Serie A (33): JUVENTUS 3-2 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:31

Na taki mecz czekałem przeszło 2 lata...

Poprostu brak mi słów... GRAZIE RAGAZZI !!! ... tyle.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:36

Nasi z meczu na mecz grają coraz piękniej :bravo: Co prawda ostatnio polegliśmy na Sycylii,ale przegraliśmy z podniesionymi głowami,popełniając nieliczne błędy....... :prochno: Teraz natomiast graliśmy też fantastycznie!!!!!!Fakt faktem nasza obrona znowu nie uniknęła błędów,ale cel uświęca środki.Najważniejsze,że w końcówce zachowaliśmy w miarę spokój :lol: Forza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Solo Juve!!!!!!!!!!!!!!!!!!

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:37

Dobry mecz w naszym wykonaniu. No może obrona trochę słabiej, ale ogólnie dobrze.
Gdy Camor wykonywał wolnego, ja już wtedy wiedziałem że padnie gol. Szkoda, że ten strzał Zdenka nie wpadł do bramki. Piękny byłby gol...
Na wyróżnienia zasługują:
Alex : świetny mecz. Wiele dobrych akcji...
Camor: Trzy asysty mówią same za siebie
Sissoko: moim zdaniem najlepszy na boisku. To w jaki sposób odbierał piłki, podawał dla mnie jest czymś niemożliwym.
Ja się tylko modliłem żeby to nie była ciężka kontuzja, a tu wchodzi i gra dalej. Świetny piłkarz.

Forza Juve
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2008, 23:40 przez darek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:40

Szkoda, ze Kielich dal sie tak latwo zrobic przy 1 bramce dla Milanu, ale na szczescie pozniej wzial sie w garsc i dobrze zagral.

Hasan mimo iz strzelil 2 gole to nie byl to jakis super mecz w jego wykonaniu. mial duzo strat i niedokladnosci. Jednak w swiat ida bramki przez niego strzelone a nie ilosc dokladnych podan i dzieki niemu wygralismy.

Alex jak zwykle. Klasa sama w sobie. Nie wiem, czy nie jest to w tej chwili najlepszy snajper we Wloszech :prochno:. Jesli Doandoni nie wezmie do na Euro, to sam siebie pograzy i nie bedzie mial innego wyjscia jak podac sie do dymisji. Szkoda, ze nie wykorzystal dzis tych co najmniej dwoch stuprocentowych sytuacji (jednej po fantastycznym podaniu bodajze Tiago). Gdyby tylko mial wiecej zimnej krwi, to w tym sezonie on by liderowal w klasyfikacji strzelcow.

Trezeguet mogl dzis strzelic fajna bramke z glowki, ale trafi w Kalaca, pozniej dobil Hasan. Szkoda, cos malo strzela Treze ostatnio i obawiam sie, ze to wiekszy kryzys. Miejmy nadzieje, ze nie pogorszy sobie sredniej w strzelaniu bramek na sezon (20goli) i dobije do 20 chociaz ;P

Sissoko - kapitalny jak zawsze. Niesamowicie pracowity, wspanialy w odbiorze i przydatny w ofensywie. Nic dodac nic ujac. Nasz najlepszy srodkowy pomocnik. Trzeba odnotowac, ze kapitalnie dryblingiem minal dwoch zawodnikow Milanu. Swietna akcja w jego wykonaniu!

Camor - wrocil na prawa flanke i od razu bylo widac, ze jest w bardzo dobrzej formie. Swietnie szarpal prawym skrzydlem i asysta przy drugim golu Hasana.

Reszta zawodnikow zagrala na miare swoich mozliwosci, czyli dobrze.
Oczywiscie, Gigi jak zwykle wyrozniajaca sie postac, Molinaro nawet dzis nie kopal po trybunach tak bardzo, a Tiago probowal rozgrywac i nawet przyzwoicie czasmi mu to wychodzilo.

Tak wiec, ladny mecz, sporo bramek, duzo sytuacji i wygrana Juve.
Szkoda tylko, ze po raz kolejny to my tracimy az 2 gole. Miejmy nadzieje, ze poprawi sie troche nasza gra obronna i w koncu wygramy kilka meczy bez straty gola.

Go go Juve :happy:
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2008, 23:43 przez Del, łącznie zmieniany 2 razy.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:41

swietny mecz! Trzeba tu pogratulowac zarowno Juve jak i Milanowi za stworzenie naprawde swietnego widowiska :bravo: Zaczelo sie super :) Alex w kapitalny sposob w bardzo trudnej sytuacji daje nam prowadzenie. Za chwile pierwsze i jedyne ostrzezenie Inzaghiego, nastepnym razem juz surowo nas ukaral. Druga bramka dla Milanu... majstersztyk, najwieksze uznanie dla tej akcji. Zagrali jakby nas nie bylo na boisku. I wtedy troche niedokladnosci w grze, ladnie mieszal Del Piero i Camor, naprawde niezle zawody moga sobie odnotowac. Sissoko takze wielka klasa i te umiejetnosci techniczne :shock: lepsza wersja Vieiry? OBY! Pierwsza bramka Hasana przed przerwa duzo w niej szczescia bylo, ale o to chodzi. Alex lezac wyluskal pilke Maldiniemu i 2:2 staje sie faktem przy odrobinie szczescia ;) ( czemu Kalac chcial zlapac naszego pomocnika? :D )

