Jorge Andrade

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2008, 18:26

szaman00 pisze:No wiesz mati nie powiedziałem że zebina jest słabym zawodnikiem, ale jeżeli jest tak jak mówisz, że stracił on zaufanie Ranieriego to i tak nam się nie przyda nawet będać lepszym od Grygery, bo i tak Trener nie bedzie go wystawiał, a gdyby miało dojść do wymiany zebina+dopłata za Barzagliego to chyba duża korzyść dla nas ponieważ:
kiedy Andrade wróci nie wiemy w jakiej bedzie formie [nie grał niemalże cały sezon, nie wiemy też czy nie odnowi mu sie kontuzja [nie zycze mu tego oczywiscie, ale różnie bywa]
Jeżeli chcemy zwojować coś w LM to mało prawdopodobne bedzie to, że na lewej obronie będzie grał molinaro na jakieś 80% znowu bedzie tam rządził Chiellini więć miejsce w środku zwolni się, ale dla kogo? Najpewniejszy do gry na jednej z dwóch pozycji środkowego obrońcy na dzień dzisiejszy jest Legro, ale kto jeszcze? Stendardo? przecież jest tylko na wypożyczeniu i nie ma pewności czy Włodarze zechcą wyłozyć za niego kase, No ale jest jeszcze Melberg który przyjdzie z wolnego transferu, który nigdy nie grał w lidze włoskiej, nie zna jej stylu i bedzie potrzebował czasu na zaklimatyzowanie się w Itali, a to może troche zająć, ostatni do gry na środku pozostał wyżej wymieniony Andrade no to by było na tyle z mojej strony ;p pozdrawiam
Moim zdaniem, podobnie jak Darka, uważam, że Chiellini pozostanie na środku.Jeżeli stało by się tak jak napisałeś - "z pożytkiem dla nas" - zyskali byśmy piątego środkowego obrońcę, a stracili drugiego prawego.Dzięki temu musielibyśmy sprzedać Zebinę i jednocześnie kupić kogoś na jego pozycję.Czy sądzisz że to dobre rozwiązanie ? Moim zdaniem, nie.
Co do środka obrony, wydaje mi się że Chiellini jest pewniakiem, Legro trzyma wysoki poziom, Andrade jest niewiadomą , ale możliwe że będzie grał jak klasowy obrońca, a Melberg jest doświadczonym, dobrym defensorem.Nie widzę tutaj drastycznej potrzeby zmian, potrzeby tak dużej, by osłabiać inne pozycje.A co do aklimatyzowania się, równie dobrze Barzagli może się nie zaaklimatyzować (wiem, że mniejsze prawdopodobieństwo niż u Melberga, ale taki Almiron też przychodził z włoskiej drużyny.)

Podsumowując, moim zdaniem wzmacnianie niezłej formacji poprzez drastyczne osłabienie drugiej jest ... bezsensowne.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2008, 19:33 przez Mati, łącznie zmieniany 1 raz.

szaman00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2008, 19:03

Przyznam się że może racja leży po waszej stronie, że sprzedaż Zebiny może nie jest najlepszym pomysłem chociaż równie dobrze w razie absencji Grygery na prawej obronie może zagrać Birindelli więc to też może być jakieś wyjście, jednak obrona potrzebuje zmian, chociaż nie straciliśmy jakiejś przerażającej ilości bramek w sezonie [33] 10 więcej niż Inter, jedna mniej niż Ac Milan i 4 mniej niż Roma, ale należy pamiętać że w Champions League reprezentowany poziom przez europejskie kluby jest wyższy niż reprezentowany przez ligowych przeciątniaków serie A, więc nasza obrona, która popełniła kilka błędów w przeciągu sezonu bedzie miała jeszcze więcej do roboty, no ale to juz inna historia... z poważaniem szaman

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2008, 19:19

Oby powrocil w dobrej formie, bo przed sezonem byl typowany na podpore naszej defensywy, wraz z chiellinim beda stanowic super duet :)

montero4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2008, 11:46

Jakieś wieści... Do finału LM 2009 chyba wyzdrowieje... :lol:

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4
Obrazek
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2008, 14:05

jest jakas oficjalna wiadomosc ze andrade juz wyleczyl kontuzje ?

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2008, 14:14

marcinek pisze:jest jakas oficjalna wiadomosc ze andrade juz wyleczyl kontuzje ?
Na razie nie.A przynajmniej ja takowej nie widziałem.

dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 13:14

Ciekaw jestem czy Jorge jest juz zdrowy... Jak bedziecie mieli jakies info piszcie :wink:

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2008, 23:48

Czy ktoś ma może jakieś nowe info odnośnie kontuzji Andrade?

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2008, 23:55

bloktorun pisze:Czy ktoś ma może jakieś nowe info odnośnie kontuzji Andrade?
Andrade juz trenuje z reszta druzyny, takze raczej wszystko wporzo :wink:

montero4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 00:19

Foto daj bo nie wierzę

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4
Obrazek
Losiu_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 00:21

Tutaj zdjęcie jak trenuje
Obrazek

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 00:43

Widziałem nawet filmik, w którym ukazany był trening - Andrade biegał, co znaczy, że chyba wszystko powinno być w porządku lub na dobrej drodze :). To jak - pogra ze cztery mecze :) ?

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 07:10

Mati pisze:Widziałem nawet filmik, w którym ukazany był trening - Andrade biegał, co znaczy, że chyba wszystko powinno być w porządku lub na dobrej drodze :). To jak - pogra ze cztery mecze :) ?
No właśnie - czy w ogóle będzie grał. Załóżmy, że Chiellini będzie się rozwijał, Mellberg okaże sie super zawodnikiem. Co wtedy z Jorgem (o Legrottaglie nie wspominając). Może popadnę w zbyt duży zachwyt, lale jeżeli zostaną spełnione 2 pierwsze warunki, do tego u Andrade nie będzie widać efektów tej konztuzji, a Legro utrzymie poziom to będziemy mieć jeden z lepszych środków obrony, bo nie oszukujmy się: Mellberg to ostoja defenywy Szwedów, Chiellini to jeden z najlepsazych śr. obr. ostatnich ME, Andrade grać w piłkę potrafi, a Legro pokazał, że ma umiejętności, aby pełnić drugoplanową rolę w takim klubie jak Juve (w razie konieczności także pierwszą - choć w to nie wierzę, bo konkurencja na środku przeolbrzymia), do tego dochodzi Knezevic jako piąty (a może miła nispodzianka). Oczywiście wszystko to może zamienić się w koszmar, jeżeli Andrade nie powróci do swojej formy sprzed kontuzji, Mellberg będzie niewypałem, Legro przpomni sobie "stare, dobre czasy", a Knezevic będzie obrońcą na poziomie Mariusza Jopa (Chielliniego nie wymieniam w tym granie, bo nie wierzę, że będzie grał gorzej niż teraz, chociaż kto wie?).

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 07:11

Mati pisze:Widziałem nawet filmik, w którym ukazany był trening - Andrade biegał, co znaczy, że chyba wszystko powinno być w porządku lub na dobrej drodze :). To jak - pogra ze cztery mecze :) ?

Tez widzialem filmik, trenowal jak pozostali... ;)

A co do Twojego ost. zdania... wypluj to :prochno:

Obrazek
Ustian13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2008, 06:14

http://www.transfermarketweb.com/?actio ... dsel=20528

obawiam się, że to nie są dobre wieści :/

------>JUVE<------
ODPOWIEDZ