Serie A (36): Siena 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 12:38

No niestety zadrza się, byliśmy z bardzo zjarani poprzednimi wygranymi. Podeszliśmy lekceważąco i niestety wpadła. Tak jak stawiałem na początku będzie b trudno i miałem racje!

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 13:12

Pawcio Nedved pisze:
Niasty pisze:jesteśmy beniaminkiem,
To raczej nie jest powód do dumy.

Ja miałem na myśli że na beniaminka rozgrywamy bardzo dobry sezon.

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 14:03

No cóż przegraliśmy :? , ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem bo i tak nie mielibyśmy 2 miejsca nasi piłkarze o tym widzieli i pewnie dlatego zagrali tak źle.Ukłony w stronę Sieny bo naprawdę zasłużyli sobie na trzy punkty.Mam nadzieję, że w następnym meczach zagra rezerwa( oprócz Alexa ) i wygrają wszystkie mecze do końca ;)

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 16:20

Gra naszej drużyny w tym sezonie przyprawia mnie o zawrót głowy. W każdej kolejce możemy spodziewać się absolutnie wszystkiego. Bo jak zrozumieć wspaniałe zwycięstwo nad Interem, niezasłużoną porażkę po wspaniałej walce w Palermo, świetne spotkania z Milanem, Parmą, Atalantą i Lazio, by przegrać po fatalnej grze ze Sieną (którą ostatnimi laty bezlitośnie ogrywaliśmy) mając w składzie dwóch napastników, którzy walczą o koronę króla strzelców? Absolutny fenomen!
Niasty pisze:
Pawcio Nedved pisze:
Niasty pisze:jesteśmy beniaminkiem,
To raczej nie jest powód do dumy.

Ja miałem na myśli że na beniaminka rozgrywamy bardzo dobry sezon.
Marne to usprawiedliwienie.

:roll:
Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 18:03

Nie chcę nic mówić,ale powtarza się sytuacja z przed roku...Kiedy to trenerem na ostatnie 2 mecze został Giancarlo Corradini.Tyle tylko to była inna sytuacja,ale oni już pewnie nie myślą o Serie A tylko o el.LM i Euro 2008.

FORZA JUVE!!!!

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 20:46

Już chociaż na sam koniec nasi piłkarze, mogli sobie darować dobitne udowadnianie w jaki to sposób straciliśmy sezon. Przegrywamy po beznadziejnym meczu ze śmiesznymi grajkami ze sieny grają w optymalny składzie, mając napastkiów którzy razem strzelili prawie 40 bramek. Już się gubię gdzie tu jest logika... w LM wygramy w grupie z realem, barcą czy manUtd. a przegramy pewnie z jakąś omonią nikozja :roll:
3 miejsce jest nasze, to tyle, to mogą być ciezkie el. do LM...

Obrazek
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 20:58

Taki komentarz się należy za ten mecz - :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jak można przegrać ze sieną, Siena - co to jest, jakby nie mecz z Juventusem to bym w życiu o nich się nie dowiedział, kto tam gra ? ogrodnik, mechanik, fryzjer, cukiernik albo operator dzwigu, który został poproszony o zagranie chociarz połówki bo Antonio xxx sie ochlał i nie może wstać :prochno:
Juve miażdzy ostatnio wielki kluby a teraz przegrywa se sierrą leone, nie nie sierrą - fordem? nie sieną, no tak Siena , europejski gigant z ikonami futbolu. Tego meczu nie da się skomentować, no bo jak, każdy komentarz będzie śmieszny, logicznie nie da się tego wytłumaczyć, nawet nie wiem jak do tego wyniku podejść , najlepiej o tym szybko zapomnieć.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 21:11

z kazdym takim meczem coraz bardziej dociera do mnie teoria o tym ze pilka nozna to jeden wielki bukmacherski przekret.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 22:35

Po tym meczu tak sie zastanowilem i wydaje mi sie ze Juventus odpuscil sobie ten mecz aby zapewnic swojemu klubowi filialnemu utrzymanie w SerieA a co za tym idzie mozliwosc ogrywania mlodych graczy w Serie A a nie B. Oczywiscie sa to przypuszczenia ale sadze ze nie bezpodstawne. Po prostu Juve juz nie zalezalo bo i tak Roma wygrala swoj mecz to odpuscili, ale jesli tak sie stalo to zawiodlem sie na pilkarzach. No ale nic teraz mam nadzieje ze Secco i spolka nie zawioda na rynku transferowym. Bo juz pozostale mecze sa o nic i sadze ze Juve bez problemu je wygra.
pozdr