2 połowa to juz wygasniecie motoru napedowego Milanu - Kaki! duza zasluga w tym Tiago, ktory nie dal dzisiaj pograc za duzo fantastycznemu Brazylijczykowi. Troche nudnej gry. z boiska zszedl jednak ambitny Legrotagllie, mam nadzieje, ze nic mu nie jest powaznego, ale wielkie brawa za checi do konca. Stendardo zagral calkiem przyzwoicie i prawie strzelil nawet bramke, gdyby nie ten Bonera ;] Milanista grał niezly mecz, by potem tak brutalnie i chamsko sfaulowac Sissoko. Naprawde ogromne prostactwo. Ale cóż, moze ferwor walki, nerwy puscily? cale szczescie, ze nasz Malijczyk jest twardy jak skała i wstal za 5 minut w stanie 'prawie' nienaruszonym. Po czerwonej kartce Milan nam juz nie zagrozil, a my postawilismy kropke nad i. O dziwo chyba najmniej widoczny Hasan strzela druga bramke :D Fantastyczne wybicie i 3:2 dla Juventusu. Czy byl faul Maldiniego? Wydaje mi się, ze chyba nie, lecz Kapitan Milanu zaatakowal barkiem raczej plecy Grygery, szkoda ze akurat wielki Paolo byl winowajca tego faulu :( Nie ma co ukrywac, wielki pilkarz i wielki sentyment do tego gracza. Dzisiaj cieszymy sie wszyscy z tej wygranej, kolejna wielka potega wloska, wraca od nas na tarczy. DZIEKUJEMY JUVE!! FORZA JUVE!!
pozdrawiam :)

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:42

Tak na goraco. Druzyny stworzyly piekne widowisko. Najlepszy zawodnik meczu jak dla mnie Sissoko. Brak mi slow zeby nachwalic gre tego zawodnika. Az serce stanelo po faulu Bonery, a przez glowe przechodzily najczarniejsze mysli. Az milo sie sluchalo aplauz turynskiej publicznosci po jego powrocie na boisko. Camoranesi trzy asysty, dobry mecz Alexa, brawa takze dla Hasana za znalezienie sie w polu karnym. Po prostu... GRANDE JUVENTUS :-D
JuveFanik pisze:Po czerwonej kartce dla Favalliego [...]
Bonery.
jackop pisze:Trezeguet - no cóż przeciętny występ chociaż była pośrednia asysta przy drugiej bramce, mało piłek do niego, dużo biegał w zasadzie był naszym pierwszym obrońcą
Ze co?

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:45

Wszystko juz zostalo powiedziane przez kolegow wiec nie bede sie rozpisywal :D

FORZA JUVE! Dzieki Wam wygralem kolejny zaklad (flaszke) :D :smile:

:happy: :happy:

PS. Dla takich wieczorow warto bylo przezyc Serie B...
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2008, 23:58 przez Sapo, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:46

Kolejny, wspaniały wieczór. Dziękuję!
Dla mnie bohaterem meczu jest bezsprzecznie Mohammed Sissoko. Jego przechwyty to poezja, gościu jest niesamowity. Dużo determinacji, kilka udanych przejść (szczególnie to z Favallim). Po starciu z Bonerą już trochę przycichł, ale to wina urazu. Poza tym jego noga była o krok od złamania. Mam nadzieję, że nic mu nie jest. Podobnie jak z Legro.
Del Piero kapitalnie, ale kilka strat miał. Alex coraz częściej wybiera samolubstwo i idzie na przebój. Ale dzisiejszym dobrym meczem zatarł to złe wrażenie. Camoranesi jak zwykle genialnie. Molinaro - jak zwykle gapiostwo, ale kilka razy powstrzymał Kakę :shock: . Nocerino już myślami jest w Napoli. Buffon potwierdza klasę światową. Stendardo - tradycyjnie stwarza sobie 100%ową okazję do strzelenia głową, ale nie wykorzystuje jej.

Kilka słów o Brazzo :D - widać po jego zachowaniu jak wiele serca wkłada w grę. Wulkan emocji. Najlepiej cieszy się po bramkach z całej drużyny. Ogólnie dotąd wiodło mu się średnio, ale nigdy nie schodził poniżej przyzwoitości. Dla mnie to był dobry transfer.

