Serie A (32): Palermo 3-2 JUVENTUS
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ale wy psioczycie, jeśli jesteście takimi optymistami to postawcie na porażkę 0-3 i cześć, nie ma co więcej gadać. Ja nie będę mówił, że mamy obniżkę formy, Alex gra słaba itp. Ja powiem, że wygramy i nic mojego zdania nie zmieni. "Mecz można wygrać, przegrać lub zremisować", nie można wygrać bardziej lub mniej. Dla mnie i mam nadzieję dla nas, fanów Juve liczy się tylko zwycięstwo i nic więcej. Jakikolwiek inny wynik ja uznam za wielką porażkę. Jeżeli ktoś jest wyjątkowym pesymistą, niech nic nie pisze tylko obgryza paznokcie albo niech idzie się wysrać*. Jak będzie po meczu to można ponarzekać na słabą grę, ale teraz nie jest na to odpowiedni moment.
Co do Ligi Mistrzów, nie powinniśmy się na razie nią przejmować, tylko starać się o jak najwyższą lokatę w tabeli, bo z tego co tutaj zrozumiałem, wy zakładacie obronę 3 miejsca a ja wierzę, że pierwsze jest dla nas jak najbardziej realne i dla mnie liczy się tylko scudetto.
*-nawiązanie do wypowiedzi Kimiego Raikkonena pod koniec sezonu 2006:
Pyt.: Gdzie pan był kiedy żegnano Michaela Schumachera?
Kimi: Poszedłem się wysrać (I've had a shit.)
FORZA JUVE
Co do Ligi Mistrzów, nie powinniśmy się na razie nią przejmować, tylko starać się o jak najwyższą lokatę w tabeli, bo z tego co tutaj zrozumiałem, wy zakładacie obronę 3 miejsca a ja wierzę, że pierwsze jest dla nas jak najbardziej realne i dla mnie liczy się tylko scudetto.
*-nawiązanie do wypowiedzi Kimiego Raikkonena pod koniec sezonu 2006:
FORZA JUVE
- steru
- Qualità Juventino
Czasem lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż negatywnie rozczarować więc może tak postawimyKimi pisze:Ale wy psioczycie, jeśli jesteście takimi optymistami to postawcie na porażkę 0-3
Tak liczy się tylko zwycięstwo ale trzeba pamiętać, że każdy z każdym może wygrać... Nie ma drużyn niepokonanych i wpadki często zdarzają się z dużo słabszym rywalem.Kimi pisze: Dla mnie i mam nadzieję dla nas, fanów Juve liczy się tylko zwycięstwo i nic więcej. Jakikolwiek inny wynik ja uznam za wielką porażkę.
A gdzie się podziała ta wolność wypowiedzi na forum...? Chyba poszła się...wysrać :roll:Kimi pisze:Jeżeli ktoś jest wyjątkowym pesymistą, niech nic nie pisze tylko obgryza paznokcie albo niech idzie się wysrać*.
Każdy moment jest dobry na konstruktywną krytykę...Kimi pisze:Jak będzie po meczu to można ponarzekać na słabą grę, ale teraz nie jest na to odpowiedni moment.
Obyś został z Nami jeśli nie zdobędziemy mistrzostwa...Kimi pisze:Co do Ligi Mistrzów, nie powinniśmy się na razie nią przejmować, tylko starać się o jak najwyższą lokatę w tabeli, bo z tego co tutaj zrozumiałem, wy zakładacie obronę 3 miejsca a ja wierzę, że pierwsze jest dla nas jak najbardziej realne i dla mnie liczy się tylko scudetto.
Wypowiedź godna wielkiego miestrza HEHKimi pisze:*-nawiązanie do wypowiedzi Kimiego Raikkonena pod koniec sezonu 2006:
Co do meczu to powiem szczerze, że po całym sezonie w którym zdarzały Nam się piękne zwycięstwa i okrutne porażki już ciężko typować wynik meczu prowadząc się rozumem a nie sercem... Wiadomo jako kibic marzy mi się zwycięstwo ale z drugiej strony to jest tylko futbol w którym jest wszystko możliwe. Myślę, że mamy dobrą pozycję w tabeli i nie obrażę się jeśli jej nie poprawimy. W tym sezonie wielkie Juve dopiero wraca na salony a na to trzeba czasu i stabilizacji. Za sezon lub dwa będziemy już grali tak, że dziennikarze będą Nam liczyć liczbę kolejnych zwycięstw i meczy bez straconej bramki. Teraz trzeba się koncentrować na odbudowie a nie na Scudetto i tak jak mówię nie stawiać w ciemno, że każdy mecz będzie zwycięski...
