Giorgio Chiellini przedłużył kontrakt do 2013
- Valkyr
- Juventino
Giorgio Chiellini przedłużył kontrakt z Juventusem Turyn do 2013 roku.
Jeszcze rok temu Stara Dama zastanawiała się nad sprzedażą obrońcy. Pojawiła się nawet propozycja z Manchesteru City, jednak transakcja nie doszła do skutku, a Chiellini w ciągu kilkunastu miesięcy wyrósł na pewny punkt defensywy Juventusu.
- Mam nadzieję, że kiedyś będę kapitanem Juventusu. W tym momencie jest nim Alessandro Del Piero, a po nim Gigi Buffon. Tak długo, jak gra Gigi, to on będzie kapitanem, ale w przyszłości byłoby wspaniale zastąpić go. Udowodniłem, że zasługuję na ważną rolę w drużynie. Chcę podziękować klubowi, Claudio Ranieriemu i kolegom z drużyny za wsparcie, jakie otrzymałem - przyznał Chiellini.
- Negocjacje w sprawie przedłużenia kontraktu toczyły się od zimy. Mieliśmy wstępne porozumienie, ale chcieliśmy spotkać się po mistrzostwach Europy - dodał obrońca.
źródło: http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=92674
Nie znalazłem tej informacji na naszej stronie więc ją zamieszczam ( choć na oficjalnej jest już od wczoraj
). Uważam że to znakomity ruch ze strony naszego zarządu(choć gdyby Secco sprzedał go rok temu do Manchester City to osobiście bym go pojechał i wywalił na kopach). Kielon był najpewniejszym zawodnikiem linii obrony Reprezentacji Włoch (gdyby nie On Włosi stracili by na Euro przynajmniej 2 bramki więcej). Po kontuzji
Cannavaro i po zakończeniu kariery reprezentacyjnej Nesty myślę że w
trakcie El. MŚ będzie miał stałe miejsce w kadrze Włoch. Również w Juve rozegrał wiele wspaniałych meczy w trakcie których wyłączał z gry klasowych napastników (czyt. Ibrahimovic)
Jeszcze rok temu Stara Dama zastanawiała się nad sprzedażą obrońcy. Pojawiła się nawet propozycja z Manchesteru City, jednak transakcja nie doszła do skutku, a Chiellini w ciągu kilkunastu miesięcy wyrósł na pewny punkt defensywy Juventusu.
- Mam nadzieję, że kiedyś będę kapitanem Juventusu. W tym momencie jest nim Alessandro Del Piero, a po nim Gigi Buffon. Tak długo, jak gra Gigi, to on będzie kapitanem, ale w przyszłości byłoby wspaniale zastąpić go. Udowodniłem, że zasługuję na ważną rolę w drużynie. Chcę podziękować klubowi, Claudio Ranieriemu i kolegom z drużyny za wsparcie, jakie otrzymałem - przyznał Chiellini.
- Negocjacje w sprawie przedłużenia kontraktu toczyły się od zimy. Mieliśmy wstępne porozumienie, ale chcieliśmy spotkać się po mistrzostwach Europy - dodał obrońca.
źródło: http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=92674
Nie znalazłem tej informacji na naszej stronie więc ją zamieszczam ( choć na oficjalnej jest już od wczoraj

Cannavaro i po zakończeniu kariery reprezentacyjnej Nesty myślę że w
trakcie El. MŚ będzie miał stałe miejsce w kadrze Włoch. Również w Juve rozegrał wiele wspaniałych meczy w trakcie których wyłączał z gry klasowych napastników (czyt. Ibrahimovic)
- Wojt
- Juventino
To jest przyszła legenda Juventusu i nasz przyszły kapitan. Fenomenalny ruch ze strony zarządu. Giorgio to w tej chwili najlepszy włoski stoper, a ma możliwości, aby być jeszcze lepszym.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- Simi
- Qualità Juventino
No i bardzo sie ciesze , jest moim idolem i na nim sie wzoruje , nie mogłby nigdzie indziej grac !Z tego co widze , chyba Giorgio bedzie kapitanem po Aleksie , choc moze nim byc tez Buffon , ale narazie nie chce o tym myslec , gdy Alex nadal strzela i gra w naszych barwach.
Grazie Giorgio !
Grazie Giorgio !
- darek
- Juventino
Gdzieś coś czytałem i pamiętam, że on będzie dopiero po Buffonie. Tzn. odejdzie Alex, potem Buffon a potem on. Chyba, że trener zdecyduje inaczej. Tak mi się obiło o oczySimi pisze:Z tego co widze , chyba Giorgio bedzie kapitanem po Aleksie , choc moze nim byc tez Buffon , ale narazie nie chce o tym myslec , gdy Alex nadal strzela i gra w naszych barwach.

