Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 13:36

Luker pisze:To, ze ten mecz bedzie do tylu bylem pewny na 80% jeszcze zanim sie zaczal. Wystarczy popatrzec co Mancio zrobil z druzyna w ciagu paru miesiecy.
Nie ma to jak wiara we własną drużynę... :roll: :roll:

inter w tym meczu nie pokazał prawie nic, poza ładnym golem Pelego i umiejętnością gry na własnej połowie, czyli utrzymywaniem się przy piłce, z którego nic nie wynikało bo to Roma prowadziła...

W pamięci pozostanie mi ten rzut rożny, po którym padł gol dla Romy :) Wszyscy piłkarze interu we własnym polu karnym i Mexes, którego chyba uznali za niezbyt groźnego ;)

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 13:52

January pisze: Nie ma to jak wiara we własną drużynę... :roll: :roll:
No tak. Lepiej pisac cos w stylu "Jestesmy najlepsi, rozjedziemy ich, Roma w tym sezonie gra padake, cudem zrobili drugie miejsce. Sklad maja gorszy od naszej Primavery i napewno ich rozjedziemy do zera". Prawda ?

Wiara, a logika to dwie rozne rzeczy. Jestem interista ponad wszystko, ale jednoczesnie nie jestem slepy i staram sie patrzec na rzeczy zgodnie z tym co podpowiada mi logika.

W druzyne wierzylem, bo zawsze wierze. Gdyby tak nie bylo nie stalbym na Curvie Nord w meczu z Liverpoolem w tym roku, pomimo, ze szanse nasze zostaly okrojone po pierwszym meczu dosc znacznie. Ale zdawalem sobie sprawe, ze ten mecz bedzie ciezko wygrac.
inter w tym meczu nie pokazał prawie nic, poza ładnym golem Pelego i umiejętnością gry na własnej połowie, czyli utrzymywaniem się przy piłce, z którego nic nie wynikało bo to Roma prowadziła...
W 100% sie zgadzam... az do gola. Po golu Inter jednak przycisnal(przypominam swietna glowke Burdisso, ktora skonczyla na slupku). Mimo to Roma w przeciagu calego meczu lepiej sie zaprezentowala i zasluzyla na zwyciestwo.

Swoja droga gra Interu tak wyglada od swiat, ale to wcale nie oznacza, ze my nie potrafimy grac lepiej. Mysle, ze dopiero Jose wycisnie z tej druzyny 110%.
W pamięci pozostanie mi ten rzut rożny, po którym padł gol dla Romy :) Wszyscy piłkarze interu we własnym polu karnym i Mexes, którego chyba uznali za niezbyt groźnego ;)
Takie zycie. Nawet najlepsza defensywa swiata popelnia bledy.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 16:51

W przyszłym sezonie musimy zdobyć rekordowy 10 tytuł,bo Roma nas dogoniła... :lol: Wtedy będziemy mogli sobie doszyć na koszulkach srebrną gwiazdkę. :smile:

holydevil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 00:29

Luker pisze: wiec nie robcie z siebie posmiewiska mowiac, ze po jednym meczu Roma udowodnila, ze jest lepsza od Interu. Od tego byl sezon skladajacy sie nie z jednego meczu, ale z 38.
zalezy kolego jak kto patrzy .. dla jednych wygranie scudetto jest wazne pomimo byca slabszym od czolowki (w bezposredniej konfrontacji) dla innych wlasnie taka wygrana moze byc teza ze sa lepsza druzyna od was....

poza tym jak real wygrywal LM nie zdobywal la lige a byl najlpesza druzyna globu (tak uwzali ) tak wiec roma moze jest wiecej warta niz inter ktory sie posral (sorko za okresleni ) w 1/8

tak wiec mowie ile kibicow tyle wnioskow a bycie lepszym to pojecie wzgledne .... oczywiscie mozna rozwiac wszelkie watpliwossci jak np juve w 1996 roku :D ^^ pozdrawiam no offence

Obrazek

Juve is back on the track and it's time for payback !!!
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 01:07

Jasne. Takie bzdury (a bo nie wyugrali pucharu) można łatwo pisać gdy najbardziej znienawidzona drużyna wygrała scudetto i nic więcej.
Dla mnie Coppa Italia przy scudetto znaczy tyle, ile bitwa o brązowy medal MŚ przy wygranej w finale. Nic.
Inter był najlepszy w calcio w tym sezonie. I tu nie ma co głupich wyjaśnień 'dlaczego nie' wciskać na siłę.