Pozdrawiam
- Vanquish
- Qualità Juventino
Nie chodziło mi o to o czym myślisz. Oczywiście nie odejdę od kibiców jakże wspaniałego klubu w Europie.Kimi napisał:
Obyś został z Nami jeśli nie zdobędziemy mistrzostwa...
Wracając do poprzednich wypowiedzi po prostu uważam,
że nie powinniśmy sie przejmować na zapas. Myślicie, że kibice Interu przejmują się czymkolwiek ?? Otóż wcale nie, ja mam w klasie kolegę, kibica Interu i żaden z nas niczym się nie przejmował przed derbami Italii.A gdzie się podziała ta wolność wypowiedzi na forum...? Chyba poszła się...wysrać Rolling Eyes
Oczywiście nie przeczę, że każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie, po prostu za wcześnie się z łóżka zwlekłem i byłem lekko wkurzony o tak wczesnej porze wstawania w niedzielę. Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam, możecie mi dać ostrzeżenie, jeśli ktoś uważa, że na nie zasługuję. :oops:
- Del
- Juventino
Kibice Interu to inna bajka.
Oni jak wygrywaja to kazdy ich kocha i sa z nimi, a jak im cos nie idzie to klna i rzucaja obelgami ile wlezie (i to na swoj zespol!!).
Nie mowie, ze zaden Juventini nigdy tak nei zrobil, ale mysle ze my jestesmy bardziej przywiazani emocjonalnie do naszego klubu i jak to sie mowi: Dumni po zwyciestwie, wierni po porazce. Wiadomo - sa tez wyjatki.
Jesli natomiast chodzi o sam mecz, to na pewno bedzie to badzo trudna przeprawa. Wydaje mi sie ze to Palermo jest nieobliczalne i jak stracimy pierwsi gola to bedzie nam bardzo ciezko wyjsc na prosta izgarnac 3 punkty.
Zobaczymy tez co pokaze tak chwalony przez Ranieriego Amauri. Mam nadzieje, ze kompletnie nie wyjdzie mu mecz
Oni jak wygrywaja to kazdy ich kocha i sa z nimi, a jak im cos nie idzie to klna i rzucaja obelgami ile wlezie (i to na swoj zespol!!).
Nie mowie, ze zaden Juventini nigdy tak nei zrobil, ale mysle ze my jestesmy bardziej przywiazani emocjonalnie do naszego klubu i jak to sie mowi: Dumni po zwyciestwie, wierni po porazce. Wiadomo - sa tez wyjatki.
Jesli natomiast chodzi o sam mecz, to na pewno bedzie to badzo trudna przeprawa. Wydaje mi sie ze to Palermo jest nieobliczalne i jak stracimy pierwsi gola to bedzie nam bardzo ciezko wyjsc na prosta izgarnac 3 punkty.
Zobaczymy tez co pokaze tak chwalony przez Ranieriego Amauri. Mam nadzieje, ze kompletnie nie wyjdzie mu mecz

- Cocostar
- Juventino
Palermo to drużyna własnego boiska podobnie jak inne ekipy z południa Italii.
Będą się na pewno chcieli zrehabilitować za ostatnie spotkania. Dodatkowo będą ich wspierać fanatyczni kibice. Nie chcę obstawiać wynik.Chciałbym tylko , żeby Juve wygrało i zagrało dobry mecz.
Będą się na pewno chcieli zrehabilitować za ostatnie spotkania. Dodatkowo będą ich wspierać fanatyczni kibice. Nie chcę obstawiać wynik.Chciałbym tylko , żeby Juve wygrało i zagrało dobry mecz.
