Serie A (36): Siena 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:27

Zagraliśmy fatalnie,jak już wcześniej zaznaczyłem,ale zgodzę się z jedną z waszych wypowiedzi-ten sezon był naprawdę fantastyczny w naszym wykonaniu-oceniłbym go nawet na 9,biorąc pod uwagę fakt,że Andrade odniósł kontuzję na cały sezon,Tiago był nieprzydatny,nie mówiąc o Almironie...Jedynie Iaquinta oraz Brazzo zaprezentowali klasę spośród zawodników,którzy nas zasilili.Oczywiście jest jeszcze wspaniały,wręcz genialny w ostatnim czasie Sissoko-jednak jego nie liczę,bo przyszedł do nas dopiero w połowie sezonu.Fakt faktem prawdziwy test dopiero przed naszymi graczami.W przyszłym sezonie zagramy już nie na 2,lecz na 3 frontach,przy czym LM będzie kluczowa.Jestem przekonany,że nasi skupią się na wygraniu najważniejszego trofeum w europejskiej piłce klubowej.Zbyt długo na to czekamy,aby można było postawić to na 2 planie.Do tego w tym sezonie zawodnicy Juve grali raczej bez obciążenia psychicznego,nikt nie wymagał od nich scudetto,czy nawet tak wysokiej pozycji,jaką osiągnęliśmy.Liczył się tylko awans do kwalifikacji LM.Teraz należałoby wzmocnić porządnie zwłaszcza pomoc,bo jeśli chodzi o obronę,jakoś nie mam obaw.Przybędzie w końcu znakomity Mellberg oraz młodziutki De Ceglie ze...Sieny.Do tego do składu wróci też zapewne Andrade.Mam tylko nadzieję,że zarząd nie zdecyduje się na jego sprzedaż,bo w okresie przygotowawczym przed sezonem i przez 3,5 spotkania na jego początku prezentował się zacnie.Problem polega chyba właśnie na tym,że w chwili obecnej mamy za wąską ławkę,stąd być może te wpadki(zmęczenie graczy).Dlatego musimy poszerzyć kadrę,jak już wcześniej wspomniałem,w celu uspokojenia sytuacji i braku podobnych meczy w przyszłości... :doh:

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:31

widziały gały i płakały , gdy zdobywamy pierwszą bramkę my gramy miodnie ale jak tracimy to jak głową w mur :angry: , drużyna przeciwna sie broni całą 11 i nasi gracze totalnie nie wiedzą co zrobić , tu jest problem który musimy rozwiązać , bo Ranierii próbował dawał zmiany , ale właśnie chodzi o to ze na ławce tak naprawdę nikt kto by mógł radykalnie zmienić obraz meczu , i jak wszyscy mówicie nie pierwszy taki mecz
po sezonie 3 miejsce :bravo: ale jak większość kibiców czuje niedosyt bo jeśli nie przegrywamy w sezonie z Interem , Milanem , Romą a nawet z każdą z tych drużyn wygraliśmy to 3 miejsce to mało zważając ze graliśmy tylko w lidze tak naprawdę

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:32

No, powiem szczerze, że mój internet nie należy do czempionów i meczu niestety nie oglądałem... Trochę mnie zatkało, jak zobaczyłem wynik... Ale cóż, sezon jest naprawdę godny pogratulowania, osobiście stawiałem maksymalnie 5 miejsce... Brawo Claudio, brawo panowie. Chociaż ja liczyłem po cichu na jakąś zadyszkę Romy i naszą ostatnią szarżę... Wiem, ale pomarzyć nie zaszkodzi. I tak jest świetnie.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:39

juvelook pisze:Jedno jest pewne, potrzeba duzych zmian... :roll:
Bo przegraliśmy w meczu o pietruszkę?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
meloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:43

pan Zambrotta pisze:
Bo takich meczow było wiecej w tym sezonie :roll:
Ostatnio zmieniony 04 maja 2008, 17:47 przez meloo, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:45

Dzisiaj nie wychodziło dosłownie wszystkim.Alex miał problemy z przytrzymaniem piłki,Camor zmarnował 100% sytuację,a pozostała część popełniała rażące błędy...Jednak takich spotkań nie powinno się zapominać.Taki mecz powinien być odtwarzany naszym graczom jako przykład najgorszych błędów...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:49

juvelook pisze:
pan Zambrotta pisze:
Bo takich meczow było wiecej w tym sezonie :roll:
Kwestię wzmocnienia ławki i wymienienia dwóch graczy pierwszego składu nie nazwałbym dużą zmianą, a wyeliminuje ten problem.

meloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:51

pan Zambrotta pisze: Kwestię wzmocnienia ławki i wymienienia dwóch graczy pierwszego składu nie nazwałbym dużą zmianą, a wyeliminuje ten problem.
A ja bym jednak nazwał. A czy wyeliminuje to sie doopiero zobaczy...
Gamber pisze:Czytajac te komentarze bardziej szlag trafia niz mecz ze Siena.... :?
To uwazaj zeby cie nie trafił... :dance:
Ostatnio zmieniony 04 maja 2008, 17:58 przez meloo, łącznie zmieniany 1 raz.

Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:54

Czytajac te komentarze bardziej szlag trafia niz mecz ze Siena.... :?

<Juventus Semper Fidelis>
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 17:59

juvelook pisze:
pan Zambrotta pisze: Kwestię wzmocnienia ławki i wymienienia dwóch graczy pierwszego składu nie nazwałbym dużą zmianą, a wyeliminuje ten problem.
A ja bym jednak nazwał.
To w takim razie w Twoim mniemaniu już podjęliśmy pierwsze kroki do "dużej zmiany", bo ławkę wzmocniliśmy Mellbergiem, Marchisio i Giovinco.

Przy okazji - Milan jednak w Champions League. Nie wierzę, by teraz się potknęli. Tym samym szansa przyjścia Amauriego i Flaminiego się oddala.

meloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 18:05

pan Zambrotta pisze:To w takim razie w Twoim mniemaniu już podjęliśmy pierwsze kroki do "dużej zmiany", bo ławkę wzmocniliśmy Mellbergiem, Marchisio i Giovinco.
Tak... pierwsze kroki juz podjelismy. Nastepnymi powinny byc juz zmiany w pierwszym składzie. I nie 2 ale co najmniej 3 zawodników....

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 18:13

Panowie... Powoli zaczynacie robić z tego tematu ten o transferach. :prochno: W sumie póki co żadne nazwiska nie padły,ale są już pierwsze przymiarki co do ilości zamienianych graczy :wink:

Oceny co poniektórych naszych i tak chyba nad wyraz wysokie...5 to nasi otrzymywali,kiedy grali na w miarę przyzwoitym poziomie.Dzisiaj z kolei piłkarzom Juve należy się maksymalnie 4...Niestety,ale taka jest prawda.

blazejrondel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 19:15

O jej co sie stalo Juve przegrało, a byliście tacy pewni że wygra i to conajmniej 3;0 hahahaha
Mnie to rybka nic sie nie stało na drugie miejsce i tak najmniejszych szans nie było bo Roma która walczy o mistrza nie odda 5pkt w trzech meczach nawet jakby primavera w tych meczach grała.
Najbardziej zdenerwowała mnie Fiorentina co oni zrobili. Miałem taką nadzieję że będzie liga mistrzów bez Milanu który co roku słabo w lidze gra. taka przerwa by się im przydała bo za bardzo się tą ligą mistrzów jarają zresztą wy też, dla mnie najważniejsze jest zwycięstwo i postawa w lidze bo po to się trenuje cały rok i jezdzi po całym kraju na mecze a LM to tylko kasa i szpan nic więcej i jeszcze żeby Bravosport miało o czym pisać.

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 19:18

blazejrondel pisze:O jej co sie stalo Juve przegrało, a byliście tacy pewni że wygra i to conajmniej 3;0 hahahaha
Mnie to rybka nic sie nie stało na drugie miejsce i tak najmniejszych szans nie było bo Roma która walczy o mistrza nie odda 5pkt w trzech meczach nawet jakby primavera w tych meczach grała.
Ciebie smieszy porazka Juve? :shock: pogratulowac, mozesz wracac na forum interu :bravo:

Co do meczu to naprawde zagralismy na srednim poziomie, bylismy cieniem druzyny ktora niszczyla rywali w ostatnich kilku meczach. Mysle, ze bramka (ktora zreszta nie powinna zostac uznana, bo napastnik Sieny wchodzil nakladka, ale Chiellini tez sie nie popisal) podciela nam skrzydla i potem juz nic nie gralismy :/ to tyle o srednim meczu o ktorym trzeba zapomniec ;) Forza Juve!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 19:26

Ja też wyczułem ten jakże dziwny ton w wypowiedzi tego kibica :think:

Zablokowany