Studia
- _Jah
- Juventino
Dziękuje. Też sobie tego życzę.Diego pisze:Zyczę Ci, abyś w przyszłości mógł tą prawdą wyżywić swoją rodzinę._Jah pisze:Ja studiuję filozofię, bo chcę być bliżej tego szczerego uczucia jakim jest prawda.
P.S. Nie mogłem się powstrzymać.
Powiem Ci tak: czytam, czytam i czytam. Wciąz ćwiczę swój piękny zmysł. Może komuś się przydam? A może będę zwykłym robolem? A może inaczej nie chcę? Może to moja natura? Może nie mam innego wyjścia? Może daruj sobie takie komentarze? Może nie wiesz o czym mówisz?
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- CzarnyZkultury
- Juventino
hmm jestem umyslem zdecydowanie humanistycznym(co zreszta potwierdzila to dzisiejsza fizyka
) i zastanawiam sie nad studiami licencjackimi o humanistycznym usposobieniu. licencjackie poniewaz chce isc pozniej na żołnierza zawodowego (roczne studium oficerskie) i tu pytanie jaki kierunek polecacie mi z tych pro-humanistycznych
najbardziej zastanawia mnie taa krytykowana w tym temacie europeistyka... co myslicie ?

- Barton
- Juventino
Odświeżę trochę temat, ponieważ chciałbym Was prosić o jakieś wskazówki dotyczące studiów itp. Jestem na profilu matematyczno-informatycznym i zastanawiam się jakie byłby najlepsze dla mnie studia. Chciałbym zdawać informatykę ale jakoś mam strasznie mało informacji na ten temat. Podobno jest bardzo ciężko ją zdać. Jeśli ktoś zdawał ten przedmiot w ostatnim czasie to prosiłbym o kilka informacji na ten temat. Np. jak ona wygląda? Jeśli chodzi o majce to idzie mi średnio, między 3 a 4 i na razie myślę o podstawie z tego przedmiotu. Nie wiem czy myśleć też o politechnice (Krakowskiej) czy nie? Proszę o jakieś sugestie...
- tabo89
- Juventino
potrzebuje info
moze ktos studiuje na Akademi Ekonomicznej (badz tez Uniwersytecie Ekonomicznym bo chyba zmienila sie nazwa)
potrzebuje info kiedy sa dni otwarte dla kandydatów
znalazłem 2 informacje:
1) 9-15.03
2) 28.03
źródło informacji
moze ktos mi powiedziec jak jest rzeczywiscie? :-D
moze ktos studiuje na Akademi Ekonomicznej (badz tez Uniwersytecie Ekonomicznym bo chyba zmienila sie nazwa)
potrzebuje info kiedy sa dni otwarte dla kandydatów
znalazłem 2 informacje:
1) 9-15.03
2) 28.03
źródło informacji
moze ktos mi powiedziec jak jest rzeczywiscie? :-D
- Lumberjack
- Juventino
Dla umysłu matematyczno-informatycznego poleciłbym Ci wybrać prawo ;)Barton pisze:Odświeżę trochę temat, ponieważ chciałbym Was prosić o jakieś wskazówki dotyczące studiów itp. Jestem na profilu matematyczno-informatycznym i zastanawiam się jakie byłby najlepsze dla mnie studia. Chciałbym zdawać informatykę ale jakoś mam strasznie mało informacji na ten temat. Podobno jest bardzo ciężko ją zdać. Jeśli ktoś zdawał ten przedmiot w ostatnim czasie to prosiłbym o kilka informacji na ten temat. Np. jak ona wygląda? Jeśli chodzi o majce to idzie mi średnio, między 3 a 4 i na razie myślę o podstawie z tego przedmiotu. Nie wiem czy myśleć też o politechnice (Krakowskiej) czy nie? Proszę o jakieś sugestie...
I always wanted to be a lumberjack!
- CzarnyZkultury
- Juventino
mam takie pytanie.. w okresie wynikow przyjec na studia bede za granica i zastanawia mnie czy np moj ojciec moglby dopelnic formalnosci jezeli juz bym sie zdecydowal na wybrano uczelnie isc studiowac ? jakie dokumenty musze zlozyc i czy musze je zlozyc osobiscie? czy musze cos podpisac w stylu ze wyrazam zgode na chec kontynuowania nauki na wybranej uczelni (interesuje mnie UMCS i KUL) , a jezeli mam zlozyc taki podpis to czy moge dac pelnomocnictwo jednemu z rodzicow aby zlozyli ten podpis ? dzieki z gory za odpowiedz, pozdrówka ! :-D
- kacek_
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
najlepiej byłoby po prostu przejść się do dziekanatu o ile masz blisko, bądź po prostu zadzwonić i wszystkiego się do wiedzieć.. ja będę w takiej samej sytuacji jak Ty i z tego co się na razie dowiedziałem to może za mnie donieść brakujące dokumenty rodzic bądź inna najbliższa rodzina.. ale wiadomo, że uniwersytet uniwersytetowi nie równy..CzarnyZkultury pisze:mam takie pytanie.. w okresie wynikow przyjec na studia bede za granica i zastanawia mnie czy np moj ojciec moglby dopelnic formalnosci jezeli juz bym sie zdecydowal na wybrano uczelnie isc studiowac ? jakie dokumenty musze zlozyc i czy musze je zlozyc osobiscie? czy musze cos podpisac w stylu ze wyrazam zgode na chec kontynuowania nauki na wybranej uczelni (interesuje mnie UMCS i KUL) , a jezeli mam zlozyc taki podpis to czy moge dac pelnomocnictwo jednemu z rodzicow aby zlozyli ten podpis ? dzieki z gory za odpowiedz, pozdrówka ! :-D

