Albin Ekdal piłkarzem Juve !

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
AdeBayor1808

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2008, 20:38

Juventus oficjalnie poinformował o pozyskaniu z IF Brommapojkarna Albina Ekdala. Kwota transferu wyniosła 0,6 miliona euro, a piłkarz podpisał 4-letni kontrakt, który obowiązywać będzie do 30 czerwca 2012.
Źródło : www.SoloJuve.com

Albin Edkal ? Nie słyszałem żeby Juventus był zainteresowany tym zawodnikiem ? Wiecie może coś na jego temat ?

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2008, 20:44

AdeBayor1808 pisze:Juventus oficjalnie poinformował o pozyskaniu z IF Brommapojkarna Albina Ekdala. Kwota transferu wyniosła 0,6 miliona euro, a piłkarz podpisał 4-letni kontrakt, który obowiązywać będzie do 30 czerwca 2012.
Źródło : www.SoloJuve.com

Albin Edkal ? Nie słyszałem żeby Juventus był zainteresowany tym zawodnikiem ? Wiecie może coś na jego temat ?
Juventus interesował się tym zawodnikiem za czasów gry w Serie B. Nie mam pojęcia jak prezentuje się ten piłkarz na boisku... przyszłość pokaże.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
~LoKeR~

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2008, 20:44

Juventus oficjalnie poinformował o pozyskaniu z IF Brommapojkarna Albina Ekdala. Kwota transferu wyniosła 0,6 miliona euro, a piłkarz podpisał 4-letni kontrakt, który obowiązywać będzie do 30 czerwca 2012. To szwedzki ofensywny pomocnik, który urodził się 28 lipca 1989 roku i od czterech sezonów reprezentował barwy ekipy IF, do tego zaliczył już pięć występów w reprezentacji narodowej do lat 19 zdobywając jedną bramkę. Piłkarz wyraził swoje zadowolenie z powodu podpisania kontraktu: "Jestem bardzo szczęśliwy, że mam możliwość założyć koszulkę w biało-czarne pasy. To będzie dla mnie wielka okazja do nabrania doświadczenia i dalszego rozwoju mojej kariery. Otrzymuję niepowtarzalną szansę gry i treningu w towarzystwie największych gwiazd futbolu - po prostu nie mogę się tego doczekać." Głos zabrał również Alessio Secco. "Albin to młody i bardzo utalentowany zawodnik. Jego transfer wpisuje się w obecną politykę Juventusu, który buduje skład na młodych graczach. Jesteśmy zadowoleni, że Ekdal wybrał naszą drużynę, to z pewnością będzie piłkarz, na którym zostanie oparta przyszła jedenastka Bianconerich."

źródło: http://www.solojuve.com/oficjalny/albin ... m_juve.php

nie słyszałem wiele o tym zawodniku... no ale podobno obiecujący zawodnik... zobaczymy jak sobie poradzi w Juventusie... :) WITAMY

sisman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2008, 20:46

tak Juventus się nim interesował w tamtym roku. Czas pokaże czy się nadaje

Day after day I'm getting better and better.
Lapcyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2008, 20:49

Miejmy nadzieje.

juve1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2008, 02:06

Teraz wypożyczyć go na sezon do jakieś solidnej druży Serii A, najlepiej takiej która w poprzednim sezonie zajoła miejsce w przedziale 10-15, tak by mógł być raczej pewny miejsca w podstawowej 11...

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2008, 07:31

Możemy go wypozyczyc pod warunkiem, ze kupimy jeszcze kogoś na środek pomocy (np. Xabiego Alonso). Jeżeli nam sie nie uda nikogo sprowadzic, Ekdal powinien zostac na ławce, by w razie kontuzji Ranieri mógł z niego skorzystać. Pewnie zaraz napsizecie: " Co!? Młodego sadzać na ławie?". Rozumiem, ale póki co mamy za wąska ławę. Almirona nie liczę...

Don Roberto Macumbeiro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2008, 08:23

Jestem bardzo zadowolony z tego, że działacze sięgnęli po tego gracza. Jest lewonożny, a w naszej drużynie to jak na razie ogromna przewaga graczy prawonożnych (stricte lewonożni są Chiellini, Molinaro i wracający De Ceglie). Także ofensywny gracz posługujący się lewą nogą, może się przydać. Ze względu na młody wiek, pewnie będzie z nim tak jak, że na początku dołączy do Primavery, jak było z np. z R. Oliverą czy L. Bonnefoi. Miejmy nadzieję, że Ekdalowi pójdzie lepiej niż większości młodych zdolnych, którzy przyszli do JUVE, niestety jednak nie zdobyli ostatecznie miejsca w kadrze klubu. W każdym razie kibicuję młodemu Szwedowi!

Większość można kupić, niektórych tylko sprzedać
ODPOWIEDZ