Ulubiony komentator

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Don Roberto Macumbeiro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 22:06

No oczywiście z włoskich Bruno Pizzul!!! Niemieckich uwielbiam za tekst "dieser Tor ist Perfekt". Także oglądając podsumowanie kolejki Bundesligi można rzec "Jeder Tor ist Perfekt". A najlepszy tekst był o Cacau "der kleine Kakao ist wieder da" :D. Majstersztyk. Z studyjnych analityków uwielbiałem Andrzeja Strejlaua, kiedy walczył na transmisjach TVP. Szkoła Górskiego no gość mnie po prostu rozwala! Ten głos lekko powiedzmy ekhm... zniszczony i za chwile "Szedł, szedł". Falset godny Himilsbacha. Albo charakterystyczny tekst "Doskonały gracz". Poza tym sympatyczny starszy gość. TVP powinna była go zatrzymać za wszelką cenę. Są Jacek G. i Jerzy E., ale to już inna bajka. Pierwszy konstruuje zdania, że ręce opadają, drugi to "intelektualista" futbolu od siedmiu boleści. Wolę go w link4.

Większość można kupić, niektórych tylko sprzedać
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 22:17

Ja to jak slysze niemiecki jezyk to mi niedobrze sie robi, wiec o ich komentowaniu nie bede gadal najlepiej wyciszyc i ogladac :prochno:
A z polskich - cenie Borka, a lubie gosci z Canalu + , nazwisk nie pamietam :/ chociaz tyle meczy sie ogladalo, ale sa jak dla mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :lol:

Edit : Ale arabski comment najlepszy nikt nie powie, zawsze te "allaaaa" po golu, to jest to. :prochno:

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 22:42

W pełni zgadzam się z przedmówcą 8) Jak dla mnie dzieli i rządzi Borek- dykcja, wiedza, emocje (po bramkach :prochno: ) jest naprawdę dobry. Chciałbym zwrócić jeszcze uwagę na ziomka który komentował mecz Genua- Juventus i krzyczał bardzo.... na mój gust fajnie przy bramce Grygery :lol: Lubie takich spontanicznych komentatorów, a jeśli o nich mowa to KOORA RULES 8)

Szpakoś :rotfl:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
|ViRuS|

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2008, 20:45

Jak dla mnie Borek to najlepszy komentator. Świetnie zna piłkę nożną ,żadnego klubu nie ośmiesza i nie krytykuje. No i najważniejsze że pochodzi z mojego miasta :D Nie lubie Kołtonia, najbardziej za te jego teksty o Juve i calciopoli.

maxtomek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2008, 21:42

Borek to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>... nie lubie go ,lalus mimo ze ma wiedzie i nie jest straszny to jednak ma denerujacy glos. .Dla mnie najlpeszy obecnie jest Jasina z polskiej tvp....potem Szpakowski mimo ze pierdo....głupoty nie raz ale za to czuje te mecze,oddje emocje

A najbardziej żałośni sa komentarzony z N sport totalna porazka.

Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 08:35

maxtomek pisze:Borek to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>... nie lubie go ,lalus mimo ze ma wiedzie i nie jest straszny to jednak ma denerujacy glos. .Dla mnie najlpeszy obecnie jest Jasina z polskiej tvp....potem Szpakowski mimo ze pierdo....głupoty nie raz ale za to czuje te mecze,oddje emocje

A najbardziej żałośni sa komentarzony z N sport totalna porazka.

To się nam znalazł ekspert :lol:

Tak Jasina jest może i niezły, ale wkurza cię głos Borka??A wkurza cię może to, że Szpakowski się jąka przez 1/3 meczu??Ale rozumiem każdy ma swój gust, ale ja osobiście jak oglądam mecz, który komentuje sz.Pan Szpakowski, to częściej się denerwuje niż odczuwam jakieś emocje.

Ja najbardziej lubię Mateusza Borka, moim zdaniem on najlepiej zna się na piłce, świetnie oddaje emocje ze stadionu itp. , itd..

A i jeszcze jedno.Tak jak kiedyś słusznie jeden kolega(chyba w innym temacie) napisał jak ogląda się mecz na C+ Sport to usnąć można.Komentatorzy w tym kanale tak przynudzają, że tylko :angry:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 09:12

Moim zdaniem numerem 1 jest oczywiście Borek.Najgorszym zaś jest bezsprzecznie Kołtoń-myśli,że wszystkie rozumy pozjadał,te jego jąkanie,ciągłe wspominanie o Calciopoli(i wypowiadanie się na ten temat w sytuacji,w której nic o tym nie wie) oraz beznadziejny,udawany akcent przy wypowiadaniu nazwisk piłkarzy z zagranicy...To tyle...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 16:29

dantroJT pisze:Jak dla mnie Borek to najlepszy komentator. Świetnie zna piłkę nożną ,żadnego klubu nie ośmiesza i nie krytykuje.
Ale niektóre mocno faworyzuje. Wolę Romka.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 22:29

Po dzisisiejszym meczu z Dania dziekuje Bogu ze TVP nie pokazuje ME...

