Podsumowanie Sezonu 2007/08

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Jak oceniasz sezon ?

Wyśmienicie
3
2%
Bardzo Dobrze
77
56%
Dobrze
56
41%
Przeciętny
2
1%
Załośny
0
Brak głosów

Liczba głosów: 138
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 00:13

To jest temat dotyczacy podsumowania sezonu, a nie o celach transferowych. Kontynuujcie swoja dyskusje w temacie do tego sluzacym, za kolejne offtopy poleca kartki.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 00:29

_Jah nie wiem czy to ta sama osoba pisala tego posta na forum acmilan.pl ale pozwole sobie wkleić :smile:
Moim zdaniem celem Juventusu na nadchodzący sezon jest Scudetto i Puchar Włoch. Dlaczego niby mamy interesować się jedynie tym marnym 4 miejscem? Inter? Milan? Roma? a co to?

W bramce najlepszy golkiper świata - Gigi Buffon. To człowiek, który nie jedno spotkanie nam wybroni. Jestem zdania, że najważniejszym punktem obrony jest bramkarz. Mimo kuszących propozycji z całej Italli, wybrał Starą Damę i dzięki temu stał się żywą legendą klubu.

W obronie króluje Giorgio Chiellini. Ma zaledwie 23 lata i jest nadzieją nie tylko Juventusu, ale również kadry narodowej Italli. Podobnie rzecz ma się z Domenico Criscito, który jest... 2 lata młodszy. Tychże młodzieniaszków wspierać będzie kapitan reprezentacji Portugalli - Andrade, będący hitem transferowym letniego mercato. Prawa strona jest obstawiona przez Zebinę, co do którego umiejętności nikt nie ma zastrzeżeń. W obwodzie pozostaje Grygera, Salihamidzić, Molinaro, Boumsong, Legrottaglie. Pierwszych trzech z powodzeniem może rozgrywać również w drugiej linii.

Na skrzydłach gladiator z Czech - Pavel Nedved oraz Mauro Camoranesi. Tej dwójki nie trzeba nikomu przedstawiać. Już dziś wiadomo, że Samuraja z powodzeniem zastąpić może Antonio Nocerino - kolejna, 22 letnia wschodząca gwiazda włoskiej piłki. A nie można także zapominać o byłym gwiazdorze Parmy - Marco Marchionnim. W środku jest Zanetti, Tiago oraz Sergio Almiron, który jest naszą tajną bronią. Stawkę uzupełnia Ruben Olivera, który słynie z doskonałych warunków fizycznych.

W ataku nieprzerwanie, sławny duet Del Piero-Trezegeut. A tym, którzy wątpią w talent Vincenco Iaquinty? życzę wszystkiego najlepszego. Na ławce rezerwowych Palladino.

Nas interesuje tylko zwycięstwo. Nie zapominajcie o tym.

:prochno: no comment...

Moim zdaniem rozegralismy naprawde swietny sezon! 3 miejsce wyprzedzajac Fiorentine i Milan to naprawde dobre osiegniecie. Liczylem na viceMistrzostwo, ale i tak napewno nie mozna byc rozczarowanym. Budujemy druzyne, ktora ponownie ma wrocic na sam szczyt i ... wroci.
Trzeba przyznac, ze nie mielismy latwego zycia w tym sezonie. Nasze najwieksze wzmocnienia okazaly sie niewypalami. Dzieki Bogu nasi mistrzowie w tym sezonie naprawde nie zawiedli i prawie w kazdym meczu moglismy liczyc na Alexa, Treze, Gigiego, Nedveda, i Camora (gdy ten byl tylko zdrowy)
Almiron - kompletna porazka.
Tiago - sredniak, ktory tylko pare razy pokazal swoje umiejetnosci. Za taki konktrakt powinien pokazac stanowczo duzo duzo wiecej.
Criscito - szybko powrocil do Genoy.
Molinaro - z calym szacunkiem, ale nie dla niego Juventus stworzono... :|

no i mimo tych przeciwnosci losu, mielismy naprawde dobra druzyne, ktora szczegolnie w meczach z gigantami pokazywala jak ogromną wole walki i ambicje posiada. Gralismy w tym sezonie naprawde dobrą piłke i wierze, ze nasz zarzad pozwoli nam mocno wzmocnic druzyne, dzieki czemu powroci na nasze koszulkie scudetto (tam gdzie sie teraz znajduje, poprostu to... jakos nie pasuje :wink: )

