Juventus w Lidze Mistrzów 2008/09

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2008, 12:57

Przejdźmy może do konkretniejszych rzeczy. Czy ktoś z was jest w stanie przedstawić potencjalnych rywali Juventusu w eliminacjach do LM. Tak jak to ma miejsce z wisłą w newsie wrzuconym przez Sapo. Interesuje mnie również kwestia tego kiedy będzie wiadomo kto będzie gospodarzem pierwszego meczu, czy jest to wynik losowania, jeżeli tak to na którym etapie już to wiadomo ( przed 1, 2 czy 3 rundą eliminacji) czy może jest to jakoś z góry ustalone.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2008, 13:38

juveluck pisze:Z tej wypowiedzi wnioskuje, że bywasz na meczach innej drużyny i jej kibicujesz co jeszcze gorzej o tobie świadczy.
Bywalem na meczach Lecha bo moj kuzyn jest ich kibicem i czesto mnie zapraszal :] nie powiedzialem, ze kibicowalem Lechowi, tylko, ze wiem jak wyglada kibicowanie :] Koniec Tematu

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2008, 19:28

Jak przeszło do konkretów temat umarł :?

Obrazek
szaman00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2008, 20:19

Juveluck trudno jest przedstawić wszystkich możliwych konkurentów gdyż rozgrywki jeszcze nie dobiegły konca w większości Lig Europejskich i nie wszędzie jest wszystko wyjaśnione tak jak w Polsce gdzie Wisła Kraków zapewniła sobie jako jeden z pierwszych zespołów w Europie Mistrzostwo, ale znalazłem coś takiego na stronie z kibicami Wisły Kraków może się przyda!

AC Milan
Liverpool FC
FC Barcelona
Arsenal FC
FC Schalke
Juventus Turyn
Celtic
Steaua Bucuresti
Panathinaikos Athens
FC Basel
Ajax Amsterdam
Olympiakos Piraeus
Fenerbahçe Istanbul
Shakhtar Donetsk
RSC Anderlecht
Spartak Moscow

Sparta Prague
Atlético Madrid
Dynamo Kyiv
Slavia Prague
Galatasaray Istanbul
Partizan Belgrad
AS Nancy Lorraine
CSKA
Vitória Guimarães
WISŁA KRAKÓW
Standard de Liège
FC Twente Enschede
CFR 1907 Cluj
AaB Aalborg
SK Brann Bergen
SK Rapid Wien
Beitar Jerusalem
MTK Budapest

Drużyny oznaczone czcionką pogrubioną mają szansę na rozstawienie, wiec żadna z nich nie bedzie prawdopodobnie rywalem Juve w Eliminacjach!

czcionka zwykła oznacza zespoły, które prawie napewo zagrają w fazie kwalifikacyjnej LM.

mistrzowie Szkocji i Rumunii zagrają bezpośrednio w fazie grupowej LM, z tego powodu wśród drużyn rozstawionych znalazł się Spartak Moskwa; jeśli mistrzem Rumunii zostanie Steaua wtedy na rozstawienie może liczyć Sparta Praga
w Grecji i Holandii trwają baraże o grę w kwalifikacjach LM. Jeśli awansują np. AEK i Twente, wtedy na rozstawienie mogą także liczyć Atlético i Dynamo

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2008, 21:11

Trafienie na Atletico Madrid czy CSKA nie byłoby za ciekawe... Są to drużyny, które u siebie spokojnie mogą z nami wygrać.

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2008, 21:13

stahoo pisze:Trafienie na Atletico Madrid czy CSKA nie byłoby za ciekawe... Są to drużyny, które u siebie spokojnie mogą z nami wygrać.
Wygrać to może i mogą, ale z tym "spokojnie" to chyba trochę przesadziłeś :? .

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2008, 21:24

Może i tak, ale nie chciałbym na nich trafić. Ruscy u siebie zawsze są groźni o czym przekonała sie nie jedna drużyna z południa Europy (inna sprawa, że w Turynie klimat za bardzo południowy nie jest...). Atletico u siebie też jest nieobliczalne, przynajmniej w La Lidze. Maja piłkarzy i doświadczonych i młodych wirtuozów footballu :smile:
Mimo tych wszystkich bluzgań na Secco, latem na pewno jakies 2-3 transfery będą. Drużyna będzie musiała się dotrzeć. To nie będzie dobry okres na walke o być albo nie być w LM...
Ale oczywiście to wersja pesymistyczna, bo wcale nie musimy trafić na Atletico które może być przecież rozstawione! :wink:

Marojuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2008, 22:44

Rzeczywiście najczarniejszą wizją byłoby trafienie na Atletico i CSKA, ale wydaje mi się, że i one nie dałyby z nami rady. W końcu, przecież to nie będą najsilniejsze zespoły, które napotkamy w przyszłym sezonie w Europejskich Pucharach. A przecież Juventus to klub, który do każdego rywala traktuje jak równorzędnego przeciwnika i jest go w stanie pokonać ;>
Wiadomo, że nie ma co się zapędzać z jakimiś przewidywaniami, czy nadziejami jak zwycięstwo w Lidze Mistrzów, ale prawda jest taka, że my tam jako chłopcy do bicia jechać nie powinniśmy, a strach przed którąkolwiek z ekip, szczególnie przed tymi z eliminacji, deprecjonuje nas jako siłę piłkarską. ^^

Szansa, że trafimy na takiego rywala w eliminacjach jest jednak mała, tak więc akurat o dostanie się do grupy jestem spokojny. O awans z niej raczej też, chyba, że trafimy do jakiejś 'grupy śmierci'. Potrafimy mierzyć się z najsilniejszymi, tak więc myślę, że w przyszłym sezonie będziemy dosyć długo emocjonować się elitarną Champions League, również ze względu na Juventus.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2008, 01:48

stahoo pisze:Atletico u siebie też jest nieobliczalne, przynajmniej w La Lidze.
Rzeczywiście, są tak nieobliczalni, że wtopili mi ostatnio kupon na 6 tys zł, przegrywając 1:3 ze średnim betisem...

Capo di tutti capi
IrAS_Juve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2008, 06:13

Juventus bedzie w LM ale z takim skladem z fazy grupowej nie wyjdzie...; p

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2008, 06:38

hara pisze:
stahoo pisze:Atletico u siebie też jest nieobliczalne, przynajmniej w La Lidze.
Rzeczywiście, są tak nieobliczalni, że wtopili mi ostatnio kupon na 6 tys zł, przegrywając 1:3 ze średnim betisem...
Są jak juve ;) wygrywają z potęgami a przegrywają ze słabeuszami ;]

Marojuve
Może jestem lekkim pesymistą, ale będę szczęśliwy jak wyjdziemy z grupy. 1/4 to szczyt marzeń :wink:

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2008, 09:06

stahoo pisze: Są jak juve ;) wygrywają z potęgami a przegrywają ze słabeuszami ;]
Juve pisze się z dużej litery.

Jak dla mnie najlepiej byłoby trafić na którąś z tych 4 drużyn.Mam na myśli oczywiście dystans jaki musielibyśmy pokonać żeby dostać sie na mecz.

Sparta Prague
Slavia Prague
SK Rapid Wien
MTK Budapest

A czy trafimy na Altetico, CSKA, AaB Aalborg, czy inny Jerusalem to nie robi różnicy, bo i tak awansujemy do fazy grupowej, więc opanujcie emocje i nie podniecajacie sie jakąś drużyną putina.

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2008, 11:36

Powtórzę jeszcze moje pytanie odnośnie tego kto będzie gospodarzem pierwszego meczu? Na jakim etapie eliminacji będziemy to wiedzieli?

Obrazek
sisman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 19:31

Jak wszyscy doskonale wiemy Juventus zakończył rozgrywki serieA na 3 miejscu, a to wiąże się z eliminacjami. Juventus będzie rozstawiony, a to oznacza, że uniknie starć z teorytycznie lepszymi rywalami takimi jak:
Arsenalem, Liverpoolem, Barceloną, Fiorentiną, Schalke, czy Atlético Madryt. W gronie rozstawionych znajdą się również Galatasaray, Anderlecht, Celtic, Panathinaikos, Olympiakos i Fenerbahce, przy czym dwa ostatnie kluby z tego grona będą musiały najpierw przebrnąć przez drugą rundę eliminacyjną.
Osobiście uważam, że napewno nie należy lekceważyć tej druzyny z którą będziemy musieli zagrać, ponieważ t będzie dla nich mecz życia :-D
Groźni rywale:
Za takich z pewnością można uznać Twente Enschede, który w rodzimej lidze szans na grę w el. Champions League pozbawił wielkiego Ajaxu. Łatwym rywalem na pewno nie będzie również serbski Partizan Belgrad, szwedzkie Kalmar i Elsfborg, francuskie Bordeaux czy portugalska Vitoria Guimares. Na drugim biegunie znajduje się natomiast choćby Artmedia Bratysława ze Słowacji.
Może przejmuję się na zapas, ale coś czuję że to będzie ciężki mecz :-D :-D co o tym myślicie?

Day after day I'm getting better and better.
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 19:37

Myślę, że mamy Maj, dopiero co skończyło się Serie A i nie wszysacy jeszcze ochłoneli po ostatnim finale który był niedawno.

ODPOWIEDZ