Szpaku [*]

JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 22:35

Ja bogu nie dziekuje bo niewierzacy jestem, ale jak Juve kocham - dziekowalbym gdybym wierzyl :-D Borek Rulz :wink:

ahh ten "JERGENSEN" mi dzis nerwa zruszyl :roll:

PS. dzis w Cafe Football Borek, Kołtoń i Brzęczek debatowali na temat fonetycznego brzmienia nazwiska Loew. Mysle ze Szpakowski nawet nie staralby sie zglebic tego tematu.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2008, 22:39 przez JaPs, łącznie zmieniany 2 razy.

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 22:37

Ja natomiast uwielbiam gości z Eurosport'u. Te ich komentarze są super. A już wtrącenia typu:Ten lewus również trafił, przyprawjają mnie o ból brzucha ze śmiechu. Albo jakis Japończyk strzela karnego jak Brożek - w sam środek bramki, młody komentator mówi, że właśnie w stylu Brożka, a stary na to: Nie weim, to nie moja epoka. No i oczywiście mają u mnie plus za podniete nad Giovinco na turnieju w Tulonie.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 22:56

co do troche 'starszych' forumowiczow ktorzy juz troche przezyli razem z szpakowskim i znaja jego klase to ja naprawde nie wyobrazam sobie jak takie tandecie jak borek bedzie komentowal euro to ja glos wylacze. szpakowski potrafi nakrecic znakomicie atmosfere az sie czuje wage kazdego meczu. ze przekreci nazwisko czy zrobi nieodpowiednia 'gre slow' to kazdemu moze sie zdarzyc.
nie to co tych dwoch *** (nie bede ryzykowal bo mam juz kartke ;P) ktorzy podczac meczu gadaja co tam kiedy pilkarz jaki robil. ze powinien ten temu wino postawic i to quanti najlepiej.
niedawno rozmawialismy z profesorem na temat borkow kolotoniow i tym pokrewnych... kiedys komentator pierwsze uczyl sie komentujac mecze w radiu potem jakies ligi dla kopaczy i tak awansowal coraz wyzej z doswiadczeniem. dlatego mielismy poziom komentatorstwa jaki mielismy czyli bardzo wysoki. w tedy komentowali ludzie ktorzy kochali ta dyscypline co plakali podczas meczu emocjonowali sie razem z telwidzami a dzis bierze sie ludzi po 'studiach' i hajda komentuj. oczywiscie wiedze ma ale nie ma magii w jego glosie ktora potrafi zrobic widowisko nie ma tej umiejetnosci ktora nabiera sie z doswiadczeniem. tyle na ten temat.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
artoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 23:10

Kołtoń jest wielki podkreślam to na każdym kroku. Dzięki niemu pokochałem Bundesligę. Polus Mati Borek, pozdrawiam ludzi z Dębicy, przede wszystkim z Pino Ventiora Dębica.

JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 23:30

marcinek pisze:co do troche 'starszych' forumowiczow
jezeli pijesz do mnie, sugerujac sie data rejestracji konta na JP to musze cie rozczarowac - na forum bylem mniej wiecej w tym samym okresie co Twoja rejestracja. I nie mysl, ze jestem jakims mlodziakiem 14-letnim, ktory wychowal sie na Borku bo to nieprawda. Dla mnie tez poczatkowo byl tylko Szpakowski i musze przyznac ze kiedy byl on i TYLKO on jego styl komentowania jaks bardzo mnie nie razil. Do czasu MŚ w 2002 kiedy to poznalem nowa jakosc jaka dali mi Kolton z Borkiem. To fakt ze niektore zarty Borka sa na poziomie goscia z familiady :D ale wiecej zarzutow do niego miec nie mozna.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2008, 00:01

Tu nie chodzi o to, ze ejst po studiach i nie czuje pilki, akurat ekipa polsatowska od Iwanowa przez Koltonia po Borka bardzo dobrze czuje, sami graja i wiedza doskonale o co chodzi w tym sporcie. Po prostu takie sa terazy wymogi mediow. W USA na przyklad rozwiazali to o tyle fajnie, ze jest dwoch lepkow za mikrofonem - jeden od statystyk a drugi od przezywania. U nas takki Kolton np. wystepuje wlasnie w roli eksperta a ze Borek nie przezywa to jzu sprawa gdzie i dla kogo komenuje a nie jak on to czuje

Do szpakowskiego mam sentyment bo jego glos stanowil integralna czesc wspanialych meczy Juve ery Lippiego.. dzisiaj coraz bardziej mnie drazni. Najbardziej przekonuje mnie duet komentujacy Ligue One w c+ -> trener Białas i Rafał Dębiński, szkoda, ze pierwszy wraca do trenerki.

calma calma
ODPOWIEDZ