- meloo
- Juventino
Kolejny mecz... kolejna niewiadoma. Co zobaczym dzis - zdeterminowany i dazacy do zwyciestwa zespol grajacy ładnie i skutecznie czy leniwa i bez pomysłu na gre grupe piłkarzy :roll: Palermo straszy juz bardziej nazwa niz prawdziwa siła ale przy naszej zmiennosci moga nam sprawic sporo problemow. Powodow zeby specjalnie sie spinac na ten mecz maja mnostwo wiec na piekny mecz bym nie liczył. To raczej bedzie sotra walka o kazdy metr boiska. Ale jezeli zagramy swoje to spokojnie stac nas na zwyciestwo.
FORZA JUVE!!
FORZA JUVE!!
- AdeBayor1808
- Juventino
Palermo to silna drużyna udowodniła nam to w meczach z Milanem ( wygrana na własnym boisku 2:1) i meczu z Interem ( remis także na własnym boisku)
Jest bardzo silna na własnym terenie i trudno będzie nam wywieźć trzy punkty z Sycylii biorąc pod uwagę to że w obronie będziemy mieć takich przeciwników jak Balzaretti czy Berzagli, a w ataku nasi obrońcy będą musieli stawić czoło największej gwieździe Palermo Amauri. To dobrze że Ranieri Ma do dyspozycji wszystkich zawodników oprócz Andrade i Zannettiego. Zawodnicy godni uwagi w naszej drużynie to Sissoko, którego obserwuje jak sobie radzi i idzie mu to całkiem nieźle. Co do Tiago to mam nadzieje że Claudio Ranieri Wypuści go na boisko żeby pokazał co tak naprawdę potrafi. Trochę szkoda mi tego zawodnika, ale no cóż nie do nas należy decyzja co z nim zrobić. Liczę na 1:2 lub 1:3 dla naszego zespołu.
Co do Taktyki ? Ranieri jak zwykle wystawi zespół w ustawieniu 4-4-2.
Bramkarz:
Buffon - nie ma innej osoby na tym miejscu w tym klubie
Obrona:
Na lewej stronie powinien wystąpić Molinaro który świetnie sobie radzi na tej pozycji po mimo krytyki ktora na niego spada
W srodku nie kto inny jak para Chiellini - Legrottaglie Którzy stanowią mur nie do przebicia przynajmniej kawałek tego muru
NA prawej Grygera który świetnie sobie radzi z tyłu Salichamidzica i dobrze razem rozgrywają akcje
Pomoc:
Na lewej stronie Nedved - chyba nie muszę pisać dlaczego ;P
W Środku na pewno zagra Sissoko ale kto obok niego? Ja wolałbym żeby zagrał Camoranesi , ponieważ swietnie sobie radzi w Środku pomocy, dobrze prowadzi zespół w środku pola i rozgrywa akcje z kolegami z drużyny co pokazał nam w meczu z Interem.
Na prawej Salichamidzic który jak już wcześniej wspomniałem dobrze sobie radzi na prawej stronie wraz z Grygerą mam nadzieje że i w tym meczu pokażą że warto ich tak ustawiać
Atak:
Trezeguet i Del Piero Para która gra obok siebie od kilku lat i stanowią duże zagrożenie pod bramką przecniwnika. W tym sezonie pokazali już kilka pięknych akcji.
Ławka rezerwowych
Belardi , Vanstrattan, Birindelli, Zebina, Stendardo, Nocerino, Tiago, Marchionni, Iaquinta, Palladino
Jest bardzo silna na własnym terenie i trudno będzie nam wywieźć trzy punkty z Sycylii biorąc pod uwagę to że w obronie będziemy mieć takich przeciwników jak Balzaretti czy Berzagli, a w ataku nasi obrońcy będą musieli stawić czoło największej gwieździe Palermo Amauri. To dobrze że Ranieri Ma do dyspozycji wszystkich zawodników oprócz Andrade i Zannettiego. Zawodnicy godni uwagi w naszej drużynie to Sissoko, którego obserwuje jak sobie radzi i idzie mu to całkiem nieźle. Co do Tiago to mam nadzieje że Claudio Ranieri Wypuści go na boisko żeby pokazał co tak naprawdę potrafi. Trochę szkoda mi tego zawodnika, ale no cóż nie do nas należy decyzja co z nim zrobić. Liczę na 1:2 lub 1:3 dla naszego zespołu.
Co do Taktyki ? Ranieri jak zwykle wystawi zespół w ustawieniu 4-4-2.
