"Prison Break"

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
szaman00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2008, 14:56

dobry artykuł zgadzam się z autorem, nie zaliczam się do fanów PB widziałem może z 5 odcinków ;p

"lepiej wytatułować sobie całe ciało niż zapamiętać kilka nazw ulic" :D

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2008, 15:11

Moze i oglupia ale dla mnie to najlepszy serial ostatnich lat :smile:

nerinka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2008, 11:45

Mimo początkowego sceptycyzmu po obejrzeniu kilku odcinków pierwszego sezonu, serial mnie zainteresował. Myślę, że autor tekstu chciał wylać po trosze swoje żale do upadającej kinematografii i to nie tylko w Ameryce, a że znalazła się 'ofiara' miał sposobność.
Niektóre stwierdzenia swoją trafnością mogą rozbawić. Ale grunt to dystans.

Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2008, 10:49

A słyszeliście, że teraz do strajku przymierzają się aktorzy zrzeszeni w stowarzyszeniach SAG (Screen Actors Guild) i AFTRA (American Federation of Television and Radio Artists)? :smile:
Ledwo co jedni przestali, to drudzy zaczynają...

PS: Ot na przykład poczytajcie sobie tutaj.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2008, 13:10

Wybaczcie drugi post z rzędu. Kolejny news, tym razem sięgający tematu obsady Prison Break.

Znany między innymi z serialu My Name Is Earl Michael Rapaport dołączył do ekipy Prison Break.
Rapaport zagra postać agenta rządowego, który złoży interesującą propozycję Michaelowi Scofieldowi, granego przez Wentwortha Millera, oraz jego bratu. Zdjęcia do czwartego sezonu popularnego serialu rozpoczną się jeszcze w tym miesiącu w Los Angeles.

» Źródło: www.hollywoodreporter.com

Jeśli ktoś nie kojarzy gostka, poniżej wlepiam jego facjatę:
Obrazek

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2008, 06:30

Czy tu nikt już nie zagląda?? :roll:

Uwaga, uwaga, mamy już oficjalną datę rozpoczęcia 4 sezonu PB:
Fox will start its fall season with a two-hour “Prison Break” on Aug. 25. “Break” will then shift to 9 p.m. with the return of “Terminator: The Sarah Connor Chronicles” as its lead-in.
Czekamy więc na 25 sierpnia, a my to właściwie na 26 sierpnia i zaczynamy z mocnego uderzenia: 2-godzinny odcinek premierowy PB.

Poza tym, jeśli ktoś chce przeczytać oficjalny opis 4 sezonu, poniżej go wlepiam już przetłumaczony. Ponieważ dla co poniektórych może spojlerować, to umieszczam jako spojler. Jeśli komuś bardzo zależy na wersji angielskiej, mogę ostatecznie przesłać na PW.
SEZON 4 pisze:Po zaprojektowaniu i zrealizowaniu ucieczki z panamskiego więzienia, Sony, bracia Michael Scofield i Lincoln Burrows z ogromną determinacją dążą do tego, żeby wymierzyć sprawiedliwość Firmie, mrocznej grupie odpowiedzialnej za zrujnowanie ich życia oraz śmierć dr Sary Tancredi. W trakcie poszukiwania zemsty świat Michaela przewraca się do góry nogami, kiedy ten dowiaduje się, że Sara nadal żyje. Uświadomiwszy sobie, co jest jedyną drogą ku wolności, Michael i Lincoln chcą odszukać Sarę i ostatecznie zniszczyć Firmę. Z pomocą pracownika rządowego znajdują grupę sprzymierzeńców i znajomych twarzy, w tym Mahone, Sucrego i Bellicka, by otrzymać pomoc w wykonaniu tego pozornie niemożliwego zadania.
Na nieszczęście braci, do listy muszą dopisać również T-Baga, który jak się okazuje posiada kluczowej wskazówki, która może im pomóc w tym niezwykle trudnym zadaniu. Szybko zdadzą sobie sprawę, że jedyną rzeczą trudniejszą od ucieczki... jest włamanie.

Obsada: Dominic Purcell jako Lincoln Burrows, Wentworth Miller jako Michael Scofield, William Fichtner jako Alexander Mahone, Amaury Nolasco jako Fernando Sucre, Wade Williams jako Brad Bellick, Robert Knepper jako T-Bag, Sarah Wayne Callies jako Dr. Sara Tancredi, Chris Vance jako James Whistler, Jodi Lyn O'Keefe jako Susan B. Anthony, Danay Garcia jako Sofia.

Źródło: FOX
25 sierpnia.. 25 sierpnia...

Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2008, 07:40

Szkoda, że tak późno wczesniej mówiło sie o maju, ale coz aktorzy nie roboty nie zrobia od razu :prochno:
Filn jest naprawde wciagajacy ale powoli to zaczyna sie robic jak Moda na sukces / za przeproszeniem / kazdy z kazdym. No i mogliby rozwiazac kilka watkow . Podobno serialowa Sara ma wrocic tak slyszalem, al moze to plotki.
Pzdro :wink:
Edit: A te strajki to normalnie jajca prawie Polska, ale co by bylo jakby Moda na sukces strajkowala ?? Polowa Emyryki by nie pracowala :P :prochno:

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2008, 09:04

Co Ty tak z tą Modą na Sukces?? :roll:
Co do maja, to 20 maja zaczynają zdjęcia, a w sierpniu będzie emisja w TV.
Co do Sary - wszystko o tym masz w poprzednich postach.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2008, 11:24

Oj rzeczywiście dawno tu nie zaglądałem.

Tak po przeczytaniu tego co napisał mnowomiejsky mogę powiedzieć tyle:

- co do nowej postaci to za bardzo ją utożsamiam z przygłupami jakich ten aktor grał w innych serialach przez co obawiam się, że jego angaż jest zupełnie nie trafiony...obym się mylił...
- co do fabuły to oczywiście taka jaką wszyscy od dawna przewidywali, jedynie parę szczegółów z tego opisu robi ją jeszcze bardziej naciąganą niż była wcześniej

Sezon 4 według mnie powinien w ogóle nie zostać nakręcony, tak jak i 3 zresztą. PB już dużo według mnie stracił przez ostatni sezon, więc 4 będę śledził tylko z ciekawości. To już dla mnie nie ten sam serial :roll:

blackrider85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2008, 13:38

Zdaniem Wentwortha Millera, grającego główną rolę w serii "Prison Break", najnowsza seria będzie ostatnią. Serialowy Michael Scofield przyznaje, że nowy sezon powinien zamknąć całą historię.
- Zawsze jest tak, że coś ma początek, środek i koniec. Moja intuicja podpowiada mi, że serial "Prison Break" wkracza w tą ostatnią fazę podróży - przyznał 35-letni aktor w wypowiedzi dla brytyjskiego "Glamour Magazine".

W tym miesiącu ruszają prace nad 4. serią "Skazanego na śmierć".

Źródłó

Pożyjemy zobaczymy czy sie to sprawdzi, nie ma za dużo wątków które można ciągnąć w nieskończoność, dlatego 4 powinien być ostatnim sezonem :)

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 16:50

Są już tytuły pierwszych dwóch odcinków.
04x01 & 04x02 pisze:04x01: Scylla
04x02: Breaking & Entering
Pierwszy odcinek jest już praktycznie nakręcony, drugi ma być kręcony na początku czerwca. Akcja czwartego sezonu ma się zacząć miesiąc po tym, jak zakończył się trzeci. Co się stało przez ten miesiąc - to ma zostać wyjaśnione przy pomocy flashbacków.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2008, 15:10

I znów drugi post z rzędu.. ale co zrobić.
Tym razem mam coś lepszego - pierwszy oficjalny trailer 4 sezonu. :) Co prawda mogli w nim umieścić tyle, ile można było wyciągnąć z dwóch już nakręconych odcinków (teraz kręcą trzeci, kończą pisać czwarty), ale i tak jest ciekawy. Z polskimi napisami? Bardzo proszę :P LINK DO TRAILERA

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2008, 12:55

A ja z uporem maniaka właśnie że będę wypowiadał się w tym temacie! :P
FOX wypuścił kolejną zapowiedź 4 sezonu, tym razem bardziej spoileruje, więc kto chce, niech ogląda, ale na własne ryzyko (swoją drogą, bardzo dobra jakość filmu): LINK DO NOWEGO TRAILERA
(żeby obejrzeć video w wysokiej rozdzielczości, trzeba tam kliknąć pod ekranem opcję która do tego służy - wtedy praktycznie w HQ jest)

Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2008, 12:46

Fajne, fajne te trialerki tylko troche krotkie. Moze byc ciekawie i bedzie bo Michael chce dorwc Gretchen.
Znalazlem sceny krecenia ostatniego odcinka kto chce niech sciaga wypowiadaj sie tam - rezyser, scenarzysta i aktorzy polecam.

rapidshare.com/files/123559559/Prison.Break.Season.3.Break.Out.Episode.AC3.WS.DVDRip.XviD-Mc5.part2.rar

rapidshare.com/files/123569161/Prison.Break.Season.3.Break.Out.Episode.AC3.WS.DVDRip.XviD-Mc5.part1.rar

Ostatnio zaczalem ogladac juz po raz ktorys wszystko od nowa. I powiem ze nigdy mi sie to nie znudzi. CZekamy na 4 sezon

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2008, 13:12

Ja juz trzy razy obejrzalem wszystkie serie. Od przyszlego tygodnia biore sie po raz czwarty, a pewnie jeszcze z 2-3 tyg przed premiera 4 sezonu odswieze sobie wszystko i obejrze PB po raz piaty :twisted: Serial fenomen jak dla mnie.

ODPOWIEDZ