Mamy utalentowanych graczy oraz doswiadczonych. To ma być nasza siła, myśle, że rok temu nie bylo tak z tym do konca - tym razem musi być inaczej. Wciąż także licze na sprowadzenie Xabiego Alonso.
Inter poki co sie nie wzmocnil znaczaco (chociaż wymiana Manciniego na Mourinho - to spore wzmocnienie) ale to ten Inter posiadajacy chyba najlepsza kadre we Wloszech, zobaczymy czy to udowodnią w tym roku
Milan - ich mercato nie jest jakies oszalamiajace ale gra tylko w Pucharze Uefa napewno dobrze wplynie na ich forme w Serie A. Flamini, Zambrotta to solidni zawodnicy.
Moj Typ.
1. Juventus (a co:P)
2. Inter
3. Milan
4. Roma
Inter poki co sie nie wzmocnil znaczaco (chociaż wymiana Manciniego na Mourinho - to spore wzmocnienie) ale to ten Inter posiadajacy chyba najlepsza kadre we Wloszech, zobaczymy czy to udowodnią w tym roku

Milan - ich mercato nie jest jakies oszalamiajace ale gra tylko w Pucharze Uefa napewno dobrze wplynie na ich forme w Serie A. Flamini, Zambrotta to solidni zawodnicy.
Moj Typ.
1. Juventus (a co:P)
2. Inter
3. Milan
4. Roma
- Niasty
- Juventino
- Wojt
- Juventino
A czy Porto było gotowe do wygrania LM w 2004 roku?Niasty pisze:goly pisze:to my usiądziemy na tron nie tylko w Serie A ale i w całej Europie.
Troche więcej obiektywizmu.Wydaje mi sie że Juventus nie jest jeszcze gotowy do wygrania LM.Raczej nie w tym sezonie.Ale wierzyć zawsze można.
Piękno futbolu właśnie na tym, polega, nikt nie wie co się wydarzy...
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
- evilboy
- Juventino
Juventus nie jest gotowy?? Wszystkie wielkie kluby w ostatnim czasie swiecily swe triumfy w najbardziej prestizowych rozgrywkach klubowych... wszystkie za wyjatkiem Juve i Realu. Licze, ze w tym sezonie powrocimy na salony i wygramy albo CL albo Serie ANiasty pisze:Wydaje mi sie że Juventus nie jest jeszcze gotowy do wygrania LM.Raczej nie w tym sezonie.Ale wierzyć zawsze można.

- Monte Cristo
- Juventino
ee, no tak..kopniak pisze: --> pół finał Ligi Mistrzów

No i... Inter.evilboy pisze: Juventus nie jest gotowy?? Wszystkie wielkie kluby w ostatnim czasie swiecily swe triumfy w najbardziej prestizowych rozgrywkach klubowych... wszystkie za wyjatkiem Juve i Realu.

Co do tematu to mam nadzieje na Scudetto lub Wicescudetto. Mile widziany bylby Puchar Wloch zebysmy mieli juz ta 3 gwiazdke, no i oczywiscie Roma nas przegonic nie moze

Co do Ligi Mistrzow to zadowoli mnie 1/4.
- PrzemasJuve
- Juventino
Liga?...Milan poniewaz - lepsze to niz inter, beda mieli ciekawa ekipe i zagraja w 2 lidze europejskiej(uefa), a ze dla wlochow najwazniejsze jest scudetto to stawiam na milan (chociz w sercu tylko jeden zespol zwycieski
)
JUVE na 2 i bede baaaaardzo zadowolny, puchar niestety odwala jak zawsze no i LM..o ile awansujemy
i wyjdziemy z grupy(wcale nie powiedziane ze wyjdziemy, europa jest bardzo wyrownana a absencja moze kosztowac duzo) to pozniej wszystko wydarzyc sie moze
jak dla mnie LM jak najlepszy tam wystep to cel nr 1
a jak bedzie sie okaze...

JUVE na 2 i bede baaaaardzo zadowolny, puchar niestety odwala jak zawsze no i LM..o ile awansujemy

jak dla mnie LM jak najlepszy tam wystep to cel nr 1
a jak bedzie sie okaze...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Coś czuję,że ten rok może być bardzo wyjątkowy i złotymi zgłoskami zapisać się w historii naszego ukochanego klubu...Podobnie jak niektórzy z was myślę,że poważnym przeciwnikiem ponownie stanie się Milan,do tego bardzo groźną ekipą będzie także Roma.Inter natomiast...No cóż....Stoczymy z nim ostateczną walkę o prym we Włoszech,jednak zwycięski dla nas.Mamy to,o czym oni mogą pomarzyć-determinację,ogromną wolę walki i zwycięstwa we krwi.
- Tharp
Przeczytaj jeszcze raz, dokładniej =)Kuzminski pisze:(...)No i... Inter.evilboy pisze: Juventus nie jest gotowy?? Wszystkie WIELKIE kluby w ostatnim czasie swiecily swe triumfy w najbardziej prestizowych rozgrywkach klubowych... wszystkie za wyjatkiem Juve i Realu.![]()
![]()
A o teoryzowanie kto wygra scudetto jest TROSZECZKE za wczesnie...

- stahoo
- Juventino
Dlatego w LM mozna zakładac (jako cel do zrealizowania) max wyjscie z grupy. Później juz oprocz siły i potencjału druzyny potrzebne jest dużo szczęścia.Wojt pisze:A czy Porto było gotowe do wygrania LM w 2004 roku?Niasty pisze:goly pisze:to my usiądziemy na tron nie tylko w Serie A ale i w całej Europie.
Troche więcej obiektywizmu.Wydaje mi sie że Juventus nie jest jeszcze gotowy do wygrania LM.Raczej nie w tym sezonie.Ale wierzyć zawsze można.
![]()
Piękno futbolu właśnie na tym, polega, nikt nie wie co się wydarzy...