Serie A (38): Sampdoria 3-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jaccek24

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2008, 21:00

heh przydałby sie nam Cassano jest świetny i do wzięcia za niewielką kasę

Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 17 maja 2008, 21:38

Swoimi świetnymi występami tylko podbija cenę :wink:

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2008, 21:44

Real opchnie Cassano, bo wypłata wysokiej pensji zawodnikowi który nie gra w pierwsyzm zespole nie ma sensu. Wątpię by Real odrzucił ofertę bo jest za niska.
Oczywiście o ile oferta jest w granicach rozsądku :)

Dirty mind
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 maja 2008, 21:45

jaccek24 pisze:heh przydałby sie nam Cassano jest świetny i do wzięcia za niewielką kasę
Wiecie, może nic straconego. Wszyscy widzieliśmy jak Ranieri po meczu się z nim 'obściskiwał'. On jest niesamowity, nie wiem czy to by nie byłby lepszy wybór od Amauriego. Jedynym minusem może być rzekomy charakter Włocha. Ja mimo wszystko bym zaryzykował :)

dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2008, 22:04

No coz ja widzialem prawie caly mecz, ale troszke mi scinalo :|
Od 1 do 6:
Belardi (4)- :shock: Ja pierdziuuu.... Jak Belardi karnego obronil to mnie zamurowalo konkretnie, ogolnie bronil dobrze choc przy niektorych sytuacjach mogl sie lepiej zachowac. Wiadomo Buffonem niejest :D !
Zebina (-5)-Jeden z najlepszych na boisku, moim zdaniem tylko on doruwnywal Pavelkowi i El capitano! Super szybkosc, zarabisty drybling i biegal w kazda strone. Mogl raz strzelac a nie karnego wywalczac (choc karny tam byl) mial jedna tez akcje co zwodem kiwnal dwoch rywali i wszedl w pole karne ale tam obroncy wybili niestety.
Legrottaglie (+3)-Obnizyl loty, Cassano go robil jak chcial.
Chiellini (-4)-Jak poprzednik, obnizyl loty, ale i tak niebylo zle
Molinaro (-4)-Zle niebylo ale i tak powinien isc na conajmniej wypozyczenie!
Salihamidzic (+3/-4)-Tak sobie, niczym sie niewyroznial
Tiago (4)-Niezly mecz.. czasem zagrywal bezsensownie ale ja bym go jeszcze zostawil, po co ta kartka w pierwszej polowie!
Sissoko (-4)-Co by tu napisac.. Bezzsensowna kartka w pierwszej polowie, widac bylo ze pozniej juz niegral tak agresywnie (w drugiej pol) (heh no moze procz jednej sytuacji) Ogolnie Forza MoMo!
Nedved (+4)-Byl wszedzie...
Trezeguet (4)-Tradycyjnie
Del Piero (-5)-Grande El Capitano!
Zmiany:
Stendardo (-4)-Zle niebylo ale..
Marchionni (+3)-Niewidoczny, Marco wierze w ciebie, ale Camora raczej z pierwszego niewybijesz :smile:
Castiglia (-)
Za bledy sory! Forza Juve! Czekam na nastepny sezon

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2008, 22:42

Najwazniejsze ze Alex prawdopodobnie zdobedzie ten tytul ktorego nie ma jeszcze w swojej kolekcji "krol strzelcow" Serie A :D z powtorek bramek widzialem ze nasz kapitan dzisiaj zdecydowanie najlepszy na boisku 2 karne na nim i 2 bramki zdobyte. A obrona... Cassano robil co chcial. Teraz licze na porazke Milanu i Interu :P FORZA JUVE

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2008, 23:05

dominik10dziki pisze: Wiadomo Buffonem niejest :D !
Zebina (-5)-Jeden z najlepszych na boisku, moim zdaniem tylko on doruwnywal Pavelkowi i El capitano! Super szybkosc, zarabisty drybling i biegal w kazda strone. Mogl raz strzelac a nie karnego wywalczac (choc karny tam byl) mial jedna tez akcje co zwodem kiwnal dwoch rywali i wszedl w pole karne ale tam obroncy wybili niestety.
Troszke jesteś zaślepiony tym Zebiną wcale nie był taki rewelacyjny.
Jeżdiec bez głowy, a karnego nie było na nim(mi chyba nie zacinało). Samadoria cały czas robiła nam wiazdy z naszej prawej strony i nawet strzelił dwa gole. Raz Legro został ograny a drugi raz chyba Stendardo ale to Zabina nie nadażał. Takich akci było troche więcej.
Troszke za wysokie te noty a postawe Alexa można śmiało ocenić na 6 no i oddał karnego wtedy mieli po 20 goli.
Acha Buffon pewnie leczy plecy przed Euro.

