Na jakiej pozycji lubicje grać??(Piłka Nożna)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Na jakiej pozycji lubicje grać??

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
iwan_91

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 08:45

jak gram szpila u mnie na podwórkowym estadio :) to zdecydowanie obrona
ATAK-nieumiem strzelac bramek, wejdzie mi 1/10 reszta to w bramkarza albo słupki i poprzeczki :angry: :angry:
POMOC - podawac umie ale drybling leży, najprostsze(podstawowe) jak zaczynam robic jakis efektowny to zaczynam sie gubic
OBRONA - to mi idzie najlepiej :) wybijanie,krycie,jak umie dryblowac to innym tez nie pozwole czyli dopoki mam siły nieodstępuje na krok
BRAMKA - druga pozycja po obronie :)

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 09:23

Ja w swoim klubie gram na Środku obrony.Jestem szybki i silny do tego dobre warunki fizyczne.Ale jak gram se na podwórku albo w szkole to na środku pomocy...lubie rozgrywać i mieszać i dziurzyć frajerów :D

Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
Mortal Wombat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 12:03

Ja nie gram w klubie, ale mam poważanie grając z gościami którzy grają w podstawowych składach swoich drużyn, są ode mnie starsi ( a mam 18 lat ). Ale się szczycę nie? :smile: . A wracając do tematu: uwielbiam być cofniętym napastnikiem, ofensywnym prawoskrzydłowym, bo mimo że jestem lewonożny lubię schodzić do środka, ewentualnie środkowy pomocnik, żeby porozgrywac piłeczkę, wychodzi mi to raczej dobrze, bo przeważnie górne i dolne dalekie piłki na 10 prób 8 jest do nogi, ewentualnie głowy adresata :smile: . Na skrzydle lubię się kiwac, a że od kilka miesięcy szkoliłem się sam na boisku, bawiłem się z piłka, dobra technika pozwala mi się dobrze i skutecznie dryblować. Co do napastnika-zależy jaki mam dzień i zależy czy o coś gramy :prochno: . Jak nie mam dnia, to na 10 prób nie strzelę ani 1 bramki, a jak jest forma to na 10 to 6-7 by było na pewno. Jeśli o coś gramy to przeważnie nigdy nie zawodziłem- kilka bramek, kilka asyst. Fatalnie gram na bramce-po urazie z dzieciństwa mam odruch przy strzale przeciwnika odwracając głowę, zawsze tak mam. Z odbiorem piłki i z kryciem też bywa różnie, raz trudno mnie przejść a raz daje się ograc jak dziecko. Więc podsumowując: lubię grać najniżej w środkowej strefie boiska jeśli jest taka potrzeba, jednak najlepiej mi się gra mimo lewej nogi na prawym skrzydle, jako cofnięty napastnik i ewentualnie na lewym skrzydle, gdy jest taka konieczność. Zawsze wykonuję stałe fragmenty gry, rożne, karne, najgorzej wolne, ale to się jeszcze podszkoli :smile: . To chyba tyle, jak coś będę chciał dodać to się jeszcze odezwę :smile:

Obrazek
..::JUVENTUS TURYN FOREVER::..
Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2007, 12:40

Niestety w klubie nie zawsze gram na swojej ulubionej pozycji. Często gram jako lewy obrońca, ale mam nadzieje, że od tego sezonu to się zmienie :-D Moją ulubina pozycja na boisku to pomocnik (ofensywny) prawy lub lewy (nie chwaląc się nawet dość szybko biegam i przeciwnicy nie mogą czasami za mną nadążyć :smile: ). Lubię grać też w ataku:) Wogóle wszystkie ofensywne pozycję są dla mnie bo jak to powiedział prezes klubu , w którym gram 'mam ciąg na bramkę' :D

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2007, 13:30

Ja lubię grać na każdej pozycji. Po prostu ważne, że gram. Od następnego sezonu łapię się do seniorskiej ligi amatorskiej i tam mam prawą pomoc (ew. atak) dla siebie. ;) Na obronę jestem zbyt mały po tym co widziałem co tam biega (o.0) ale jestem szybki i dobry technicznie. ;)

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2007, 16:03

Ja zaś w swoim klubie gram na środkowej obronie. Na podwórku.. chyba nie można mówić o grze na jakiejś pozycji.

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2007, 20:04

WOW, niewiedzialem ze taki temat istnieje : :smile: .
Ja najbardziej lubie grac na pozycji prawego obroncy. Wczesniej gralem w ataku ( bylem boiskowym " sempem ) ale koledzy z teamu zarzucali mi ze sie nie wracam wiec przekwalifikowali mnie na defensywnego pomocnika ( calkiem dobrze mi szlo ) ale pewnego dnie ze wzgledu na nasza niedyspozycje kadrowa musialem zagrac na prawej flance obrony i jak sie okazalo na tej pozycji czuje sie najlepiej ( uwielbiam wlanczac sie w akcje ofensywne tylko czasami nie mam sily by wrocic na pierwotna pozycje :-D )

Juventus_Bianconeri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2008, 21:41

JA lubie grać jako "snajper" ponieważ wykorzystuje prawie wsyzstkie sytuacje jednak nie jestem za szybki.

montero4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2008, 09:45

Super pozycją jest trener :D

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4
Obrazek
Juve for ever!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2008, 21:44

Ja lubię grać na pomocy. Najlepiej lewe skrzydło (może temu, że mój idol Nedved gra właśnie na takiej pozycji). Jak grałem w klubie to najczęściej na lewym skrzydle albo na środku pomocy. W ataku zagrałem tylko raz przez 3 lata gry w klubie. W tedy udało mi się strzelić 1 bramkę. Najwięcej jednak strzelałem jak grałem na pomocy. I parę wolnych mi się udało. Karnego strzelałem raz...i nie trafiłem w bramkę. Chyba dlatego więcej karnych nie strzelałęm ;/ szkoda.

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2008, 21:45

Ja najbardziej lubię grać na bramce bo tylko na tej pozycji spisuje się "jako-tako" bo w polu jestem beznadziejny :( .

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2008, 19:08

Środek obrony, snajperka. Jestem dośc silny i wysoki, głową czasami zagrać umiem, a poza tym mocno kopię. Mi to wystarcza :twisted:

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Marian

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2008, 16:48

kiedys z przymusu gralem przez 3 lata na bramce teraz gram na obronie

Serhinio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 14:19

Na jakiej pozycji najbardziej lubię grać... :think: chyba na lewym skrzydle pomocy. Jednak za łepka grałem na bramce i nawet sobie dobrze radziłem mimo mojego niskiego wzrostu ,ale kiedy złamałem rękę po raz drugi moja przygoda z bramką się skończyła. Wtedy zaczęłem grać na skrzydle obrony i chyba na tej pozycji najlepiej sobie radzę bo dobrze gram wślizgiem i nawet szybko biegam ,ponadto jestem obu nożnym zawodnikiem więc strona boiska mi nie przeszkadza. Z upływem lat jednak nauczyłem się grać bardziej ofensywnie i dlatego najbardziej lubie grać w pomocy. Teraz kiedy nie mam czasu na częstą gre w piłke pozostało mi tylko grać na stoperze ,ale tylko dlatego że nie radze sobie kondycyjnie :/ przytyło się tu i tam hehe :smile:

Montero 4-stiv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 15:25

oczywiscie srodek obrony jak Montero :D ale na bokach defensywy tez sie sprawdzam :D Pozdro dla zespołu KP Venetia Kobylin :) :P

Serce białe krew w czerni na zawsze Juventusowi wierni:D
ODPOWIEDZ