Orange Ekstraklasa 2007/2008

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2008, 23:37

Michal17 pisze:Brakuje nam jeszcze sporo do Legii, Widzewa czy nawet Lecha.
Nie zapominaj o Górniku...
Górnik Zabrze obecnie posiada dużo lepszych kibiców niż Wisła...
Obecna klasyfikacja to:
1. Lech.
2. Górnik.
3. Legia (jak kibice pogodzą się z władzami klubu, to raczej wrócą na 2 miejsce).

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 00:01

January pisze:
Obecna klasyfikacja to:
1. Lech.
2. Górnik.
3. Legia (jak kibice pogodzą się z władzami klubu, to raczej wrócą na 2 miejsce).
Wg czego ten ranking? Opraw? Repertuaru? Frekwencji? Wyjazdów? Całokształtu? Jak się to oblicza? To jest w ogóle wymierne?
Więc co najwyżej jest to TWOJA klasyfikacja 8)
Przykładowo wg mnie najlepsze oprawy obecnie robi Jagiellonia. Ale nie uważam, żeby przodowali w dopingu. Lepiej np. śpiewa Widzew.
Górnik ma dobrą ekipę, nie przeczę. Tylko czemu uważasz, że lepszą od Wisły? Pod jakim względem? No i czemu Lech ma być niby najlepszy? Kibice z Bułgarskiej to mit :)

A tak poza tym to wszyscy kibice w Polsce powinni mieć większe problemy teraz niż to kto fajniejszy i jak daleko od Stachowiaka upadł scyzoryk...
Wydarzenia (niestety znowu w Krakowie) z 22/23 marca:
http://forumgieksy.pl/forumdisplay.php?f=32
a szczególnie: http://forumgieksy.pl/showthread.php?t=562
i do tego relacje poszkodowanych w pigułce: http://s24.pl/reaktywacja_gestapo_czyli ... 42439.html
A kto nas ochroni przed POLICJĄ?

EDIT:
paku pisze:Oczywiście że nie. Ale jednak jak się widzi innego gościa na gnieździe to trochę tak dziwnie. A mi sie wydaje ze u siebie jesteśmy mocną ekipą. Nie powie mi ktoś że na meczu Lech-Odra, czy Legia-Odra będzie taki sam doping jak na Legia-Lech, albo Widzew-Legia. Tak jest w każdej ekipie. Wszyscy sprężają się na najlepszych. A co do Lecha... przereklamowani ;) Pokazali to ostatnio na meczu Lech-WISŁA ;)
Jeżeli mnie wzrok nie myli (byłem na wysokości balkonu na D4 bo trochę późno przyjechałem na R22) to ten sam chłopak prowadzi często doping na koszu 8) więc nie jest znowu taki nowy :-D
Co do Lecha 1906% racji :) "Spalona dziewczyna - spalona oprawa" :prochno:
Dodając nieco na naszą obronę - w tej rundzie młyn się przeniósł i niestety mamy stado pikników z karnetami...
Ostatnio zmieniony 26 marca 2008, 00:11 przez Michal17, łącznie zmieniany 1 raz.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 00:06

Michal17 pisze:paku A czemu Ci G. brakowało? Dla niego przychodzisz? Jak nie ma G. to nie śpiewamy? Mnie bardziej denerwuje to, że nas trzeba MOTYWOWAĆ do dopingu? Czemu nie wystarczy, żeby G. powiedział: teraz śpiewamy np. "My, Chłopcy z Reymonta"? Ale G. nie dość że musi nas niemalże o to PROSIĆ to jeszcze połowa nie zna słów...
Brakuje nam jeszcze sporo do Legii, Widzewa czy nawet Lecha.
Oczywiście że nie. Ale jednak jak się widzi innego gościa na gnieździe to trochę tak dziwnie. Najbardziej rozwala mnie widok lansujących sie frajerów, par liżących się, oraz małolat przebrane za barbie, przeglądających się 100 razy w lusterku. :roll: A mi sie wydaje ze u siebie jesteśmy mocną ekipą. Nie powie mi ktoś że na meczu Lech-Odra, czy Legia-Odra będzie taki sam doping jak na Legia-Lech, albo Widzew-Legia. Tak jest w każdej ekipie. Wszyscy sprężają się na najlepszych. A co do Lecha... przereklamowani ;) Pokazali to ostatnio na meczu Lech-WISŁA ;)
Ostatnio zmieniony 26 marca 2008, 00:19 przez paku, łącznie zmieniany 1 raz.