Ranieri - naprawde pokazac swoj kunszt bedzie mial okazje w przyszlym roku. Uwazam, ze jest to trener o duzym potencjale, ktory naprawde zapisze dobrą karte w historii Juventusu.

pozdrawiam :)

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 13:11

Co jest złego w tamtym poście? Zwyczajne - przedsezonowe przechwałki. Po pierwszych meczach z Parmą i Livorno nasze transfery nie wyglądały źle: do siatki trafił Iaquinta, Molinaro, Almiron a obiecująco w obronie zagrał Andrade z Criscito (o którym było głośno w naszych szeregach).
A że napisałem, że celem Scudetto? to co? za to mam się wstydzić? miałem napisać na forum Milanu, że obiektywnie uważam, że są lepsi od nas? nigdy tego nie zrobię. Poza tym był taki okres w tym sezonie, że wierzyliśmy... po prostu za dużo meczy bez zwycięstwa (aż 17).
Poza tym czemu nie wkleisz postów kibiców Milanu? oni byli jeszcze bardziej pewni tego, że piszę bzdury, a następny sezon rozpoczną w Pucharze UEFA.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 17:16

Ja też nie wiem co jest dziwnego w tym poście z forum Milanu. Chyba każdy przed sezonem więcej oczekiwał od takich piłkarzy jak Almiron, Tiago czy Andrade.

Co do tematu i podsumowania sezonu. Nie chce mi się pisać tasiemca i oceniać kolejno każdego zawodnika kadry. Napisze tylko, że jestem zadowolony. A gdybyśmy mieli więcej szczęścia i rozumu (i gdyby na poczatku sezonu sedziowie nie bali się podejmować decyzji korzystnych dla nas. Tymbardziej, że mieliby słuszność...) to mielibyśmy LM bez eliminacji a i może cieszylibyśmy się dziś ze scudetto.
W każdym bądź razie czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie mercato. Liczę na sprowadzenie dwóch, trzech porządnych (nie tylko przeciętnych) piłkarzy, którzy pomogą naszej obecnej drużynie walczyć skutecznie i w Serie A i w LM.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 19:06

co złego? Piszesz jaki nasz zarzad jest marny, bo sprowadza takich zawodnikow a rok wczesniej piszesz o Almironie jako o naszej tajnej broni :| troche hipokryzja nie sadzisz? Piszesz kto to jest w ogole Criscito a rok wczesniej raczej miales go jako swietnego zawodnika bo... jest mlody :lol:
Andrade, stoper rodem z Portugalli? do tego kaleka jak się okazało
Tychże młodzieniaszków wspierać będzie kapitan reprezentacji Portugalli - Andrade, będący hitem transferowym letniego mercato
chyba to sie troche kloci, nie sadzisz?
Criscito? drugi Canna, kto mu zapewnił taką reklamę?
Ma zaledwie 23 lata i jest nadzieją nie tylko Juventusu, ale również kadry narodowej Italli. Podobnie rzecz ma się z Domenico Criscito, który jest... 2 lata młodszy.
W środku jest Zanetti, Tiago oraz Sergio Almiron, który jest naszą tajną bronią
Almiron? kto to wogóle jest?
_Jah pisze: A że napisałem, że celem Scudetto? to co? za to mam się wstydzić? miałem napisać na forum Milanu, że obiektywnie uważam, że są lepsi od nas? nigdy tego nie zrobię. Poza tym był taki okres w tym sezonie, że wierzyliśmy... po prostu za dużo meczy bez zwycięstwa (aż 17).
Akurat tego mi nie wsadzaj w usta, bo tak samo jak Ty w glebi duszy wierzylem w scudetto. w trakcie sezonu jednak szczytem marzen bylo viceMistrzostwo i nasze plany troche musialy sie zmienic, trudno takie zycie :) Odnioslem sie tylko do Twojej krytyki naszej kadry, ktora rok temu według Ciebie była taka wspaniała a teraz jest taka tragiczna.
Poza tym czemu nie wkleisz postów kibiców Milanu? oni byli jeszcze bardziej pewni tego, że piszę bzdury, a następny sezon rozpoczną w Pucharze UEFA.
a co maja do tego Milanisci? :/ Co mnie to obchodzi co sobie pisali? Straszyles ich graczami typu Almiron, Tiago, Criscito, Andrade a tymczasem Ci zawodnicy raczej sie nie przysluzyli w znaczacym stopniu do 3 miejsca w Serie A.

