Juventus za kilka lat - jak to sobie wyobrażacie.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 08:53

A to, że widząc swoje nie wielkie szanse na przebicie sie do pierwszej 11, mógłby miec gdzies to ze Juve chce go kupic. No chyba, że by poszedł na kasę...

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 10:22

a moze ambicja? pilkarz przychodzac do klubu z gory nie moze zakladac ze nie ma szans na gre... musi walczyc o miejsce w podstawowym skladzie. jesli bedzie w wysokiej formie to zagra, a jesli nie to po co go wystawiac?

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 10:29

matekkuba pisze:Hmmm... Myślę, że chodzi Ci o taką sytuację jak w kadrze Włoch gdzie wyglądałoby to tak: Sissoko=Gattuso, Xabi=Aquilani (w ostatnim meczu na przykład), Marchisio=Pirlo, Giovinco=Di Natale, Rossi=Camoranesi, Huntelaar=Trezeguet
Kadra Włoch? Huyntelaar, Rossi? Cosik się pogubiłeś :wink: .
Niestety nie dane mi było oglądać ostatniego meczu Squadry, ale czy Pirlo na pewno ustawiony był wyżej od Aquilaniego i Gattuso? Mimo że gros jego zagrań można sklasyfikować jako typowo ofensywne, on po prostu lubi grać z tyłu i stamtąd rozdielać piłki...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 10:56

Cóż chodziło mi o ustawienie. Grają 3 w środku i dwójka na skrzydłach i jednym na szpicy. Chodziło mi tylko o ustawienie.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 11:33

juve musi pracowac na rynku transferowym zeby plynnie przejsc z tej druzyny na druzyne 'nowa'. dobrze ze teraz juz istnieje temat 'pracujemy nad nowa mloda druzyna' itp. z roku na rok bedziemy tracic pilkarzy... Nedved, Del Piero, Zanetti, Camoranesi, Trezeguet czyli jak widac trzon naszej druzyny. trzeba naprawde postepowac madrze jezeli chodzi o transfery. nie mozemy zalowac kasy na transfery zeby jak to zarzad planowal za 3 lata niby powrot do wielkiej europejskiej pilki sie zyscil a nie zeby za 3 lata mielismy gorszy sklad niz teraz.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 12:04

Masz rację, ale widzisz, że Juventus już promuje swoich nowych mistrzów, czyt. Chiellini. Myślę, że na zawodnikach takich jak Giorgio, czy w przyszłości Marchisio, Lanzafame, Giovinco nasza gra będzie się opierała. A może Sissoko będzie dla nas takim symbolem, bo będzie wierny Juve. tutaj trzeba myśleć rozsądnie, działać szybko, ale z umiarem. Nie możemy kupić w jedno mercato 10 zawodników, a sprzedać 7, bo wtedy ten trzon zostanie zachwiany. Musimy co rok wzmacniać skład zawodniami z bardzo wysokiej półki (np. Alonso), ale również patrzeć na Primaverę, czy słabsze drużyny ligi włoskiej. A nóż trafi się drugi Kielon? Przez min. 5 lat nie powinniśmy martwić się o bramkarza, wystarczy solidny rezerwowy, bądź Mirante. Prawa obrona - myślę, że w przyszłym seoznie będzie ostra rywalizacja o tą pozycję między Zebiną i Grygerą (z tym drugim wiązałem większe nadzieje przed minionym sezonem, ale może w przyszłym będzie wymiatał). Środek - Kielon, Andrade/Mellberg, lewa - tutaj widzę Riise lub Pasquala, pomoc - na prawej Camor (MM, Hasan), na środku Xabi, Sissoko (Zanetti, Tiago, Marchisio) Na lewej Nedved/Giovinco (Marchisio, Hasan), w ataku duża rotacja między Treze, Alexem, Amaurim, Iaquintą. W takim składzie pojawia się 6 nowych nazwisk, ale 2 do Juve powraca (Marchisio, Giovinco i o ile ten drugi może na serio powalczyć o lewą stronę z Nedvedem, o tyle ten drugi musi się zadowolić ogonami i grą w PW [chyba, że nie pozyskamy nikogo do środka, wtedy może zacząć rywalizację o pierwszy skład]). Mamy 4 nowe nazwiska (z tym, że zamiast Xabiego może przyjść ktoś inny lub nikt). Lewa strona na pewno będzie obsadzona przez nowego zawonika, natomiast reszta to kwestia przystosowania zawodników nowonabytych do drużyny. Dlatego można ich wprowadzać stopniowo, bo od ich gry Juvventus nie będzie uzależniony. Zakupy na przyszły sezon: lewy obrońca, Mellberg, Amauri, środkowy pomocnik (?), Marchisio, Giovinco. To jest pewne. Nie wiem co z takimi zawodnikami jak Criscito, De Ceglie czy Rossi oraz Paolucci. No, ale poważnymi wzmocnieniami jest dla mnie pierwsza 6. Pozostali to zdolni zawodnicy, którzy winni się ogrywać. Z zespołem pożagnaliby się: Palladino, Nocerino (pewne), Vanstratten, Almiron, Novembre i Ekdal (na wypożyczenie) no i tyle. Oczywiście zakładam ponowne wypożyczenie zawodników typu De Ceglie i obiecujący Castiglia i Pasquato. Kadra na przyszły sezon: Buffon, Mirante, Belardi, Zebina, Grygera, Hasan, Legro, Andrade, Mallberg, Kielon, Molinaro, Riise, Camor, MM, Sissoko, Zanetti, Xabi, Marchisio, Tiago, Giovinco, Nedved, Amauri, DP, Treze, VI. 25 osobowa kadra. Bardzo ciekawie by się to prezentowało.