Dirty mind
Alizee18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 08:56

Czy ja wiem czy Inter był najlpeszy Inter według mnie mial duzo szczescia ba nawet bardzo duzo szczescia w dodatku Sedziowie na rzecz druzyny z Mediolanu nie raz popelniali błedy dzieki ktorym Mediolanczycy zdobywali punkty a w dodatku Inter gral brzydka piłke jak dla Mnie osobiscie niewiem jak dla reszty, wolałbym ze Ladnie grajaca Roma wygrala Mistrzostwo a Inter Puchar Włocha a ze stalo sie tak nie inaczej noto coz mówic mozna miec nadzieje ze obydwa trofea z przyszłym sezonie powedruja do Turynu :-D

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 09:47

holydevil pisze:
zalezy kolego jak kto patrzy .. dla jednych wygranie scudetto jest wazne pomimo byca slabszym od czolowki (w bezposredniej konfrontacji) dla innych wlasnie taka wygrana moze byc teza ze sa lepsza druzyna od was....

poza tym jak real wygrywal LM nie zdobywal la lige a byl najlpesza druzyna globu (tak uwzali ) tak wiec roma moze jest wiecej warta niz inter ktory sie posral (sorko za okresleni ) w 1/8

tak wiec mowie ile kibicow tyle wnioskow a bycie lepszym to pojecie wzgledne .... oczywiscie mozna rozwiac wszelkie watpliwossci jak np juve w 1996 roku :D ^^ pozdrawiam no offence
Sa tez kibice kolego, ktorzy uwazaja, ze Polska wygra Euro, czy mistrzostwo swiata, bo sa najlepsi. I wcale to od razu nie oznacza, ze taki kibic jest na rowni szanowany, czy osadzany(jego opinia), jak innego, ktory uwaza, ze ciezko bedzie wyjsc z grupy, chociaz nie niemozliwe.

Juve wygralo z interem w dwumeczu, a nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie twierdzil, ze jest lepsza druzyna od Interu. Juve wygralo z Roma, i historia jest podobna. W kazdym roku najlepsi przegrywaja z teoretycznie duzo slabszymi druzynami, tak jak Reggina - Juventus, czy Siena - Juventus.

Rozumiem, ze jakby kibic Sieny tu wpadl i twierdzil, ze jego druzyna jest lepsza na podstawie zwyciestwa jego druzyny nad wami w lidze, traktowal bys go z szacunkiem i ze zrozumieniem? No bo w koncu...

"dla innych wlasnie taka wygrana moze byc teza ze sa lepsza druzyna od was...."
Alizee18 pisze:Czy ja wiem czy Inter był najlpeszy Inter według mnie mial duzo szczescia ba nawet bardzo duzo szczescia w dodatku Sedziowie na rzecz druzyny z Mediolanu nie raz popelniali błedy dzieki ktorym Mediolanczycy zdobywali punkty[...]
Za niedlugo bedzie mozna mowic o totalnej zmowie sedziow, i gdyby nie oni Inter by sie w Serie A nie utrzymal... no prosze was :)

ps. Rowniez bym chcial zeby inter gral i ladna pilke i efektywna, ale bardzo zadko te dwie rzeczy ida w parze. Bardzo zadko.

Obrazek
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 10:16

Alizee18 pisze:Czy ja wiem czy Inter był najlpeszy Inter według mnie mial duzo szczescia ba nawet bardzo duzo szczescia w dodatku Sedziowie na rzecz druzyny z Mediolanu nie raz popelniali błedy dzieki ktorym Mediolanczycy zdobywali punkty a w dodatku Inter gral brzydka piłke jak dla Mnie osobiscie niewiem jak dla reszty, wolałbym ze Ladnie grajaca Roma wygrala Mistrzostwo a Inter Puchar Włocha a ze stalo sie tak nie inaczej noto coz mówic mozna miec nadzieje ze obydwa trofea z przyszłym sezonie powedruja do Turynu :-D
szczęście jest nieodzownym elementem w piłce - i akurat w tym sezonie szczęście dopisywało Interowi (choć nie zawsze o czym świadczy utrata przewagi i walka do ostatenij kolejki o scudetto)- kto wie co będzie w przyszłym sezonie.
Roma przegrała m.in. dlatego, że ma wąska kadrę i jeśli tego nie zmieni to nie będzie w stanie nawiązać równej walki o scudetto.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 11:07