JuveDevill

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2008, 00:12

oliver pisze:
Troszke jesteś zaślepiony tym Zebiną wcale nie był taki rewelacyjny.
Jeżdiec bez głowy, a karnego nie było na nim(mi chyba nie zacinało).
Ty ogladales ten mecz na pewno? :shock:

Karny 100%.

Powiem jedno - AKTYWNOSC - to byl po prostu Zebina w tym meczu.

Nie dosc ze swietnie gral w ofensywie - swiete podania, dybling, zabraklo tylko ostatniego podania,jeszcze nienagannie w defensywie, wybijal pilki i czyscil.

Widac ze widocznie tym razem gra miala mocno opierac sie na jego ofensywnych wejsiach co jak widac swietnie wypalilo. Wczesniej po prostu akcje rzadko przez niego przechodzily bo tak Ranieri kazal grac. W tym meczu Zebina pokazal ze taki styl gry jest dla niego idealny. Mam nadzieje ze w nast sezonie pokaze jeszcze wiecej, choc wielu spisalo go juz na straty 4 lata temu... zastanowcie sie jednak czemu on gra w Juve?

Gra, bo od 4 lat odwala czarna robote, a wszyscy pamietaja go tylko z negatywnych sytuacji ktorych trocheee :think: mu sie nazbieralo :-D
jednak trzyma sie chlopak i mam nadzieje ze w nast sezonie bedzie dobrze sprawowal sie na prawej obronie

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2008, 10:00

Jedynym minusem może być rzekomy charakter Włocha. Ja mimo wszystko bym zaryzykował
Ten charakter to duży minus. Nie psujmy tego, co udało sie zbudować w Juve w tym sezonie, a więc dobrej, zespołowej atmosfery.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2008, 10:11

Świetny, szybki, ładny mecz. Takie spotkanie może przypaść do gustu chyba nawet najbardziej zagorzałym przeciwnikom Serie A i włoskiej piłki. Właśnie z powodu takich meczów jak dzisiejszy albo ostatni z Lazio uważam, że Ranieri to dobry trener i na pewno lepszy wybór niż Capello, za którego graliśmy antyfutbol: skuteczny, ale koszmarnie obrzydliwy.
Pierwsza połowa - mimo straty dwóch bramek (dekoncentrację naszych stoperów można w pewnym stopniu usprawiedliwić; a defensywni dość szybko podłapali żółtka i nie mogli grać zbyt agresywnie) - była naprawdę dobra w naszym wykonaniu. Graliśmy bardzo dobrze przede wszystkim w ofensywie – z pomysłem, z pierwszej piłki (przypomina się pierwsza połowa meczu z Lazio). I choć rywale czasem mieli za dużo miejsca i strzelili nam dwie bramki (a mogli 3 :wink: ), gra naszej drużyny mogła się podobać.
A propos: ile lat ma Nedved? 15? 16? 20?
Druga połowa, w której skarcił na Aeroplanino nie był już taka dobra, Cassano nas nieźle mieszał, a Tiago & Sissoko bali się mocniej go potraktować, ale nie ma na co narzekać. Wynik nie jest najlepszy, ale też to był mecz o nic. O nic, choć dla niektórych o wszystko. I tak:
- Molinaro udowodnił, że nie jest piłkarzem dodnym gry w Juve, jest po prostu na Juve za słaby. Nie wiem, czy Serie A to liga dla niego... Może lepiej niech poszuka szczęścia w OE? Biorąc pod uwagę, że Nedved przedłużył kontrakt na jeszcze jeden rok, a jego zmiennikiem będzie najprawdopodobniej Giovinco (zarówno Czech, jak i młody Włoch lubią zbiegać do środka) - potrzebujemy lewego obrońcy bardzo dobrze włączającego się po skrzydle do akcji ofensywnych, z dobrym dośrodkowaniem; zawodnika który nie notuje niepotrzebnych i zarazem groźnych strat podając do przeciwników. Mało tego: potrzebujemy obrońcy, który będzie natychmiast wracał do defensywy po tego typu akcjach i nie będzie gubił linii. Molinaro nie spełnia żadnego z tych wymogów, dlatego niezbędny jest nam klasowy lewy obrońca, którego zmiennikiem będzie De Ceglie.
- Belardi. Obronił karnego (a raczej może Cassano, który dwoił się i troił, chcąc udowodnić Donadoniemu, że jednak powinien znaleźć się w kadrze na Euro, dał mu tego karnego obronić, strzelając w środek), ale to, jak zachował się przy pierwszej bramce całkowicie dyskredytuje go jako drugiego bramkarza. Mirante? Sorensen?
- Hasan – zagrał bardzo przyzwoite spotkanie; będzie w przyszłym sezonie zmiennikiem Camora
- Marco M. - pożegnalny mecz.
- Palladino – nie zagrał. Wymowne.
I jeszcze dwie kwestie. Sprawa z karnym - kapitalna rzecz, chyba wszyscy wiedzą dlaczego. Przez moment mieliśmy dwóch capocannoniere.
I
Buri pisze: MINUS dla Ranieriego, nie wiem czemu wpuszcza młodziaka pod koniec meczu skoro i tak nie mialo to żadnego wpływu na gre a nie dał zakonczyc kariery Birindelliemu występem na boisku :/
…no właśnie. Lepiej bym tego nie ujął.