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 00:17

Michal17 pisze:
January pisze:
Obecna klasyfikacja to:
1. Lech.
2. Górnik.
Wg czego ten ranking? Opraw? Repertuaru? Frekwencji? Wyjazdów? Całokształtu? Jak się to oblicza? To jest w ogóle wymierne?
Więc co najwyżej jest to TWOJA klasyfikacja 8)
Biorę pod uwagę oficjalny ranking z poprzedniego sezonu, który został opracowany przez Ekstraklasę S.A, a wyglądał on podobnie, jak ten który napisałem, tylko że Legia była druga, ale po tym co się ostatnio dzieje na Legii nie mogą być na 2 miejscu...
Górnik jest akurat w fazie wzrostowej, gdyby stadion był na 30 tys. też bardzo często byłby komplet i aktualnie gdyby Wisła nie miała większego stadionu to frekwencja byłaby porównywalna lub nawet mniejsza niż na Górniku...
Wisła też (jak każdy zresztą najlepiej w danym momencie grający klub w kraju) ma dużo sezonowców, którzy jakością kibicowania pochwalić się nie mogą...

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 00:20

January pisze: Górnik jest akurat w fazie wzrostowej, gdyby stadion był na 30 tys. też bardzo często byłby komplet i aktualnie gdyby Wisła nie miała większego stadionu to frekwencja byłaby porównywalna lub nawet mniejsza niż na Górniku...
Wisła też (jak każdy zresztą najlepiej w danym momencie grający klub w kraju) ma dużo sezonowców, którzy jakością kibicowania pochwalić się nie mogą...
Byłoby 30 tyś, jak będą bilety po 5 zł na Górniku... ;) Nie przesadzajmy z tym Górnikiem

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 00:27

January pisze:Biorę pod uwagę oficjalny ranking z poprzedniego sezonu, który został opracowany przez Ekstraklasę S.A
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Nic dodać nic ująć. Przeczytałeś to gdzieś po prostu? No to dla mnie EOT...
January pisze:Górnik jest akurat w fazie wzrostowej, gdyby stadion był na 30 tys. też bardzo często byłby komplet i aktualnie gdyby Wisła nie miała większego stadionu to frekwencja byłaby porównywalna lub nawet mniejsza niż na Górniku...
No ok, u nas na Legię czy derby też pewnie by poszło nawet 40-50 tys. biletów, tylko co z tego?
Sezonowców? Hmm? Czyli kibiców Telefoniki? Era tego sponsora trwa już 10 lat i trudno nas ciągle "obciążać" tym argumentem... A poza tym poprzedni sezon był dla Wisły najgorszy od lat a jednak na jesieni były komplety i miazga na trybunach. M.in. Przyjęcie Dolhy czy moje ulubione "10 sekund dla Górnika" kiedy przez tą krótką chwilę słychać było tylko odliczanie G. - Górnik mógł się wykazać ale milczał, mimo iż był pod dachem a my nie :-D

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 07:22

Michal17 pisze:
January pisze:Biorę pod uwagę oficjalny ranking z poprzedniego sezonu, który został opracowany przez Ekstraklasę S.A
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Nic dodać nic ująć. Przeczytałeś to gdzieś po prostu? No to dla mnie EOT...
:shock:
Nie śmiej się jak nie masz o czymś pojęcia...
Oglądałem rozdanie nagród dla kibiców za oprawy z poprzedniego sezonu, Lech wygrał, Legia miała drugie miejsce, a Górnik trzecie... Nawet pamiętam że pojechał tam Mały ( kieruje dopingiem na Górniku) i odebrał nagrodę na 2 500zł (jak mnie pamięć nie myli)... :roll:
paku pisze:Byłoby 30 tyś, jak będą bilety po 5 zł na Górniku... Wink Nie przesadzajmy z tym Górnikiem
tys.