- Radek_88
- Qualità Juventino
W wiekszosci przypadkow (jesli nie we wszystkich) moze za Ciebie zlozyc inna osoba, z tym, ze lepiej wczesniej wlasnie przejsc sie do dziekanatu i poinformowac o sytuacji, zeby pozniej nie bylo problemow. Za mnie np skladal kolega i nie bylo zadnego problemu.
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
ja tez nie moge sie powstrzymac. chcesz byc wielkim artysta na utrzymaniu rodzicow ;P gdzie bedziesz mogl dalej cwiczyc swoj piekny umysl_Jah pisze: Powiem Ci tak: czytam, czytam i czytam. Wciąz ćwiczę swój piękny zmysł. Może komuś się przydam? A może będę zwykłym robolem? A może inaczej nie chcę? Może to moja natura? Może nie mam innego wyjścia? Może daruj sobie takie komentarze? Może nie wiesz o czym mówisz?

odp dla zakladajacego temat: jezeli jestes inteligent i chodz troszke interesuja cie te kierunki ktore sa na politechnice to nie ma lepszych uczelni. podajze 12% studentow wybralo ubieglym roku studia techniczne. jezeli nie jestes przekonany do konca to jeszcze powiem ci ze rocznik <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mojej ktora studiowala informatyke (to bylo gdzies z 5 lat temu) po ukonczeniu studiow do wrzesnia wszyscy znalezli prace i to raczej nie jakies ochlapy czy pracy nic wspolnego z wyksztalceniem tylko byli w miare zadowoleni z prac. ale w sumie po jakims 'elitarnym' uniwersytecie tez pewnie bys znalazl dobra prace. pierwsze to sie zastanow co chcesz robic w zyciu.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- kacek_
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja mam pytanie czy ktoś studiuje BHP.. ? Najlepiej w katowicach na WSZOPie.. ? Może podzieli się swoimi opiniami i spostrzeżeniami 
Jako zagorzały zwolennik humanizmu, zacząłem jednak patrzeć na swoją przyszłość.. i po dogłębnym zanalizowaniu studiów 'technicznych', myślę, że BHP mogłoby być tym co dałoby mi jakąś satysfakcję z nauki a potem z mojej kariery zawodowej..

Jako zagorzały zwolennik humanizmu, zacząłem jednak patrzeć na swoją przyszłość.. i po dogłębnym zanalizowaniu studiów 'technicznych', myślę, że BHP mogłoby być tym co dałoby mi jakąś satysfakcję z nauki a potem z mojej kariery zawodowej..
- pan Zambrotta
- Juventino
Ja też nie mogę się powstrzymać... dlaczego do jasnej cholery tak bardzo interesuje was kto z czego będzie żył?marcinek pisze:ja tez nie moge sie powstrzymac. chcesz byc wielkim artysta na utrzymaniu rodzicow ;P gdzie bedziesz mogl dalej cwiczyc swoj piekny umysl_Jah pisze: Powiem Ci tak: czytam, czytam i czytam. Wciąz ćwiczę swój piękny zmysł. Może komuś się przydam? A może będę zwykłym robolem? A może inaczej nie chcę? Może to moja natura? Może nie mam innego wyjścia? Może daruj sobie takie komentarze? Może nie wiesz o czym mówisz?heh?
Założyciel tematu już zdał maturę i jemu raczej nie przydadzą się te rady. Ale do reszty młodszych, niewiedzących co z sobą zrobić - studiujcie to, co tak naprawdę najbardziej Wam odpowiada. Jeśli będziecie się wahali nad konkretnymi pozycjami, wtedy można pomyśleć co przyniesie wam większe zyski w przyszłości.
A dla tych z mentalnością: "kasa kasa kasa", to podpowiem fizykę kwantową lub astronomię. Za kilka lat wyprzedzą informatykę lub się z nią zrównają.
- Tier
- Juventino
No to mi wyszłoTier pisze:przede wszystkim pytanie - robić to za co bedzie kasa czy to co Ci sprawia przyjemność
papiery złożę na Administrację - ew. praca w budżetówce, państwo nie zbankrutuje
Filozofia - bo lubię... wręcz uwielbiam... a ponoć to nieprawda że po tym nie ma zawodu

.?