Nie bijcie mnie, ale jutro ściskam kciuki za... Inter :roll: trzeba jak najszybciej zapewnić sobie awans do LM, bo nigdy nie wiadomo kiedy znowu obniżymy loty. Najbliższa do tego okazja jest w meczu z Parmą :smile:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:52

pan Zambrotta pisze: Nie bijcie mnie, ale jutro ściskam kciuki za... Inter :roll: trzeba jak najszybciej zapewnić sobie awans do LM, bo nigdy nie wiadomo kiedy znowu obniżymy loty.
Nasza przewaga nad Fiorentiną nie ma znaczenia, liczy się przewaga nad piątym w tabeli zespołem, dlatego ja liczę na Violę w meczu z Interem:) Ich przewaga nad Romą jest krucha i mogą stracić tegoroczne scudetto, którego już byli pewni.

A Sissoko jest niesamowity...

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:55

pan Zambrotta pisze:Kilka słów o Brazzo :D - widać po jego zachowaniu jak wiele serca wkłada w grę. Wulkan emocji. Najlepiej cieszy się po bramkach z całej drużyny. Ogólnie dotąd wiodło mu się średnio, ale nigdy nie schodził poniżej przyzwoitości. Dla mnie to był dobry transfer.
Pomyslec, ze taki olbrzym jak Kalac probowal sciagnac go do parteru, a Brazzo nawet nie zwrocil na to uwagi, jakby w ogole nie czul (zlego) dotyku australijskiego golkipera na swoim ramieniu :D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:56

Sissoko gra u nas zaledwie pół sezonu,a rozegrał się nam,że hohoho!!!!!!!!!! :lol: Naprawdę ma szansę przebić Vieirę pod względem pokazywanych umiejętności :bravo: Mam tylko nadzieję,że w środę nasi nie spoczną na laurach i zmiażdżą Parmę 8) Ważne jest jednak,aby zachować mobilizację i przede wszystkim koncentrację.Pozdrawiam bracia :-D

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:57

Machnes pisze: 2 połowa to juz wygasniecie motoru napedowego Milanu - Kaki! duza zasluga w tym Tiago, ktory nie dal dzisiaj pograc za duzo fantastycznemu Brazylijczykowi.
To dziwne, że Tiago mu nie dał pograć, bo Brazylijczyk dziś poruszał się w bocznych sektorach boiska (+ przez kilk minut był napastnikiem)...

Sissoko był wielki.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 23:59

Co ja mogę powiedzieć :) Jestem dumny że jestem kibicem Juventusu po raz kolejny. Pokonaliśmy w tym sezonie Milan, Rome, Inter.

Co do samego spotkania to wyrożnię:

:puck: Momo Sissoko
Uwielbiam go. Wola walki, dryblingi, i przechwyty to czysta poezja. Jego transfer to strzał w 10. A po tym jak wrocił na boisko mnie zachwycił.

:puck: Alex Del Piero
Widać świeżość i dawną szybkość. Jest skuteczny i powoli zbliża się do Trezegola :D. Alex jest w kapitalnej formie, dzisiaj kolejny dobry mecz.

:puck: Mauro Camoranesi
Dwie cudowne asysty, masa przechwytow i niekonwencjonalnych zagrań. Dobry mecz Mauro.

:puck: Gigi Buffon
:)

:puck: Hasan Salihamidzic
Brazzo przez cały mecz niewidoczny a mimo to zdołał strzelić dwie bramki, uwielbiam oglądać jego radość po golach widać ile Bośniak ma w sobie entuzjazmu i ile emocji wywołuje to wszystko u niego.

Dobrą zmianę dał Iaquinta po wejściu ktorego ożywiła się gra z przodu.
Forza Juventus, dla takich chwil naprawdę warto żyć, jak już mowiłem jestem dumny.
Swoją drogą ciekawa proporcja

vs. Roma 1:0 2:2
vs. Inter 2:1 1:1
vs. Milan 3:2 0:0

FORZA JUVENTUS!

olecki1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2008, 00:00

Fantastyczny mecz! Brawo :bravo: ! Znakomicie zaprezentował się Sissoko, wielki podziw dla niego. Wszyscy zagrali dobrze, mecz pełen emocji i zwrotów.
Dawno nie widziałem takiego widowiska.

Obrazek
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2008, 00:01

Ja-JUVE-nek pisze:
A Milan? Hmm oprócz dobrej gry Kaki na początku meczu i do bólu skutecznego Inzaghiego nie pokazał za wiele. Bonera - kretyn...

.
do bolu skuteczny inzaghi nie trafil przy wyniu 1-0 dla nas z 5 metrow w bramke w sytuacji sam na sam. i 2x przystawil noge ;P ta sierota ma nosa jednak jak sie znalesc w takich sytuacjach fakt.
mrozzi pisze:Sissoko gra u nas zaledwie pół sezonu,a rozegrał się nam,że hohoho!!!!!!!!!! :lol: Naprawdę ma szansę przebić Vieirę pod względem pokazywanych umiejętności :bravo: Mam tylko nadzieję,że w środę nasi nie spoczną na laurach i zmiażdżą Parmę 8) Ważne jest jednak,aby zachować mobilizację i przede wszystkim koncentrację.Pozdrawiam bracia :-D
viera nic specjalnego u nas nie pokazal w przeciewienstwie do sissoko. sissoko juz przebil viere jak dla mnie.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Zablokowany