Żebyś się nie zdziwił, jakoś teraz jak podwyższyli cenę biletu na rundę wiosenną, dalej jest pełny stadion i jak się nie kupi biletów wcześniej to przed samym meczem można mieć problemy i wiele osób nie wchodzi na stadion...

Jeśli przy 20 zł za bilet jest prawie 20 tys., to czemu nie miałoby być 30 tys.? :whistle:

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 10:57

January jesteś z Knurowa, a z tego co mi wiadomo to jakiś odłam Górnika. :) I to wszystko tłumaczy czemu tak bronisz Zabrza... ;) Bezsensowna rozmowa. Lepiej martwmy się tym co wyprawiają PSY. Wydarzenia w Krk. z kibicami Gieksy doprowadzają człowieka do białej gorączki :roll:

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 11:33

January pisze:Nie śmiej się jak nie masz o czymś pojęcia...
Oglądałem rozdanie nagród dla kibiców za oprawy z poprzedniego sezonu, Lech wygrał, Legia miała drugie miejsce, a Górnik trzecie... Nawet pamiętam że pojechał tam Mały ( kieruje dopingiem na Górniku) i odebrał nagrodę na 2 500zł (jak mnie pamięć nie myli)... :roll:
Czyli Ekstraklasa przyznała nagrody kibicom? No to fajnie. A był nagroda za najładniejsze szaliki sponsorowana przez portal "Szydełkowanie"? :/
Nie rozumiesz chyba w ogóle klimatów kibicowskich. Myślisz, że My przychodzimy na stadion, dopingujemy, robimy oprawy, bawimy się dla nagród? Dla Ekstraklasy SA? Dla piłkarzy? Nawet dla siebie tego nie robimy. Wszystko to dla WISŁY! I szczerze powiedziawszy mało mnie obchodzi czy krawaciarzom spodobała się akurat oprawa Lecha czy Górnika. Oni połowy z tych opraw nie rozumieją, zakazują używania rac i pirotechniki, chcą nad nami totalnej kontroli (np. pomysł rejestracji flag przed rundą) a Ty się cieszysz, że dostaliście od nich nagrodę...
Najważniejsze jest uznanie w oczach rywali i całego środowiska.
January pisze:Jeśli przy 20 zł za bilet jest prawie 20 tys., to czemu nie miałoby być 30 tys.? :whistle:
Mamy droższe bilety...
paku pisze:Lepiej martwmy się tym co wyprawiają PSY. Wydarzenia w Krk. z kibicami Gieksy doprowadzają człowieka do białej gorączki :roll:
Podbijam!
Poczytajcie o stróżach "prawa":
Michal17 pisze:Wydarzenia (niestety znowu w Krakowie) z 22/23 marca:
i do tego relacje poszkodowanych w pigułce: http://s24.pl/reaktywacja_gestapo_czyli ... 42439.html

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 11:53

Michal17 pisze: Podbijam!
Poczytajcie o stróżach "prawa":
Michal17 pisze:Wydarzenia (niestety znowu w Krakowie) z 22/23 marca:
Czytałem. Włos na głowie staje od tego wszystkiego... Prewencja się wyżyła. Ciekawe czy im ulżyło...
reaktywacja gestapo pisze: Z dalszej rozmowy wynika, że osobnik ten cieszy się pseudonimem 'Matka' i ma już pewne doświadczenie w obijaniu ludzi, więc kontynuuje swoje wywody z prawdopodobnie 'Świeżakiem' wspominając donośnym głosem swoje bohaterskie wyczyny. "Kur.., jak jechali na Górnik - Wisła to wchodzimy do przedziału, a tam taki misiek idzie... No to my mu gazem łzawiącym w twarz i we trzech go na buty na ziemi. Hehe. Do nieprzytomności! A taki był cwaniak!".
Ciekawe czy ten PIES jest kibicem jakieś Krakowskiej drużyny... :roll:

EDIT

Obrazek

BEZ KOMENTARZA :shock:

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 15:16

paku pisze:January jesteś z Knurowa, a z tego co mi wiadomo to jakiś odłam Górnika. :) I to wszystko tłumaczy czemu tak bronisz Zabrza... ;) Bezsensowna rozmowa. Lepiej martwmy się tym co wyprawiają PSY. Wydarzenia w Krk. z kibicami Gieksy doprowadzają człowieka do białej gorączki :roll:
Odłam... Pierwszy raz spotkałem się z takim określeniem, ale tak :P Concordia Knurów kiedyś nazywana była zapleczem Górnika Zabrze, bo wielu dobrych piłkarzy z Concordii wędrowało do Górnika i ci, którzy nie mieścili się w składzie drużyny z Zabrza grali w Concordii.