Dawid3M

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 21:31

Alonso-uważa,że jest on zbędny i nie doruwnuje poziomowi choćby Yaya Toure(ponieważ Toure ma niesamowity ciąg na bramke przeciwnika.Zgadzam się co do inwestwoania w młodych i perspektywistycznych zawodników-młody jest również Yaya.Drugą sprawą jest,że powinni powoli szukać jakiś poważnych wzmocnieć na lewe skrzydło i do ataku(za Del Piero).Nedved i Del Piero to wielkie osobowości,ale mówiąc szczerze oni powoli się kończą-oczywiście wiekowo.Kolejnym zawodnikiem byłby Rivas i Ben Arfa.Trzecią sprawą jest to,że Tiago nie spisał się wbrew oczekiwaniom.Powinni go sprzedać,choćby do Atletico Madryt.Tiago swoje najlepsze lata ma już za sobą(Chelsea i Lyon).Czwarta rzeczą jest to,ze powinni załatać środek obrony,czym posłużyć miał bym Rivas.Nasi obrońcy mają niesamowity ciąg na bramke przeciwnika(chwała im za to),lecz obrońca powinien dobrze kryć-przede wszystkim(czyli sumiennie wykonywać swoją prace).Zaś Palladino na wypożyczenie.

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2008, 21:36

Dawid3M pisze:Alonso-uważa,że jest on zbędny i nie doruwnuje poziomowi choćby Yaya Toure(ponieważ Toure ma niesamowity ciąg na bramke przeciwnika.Zgadzam się co do inwestwoania w młodych i perspektywistycznych zawodników-młody jest również Yaya.Drugą sprawą jest,że powinni powoli szukać jakiś poważnych wzmocnieć na lewe skrzydło i do ataku(za Del Piero).Nedved i Del Piero to wielkie osobowości,ale mówiąc szczerze oni powoli się kończą-oczywiście wiekowo.Kolejnym zawodnikiem byłby Rivas i Ben Arfa.Trzecią sprawą jest to,że Tiago nie spisał się wbrew oczekiwaniom.Powinni go sprzedać,choćby do Atletico Madryt.Tiago swoje najlepsze lata ma już za sobą(Chelsea i Lyon).Czwarta rzeczą jest to,ze powinni załatać środek obrony,czym posłużyć miał bym Rivas.Nasi obrońcy mają niesamowity ciąg na bramke przeciwnika(chwała im za to),lecz obrońca powinien dobrze kryć-przede wszystkim(czyli sumiennie wykonywać swoją prace).Zaś Palladino na wypożyczenie.
My już mamy swojego Yaye Toure. Nazywa się Momo Sissoko, który jest nawet młodszy od zawodnika Barcy. Rivas - oglądałem parę meczów w jego wykonaniu i może to tylko moje odczucie, ale grał on bardzo, bradzo przeciętnie. Już lepiej zainwestować w Zapatę, ale nie widzę konieczności wzmacniania środka obrony. Co do Tiago, to nie uważam, że najlepsze lata ma juz za sobą. Wierzę, że zarząd da mu jeszcze jedną szansę i Portugalczyk ją wykorzysta.

