Wszystko o AS Roma
- Niasty
- Juventino
Luker pisze:
ps. Jose juz prawie w Interze. Na pewno sygnal, ze Inter wraca na swoje "miejsce".
No cóz dla mnie prawidłowe miejsce interu to walka o wicemistrzostwo bo wasze obecne miejsce powinien zająć juventus.
Luker pisze: No to... Roma w dwumeczu wygrala z Juve.
No cóz w pierwszym meczu 2-2 w drugim 1-0 dla nas po pięknym uderzeniu Del Piero
Luker pisze:
Jeszcze tylko dodam, ze Inter wygral na wyjezdzie z Roma, z Fiorentina, Sampdoria.
Z tego co wiem to było 1-1 z sampdoria
- holydevil
- Juventino
roma przegrala w dwumeczu z juve z inter rowniez i z milan rowniez a dla mnie te 4 zespoly odstaja pilkarsko od reszty ... a motywacja na slabszych nie byla naszym silnym punktem ale czysto pilkarsko spotykaja sie 2 druzyny w meczu no i dla mnie juve jest najlepsze z tej czwroki (obecnie) , ale scudetto sie wygrywa z dolem tabeli taka prawda , kiedys juve przegywalo tez z milanem i roma ale wygrywalo seria a...
- L u k
- Interista
Na "dla mnie" skonczylem dalej czytac.Niasty pisze: No cóz dla mnie prawidłowe miejsce interu to walka o wicemistrzostwo bo wasze obecne miejsce powinien zająć juventus.
Pomylka, na ktora mi ktos (No cóz w pierwszym meczu 2-2 w drugim 1-0 dla nas po pięknym uderzeniu Del Piero

Skresl Sampdorie. Pisalem z glowy, ten remis musialem przeoczyc.
Z tego co wiem to było 1-1 z sampdoria
- forzaragazzi
- Interista
Wielu z was zapomina jak wiele czynnikow sklada sie na sukces druzyny i poszczególnych zawodnikow.
Druzyna: morale, terminarz, trener, przygotowanie kondycyjne, doping, nawet przygotowanie murawy, szczescie itd
Zawodnicy: przygotowanie fizyczne, gra w waznych meczach, psychika, technika, determinacja, nawet obuwie itd
Summa sumarum druzyna ktora wygrywa lige/puchar uwazam za najlepsza w danych rozgrywkach i tyle. Przyklad? Grecy - goscie praktycznei nie posiadali techniki, nie umieli zagrac ataku pozycyjnego, nie mieli zadnego piłkarza na przyzwoitym poziomie - ale nadrobili to niezwykla determinacja. Wygrali z francja, 2 razy z gospodarzami, czechami i nie pamietam z kim jeszcze
Do tego mieli czasami niesamowite szczescie. Czy byli najlepsza druzyna mistrzostw - byli! Sa mistrzami europy i nikt im tego nie odbierze. Inny przyklad - Włochy zdobyli MS. 2 miechy poznie graja z francja, przegrywaja - czy to umniejsza ich sukces?
Druzyna: morale, terminarz, trener, przygotowanie kondycyjne, doping, nawet przygotowanie murawy, szczescie itd
Zawodnicy: przygotowanie fizyczne, gra w waznych meczach, psychika, technika, determinacja, nawet obuwie itd
Summa sumarum druzyna ktora wygrywa lige/puchar uwazam za najlepsza w danych rozgrywkach i tyle. Przyklad? Grecy - goscie praktycznei nie posiadali techniki, nie umieli zagrac ataku pozycyjnego, nie mieli zadnego piłkarza na przyzwoitym poziomie - ale nadrobili to niezwykla determinacja. Wygrali z francja, 2 razy z gospodarzami, czechami i nie pamietam z kim jeszcze
Ostatnio zmieniony 26 maja 2008, 20:55 przez forzaragazzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Don Roberto Macumbeiro
- Juventino
@Forzaragazzi
Piszę się summa summarum
lub jeśli koniecznie chcesz to ewentualnie w polskiej wersji suma sum
. Co do reszty masz rację 
Piszę się summa summarum

Większość można kupić, niektórych tylko sprzedać
- Okoni
- Juventino
Tyle mówiło się o przejściu Riise do Juve o tymczasem on zasili Romę - http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=90145 :?
Ano wielka szkoda
.Myślę, że te 7 mln. euro za Johna to nie duże pieniądze.W dodatku kontrakt też super wysoki nie jest...Więc wiele wskazuję na to, że w przyszłym sezonie naszym lewym obrońcą będzie Molinaro lub de Cegile :doh: :doh: :doh:
Ano wielka szkoda

- Łukasz
- Juventino
No nie :płaczę: ! Nie dość, że nie do Juve, to jeszcze do Romy.Okoni pisze:Tyle mówiło się o przejściu Riise do Juve o tymczasem on zasili Romę - http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=90145 :?
Ano wielka szkoda.Myślę, że te 7 mln. euro za Johna to nie duże pieniądze.W dodatku kontrakt też super wysoki nie jest...Więc wiele wskazuję na to, że w przyszłym sezonie naszym lewym obrońcą będzie Molinaro lub de Cegile :doh: :doh: :doh:

