Co sądzicie o zmianie ustawienia z 2 napastników na 3?
- Juve for ever!
- Juventino
No może i by to miało rację bytu, ale w Serie A? Czy ja wiem...chyba nie. A tak w ogóle jeśli coś sie sprawdza dobrze to po co to zmieniać? Uważam, że 4-3-3 jest dobre ale nie na dłuższą chwilę. Przypomnę, że mamy 4 napastników. 4-3-3 mogli byśmy grac przy 5-6 napastnikach w składzie żeby mogli się wymieniać częściej więc także i odpocząć. W lidze Holenderskiej 80% klubów gra 4-3-3 i co?...i nie lubię ligi Holenderskiej 

- Venomik
- Juventino
Trzech ofensywnych pomocników to jest równowaga pomiędzy obroną a atakiem? :shock:Goblin18 pisze:Dlatego mówię że dobrym pomysłem byłoby zmodyfikowanie 4-4-2 np z 3 ofensywnymi pomocnikami a jednym defensywnym żeby zrównoważyc atak i
obrone
Chyba, że masz na myśli oensywnych pomocinków typu Pirlo czy Nedved

BTW: gdzie Ty w Milanie widzisz modyfikacje 4-4-2?
Jeśli się bawić w FMowe opisy to jest to 4-3-2-1
Dirty mind
- Mati
- Juventino
Venomik, policz sobie: 4 obrońców + 1 def pomocnik daje 5 w defensywie.Venomik pisze:Trzech ofensywnych pomocników to jest równowaga pomiędzy obroną a atakiem? :shock:Goblin18 pisze:Dlatego mówię że dobrym pomysłem byłoby zmodyfikowanie 4-4-2 np z 3 ofensywnymi pomocnikami a jednym defensywnym żeby zrównoważyc atak i
obrone
Chyba, że masz na myśli oensywnych pomocinków typu Pirlo czy Nedved
3 ofensywnych pomocników + 2 napastników daje 5 w ofensywie.
Jest równowaga

/zakładam, że liczymy tylko zawodników z pola/
- Mati
- Juventino
Nie sądziłem, że ktoś może wziąć moje słowa na poważnie.To był żart.Goblin18 pisze:Nom dokładnie mi o to chodziło zdało by się zmienić na bardziej ofensywny styl gry Juve a do tego Sissoko bardzo dobrze radziłby sobie jako rozgrywający
Zgadzam się oczywiście z Venomikiem, we Włoszech najlepiej gdy wszyscy pomocnicy mają umiejętności defensywne, trzech ofensywnych pomocników to kamikadze

- minimav
- Juventino
3 napastnikow?... Tylko na pojedyncze epizody. Tak szczerze to nawet bez 2 by sie obeszlo byleby miec dobrego rozgrywajacego swietnych skrzydlowych i 2 defensywnych pomocnikow...
Sissoko jako rozgrywajacy - LoL xD
Sissoko jako rozgrywajacy - LoL xD
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
ustawienie z trzema obroncami uchodzi za bardzo archiwalne. zadna liczaca druzyna juz tak nie gra... mi sie ten pomysl nie podoba. Juve powinno grac 4-4-2... z trzema napastnikami tez nie byloby zle, no chybaze Alex byłby cofniety bardziej do pomocy.
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
po co 3 napastnikow ? napastnicy sa raczej malo kreatywni (co o dp nie mozna powiedziec ;P) i malo wnosza do gry. jak gracie w fify i pesy to grajcie dalej ale nie wiem czy wam ktos powiedzial ze to ma malo wspolnego z rzeczywistoscia ;P
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Brutalo
- Juventino
Ja może lekki off-topic ale na temat
gram dużo w PES'a i aktualnie gram ustawieniem
Buffon
Zebina Legro Chiellini Grygera
Sissoko
Camor Nedved
Iaquinta
Alex Trezeguet
i zdaje egzamin w 100% chociaż u mnie(jak niestety nie zawsze u Ranieriego) forma zawodników zmusza mnie do modyfikacji do klasycznego 4-2-2-2 albo 4-3-3. Moim zdaniem gdybanie nad taktyką w taki sposób nie ma sensu... wszystko zależy(a przynajmniej zależeć powinno) od aktualnej optymalnej formy zawodników

Buffon
Zebina Legro Chiellini Grygera
Sissoko
Camor Nedved
Iaquinta
Alex Trezeguet
i zdaje egzamin w 100% chociaż u mnie(jak niestety nie zawsze u Ranieriego) forma zawodników zmusza mnie do modyfikacji do klasycznego 4-2-2-2 albo 4-3-3. Moim zdaniem gdybanie nad taktyką w taki sposób nie ma sensu... wszystko zależy(a przynajmniej zależeć powinno) od aktualnej optymalnej formy zawodników
- Mati
- Juventino
:shock: ?bloktorun pisze:Ja może lekki off-topic ale na tematgram dużo w PES'a i aktualnie gram ustawieniem
bloktorun pisze:Moim zdaniem gdybanie nad taktyką w taki sposób nie ma sensu... wszystko zależy(a przynajmniej zależeć powinno) od aktualnej optymalnej formy zawodników
A moim zdaniem jeszcze większe znaczenie ma styl gry przeciwnika.
Poza tym większość chyba zapomina, że w prawdziwej piłce nie tylko początkowe ustawienie piłkarzy na boisku ma znaczenie, ale również ich przemieszczanie się, sposób gry.
Na przykład przypisywanie Nedveda do lewej strony pomocy nie jest do końca słuszne

