Juventus złoży ofertę za Senderosa?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 14:49

Według najnowszych doniesień prasowych z Włoch, Juventus Turyn przygotowuje się do złożenia oferty za defensora 'Kanonierów' - Philippe'a Senderosa. Kwota odstępnego za Szwajcara miałaby oscylować w granicach 5 milionów funtów.

'Bianconeri' interesują się 23-letnim obrońcą już od kilku sezonów, jednak słaba dyspozycja Senderosa pod koniec rozgrywek 2007/08 uciszyła trochę spekulacje na temat odejścia Szwajcara.

Arsene Wenger zapowiedział, że w letnim okienku transferowym sięgnie po doświadczonego obrońcę, co może przysporzyć Senderosowi nie lada problemów kadrowych, gdyż w pierwszej jedenastce już teraz nie ma dla niego miejsca. W środku obrony regularnie grywają Toure i Gallas.

Sam zawodnik wyznał niedawno, że jest szczęśliwy w północnym Londynie i nie ma zamiaru opuszczać Arsenalu, gdyż Arsene Wenger go potrzebuje.
Źródło: http://kanonierzy.com/shownews_id-7305_ ... osa-.shtml

Wydaje się, że przegraliśmy walkę o Barzagliego, więc być może Senderos byłby dobrym wzmocnieniem? Co prawda w ogóle nie wierzę w tą plotkę. Z Arsenalu odszedł już Flamini, odejdzie prawdopodobnie Hleb i Silva i teraz sprzedawaliby Senderosa? Zobaczymy...

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 15:06

Jeśli to prawda(w co nie wierze)to i tak jestem przeciwny temu transferowi,senderos naprawde nie może zaliczyć tego sezonu do udanych to taki ktoś jak u nas był Boumsong.Szwajcar jest sredniej klasy graczem a my takich nie potrzebujemy.Oczywiście to tylko moje zdanie,ale ja jestem przeciw.

Obrazek
Serhinio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 15:08

Wydaje się, że przegraliśmy walkę o Barzagliego, więc być może Senderos byłby dobrym wzmocnieniem? Co prawda w ogóle nie wierzę w tą plotkę. Z Arsenalu odszedł już Flamini, odejdzie prawdopodobnie Hleb i Silva i teraz sprzedawaliby Senderosa? Zobaczymy...
Ja w 100% się z Tobą zgodzę też nie wierzę w tą plotke jednak taki ktoś jak Senderos by się przydał w Turynie mimo że teraz formy nie ma. Moim zdaniem do tej tranzakcji nie dojdzie ale miło by było go mi8eć w składzie.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, 15:09 przez Serhinio, łącznie zmieniany 1 raz.

pałer_rendżer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 15:08

Senderos jest nam kompletnie niepotrzebny! Na środku obrony mamy komplet, więc nie widziałbym dla niego miejsca w Juve. W tym mercato należy wzmocnić przede wszystkim środek pola oraz lewą obronę, a na tej pozycji Senderos grać nie będzie. Ewentualnie w przyszłym roku można pozyskać klasowego stopera. A te 5 mln funtów lepiej spożytkujemy dokładając je do oferty za klasowego lewego obrońcę.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 17:59

Niezły stoper, ale nam niepotrzebny.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 18:24

Juventus powinien się skupić na sprowadzeniu kogoś za molinaro bo środkowego obrońce(mellberga)mamy zaklepanego więc jak wspomniał Łukasz jego transfer jest nam zbędny,bo i tak moim zdaniem to średniej klasy pilkarz.

Obrazek
Przyjemniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 18:46

tak tak po co nam srodkowy obronca...5 obroncow to minimum!!!! co jak Andrade bedzie grał slabo po kontuzji,Mellberg sie nie zaklimatyzuje,Legro straci forme? pomyślcie...

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 19:22

Przyjemniaczek pisze:tak tak po co nam srodkowy obronca...5 obroncow to minimum!!!! co jak Andrade bedzie grał slabo po kontuzji,Mellberg sie nie zaklimatyzuje,Legro straci forme? pomyślcie...
Wtedy w środku będzie grał Grygera i Chiellini, a nie zapominajmy, że być może powróci Criscito.

Przyjemniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 19:59

Grygera mimo wszystko lepiej gra na bokach...

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 20:03

Ja również uważam, że Senderos nam jest zbędny.
A dlatego że w przyszłym sezonie będziemy mieć w środku obrony: Chiellini, Andrade, Mellberg, Grygera, Legrottaglie, Criscito (być może), Stendardo (coś tam kombinują z nim).
Jak widać razem siedmiu obrońców. Może kogoś pominąłem. Jak dla mnie to sporo. Nawet wtedy jeśli Criscito i Stendardo nie uda się zatrzymać to zostanie piątka, a to moim zdaniem pokaźna sumka.
A tak w ogóle Senderos na kolana nie powala, także myślę że transfer zbędny. Lepiej wzmocnić lewą obronę. Tam jak na razie słabo...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, 20:05 przez darek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 20:05

Przyjemniaczek pisze:Grygera mimo wszystko lepiej gra na bokach...

Ale alternatywą może być.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 20:38

Moim skromnym zdaniem, jeżeli kupować jeszcze jakiegoś środkowego defensora to tylko najwyższej klasy, a Senderos takim nie jest... Mamy, jak już ktoś nadmienił, 5-6 dobrej klasy środkowych obrońców, więc po co kolejny?

mirek91

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 20:44

na lewo mozna sprubowac z Criscito moze by lepiej gral od molinaro

Przyjemniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 21:19

@mirek91 na lewej prędzej zagra De Ceglie,ale poprostu musimy kupic kogos na lewą,De Ceglie moze byc tylko alternatywą,no ale moze nas pozytywnie zzaskoczy,kto wie :-D

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 21:27

na lewo to jest Chiellini...

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
ODPOWIEDZ