A co o tego ruchu. Dobra decyzja. Giorgio jest świetny i tyle. Oby tak dalej.
pozdro
- Simi
- Qualità Juventino
Widze to z tego ze walczy na boisku , gryzie trawe , pozostawia wiele serca na boisku , moze jest tu juz ktory ? 3 sezon , ale wg mnie w przyszłosci zasługuje rownie dobrze na opaske jak Buffon.Venomik pisze:Z czego to widzisz? Pytam tak z ciekawości, skoro póki co to Buffon zastępuje Aleksa a sam Chiellini mówił, że ma nadzieję przejąć opaskę kapitana właśnie po Buffonie.
Zaciekawiłeś mnie więc.
- Niasty
- Juventino
- Chiellini3
- Juventino
Nareszcie dobry ruch ze strony zarzadu po tylu nieudanych innych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych tego mercato Giorgio to nasz najlepszy grajek w defensywie martwy mnie tlyko to ze na środku obrony mamy bardzo duzy ścisk: Mellberg,Andrade,Chiellini,Legro jeszcze moze chciec powalczyc o srodek a na lewej pusto bo Molinaro to nie to czego trzeba Juventusowi wiem, że Chiellini już definitywnei wypowiedzial sie,że odmawia gry na lewej stronie obrony ale wobec takiej sytuacji wyglada to dziwnie a z drugiej strony ktos z dwojki tak klasowych stoperow jak Andrade i Olof maja usiasc na ławce no nie wiem czy cos tkaiego wchodzi w gre a jest przeciez Stendardo nie wiem czy w koncu go oddamy i Juve chce pozyskac Knezevica
wiem ze na urodzaj nie nalezy narzekac i sa jeszcze puchary bo gramy na wiekszej ilosci frontow ale nie wyobrazam sobie ze zakladajac Gio za pewniaka i Legro za przegranego to Andrade albo Mellberg usiada na ławie zobaczymy

- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
jak tak dalej chellini bedzie sie rozwijal to bedziemy miec najlepszego srodkowego obronce na swiecie ktory zapanuje nad swiatem przez dlugie lata (jak buffon).
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Mati
- Juventino
Myślę że optymizm niektórych jest przesadny
, ale pewne jest to, że Giorgio jest bardzo utalentowanym obrońcą. Patrząc na jego grę, jego zarobki były śmiesznie niskie, dlatego przedłużenie kontraktu wydawało mi się oczywiste. Nie zaskoczyła mnie ta wiadomość.

- Zawidowianin
- Juventino
Utalentowany to on był 1-2 lata temu. W tym sezonie został wybrany najlepszym środkowym obrońcą w sezonie, na ME był najlepszym (a przynajmniej jednym z najlepszych) zawodników reprezentacji. Nie róbcie z niego wiecznie utalentowanego zawodnika, bo się skończy jak z Burdisso, który wciąż jest utalentowany a ma 26 lat.
- Mati
- Juventino
Chiellini na samym początku sezonu grał mniej pewnie niż teraz, on cały czas się rozwija. Wiem, że jest już klasowym piłkarzem ale to wcale nie znaczy że nie ma jeszcze potencjału. Nie rozumiem Twoich pretensji, moim zdaniem Giorgio jest właśnie utalentowany, bo z każdym meczem gra coraz bardziej pewnie.
- Przyjemniaczek
- Juventino
nie wiem czy smiac sie czy płakac :lol: :?Chiellini3 pisze:na środku obrony mamy bardzo duzy ścisk
na srodku obrony mamy wlsnie ubytki.....na 3 frontach z 4 obroncami nie wyrobimy,no chyba ze chcesz aby sie powtorzyla sytuacja z zimy,gdzie do dyspozycji ranieriego bylo 2 stoperów....musimy miec szeroką ławke,i przynajmniej 5 stoperów....dobrze by tu pasował wlasnie Knezevic,ale ja bym postarał ise jeszcze o kogos lepszego tak dla wzmocnienia konkurencji.....mam na mysli serveta cetina,alexieja berezutskiego i marca planusa....a pozatym nie wiadomo jak andrade bedzie sie prezentował po kontuzji..... :?
a wracając do tematu,to inaczej nie moglo byc,to nasz najlepszy obronca!!! FORZA GIORGIO!!!
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
dla mnie to juz teraz najlepszy obronca Serie A, a w meczu z Hiszpanami podczas Euro udowodił ze nie tylko ligi włoskiej
FORZA GIORGIO

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Brutalo
- Juventino
Jestem ciekaw, jak dużą podwyżkę sobie załatwił 8) ale bardzo dobrze-taki talent trzeba odpowiednio "pielęgnować". Wierzę, że Giorgio kiedyś założy opaskę kapitana Juventusu 8)