juve1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2008, 00:34

marcinek - dokładnie należy postępować mądrze... nie wiem czy sprowadzenie 28 letniego zawodnika za którego wydano w sumie blisko 15 mln euro i oddano 23 letniego perpektywicznego defensywnego pomocnika (Nocerino), to był mądry ruch... - Amauri jest młodszy tylko o 3 lata od Treze, jeśli już kogoś szukać to następce dla Del Piero, zawodnika średniego wzrostu który potrafi świetnie dryblować... - poniżej 25 roku życia. Były napadzior Palermo może być jako rezerwowy dla Treze, ale chyba Juve za dużo za niego zapłaciło...
Co do Nedveda, mam nadzieje że w przyszłości zastąpi go Giovinco...
Zanetti ma 31 lat, jeszcze maksymalnie 2 sezony mógłby grać w podstawowym składzie... - ale wtedy Juve nie walczyło by o mistrza Włoch a co najwyżej o 2 miejsce, Inter byłby nie osiągalny... - Zanetti to przyzwoity gracz, ale był za słaby na Inter, w Mediolanie był rezerwowym, w Juve grał całkiem ok, ale na Lige Mistrzów czy walke o Mistrza Włoch to nieco za mało, Zanetti to solidny defensywny pomocnik na 4 - ale nie na 5...
Co się tyczy Camoranesiego, ma on 32 lata, patrząc na forme Nedveda, Camor może pograć na wysokim poziomie spokojnie 3-4 lata... ale również warto by znaleźć jakiegoś zawodnika poniżej 25 lat, który w przyszłości za 2-3 sezony mógłby zastąpić Camora...
Huntelar (bodajże 23 lata) byłby świetnym następcą Trezegueta, natomiast Giussepe Rossi (niespełna 22 lata) wydaje mi się dobrym następcą dla Del Piero...

matekkuba - Jose Murincho, mówił że załować tego iż pozbył się z Chelsea Londyn Tiago... Tiago niby ma potencjał, ale w Juve nie potrafił pokazać swoich umiejętności, grał dużo ponizej oczekiwań... jeśli Atletico dałoby za niego około 15 mln euro, to lepiej go sprzedać, Tiago ma prawie 28 lat, jeśli teraz się nie przebił... gdyby został na sezon i znowu się nie przebił to jego wartość wyniosłaby maksymalnie 5 mln euro...

