Optymalny skład Juve

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2003, 21:00

Trudna sprawa z wykreowaniem podstawowej "11".Już dawno nie mieliśmy tak wyrównanej kadry jak w obecnym sezonie.Na kilku pozycjach są zawodnicyktórzy mają pewne miejsce w podstowówce(moim zdaniem:Buffon,Thuram,Montero,Nedved,Tacchinardi,Del Piero.Reszta składu będzie zalerzeć od dyspozycji dnia poszczególnych piłkarzy.

______________________Buffon

Thuram________Montero_______Legrottaglie________Birindelli
______________________________(Tudor)

Camoranesi__ Tacchinardi___Davids
(Zambrotta)_______________(Appiah)____________Nedved

_____________Del Piero_______Trezeguet
____________________________(Di Vaio)

Ciężko naprawdę ciężko!!!!A zostaje jeszcze Ferrara,Miccoli którzy tak na prawdę mogli by z powodzeniem grać w podstawowym.Lippi będzie miał ciężki orzech do zgryzienia!!!Ale wiem że wybierze zawsze najlepiej!!!
Ciekawi mnie jaką pozycję w tym sezonie będzie miał Zambrotta???Jego macieżystą jest prawa strona i wydaje mi się że traci dużo na wartości gdy gra na lewej.A na prawej jest Camor i jeśli będzie w szczytowej to miejsce ma zapewnione.Wreszcie Tudor.Miejsce w drugiej lini chyba nie aktualne.Środek obrony???Montero chyba nie wygryzie a Legro???A jest jeszcze przecież Ferrara!!!!A jeszcze linia Ataku!!!

uuuffffffffffffffff!!!!!!!!!!
A mówią że od przybytku głowa nie boli!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2003, 02:27

Ciężko jest wybrac spośród 25 piłkarzy optymalny ,najsilniejszy skład.W czasie sezonu mogą się zdarzyć nieprzewidziane sytuacje jak spadek formy poszczególnych piłkarzy czy kontuzje.Oto najsilniejszy według mnie skład na dzień dzisiejszy:
----------------------Buffon--------------------
Thuram------Montero------Legrottaglie------Zambrotta(Birindelli)
----Camoranesi(Zambrotta)-----Tacchinardi(Tudor)---------Davids(Appiah)
------------------------------------------Nedved
---------------Del Piero(Miccoli)---------Di Vaio(Trez)
Uważam,że Zambrotta na lewej obronie ma więcej do zaoferowania niż Birindelli.W obecnej formie Camoranesi zasługuje na miejsce w składzie.Mam nadzieje,że obudzi się Trez,na szczęście Alex wraca powoli do formy,a Di Vaio gra świetnie.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
bartol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2003, 10:57

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Chyba nie ten pokój do tematu :?
Moim zdaniem najlepszy skład JUVE na nadchodzący sezon to:

Bramka: 1.G.Buffon

Obrona: od prawej:21.L.Thuram,4.P.Montero,23.N.Legroatagglie(Duże wachania) i lewa no musi być Birindelli.

Pomoc: od prawej: 19.G.Zambrotta, 3.A.Tacchinardi, 26.E.Davids i za napastnikami 11.P.Nedved.

Atak: 10.A.Del Piero i 17.D.Trezeguet.
Ciekawie w środku. Widze że stawiasz na ofensywę. Ja jednakże nie ruszałbym Nedveda z lewej strony. I mocno zastanowił bym się nad Birindellim.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2003, 12:19

--------------------Buffon

Thuram---Montero---Legrottaglie----Zambrotta

Camoranesi-------Tacchinardi---------Davids

-------------------Nedved

----------Trezeguet----------Del Piero

Moim zdaniem tak przedstawia sie optmalna 11 na ten sezon. Wydaje mi sie tez ze tak beda najczesciej grac(ewentualnie Appiah zastapi Davidsa) Ale reszte dywagacji na temat skladu zostawiam Lippiemu :-D on najlepiej wie ustawic Juve

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
BuCzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2003, 12:46

Jaro pisze:Trudna sprawa z wykreowaniem podstawowej "11".Już dawno nie mieliśmy tak wyrównanej kadry jak w obecnym sezonie.Na kilku pozycjach są zawodnicyktórzy mają pewne miejsce w podstowówce(moim zdaniem:Buffon,Thuram,Montero,Nedved,Tacchinardi,Del Piero.Reszta składu będzie zalerzeć od dyspozycji dnia poszczególnych piłkarzy.

______________________Buffon

Thuram________Montero_______Legrottaglie________Birindelli
______________________________(Tudor)

Camoranesi__ Tacchinardi___Davids
(Zambrotta)_______________(Appiah)____________Nedved

_____________Del Piero_______Trezeguet
____________________________(Di Vaio)

Ciężko naprawdę ciężko!!!!A zostaje jeszcze Ferrara,Miccoli którzy tak na prawdę mogli by z powodzeniem grać w podstawowym.Lippi będzie miał ciężki orzech do zgryzienia!!!Ale wiem że wybierze zawsze najlepiej!!!
Ciekawi mnie jaką pozycję w tym sezonie będzie miał Zambrotta???Jego macieżystą jest prawa strona i wydaje mi się że traci dużo na wartości gdy gra na lewej.A na prawej jest Camor i jeśli będzie w szczytowej to miejsce ma zapewnione.Wreszcie Tudor.Miejsce w drugiej lini chyba nie aktualne.Środek obrony???Montero chyba nie wygryzie a Legro???A jest jeszcze przecież Ferrara!!!!A jeszcze linia Ataku!!!

uuuffffffffffffffff!!!!!!!!!!
A mówią że od przybytku głowa nie boli!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

dokładnie takie ustawienie popieram :]

...::: UnO DuE TrEzEgOL ! :::...
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2003, 15:29

bartol pisze:

Obrona: od prawej:21.L.Thuram,4.P.Montero,23.N.Legroatagglie(Duże wachania) i lewa no musi być Birindelli.

