Kluby i federacje wysyłające darmowe pamiątki

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Palladino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2008, 17:52

Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2008, 18:15

.......
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2011, 11:40 przez Nicolas, łącznie zmieniany 1 raz.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2008, 22:07

Sam mam zamiar coś napisać. Dlatego też szukałem różnych wzorów, trochę bardziej rozbudowanych i znalazłem parę w internecie. Zamieszczę je, bo być może ktoś z nich skorzysta. Jak bynajmniej mam taki zamiar.

Mam dla was Listy jakie możecie napisać do klubów lub federacji w języku;

-Angielskim

-Niemieckim

-Włoskim

Wzory listów w języku angielskim.

Wersja nr 1:

Dear Sirs,

I am (Twój wiek) years old and I am a football fan from Poland. I ask You for sending me a few free souvenirs of Your Club (catalogues, photos, tickets, stickers, autographs, etc). Thank You very much in advance.

I look forward to hearing from you.

Yours sincerely

(Twoje imię i nazwisko)

(Twój dokładny adres)

Wersja nr 2:

Dear Sirs !

My name is (Twoje imię i nazwisko). I come from Poland. I am (Twój wiek) years old and my hobbies include football. I am writing to you to find out more about (Nazwa klubu). (Nazwa klubu) is my favourite team and I have liked him for years. I would be really pleased if you would sent me: pennant, badge individual photos of the players and a photo of your team if possible. I would be pleased to add the materials to my collect. Thank you very much for your help.

With kind regards and warm greetings.

(Twoje Imię i nazwisko)

(Twój dokładny adres)

Wersja nr 3:

Dear Friends,
My name is (Twoje imię i nazwisko). I am (Twój wiek) years old. I live in Poland. My hobby is sport. My favourite discipline of sport is football. I am very keen on it. In my leisure time I often play football with my friends. I am kindly asking You to send me advertising materials - photos, tickets for past games, posters, stickers, etc.-connected with Your Fantastic club. I hope I am not putting You to too much trouble with this letter. Thank You very, very much for interest in my person and my request. I wish you good luck and a lot of football successes!!!

This is my address:
(Twój domowy adres)

Wzór listu w języku Niemieckim

Sehr geehrte Domen und Herren!

Ich bin (Twój wiek) Jahre alt und interessiere mich sehr für den Fussball. Ich bin Fan (Nazwa klubu). (Nazwa klubu) ist meine beliebte Mannschaft seit Jahren. Ich wäre Ihnen sehr dankbar wenn Sie mir Autogrammkarten Der Spieler des (Nazwa klubu) - Fussballbundesligateams, ein Mannschaftsfoto, einen Wimpel, eine Anstecknadel senden könnten. Ich hoffe, dass Sie meine Bitte nicht zu viel Probleme bereitet. Vielen Dank für die halfe und wünsche alles Gutes.

Mit freundlichen grüßen
(Imię i nazwisko)
(Ulica)
(Kod i miasto)
Polen

Wzór listu w języku Włoskim

Boungiorno!

Mi chiamo (Twoje imie i nazwisko) e ho (Twój wiek) anni. Sono nato a Polonia e abito a (Miejscowosc w której mieszkasz). Sono un fan di gioco del calcio. Il mio prediletto complesso e (nazwa zespolu), pero purtroppo io non posso assistere alla sua partita di calcio. Comunque, mi piacerebbe ricevere gratuiti ricordi (ad esempio: biglietti, le foto etc.). Questo e il mio sogno!

Molto grazie,

(Twój dokładny adres)

Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 18:23

.....
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2011, 11:40 przez Nicolas, łącznie zmieniany 1 raz.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2008, 21:34

Nicolas pisze:Skopiowałeś to xD Ale zawsze się przyda. No narazie nic nie doszło a 18 meili poszło xd A 5 odpisało żebym wysłał listy za opłatą.

No jasne że skopiowałem, bo przecież nawet napisałem że z internetu. Żeby nie musieli szukać :D

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2008, 14:40

Kolejny, ważny do odnotowania autograf:

Robert Acquafresca

Obrazek

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2008, 13:01

......
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2011, 11:39 przez Nicolas, łącznie zmieniany 1 raz.

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2008, 14:04

Nicolas pisze:Wysłali jedyne co było w kopercie to list po angielsku i 2 po niemiecku z formularzem czy czymś takim.
I to prawdopodobnie sa te dwie wlasnorecznie napisane kartki/listy. Z tlumaczenia translatorem czesto wynikaja rozne niejasnosci, ogolnie nie polecam czegos takiego. Ale przynajmniej wiadomo mniej wiecej co musisz zrobic, aby dostac autografy od poszegolnych zawodnikow.

Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2008, 19:21

....
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2011, 11:39 przez Nicolas, łącznie zmieniany 1 raz.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2008, 21:33

Myśle, ze gdybyś wkleił tutaj oryginalną wypowiedź klubu w rodzimym języku, ktoś z pewnością by Ci dał stu procentową pewność, co mieli na myśli.

Palladino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2008, 16:58

Od mojej ostatatniej wizyty w tym temacie doszło mi wiele nowych autografów. M. in. Aguero, Simao, Cisse, Nasri, Taiwo i Reyes. Zdjęcia są w mojej galerii której link mam w podpisie. Zapraszam do oglądania i komentowania galerii ! :D

Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 12:40

Ej koledzy, a jak wy piszecie? W liście piszecie kogo chcecie autografy, czy sami wam wysyłają losowo?

Palladino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2008, 12:59

Pisze w liscie.

Tom@s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2008, 12:22

Witam, jestem tu nowy. Jakoś z roku temu w wakacje zaczołem za namową kumpla wysyłać maile do klubów o jakieś pamiątki. Po około 2 miesiącach dostałem:

Tottenham- zdjęcie drużyny na sezon 07/08
Real Madryt- zdjęcie drużyny z nadrukowanymi autografami 06/07 i list
Reprezentacja Szwecji- zdjęcie drużyn kobiecej i mężczyzn z nadrukowanymi autografami z tyłu i przypinke.
Sacramento King- list, naklejke i magnez na lodówke.
Sacramento Monarchs- list, naklejki kieszonkowy terminarz i 2 małe plastikowe flagi.

Wczoraj znowu zaczołem wysyłać maile, wysłałem ponad 50, mam nadzieje że coś mi przyślą. I mam pytanie: czy ktoś z was ma dobry e-mail do Realu Madryt, bo niestety te które są na stronie oficjalnej na które rok temu wysyłałem nie działają. A widziałem na allegro że już przysyłają zdjęcie drużyny na 2007/2008 rok. (no chyba że ktoś wysłał do nich list).

I jeszcze jedno: co piszecie w mailu do Jerzego Engela o przysłanie pocztówki z autografem??
Jeśli ktoś może to niech na PW pisze, z mailem do Realu i treścią wiadomości do J. Engela. pozdrawiam

P.S. przeczytałem cały temat, żeby nie było :P

Palladino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2008, 19:10

Skoro ostatnio Kamil_on tak świeci grafami związanymi z Juve to ja też się pochwalę dzisiejszą przesyłką :D

Olof Mellberg (z dedukacją) :happy:
http://www.ziuteksgallery.fotopic.net/p50299256.html
Ostatnio zmieniony 09 maja 2008, 21:38 przez Palladino, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