Bramkarz:
Buffon - nie ma innej osoby na tym miejscu w tym klubie
Obrona:
Na lewej stronie powinien wystąpić Molinaro który świetnie sobie radzi na tej pozycji po mimo krytyki ktora na niego spada
W srodku nie kto inny jak para Chiellini - Legrottaglie Którzy stanowią mur nie do przebicia przynajmniej kawałek tego muru

NA prawej Grygera który świetnie sobie radzi z tyłu Salichamidzica i dobrze razem rozgrywają akcje
Pomoc:
Na lewej stronie Nedved - chyba nie muszę pisać dlaczego ;P
W Środku na pewno zagra Sissoko ale kto obok niego? Ja wolałbym żeby zagrał Camoranesi , ponieważ swietnie sobie radzi w Środku pomocy, dobrze prowadzi zespół w środku pola i rozgrywa akcje z kolegami z drużyny co pokazał nam w meczu z Interem.
Na prawej Salichamidzic który jak już wcześniej wspomniałem dobrze sobie radzi na prawej stronie wraz z Grygerą mam nadzieje że i w tym meczu pokażą że warto ich tak ustawiać

Atak:
Trezeguet i Del Piero Para która gra obok siebie od kilku lat i stanowią duże zagrożenie pod bramką przecniwnika. W tym sezonie pokazali już kilka pięknych akcji.
Ławka rezerwowych
Belardi , Vanstrattan, Birindelli, Zebina, Stendardo, Nocerino, Tiago, Marchionni, Iaquinta, Palladino
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Spotkanie, które bezprzecznie musimy wygrać. Po wygranej romy i interu, tylko 3 pkt. wchodzą w gre. Będzie bardzo ciezko, ponieważ zagramy na bardzo trudnym terenie. Nie graliśmy 2 tyg. czy to dobrze czy źle, to się okaże. Interesuje mnie tylko zwycięstwo, nie ważne ile i w jakim stylu.
FORZA JUVENTUS :!: :!:
FORZA JUVENTUS :!: :!:

- Vanquish
- Qualità Juventino
nie ważne w jakim stylu ?? Czyli dla Ciebie to może być nawet mordobicie, szaleństwo pseudokibiców, armageddon, byle zwycięstwo ?? Oj, chyba o to w tym sporcie nie chodzi :snooty:
- holydevil
- Juventino
wyolbrzmiasz kimi nie o to mu chodzilo , dla mnie w sumie tez nie wazne jak czy bede mieli 1 strzla i zamienai na bramke wygrywajac 1 : 0 przy 20 strzalach i 4 karnych dla palermo, licza sie tylko 3 pkt to juz koniec sezonu piekna gra ok ale w przyszly sezonie w LM teraz tylko 3 pkt
- Vanquish
- Qualità Juventino
Wyolbrzymienie to środek stylistyczny -> profil human-jez robi swoje.holydevil pisze:wyolbrzmiasz kimi
Ale wracając do tematu. Ja mam taki problem, ze moi koledzy w szkole są jak dzieci a zwłaszcza jeden co kibicuje Romie. On by zaraz naskoczył, że, cytuję: "Del Piero w 36 minucie zesrał się pod bramką Doniego i ten czując smród złapał się z nos a nie za piłkę" Morze wy nie macie takiego problemu ale ja na prawdę nie chciałbym słyszeć podobnych komentarzy. Może i znowu wyolbrzymiam ale Wiktor (kibic Romy) czy Paweł (Interu) to się doczepią wszystkiego byle tłumaczyć swoje porażki i zwycięstwa Juve. I komentarze typu: Juventus wygrał, bo X ciągle faulował i 5 zawodników musiało zejść, bo kontuzje czy, że Juve grało 11 na 6 są dla mnie nie do zniesienia, dlatego styl gry się liczy i to baaardzo.
BTW, masz link do Twojego avatara ale w większym rozmiarze ??
- pan Zambrotta
- Juventino
Kimi pisze:Wyolbrzymienie to środek stylistyczny -> profil human-jez robi swoje.
Widać, że stworzenie gimnazjum było nietrafionym pomysłem Ministerstwa Edukacji.ten sam Kimi pisze:Morze wy nie macie takiego problemu ale ja na prawdę nie chciałbym słyszeć podobnych komentarzy.
Co do meczu - transmisja na PSE za 5 godzin, a ja już się modlę, by nie komentował tego Sz.P. Kołtoń.