Pomoc: od prawej: 19.G.Zambrotta, 3.A.Tacchinardi, 26.E.Davids i za napastnikami 11.P.Nedved.

Ciekawie w środku. Widze że stawiasz na ofensywę. Ja jednakże nie ruszałbym Nedveda z lewej strony. I mocno zastanowił bym się nad Birindellim.
Po wczorajszym meczu z Milanem chyba Lippi rozwiał jakiekolwiek wątpliwości co do pozycji lewego obrońcy. Będzie nim raczej Zambrotta. Birindelli na ławce, a więc na prawą pomoc wejdzie Camor. I takie coś mi odpowiada, bo dla Camora powinno być miejsce w 1 składzie :wink:

Obrazek
Śmiter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2003, 19:09

Buffon-Pesotto,Legrotaglie,Montero,Thuram-Zambrotta,Davids,Tachinardi-Nedved-Del Piero,Trezegout (1-4-3-1-2) .

JUVE PONAD WSZYSTKO. AVE JUVE!!!
Alex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2003, 19:40

Buffon

Thuram Ferrara Tudor Zambrotta

Camoranesi Tacchinardi Davids Nedved

Del Piero Di Vaio(Miccoli)

Ja bym postawił na taką 11-stkę. Chociaż patrząc na to z drugiej strpony to niewierzę żeby Trezeguet miał siedzieć na ławie. Druga sprawa to P. Montero i N. Legrottaglie, o ile pewny jestem, że grać w obronie będą Tudor, Thuram i Zambrotta o tyle nie jestem Ferrary, ale myślę, że Lippi w najważniejszych meczach będzie liczył na doświadczenie Ciro. Dziwi mnie to dlaczego tak mało z was wystawiło Tudora wg. mnie Tudor obok Ferrary i Thurama to najpewniejsze punkty naszej obrony, a co do Montero to on nie jest aż tak pewnym obrońcom. W większości przypadkach ratuje się faulami.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2003, 19:40

-----------Buffon

Thuram-----Legro--Montero

-----Tudor---Taccha

---Zambi---Davids-----Nedved

---Del Piero---Trez

To skład to wyprobowania! A taki jest chyba najpewniejszy.

Buffon
Thuram Montero Legro Biri
Zambi Taccha Davids
Nedved
Del Piero Trez

Filus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2003, 19:43

No generalnie się z tobą zgadzam, to jest chyba faktycznie optymalny skład, ale ewentualnie za Leggrtagglie, jak dla mnie mógłby być Iuliano, nie jest ostatnio w dobrej formie, ale jego doświadczenie może się przydać, albo na przykład Ferrara, a po lewej stronie Iuliano, bo o ile sięgam pamięcią tak kiedyś grali.

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 17:45

Po ostatnich meczach uwarzam że skład powinien wyglądać tak (oczywiście razem z Alexem):
Bramkarz: 1.Buffon
Obrona:21.Thuram, 23.Legrottaglie, 4. Montero, 19.Zambrotta
Pomoc: 18.Appiah
3.Tacchinardi, 10.Del Piero
11.Nedved
Napastnicy: 17.Trezeguet, 18.Di Vaio

Oczywiście Alex dostał by więkrzą swobodę by mógł schodzić do środka a lewą oczywiście i tak jakby nie było Alexa szarżował by oczywiście Zambrotta

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Villya

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 18:10

cięęęęężżżżka decyzjaaaaa...naprawddeeeeeeeę ale moim zdaniem najsilniejszy skład tio:
Buffon, Thuram, Montero, Legrottaglie,Tudor, Zambrotta, Camoranesi, Tacchinardi, Nedved, Del Piero, Trezeguet

Con la Juve nel sangue, con la Juve nel cuore...bianconeri si nasce, bianconeri si muore.....
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 18:17

miom zdaniem tak:
buffon- thuram, legro, montero, zambrotta- camor, nedved,appiah, miccoli- del piero, treze (di vaio)

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 18:19

Buffon

Thuram Montero Legrottaglie Zambrotta

Camoranesi Tachinardi Appiah Nedved

Di Vaio Del Piero

Tak to sobie wyobrazam, ewentualnie Davids za Appiah'a, no i jak na razie uwazam ze Marco lepiej sie od Treze preznetuje.

Hybryd

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 21:12

Bramka: Buffon

Obrona: Thuram Montero Tudor Zambrotta

Pomoc: Nedved Davids Tacchinardi Camoranesi

Atak: Del Piero Trezeguet

ODPOWIEDZ