A. Del Piero na Euro- petycja
- Sapo
- Juventino
zrodlo: http://www.euro2008.wp.pl/kat,94292,tit ... omosc.htmlJak podała jedna z włoskich gazet, Filippo Inzaghi nie znajdzie się w kadrze Włoch na Euro 2008. Szczęśliwszy niż "Pippo" ma być pod tym względem Alessandro Del Piero, który prawdopodobnie zagra na stadionach Austrii i Szwajcarii.
Trzy miejsca dla bramkarzy obsadzą Gianluigi Buffon, Marco Amelia oraz weteran, Francesco Toldo. W obronie zagrają natomiast Massimo Oddo i Marco Materazzi, a także uniwersalny obrońca Juventusu Giorgio Chiellini. Na pewno zagrają na pewno Andrea Barzagli, Fabio Grosso, Christian Panucci oraz Gianluca Zambrotta.
Pewne miejsce w środku pola mają Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Daniele De Rossi, Simone Perrotta i Mauro Camoranesi, a jedyną niewiadomą jest, czy we włoskim samolocie lecącym na Euro znajdzie się Alberto Acquilani z Romy czy Riccardo Montolivo z Fiorentiny. Napastnikami będą Marco Boriello, Antonio di Natale, Fabio Quagliarella oraz Alessandro del Piero.
Jesli to prawda to super

- Okoni
- Juventino
Dziwne, że na twoim cytacie nie ma Fabio, a ja znalazłem na solojuve takie coś:
I jak widać Canna tu już jest
źródło: http://www.solojuve.com/plotka/corriere ... _wloch.phpDzisiejsze Corriere dello Sport podało przypuszczalną listę 23 zawodników, których ma zabrać na Euro 2008 selekcjoner reprezentacji Włoch - Roberto Donadoni. Trójkę bramkarzy mają tworzyć Gianluigi Buffon, Marco Amelia oraz weteran z Interu Mediolan Francesco Toldo, którego prasa typowała do roli trzeciego golkipera. W składzie znalazło się ośmiu defensorów, a kilka nazwisk to prawdziwe niespodzianki. Na Mistrzostwa Europy mają się wybrać Massimo Oddo i Marco Materazzi, pomimo, że ostatnio nie imponują zarówno formą, jak i przygotowaniem fizycznym. Powołanie ma otrzymać także Giorgio Chiellini, który jest zawodnikiem niezwykle wszechstronnym, potrafiącym występować na środku i boku obrony, a nawet w razie konieczności w linii pomocy. Jeśli chodzi naturalnych pomocników, uznanie Donadoniego znalazło trio z Milanu: Gattuso, Pirlo i Ambrosini, duet z Romy: Daniele De Rossi i Simone Perrotta oraz Mauro Camoranesi z Juventusu. Jedyne wątpliwości, jakie ma Corriere dello Sport dotyczą Alberto Aquilaniego i Riccardo Montolivo. Pierwszy z nich nie imponował ostatnio formą, w przeciwieństwie do pomocnika Violi, który z kolei miał słabszy początek sezonu. W ataku ma zabraknąć miejsca dla Pippo Inzaghiego, który znajduje się obecnie w wybornej dyspozycji, a w ostatnich pięciu meczach zanotował dziewięć trafień. Zastępcą Luki Toniego ma być Marco Boriello, a listę uzupełnią Alessandro Del Piero i dwóch piłkarzy Udinese: Antonio Di Natale i Fabio Quagliarella. Pełna lista zawodników według Corriere dello Sport:
Bramkarze: Buffon, Amelia, Toldo
Obrońcy: Oddo, Panucci, Materazzi, Barzagli, Cannavaro, Grosso, Zambrotta, Chiellini
Pomocnicy: Gattuso, Ambrosini, Pirlo, De Rossi, Perrotta, Aquilani lub Montolivo, Camoranesi
Napastnicy: Toni, Borriello, Di Natale, Quagliarella, Del Piero.
I jak widać Canna tu już jest

- Łukasz
- Juventino
Niespodzianek nie ma. To chyba na dzień dzisiejszy optymalny skład Squadry.
- Michael900
- Juventino
I to jest według mnie błąd. Donadoni czytając tą petycję po prostu ją oleje bo będzie wiedział, że pisał ją człowiek, który kibicuje Juve, a więc jest ślepo zapatrzony w ten klub i jego piłkarzy, a reprezentacja mało go obchodzi. Należało napisać według mnie tylko to, że mamy na uwadze dobro reprezentacji.Makoto pisze: Pisana w imieniu kibiców Juve, więc nas wszystkich.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Makoto
- Qualità Juventina
wlasnie bylo wspomniane o dobru reprezentacji, poza tym nie ja pisalam tę petycję, poza tym.. juz i tak nie bedziemy jej raczej wysylacMichael900 pisze:I to jest według mnie błąd. Donadoni czytając tą petycję po prostu ją oleje bo będzie wiedział, że pisał ją człowiek, który kibicuje Juve, a więc jest ślepo zapatrzony w ten klub i jego piłkarzy, a reprezentacja mało go obchodzi. Należało napisać według mnie tylko to, że mamy na uwadze dobro reprezentacji.Makoto pisze: Pisana w imieniu kibiców Juve, więc nas wszystkich.
EDIT: Petycja została wysłana 11 maja. Łącznie 1066 głosów.
czy to była teraz najodpowiedniejsza pora na taki krok, to już inna sprawa... ale generalnie dzięki za Wasze wpisy.
C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!