A co do policji, to czasami brak mi słów... :angry:
Szczególnie wyjazd Górników do Łodzi...
Michal17 pisze:Nie rozumiesz chyba w ogóle klimatów kibicowskich. Myślisz, że My przychodzimy na stadion, dopingujemy, robimy oprawy, bawimy się dla nagród? Dla Ekstraklasy SA? Dla piłkarzy? Nawet dla siebie tego nie robimy.
Nie martw się ;) Rozumiem.
Wiem, że każdy kibic chodzi na mecze, śpiewa i stara się dla swojej drużyny, a nie dla nagród, ale każda nagroda o czymś świadczy :)
Michal17 pisze:Najważniejsze jest uznanie w oczach rywali i całego środowiska.
A te kibice Górnika mają :) Kibice Wisły oczywiście też :)
Michal17 pisze:
January pisze:Jeśli przy 20 zł za bilet jest prawie 20 tys., to czemu nie miałoby być 30 tys.? :whistle:
Mamy droższe bilety...
Bo macie bardziej nowoczesny stadion i drużyna jest w czołówce ligi...

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 16:15

Prawda jest taka, że rankingi sporządzane przez Ekstraklasę SA to tak naprawdę tylko ogólne wyróżnienia. Wątpię, żeby przedstawiciele owej organizacji mieli naprawdę dobrą orientację w sprawach kibicowskich. Lech Poznań jest niedościgniony w oprawach, z całym szacunkiem dla Jagielonii czy chociażby Wisły. Jeżeli chodzi natomiast o doping, to na Bułgarskiej z tego co wiem jest różnie. Kolejorz robi natomiast fantastycze wyjazdy jak ten do Zabrza na ponad 600 osób. Pełen szacunek dla Lecha od Zabrzan. Widać bylo, że nam (Żabolom) jeszcze sporo brakuje, lecz gdyby jednak większe kwoty były przeznaczane na oprawy, to z pewnością wyglądałoby to lepiej (patrz WDŚ i ponad 400 rac - coś pięknego!). Ponadto w Zabrzu jest atmosfera sprzyjające wielkiej piłce. Mimo iż bilety poszły w górę i kosztują aktualnie 20 zł, to i tak poniżej 14 tys. nie schodzimy. A co do Wisły, to ciekawe było, że w meczu rozegranym jeszcze w tamtym roku, przesuniętym z wiosny, Wisła dopingowała tylko w pierwszej połowie. Wiem, że prowadziliście już 3-0, ale bez przesady :P

Co do zomowców i rzezi na kibicach Gieksy, to... A.C.A.B !!! Nie wystarczy zmienić nazwy z milicji na policję. Mentalność tych ludzi nie zmieniała się w ogóle, a co gorsza, również młodzi policjanci przejawiają tego typu zachowania wobec kibiców :roll:

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 17:01

Mr Cezary pisze:Lech Poznań jest niedościgniony w oprawach, z całym szacunkiem dla Jagielonii czy chociażby Wisły.
Czemu? Co takiego ten Lech robi? Nikt nie pamięta, że już dwie oprawy w tym sezonie spalili? Mieli świetny projekt na mecz z Legią przy Bułgarskiej, ale są frajerami bo nie potrafili utrzymać go w tajemnicy, skutkiem czego Wisła na meczu z Polonią Bytom (czyli tydzień wcześniej) zaprezentowała przeróbkę psując tym samym wszystko Poznaniakom:
Obrazek
A podobno Lech zainwestował w ten projekt ok 40 tys. zł...