Luker pisze: Juve wygralo z interem w dwumeczu, a nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie twierdzil, ze jest lepsza druzyna od Interu. Juve wygralo z Roma, i historia jest podobna. W kazdym roku najlepsi przegrywaja z teoretycznie duzo slabszymi druzynami, tak jak Reggina - Juventus, czy Siena - Juventus.

Rozumiem, ze jakby kibic Sieny tu wpadl i twierdzil, ze jego druzyna jest lepsza na podstawie zwyciestwa jego druzyny nad wami w lidze, traktowal bys go z szacunkiem i ze zrozumieniem? No bo w koncu...

"dla innych wlasnie taka wygrana moze byc teza ze sa lepsza druzyna od was...."
Nie porównuj meczu Inter - Juventus do spotkania Reggina - Juventus, bo zakrawa to na kpinę... Wszyscy doskonale wiemy, że Inter był niesamowicie zmotywowany na oba te mecze, czego nie można powiedzieć o meczach Juve z autsajderami (patrz Reggina, czy Siena)...

Fakt, że Inter zdobył mistrzostwo świadczy o tym, że miał zdecydowanie szerszą i wyrównaną kadrę, a nie o tym, że jest lepszym zespołem... ;)

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 11:12

Fakt, że Inter zdobył mistrzostwo świadczy o tym, że miał zdecydowanie szerszą i wyrównaną kadrę, a nie o tym, że jest lepszym zespołem...
to co to znaczy lepszy zespół jeśli nie ten, który wygrywa? ba! A jeśli wygrywa to mus wygrywać z odpowiednich powodów. Broń Boże nie z powodu szerokiej kadry - bo wtedy klops, wcale nie jest najlepszy :rotfl:
Może od razu najlepszą drużyną jest Napoli? Wąska kadra, mało doświadczonych zawodników, długa rozłąka z Serie A. I są wysoko :)

Szeroka kadra to jeden z elementów zespołu. manU też by nie wygrał ligi ani LM gdyby nie miał szerokiej kadry. Im też zarzucisz, że nie są najlepsi?
Real w Hiszpanii też nie był najlepszy, bo ma szeroką kadrę?

Dirty mind
holydevil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 11:36

nie poprostu uwazam ze juve w wyjsciowej jedynastce przy pelnej mobilizacji jest lepsza druzyna od podstawowej jedynastki interu i romy... tak wlasnie tak uwazam. i bylo to widac w tym sezonie , .. a ze scudetto sie wygrywa ze slabymi to inter wygral je majac kadre szeroka a wiemy ze jesli szeoka kadra to i nie trzeba motywowac graczy .. bo kazdy chce grac .. ale jesli juventus wychodzi na maxa zmobliziowany naprzeciwko przeciwnika jest najlepsza druzyna we wloszech.

Obrazek

Juve is back on the track and it's time for payback !!!
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 12:06

W Pucharze Włoch polegliśmy w rywalizacji z Interem, jak to wytłumaczysz? Tam nie byliśmy zmobilizowani grając przeciwko Mediolańczykom?
Wg Twojej teorii, ten kto wygrywa z najlepszymi, jest najlepszym (Juve), więc kto przegrywa z najgorszymi, jest najgorszy (Juve). Juve w lidze wygrało z Interem, który wygrał z Violą, która wygrała z Juve, i kto teraz jest najlepszy? Na tym właśnie polega sezon, 3 pkt to 3pkt, niezależnie z kim zdobyte, Inter zdobył w sezonie 13pkt więcej od nas, to nie jest przypadek, byli lepsi w przeciągu całego sezonu i dlatego wygrali lige.