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 22:49

Mati pisze:Po meczu zacząłem zastanawiać się , czy to nie był przypadkiem "przyjacielski mecz". Patrząc realnie, szanse na dogonienie Romy były bardzo małe, natomiast trzecie miejsce mieliśmy gwarantowane.
Kluby Juventusu i Sieny już od jakiegoś czasu są w dobrym kontakcie, o czym świadczą wypożyczenia od nas o nich, takich piłkarzy jak Legro, Tudor, ostatnio właśnie De Ceglie czy Rossi. Zresztą w tym sezonie pozyskaliśmy przecież od nich Molinaro (co swoją drogą nie było zbyt miłym gestem z ich strony)
tomcatmi6 pisze:Po tym meczu tak sie zastanowilem i wydaje mi sie ze Juventus odpuscil sobie ten mecz aby zapewnic swojemu klubowi filialnemu utrzymanie w SerieA a co za tym idzie mozliwosc ogrywania mlodych graczy w Serie A a nie B. Oczywiscie sa to przypuszczenia ale sadze ze nie bezpodstawne. Po prostu Juve juz nie zalezalo bo i tak Roma wygrala swoj mecz to odpuscili, ale jesli tak sie stalo to zawiodlem sie na pilkarzach. No ale nic teraz mam nadzieje ze Secco i spolka nie zawioda na rynku transferowym. Bo juz pozostale mecze sa o nic i sadze ze Juve bez problemu je wygra.
pozdr
No to widzę że nie jestem sam w swoich przypuszczeniach : może rzeczywiście tak było ... :think:

Co do komentarzy zarzucających Sienie amatorstwo : to nie ten poziom.Nawet drugoligowe zespoły prezentują poukładaną grę, zresztą, wystarczyło obejrzeć mecz, by stwierdzić że Siena zagrała bardzo mądrze.Ciężko jest atakować tak broniący się zespół.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 22:56

Panowie, za dużo "piłkarskiego pokera" się naoglądaliście :C
Może się powtarzam, ale po meczu z Lazio sezon się dla nas skończył, a gwiazdy wolą oszczędzać siły na Euro. Nie zdziwiłbym sie, gdybyśmy zremisowali następny mecz, a ostatni przegrali. Mecze o pietruszkę.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 23:12

pan Zambrotta pisze:Panowie, za dużo "piłkarskiego pokera" się naoglądaliście :C
Mysle ze akurat duzo racji w tym co mowia.

Odpuszczanie i ustawianie meczow pod koniec sezonu to w calcio standart.

Czesto zdarzalo sie ze po takich meczach gazety nie wystawialy nawet not poszczegolnym pilkarzom..

Nie pomne juz w ktorym spotkaniu mialo to miejsce ale wiem ze byl nawet taki przypadek ze w takim wlasnie spoktaniu gdzie jeden team nie gral o nic a drugi o wszystko jeden z zawodnikow tej pierwszej druzyny strzelil zwycieska bramke po czym..zostal w szatni pobity przez swoich a potem sprzedany przez klub :lol:

zaraz poszukam jaki to mecz byl dokladnie..

EDIT:
Mam.1999 rok Venezia - Bari. Niefortunnym strzelcem gola na 2-1 (w ostatnich minutach meczu) byl nowicjusz w druzynie gosci brazylijczyk Moacir Bastos Tuta(ktory nie rozumial jeszcze dobrze wloskiego co wiele wyjasnia). Co prawda nie byla to jedna z ostatnich kolejek sezonu ale wiekszosc komentatorow byla zgodna co do umowy jaka zostala zawarta w przedmeczowym tunelu.

Teo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2008, 14:01

Juvemanie żałosny,fakt faktem ze Siena to mały klubik z cudownego miasteczka i zawsze malutka pozostanie,ale pisanie takich laickich głupot powinno byc zakazane, tymbardziej ze ma ona swoich fanów takze w Polsce http://www.acsiena.net/

Zablokowany