- Gorn
- Juventino
Z tego co pamiętam graliśmy już Del Piero Treze Iaquinta i i dawaliśmy równo 8) od dziś w PESa gram tym ustawieniem :p
Oczywiście jeszcze pomoc Lewa Sisoko środek Nedved (do ładowania pięknych bram z daleka, coś wspaniałego
) i prawa Camor.
Obrona Zebina, Grygera, Legrottaglie lub Molinaro i Chiellini
I NIE MA MOCNYCH :twisted:
Oczywiście jeszcze pomoc Lewa Sisoko środek Nedved (do ładowania pięknych bram z daleka, coś wspaniałego

Obrona Zebina, Grygera, Legrottaglie lub Molinaro i Chiellini
I NIE MA MOCNYCH :twisted:
- Kryształ
- Juventino
Jakby tak spojrzec na czolowe 8 druzyn w obecnej edycji LM to czystym systemem 4-4-2 nie gra chyba zaden zespol.
Arsenal - no niby graja 2 napastnikami, ten Adebayor + np. Van Persi, z tym ze te drugi napastnik jest raczej takim podwieszanym, raczej schodzacym do szkrzydła...wiec 4-42 to to nie jest...
Liverpool - oni graja roznie...w lidze graja inaczej w LM inaczej. Ale ostatecznie nie graja jednoczesnie 2 wysunietymi napastnikami. Raczej jest to Torres + 2 skrzydlowi typu Babel, czy Kuyt.
Barcelona - klasyczny trojzabek...
Chelsea - 4-5-1, lub 4-1-4-1
ManU - tez zalezy jakie sa to rozgrywki...czasami 4-3-3, czasmi 4-4-2 a czasmi np. 4-5-1...lub nawet...4-2-3-1...
Roma - 4-2-3-1 z Tottim na czele bandy...
Co do Schalke i Fener...osobiscie nie jestem pewien, poprostu nie pamietam...ale nie w tym rzecz bo akurat te druzyny to nie jest zadna europejska czolowka. Do czego zmierzam? ... Widać ze coraz wiecej klubow decyduje sie grac wlasnie 1 wysunietym napastnikiem, co na stracie eliminuje system 4-4-2...moze warto by pomyslec nad modyfikacja, jezeli w przyszlym sezonie mamy grac w LM...no ale zobaczymy co zaproponuje nam Ranieri.
Arsenal - no niby graja 2 napastnikami, ten Adebayor + np. Van Persi, z tym ze te drugi napastnik jest raczej takim podwieszanym, raczej schodzacym do szkrzydła...wiec 4-42 to to nie jest...
Liverpool - oni graja roznie...w lidze graja inaczej w LM inaczej. Ale ostatecznie nie graja jednoczesnie 2 wysunietymi napastnikami. Raczej jest to Torres + 2 skrzydlowi typu Babel, czy Kuyt.
Barcelona - klasyczny trojzabek...
Chelsea - 4-5-1, lub 4-1-4-1
ManU - tez zalezy jakie sa to rozgrywki...czasami 4-3-3, czasmi 4-4-2 a czasmi np. 4-5-1...lub nawet...4-2-3-1...
Roma - 4-2-3-1 z Tottim na czele bandy...
Co do Schalke i Fener...osobiscie nie jestem pewien, poprostu nie pamietam...ale nie w tym rzecz bo akurat te druzyny to nie jest zadna europejska czolowka. Do czego zmierzam? ... Widać ze coraz wiecej klubow decyduje sie grac wlasnie 1 wysunietym napastnikiem, co na stracie eliminuje system 4-4-2...moze warto by pomyslec nad modyfikacja, jezeli w przyszlym sezonie mamy grac w LM...no ale zobaczymy co zaproponuje nam Ranieri.
- Łukasz
- Juventino
To jak najbardziej jest 4-4-2. Zawsze jest tak, że jeden napastnik gra pod drugiego. Dwie wieże to tylko u Capello (choć Ibra też grał pod Treze).stara_dama pisze: Arsenal - no niby graja 2 napastnikami, ten Adebayor + np. Van Persi, z tym ze te drugi napastnik jest raczej takim podwieszanym, raczej schodzacym do szkrzydła...wiec 4-42 to to nie jest...
Oni grają różnie.stara_dama pisze: Liverpool - oni graja roznie...
W tym wypadku tak. I to wyjątek.stara_dama pisze: Barcelona - klasyczny trojzabek...
Schalke grywało w tym sezonie zarówno 4-3-3/4-5-1 (na bokach Asamoah i Lovenkrands, w środku Kuranyi), jak i 4-4-2 (tu różne warianty personalne); ostatnimi czasy - częściej tym drugim systemem.stara_dama pisze: Co do Schalke i Fener...osobiscie nie jestem pewien, poprostu nie pamietam
Fener gra 4-4-2, choć Deivid gra za Keżmanem (transfermarkt interpretuje to jako 4-5-1).
Moim zdaniem wspominanie tu o PES-ie nie ma sensu.bloktorun pisze:Moim zdaniem gdybanie nad taktyką w taki sposób nie ma sensu...