Co Wy wszyscy z tym Lechem? To świetna ekipa, ale z całą pewnością nie są bezapelacyjnymi królami wśród kibiców. Nie wyróżniają się niczym specjalnym na tle innych dobrych ekip. Trzymają poziom, ale nie wybijają się.
Mr Cezary pisze:Jeżeli chodzi natomiast o doping, to na Bułgarskiej z tego co wiem jest różnie. Kolejorz robi natomiast fantastycze wyjazdy jak ten do Zabrza na ponad 600 osób.
600 do Zabrza? W Krk byli chyba w 1000 w tamtej rundzie. Jeżdżą licznie i bawią się na wyjazdach - duży plus.
Widzew zameldował sie w 4000 osób w Poznaniu - to jest fantastyczny wyjazd 8)
Mr Cezary pisze:A co do Wisły, to ciekawe było, że w meczu rozegranym jeszcze w tamtym roku, przesuniętym z wiosny, Wisła dopingowała tylko w pierwszej połowie. Wiem, że prowadziliście już 3-0, ale bez przesady :P
Na wyjazdach nie zawsze Wisła prowadzi doping, powody różne.
Górnik w Krakowie też nic nie zaprezentował, choć wiem, że mecz był w środku tygodnia.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 18:58

Michal17 pisze:
Mr Cezary pisze:Jeżeli chodzi natomiast o doping, to na Bułgarskiej z tego co wiem jest różnie. Kolejorz robi natomiast fantastycze wyjazdy jak ten do Zabrza na ponad 600 osób.
600 do Zabrza? W Krk byli chyba w 1000 w tamtej rundzie. Jeżdżą licznie i bawią się na wyjazdach - duży plus.
Widzew zameldował sie w 4000 osób w Poznaniu - to jest fantastyczny wyjazd 8)
Omg 1600 :!: Jedynkę zjadłem.
Czemu? Co takiego ten Lech robi? Nikt nie pamięta, że już dwie oprawy w tym sezonie spalili? Mieli świetny projekt na mecz z Legią przy Bułgarskiej, ale są frajerami bo nie potrafili utrzymać go w tajemnicy, skutkiem czego Wisła na meczu z Polonią Bytom (czyli tydzień wcześniej) zaprezentowała przeróbkę psując tym samym wszystko Poznaniakom:

A podobno Lech zainwestował w ten projekt ok 40 tys. zł...

Co Wy wszyscy z tym Lechem? To świetna ekipa, ale z całą pewnością nie są bezapelacyjnymi królami wśród kibiców. Nie wyróżniają się niczym specjalnym na tle innych dobrych ekip. Trzymają poziom, ale nie wybijają się.
Poznaniacy zrobili również oprawę na meczu w Zabrzu. Porównując wizytu obu ekip na stadionie Górnika, zdecydowanie korzystniej wypada Lech. Mówisz, że się nie wyróżniają? Popatrz na frekwencję i to nawet teraz, gdy mają ograniczoną pojemność stadionu do 16,5 tys.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 19:26

Mr Cezary pisze:Omg 1600 :!: Jedynkę zjadłem.
Właśnie :wink:
Mr Cezary pisze:Poznaniacy zrobili również oprawę na meczu w Zabrzu. Porównując wizytu obu ekip na stadionie Górnika, zdecydowanie korzystniej wypada Lech. Mówisz, że się nie wyróżniają? Popatrz na frekwencję i to nawet teraz, gdy mają ograniczoną pojemność stadionu do 16,5 tys.
Jakby w Krakowie była tylko Wisła to myślę, że frekwencją bilibyśmy na głowę wszystkie ekipy. Poznań = Lech i stąd ich liczby. Ciekawe czy pamięta ktoś ile osób chodziło na Bułgarską (i jeździło na wyjazdy) jeszcze 10-15 lat temu...
Poza tym z tego co wiem Lech ma 1 zł od biletu na cele kibicowskie (mogę się mylić, jeśli tak poprawcie) a przez to finansowanie tych wszystkich opraw jest łatwiejsze. Ale oni przede wszystkim pomysłami się nie wybijają. Z ich śpiewaniem jak sam zauważyłeś też kolorowo nie jest.
Co do wyjazdów to zgoda - są w ścisłej czołówce.

Zablokowany