a co do Twoich wypowiedzi na temat Sissoko i Zanettiego to udowodniles tym, że mecze Juve ogladales raczej w samych skrotach. Zanetti faktycznie nie jest gwiazdorem, ale solidnym pilkarzem, ktory jako jeden z niewielu (mimo, ze nie kosztowal nas 13mln :prochno: ) naprawde nie zawiodl i odwalil kawal dobrej roboty. Co do reszty Twoich pogladow np. na temat Xabi Alonso to sie z nimi zgadzam.

pozdrawiam

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 21:48

Dalej nie rozumiem Ciebie. Rok temu omawiani gracze zaczynali z czystej karty a teraz po roku można ich swobodnie ocenić. Zdanie na temat graczy zmienia się w miarę poczynań poszczególnych graczy z persepktywy czasu.
Poza tym każdy mój post na forum Milanu służył temu, aby dowartościować Juve i co za tym idzie - siebie. Nazywaj to jak chcesz,
Co jak co, lecz zakończony sezon był dużo łatwiejszy od tego, jaki przyjdzie nam stoczyć w sezonie nadchodzącym. Wracamy do europejskich pucharów i walki na 3 frontach. Może masz rację, że Zanetti,Sissoko niczym nie zasłużyli
sobie na słowa krytyki, lecz nazywając ich 'drewniakami' miałem na myśli ich predyspozycje do gry ofensywnej. To jest moim zdaniem najważniejszy nasz problem w obliczu występów w Champions League... zastępstwo dla Molinaro oraz playmaker. Mamy tu pole do popisu dla naszych działaczy.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 22:13

_Jah pisze:Dalej nie rozumiem Ciebie. Rok temu omawiani gracze zaczynali z czystej karty a teraz po roku można ich swobodnie ocenić. Zdanie na temat graczy zmienia się w miarę poczynań poszczególnych graczy z persepktywy czasu.
No ale nie sadzisz, ze troche przesadziles z tamtym postem? no bo wiesz taki kontrast zdan tej samej osoby troche sie rzuca w oczy. I uwazam, ze troche przesadziles skreslajac pol skladu z naszego zespolu :wink: Criscito wciaz moze byc nowym "Cannavaro'' a Andrade moze udowodni, ze jest naprawde swietnym stoperem. Troche wiecej wiary nie tylko w caly Juventus, ale takze poszczegolnych zawodnikow.
_Jah pisze:Poza tym każdy mój post na forum Milanu służył temu, aby dowartościować Juve i co za tym idzie - siebie.
nie wiem jak Tobie, ale Juventus najbardziej dowartosciowal sie w oczach Milanistow w tym sezonie na Olimpico wygrywajac 3:2. Nikomu nic nie musimy udowadniac, wkoncu Juve to JUVE! :wink:

_Jah pisze:Nazywaj to jak chcesz,
Co jak co, lecz zakończony sezon był dużo łatwiejszy od tego, jaki przyjdzie nam stoczyć w sezonie nadchodzącym. Wracamy do europejskich pucharów i walki na 3 frontach.
z cala pewnoscią, ale tez nikt nie wiedzial do konca na co stac Juventus, a jak sie okazalo stac nas na BARDZO DUZO! W tym sezonie poprostu musielismy odbudowac nowy kregoslup druzyny i mysle, ze to sie udalo. Gramy w CL w przyszlym roku, co wcale nie bylo takie pewne przed rozpoczeciem sezonu :)
_Jah pisze:Może masz rację, że Zanetti,Sissoko niczym nie zasłużyli
sobie na słowa krytyki, lecz nazywając ich 'drewniakami' miałem na myśli ich predyspozycje do gry ofensywnej. To jest moim zdaniem najważniejszy nasz problem w obliczu występów w Champions League... zastępstwo dla Molinaro oraz playmaker. Mamy tu pole do popisu dla naszych działaczy.
Masz duzo racji, ale chyba nie jest koniecznoscia wyrzucic tych panów z druzyny co w delikatny sposob zasugerowales :wink: Zanetti naprawde nie raz mnie zaszokowal swoimi asystami takze, wcale takim drewniakiem moim zdaniem nie jest. Sissoko takze poczynal sobie calkiem dobrze w ofensywie i mijac rywali tez potrafi. Zgadzam sie jednak, ze nie sa to pilkarze wirtuozi. Takim wirtuozem mial byc dla nas Tiago, no cóż skonczylo sie inaczej ;) Zobaczymy czy uda sie sprowadzic Alonso lub kogos innego.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