przemal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 12:59

Siłę naszego zespołu stanowią głównie nasi doświadczeni gracze (Del Piero, Nedved, Camor itd.), ale już promuje się nasze "nowe" gwiazdy, jak Giovinco czy Chiellini. Jednak trochę się boję, że za parę lat, jak odejdą ci pierwsi, zarząd będzie skąpił kasy i kupi jakichś przeciętnych zawodników na ich miejsce. jeśli chodzi o perspektywicznych zawodników to mamy ich mnóstwo, a szczególny urodzaj w ataku. Giovinco, Rossi, Lanzafame, czy nawet nasz "wiecznie młody talent" :C Palladino - jeśli chociaż 2 z nich wykorzysta swój potencjał, to o atak na długie lata martwić się nie musimy. Na środku pomocy też nie jest źle - Ekdal, Marchisio, Sissoko - zawodnicy, którzy już sprawiają całkiem dobre wrażenie, za kilka lat mogą stanowić o potędze Juventusu.
Skrzydła - wielu jako następcę Nedveda na lewej pomocy widzi Giovinco, ale wątpię żeby ten angażował się w akcje obronne. Widziałem kilka meczów w których Marchisio grał na lewym szkrzydle, to mogło by być lepsze rozwiązanie, myślę że rola gracza "box to box" odpowiadała by Claudio. Nie widzę natomiast godnego następcy Camoranesiego, Marchioni pokazuje się z dobrej strony, ale niestety dłużej leczy kontuzje, niż gra. Przydałoby się, żeby zarząd o tym pomyślał. Obrona - mamy urodzaj młodych lewonożnych obrońców - Criscito, Chiellini, Molinaro, De Ceglie (choć ten pierwszy lepiej czuje się w Genoi, więc mogą być pewne kłopoty z jego powrotem) i w sumie żadnego prawonożnego (poza primaverą). Jakiś młody prawy obrońca mógłby zostać sprowadzony
Jak widzę skład za 5-6 lat?
Buffon (c) :)
???-Cricito-Chiellini(vc)-Molinaro(De Ceglie)
???-Sissoko-Ekdal-Marchisio
Giovinco-Lanzafame(Rossi)

Przyjemniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 13:23

wysile sie i ja

-----------------------------------Akinfeev---------------------------
----------------------Chiellini--------------------Zapata-----------------
De Silvestri---------------------------------------------------De Ceglie(Molinaro)
---------------------------Sissoko------------Marchisio-------------
---------------------------------------Ekdal-----------------------------
Van Persie---------------------------------------------------Giovinco
-----------------------------------Amauri(G.Rossi,Lanzafame)-----------

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 17:02

Juventus sezon 2014/2015

-----------------------Gigi "będzie bronił do 40" Buffon-----------
----------------------Zapata------------------Chiellini-------------------
---Micah Richards--------------------------------------------De Ceglie---
----------------------Sissoko-----------------Aquilani--------------------
---David Silva------------------------------------------------Giovinco---
----------------------Aguero-----------------Benzema-------------------

Rezerwowi:
-Ustari

-De Silvestri, Fazio, Criscito, Molinaro

-Marchisio, Dessena, Veloso

-Rossi, Rossi, Błaszczykowski (:smile:)

-Lanzafame, Lavezzi

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 17:18

jackop
Jak sobie wyobrażasz sciagniecie Silvy, Aguero, Benzemy i Richardsa? :whistle: :wink:

Spokjonie by trzeba wyłozyć jakies... hmm 170-200mln Euro? :lol:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 17:34

Niektórzy wydają tyle przez 2-3 lata, ja podałem 11-stke na sezon 2014/2015 czyli za 6 lat. Poza tym wyceniasz ich po ok. 50 mln euro, moim zdaniem stanowczo za dużo. A nawet jeśli to wydatek rzędu 30 mln euro w sezonie na transfery.

Gdybyśmy dostali dużą kasę od sponsora (kto wie czy za parę lat nie przejmie nas jakiś potentat finansowy), i robili 1-2 transfery na sezon to dałoby radę. Niech Alex i spółka biorą się do roboty i już teraz zarabiają pieniążki dla klubu. :wink:

Jeżeli miałbym wejrzeć w przyszłość, to wg. mnie powstaną niedługo przepisy ograniczające kwotę transferu i pensję piłkarza a także ogólnie nowa umowa kontraktowa. To już zaczyna się dziać wystarczy poczytać co proponuje pan Platini.

Stahoo, ale z Ciebie człowiek "małej wiary". Znowu wbijasz sztylet w moje marzenia o Juventusie.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 19:51

Pan Platini proponuje duzo kontrowersyjnych rzeczy :) Dobra, jak mamy marzyć o przyszłym Juve, to bym dodał jeszcze do tych piłkarzy Van der Vaarta i Pazziniego^^

ODPOWIEDZ