Turyn
- psycho#1
- Juventino
Witam, słyszałem pogłoski że Juvents ma fanów w całej Italii, a w Turynie ponoc jest same torino. Jest to prawda, więc gdzie mieszka te 35 tys. osób co średnio jest na meczach ze słabeuszami u siebie? Ma ktoś może mapkę kibiców Italii, jaki region , miasto za kim kibucuja. Jeszcze jedna prośba, ma ktoś może mapkę mista Turyn z zaznaczonym stadionem Delle Alpi, ponoć jest gdzies daleko od miasta. Dzieki, narazie FORZA JUVE !!!.
- Martinblack
- Juventino
nie wiem czy wiesz aale np. juventus ma najmniej kibiców w Turynie a najwiecej w Europie..wiecej niz real czy manchester..kiedys słyszałem że w połudiowych Włoszech jest najwiecej kibiców Juve.. ale nie jestem tego pweny.. 

- RUDI
- Juventino
Tak Juve ma ogrom kibicow na poludniu bo kiedys nawet chyba rozgrywal tam swoje mecze w Uefa bo mieli pewnosc ze nawet na spotkanie ze slabym przeciwnikiem przyjdzie komplet widzow. Co do Europy to tez o tym czytalem i jestem dumny ze kibicuje najbardziej poularnemu zespolowi w Europie
FORZA JUVE
- BIGGI
- Qualità Juventino
Ja gdzieś czytałem ze najwięcej w Europie ma MU i Real.....ale cóż moze dane jakies nieaktualne mieli hehMartinek_19 pisze:nie wiem czy wiesz aale np. juventus ma najmniej kibiców w Turynie a najwiecej w Europie..wiecej niz real czy manchester..kiedys słyszałem że w połudiowych Włoszech jest najwiecej kibiców Juve.. ale nie jestem tego pweny..
- Maggie Del Piero
- Qualità Juventina
też słyszałam o tym że w Turynie to znaczne większość za Torino kibicuje a za Juve to jest tylko tzw. lud pracijący we Fiacie :-D
A i jeszcze podobno na jakiejś ulicy stoi złotawy posążek byka (symbot Torino nie??) i jest ogrodzony i nikt nie ma prawa tam wejść bo to jest traktowane prawie jak ziemia święta nie wiem na ile to jest prawda opowiedziała mi to siora bo pracowała kiedyś we włoskim koncernie ale niestety szefowstwo było Milańskie (już tam nie pracuje
)
A i jeszcze podobno na jakiejś ulicy stoi złotawy posążek byka (symbot Torino nie??) i jest ogrodzony i nikt nie ma prawa tam wejść bo to jest traktowane prawie jak ziemia święta nie wiem na ile to jest prawda opowiedziała mi to siora bo pracowała kiedyś we włoskim koncernie ale niestety szefowstwo było Milańskie (już tam nie pracuje

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
- RadeKas
- Juventino
Nie ma nic dziwnego w tym że w Turynie jest więcej kibiców Torino niż Juve. W Manchesterze jest więcej kibiców City niż MU. Ale cieszy mnie wiadomość że Juve jest najbardziej popularny w Europie, choć Biggi zasiał w to wątpliwość, ale co tam :lol:
srali muszki będzie wiosna
- behemot
- Qualità Juventino
to sie zgadza. w turynie wiekszosc ludzi, ktorych interesuje pilka nozna a z pewnoscia jest ich wielu, kibicuje Torino. Juventusowi kibicuja raczej ludzie z przedmieść Turynu, ci mniej zamozni. Jest tak dlatego, ze biedni ludzie z poludnia Wloch migrowali do bogatej połnocy w poszukiwaniu pracy na przyklad w powstajacych wtedy fabrykach FIATA. To kumu jak nie Juve mieli kibicowac?
wake up! catch the rising sun!
- Juverulez!
- Juventino