P.S. Czy Boriello strzeli hat-tricka w meczu z Atalantą? Jeśli nie – mamy króla strzelców. Mimo że Del Piero dlaego do dyspozycji jaką prezentował za „dobrych lat”, jest niezwykle skuteczny. Alex nie gra dobrze – Alex strzela dużo bramek.
P.S. 2. Czy Parma zostanie w Serie A?

P.S.3.
ForzaDelPiero pisze:Nie psujmy tego, co udało sie zbudować w Juve w tym sezonie, a więc dobrej, zespołowej atmosfery.
Świetnie powiedziane.

Dziękuję wszystkim za świetny sezon!

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2008, 14:44

Ponawiam pytanie: wie ktoś, co to za durny pomysł z tymi unijnymi flagami? :/
JPC by się tam przydało 8)

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2008, 15:00

Buri pisze: MINUS dla Ranieriego, nie wiem czemu wpuszcza młodziaka pod koniec meczu skoro i tak nie mialo to żadnego wpływu na gre a nie dał zakonczyc kariery Birindelliemu występem na boisku :/
Dokładnie o tym samym pomyślałem podczas wczorajszego meczu, realizator nawet pokazał zniesmaczoną minę Birindelliego, który zresztą miał do tego prawo, wprawdzie to Ranieri jest trenerem ale powinien okazać mu szacunek bo Biri jest z nami 'troszkę' dłuzej niż Ranieri :!: a i małe sprostowanie - z tego co weim to Birindelli nie kończy kariery tylko zmnienia klub

Jeśli chodzi o Del Piero - fakt, zachował się fenomenalnie oddając karnego Trezegolowi, tym bardziej ze to Alex go wywalczył, ale mógł zachować się jeszcze piękniej - drugiego karnego mógł oddać np. Nedvedowi zeby razem z Treze skończyli na tej samej liczbie goli :wink: no ale Alex zasłużył sobie na tego drugiego gola i nikt oczywiście nie moze mieć mu tego za złe ze postąpił tak a nie inaczej

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2008, 17:03

mateo369 pisze:drugiego karnego mógł oddać np. Nedvedowi zeby razem z Treze skończyli na tej samej liczbie goli :wink: no ale Alex zasłużył sobie na tego drugiego gola i nikt oczywiście nie moze mieć mu tego za złe ze postąpił tak a nie inaczej
Też o tym myślałem, ale to było jednak nieco ryzykowne. Jeśli Boriello strzeliłby dwie bramki... Ale nie strzelił żadnej.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2008, 20:18

GRATULACJE DLA ALEXA!!

Nie widziałem meczu więc powiem o karnym, był dla mnie był. A Belardi to mój idol został w środku i obronił(HaHa a myślałem że to żart że karnego wyjął). Choć mógł to złapać ale ja sie nie czepiam. Jeszcze raz gz dla Alexa!

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2008, 22:39

Jeśli chodzi o Del Piero - fakt, zachował się fenomenalnie oddając karnego Trezegolowi, tym bardziej ze to Alex go wywalczył, ale mógł zachować się jeszcze piękniej - drugiego karnego mógł oddać np. Nedvedowi zeby razem z Treze skończyli na tej samej liczbie goli
O tym samym pomyślałem i, zważywszy, że Boriello nic nie strzelił, naprawdę szkoda, że tak się nie stało. Mieć w Juve dwóch najlepszych strzelców? Poezja :)

Dirty mind
Zablokowany