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 14:54

tytus71 pisze: Nie porównuj meczu Inter - Juventus do spotkania Reggina - Juventus, bo zakrawa to na kpinę... Wszyscy doskonale wiemy, że Inter był niesamowicie zmotywowany na oba te mecze, czego nie można powiedzieć o meczach Juve z autsajderami (patrz Reggina, czy Siena)...
Ja nie bede porownywal, jak wy nie bedziecie robic tych swoich porownan. Reggina - Juve nie mozna porownywac, ale Roma - Inter jak najbardziej?

Lubisz wymowki? Inter gral defacto na wyjezdzie, Inter gra padake od miesiecy, Mancini jest na wylocie -> morale druzyny nizej juz chyba zejsc sie nie da, i tak dalej i tak dalej...

A co napisalem po meczu? Roma zasluzyla na puchar.

Zawsze mozna znalezc wymowke zeby poprzec jakas bezsensowna teze prawda? Chcialem tylko pokazac jak mowienie, ze jeden mecz moze dowodzic o wyzszosci druzyny, jest czyms nie na miejscu.
Fakt, że Inter zdobył mistrzostwo świadczy o tym, że miał zdecydowanie szerszą i wyrównaną kadrę, a nie o tym, że jest lepszym zespołem... ;)
No to... Roma w dwumeczu wygrala z Juve. Rozumiem Roma ma lepsza "11" od Juve tak? Teraz Inter wygral z Roma w dwumeczu, wiec ma lepsza "11" od Romy tak? Teraz bazujac na tych dwoch powyzszych przykladach rozumiem Inter lepszy od Juve ?

Ale chwila chwila... Juve wygralo w dwumeczu z Interem... chwila cos sie tu nie zgadza...

Takie myslenie jest totalnie pozbawione sensu, dlatego tego nie robcie. To tak jak mowic, Grecja byla najlepsza "druzyna" na poprzednim EURO, bo ograla wszystkich po kolei. Absurd.
holydevil pisze:nie poprostu uwazam ze juve w wyjsciowej jedynastce przy pelnej mobilizacji jest lepsza druzyna od podstawowej jedynastki interu i romy... tak wlasnie tak uwazam. i bylo to widac w tym sezonie , .. a ze scudetto sie wygrywa ze slabymi to inter wygral je majac kadre szeroka a wiemy ze jesli szeoka kadra to i nie trzeba motywowac graczy .. bo kazdy chce grac .. ale jesli juventus wychodzi na maxa zmobliziowany naprzeciwko przeciwnika jest najlepsza druzyna we wloszech.
Patrz odpowiedz w duzej czesci wyzej.

Jeszcze tylko dodam, ze Inter wygral na wyjezdzie z Roma, z Fiorentina, Sampdoria. Zremisowal z wami, z Udinese(w 10 i bez prawidlowego gola Zlatana). Wygral u siebie z Milanem, Fiorentina, Udinese, Sampdoria.

Czasem Inter tez potrafi wygrac z najlepszymi(Roma, Milan), wiec nie mow, ze wygrywamy ze slabymi. A o tym, ze mistrzostwo wygrywa sie w takich meczach ze Siena, Empoli, czy Calgiari, to wiadomo nie od dzis.

Duzo trudniej jest wygrac mistrzostwo spinajac sie na 38-40 meczow w sezonie, niz nieraz jeden turniej jak CL(Liverpool, Milan). Ktos sie moze z tym nie zgodzic, szanuje to zdanie, ale mysle, ze wielu mysli tak jak ja. Rowniez tutaj by sie tacy pewnie znalezli.

Obrazek
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 15:17

Dodam tylko, że Inter miał swoje 5 minut, których nie wykorzystał (Valencia - Liverpool). Sukcesy w Serie A też się już skończyły - Milan i Juventus są na was po prostu wściekli. Za rok o tej samej porze wrócicie tam, gdzie wasze miejsce... ciao.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2008, 15:28

_Jah pisze:Dodam tylko, że Inter miał swoje 5 minut, których nie wykorzystał (Valencia - Liverpool). Sukcesy w Serie A też się już skończyły - Milan i Juventus są na was po prostu wściekli. Za rok o tej samej porze wrócicie tam, gdzie wasze miejsce... ciao.
A wiec do zobaczenia za rok, w tym samym miejscu. Ciao.

ps. Jose juz prawie w Interze. Na pewno sygnal, ze Inter wraca na swoje "miejsce".

Obrazek
ODPOWIEDZ