Mam nadzieję, że to jedynie plotka. Mam nadzieję, że nasz zarząd wycofa głupie teksty: "nie wzmocnimy obrony" i powalczy o Norwega.
IMO niewielu jest lepszych od Riise.RavaneVialli pisze:Gdyby mieli walczyć, to mimo wszystko lepiej o kogoś lepszego niż Riise. Ale wątpię, że kupią jeszcze jednego obrońcę.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2008, 23:00 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- RavaneVialli
- Juventino
Gdyby mieli walczyć, to mimo wszystko lepiej o kogoś lepszego niż Riise. Ale wątpię, że kupią jeszcze jednego obrońcę.
- Okoni
- Juventino
To już nie plotka tylko fakt - http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=90224 :?Łukasz pisze:No nie :płaczę: ! Nie dość, że nie do Juve, to jeszcze do Romy.Okoni pisze:Tyle mówiło się o przejściu Riise do Juve o tymczasem on zasili Romę - http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=90145 :?
Ano wielka szkoda.Myślę, że te 7 mln. euro za Johna to nie duże pieniądze.W dodatku kontrakt też super wysoki nie jest...Więc wiele wskazuję na to, że w przyszłym sezonie naszym lewym obrońcą będzie Molinaro lub de Cegile :doh: :doh: :doh:
![]()
Mam nadzieję, że to jedynie plotka. Mam nadzieję, że nasz zarząd wycofa głupie teksty: "nie wzmocnimy obrony" i powalczy o Norwega.
5 mln. euro to chyba jak za takiego piłkarza mało...
- RavaneVialli
- Juventino
Niedobrze, Roma zaczyna płacić piłkarzom uczciwe pieniądze. Skoro Riise dostał taki kontrakt, to spełnienie żądań Aquilaniego nie będzie problemem. Ciekawe skąd ta zmiana, czyżby Soros miał jednak kupić ten klub?czteroletni kontrakt, na mocy którego będzie zarabiał 2,8 mln euro na sezon.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Coś się nie zgadza-w końcu głośno mówi się o ich problemach finansowych...Niewykluczone jednak,że są już jakieś przecieki na temat nowego sponsora...Co do samego piłkarza-uważam,że i tak nie nadawałby się do Juve-koniecznym oczywiście jest transfer lewego obrońcy(mimo zapowiedzi Blanca),jednak w moim przekonaniu nie pasuje on do nas swoim stylem gry...Do tego ten błąd z LM,który praktycznie pozbawił Liverpool szansy na dalszą grę...
- darek
- Juventino
W takim razie co u nas robi Mellberg :shock:mrozzi pisze:Do tego ten błąd z LM,który praktycznie pozbawił Liverpool szansy na dalszą grę...
Nie wytrzymam. Każdy popełnia błędy. Gdyby Gigi wpuścił nagle jakiegoś farfocla to wywalać go z Juventusu?
eee gdzie tam. Samobója strzeliłŁukasz pisze:Riise byłby dla nas idealny.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2008, 23:05 przez darek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Dlaczego? Bardzo dobrze prezentuje się w ofensywie (grywa czasem jako lewy pomocnik), dysponuje dobrym strzałem i dośrodkowaniem. Biorąc pod uwagę, że naszymi lewoskrzydłowymi w przyszłym sezonie będą Nedved oraz Giovinco (schodzący do środka), Riise byłby dla nas idealny.mrozzi pisze:w moim przekonaniu nie pasuje on do nas swoim stylem gry...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zwyczajnie wyraziłem swoje zdanie na ten temat-w moim przekonaniu bardziej do nas pasowałby Grosso,choć oczywiście to tylko moja opinia...Najbardziej jednak chciałbym powrotu Kielona na lewą stronę,choć wiem,że to nie nierealne,bo zbyt dobrze spisuje się w środku.Co do Mellberga-owszem,popełnia nawet sporo błędów,chociażby w dzisiejszym spotkaniu z Rosjanami,jednak będzie to gracz raczej na ławkę rezerwowych,nie zaś do pierwszego składu.Musimy się obudzić z letargu-lewy obrońca to priorytet,nie wyobrażam sobie Molinaro w LM.De Ceglie natomiast jest jeszcze za młody i zbyt mało doświadczony.Jeszcze słowo co do Riise-Roma zrobiła znakomity biznes,bo zapłaciła za niego stosunkowo niewielkie pieniądze...
Nam pozostaje tylko czekanie.Oby nie skończyło się na jednym wzmocnieniu w postaci Xabiego,bo to za mało...Musimy wydać sporo funduszy,aby odpowiednio wzmocnić skład.Zdaje się,że kolejny obrońca będzie niezbędny.