F1 - Robert Kubica
- tabo89
- Juventino
niesamowity weekend
najpierw zwyciestwo z Interem a teraz 2 miejsce Roberta
czyli jest co swietowac
Robert pojechal w tym wyscigu swietnie, podobal mi sie jego spokoj na starcie i pozniej podczas calego wyscigu. oby tak dalej ukladala sie takze jego wspolpraca z mechanikami i inzynierami to juz niedlugo doczekamy sie 1 miejsca. auto w tym roku ma na prawde mocne wiec wszystko mozliwe
najpierw zwyciestwo z Interem a teraz 2 miejsce Roberta
czyli jest co swietowac
Robert pojechal w tym wyscigu swietnie, podobal mi sie jego spokoj na starcie i pozniej podczas calego wyscigu. oby tak dalej ukladala sie takze jego wspolpraca z mechanikami i inzynierami to juz niedlugo doczekamy sie 1 miejsca. auto w tym roku ma na prawde mocne wiec wszystko mozliwe
- białas
- Juventino
GP Malezji okraszone wielkanocnym śniadaniem i doskonałym zakończeniem mogło jedynie wprawić fanów F1 w jeszcze bardziej świąteczny nastrój. cieszy dobra postawa Polaka, zajął drugie miejsce, najlepsze w swojej karierze. szefowie BMW też powinni być zadowoleni, bo przez doskonałą współpracę obu kierowców oraz korzystne wydarzenia, zainkasowali na konto zepołu 11 punktów.
w końcu zobaczyliśmy szybkiego Kubicę, który praktycznie od pierwszego okrążenie mógł być pewien podium. dodatkowo out Massy spowodował, że od Robert wyżej stanął tylko mistrz świata. podobać się również mogły pojedynki Hamiltona, który przez głupotę w kwalifikacjach oraz prawie 20 sekundowy pitstop musiał odrabiać straty. koledze z zespołu poszło znacznie lepiej, który zanotował awans z miejsca 8 na 3. szkoda trochę N.Heidfelda, który wynkonał niezłą robotę na pierwszym zakręcie ściagąjąc na siebie J.Trulliego, tym samym zostawiając miejsce Robertowi.
ciekaw jestem jakby się spisywały bolidy BMW oraz jak potoczyłby się wyścig, gdyby kierowcy McLarena nie zostali przesunięcie na dalsze pozycje. czy rzeczywiście BMW stworzyło w tym sezonie tak szybkie bolidy? czy to tylko przypadek, że kierowcy BMW są tak szybcy? a może to sytuacja z kontrolą tracji powoduje, że idzi im tam dobrze? sezon na samym początku, mam nadzieję, że odpowiedź na te pytania poznam jak najszybciej.
do zobaczenia za 2 tygodnie na GP kolejnej egzotyki. Bahrajn przed nami...
w końcu zobaczyliśmy szybkiego Kubicę, który praktycznie od pierwszego okrążenie mógł być pewien podium. dodatkowo out Massy spowodował, że od Robert wyżej stanął tylko mistrz świata. podobać się również mogły pojedynki Hamiltona, który przez głupotę w kwalifikacjach oraz prawie 20 sekundowy pitstop musiał odrabiać straty. koledze z zespołu poszło znacznie lepiej, który zanotował awans z miejsca 8 na 3. szkoda trochę N.Heidfelda, który wynkonał niezłą robotę na pierwszym zakręcie ściagąjąc na siebie J.Trulliego, tym samym zostawiając miejsce Robertowi.
ciekaw jestem jakby się spisywały bolidy BMW oraz jak potoczyłby się wyścig, gdyby kierowcy McLarena nie zostali przesunięcie na dalsze pozycje. czy rzeczywiście BMW stworzyło w tym sezonie tak szybkie bolidy? czy to tylko przypadek, że kierowcy BMW są tak szybcy? a może to sytuacja z kontrolą tracji powoduje, że idzi im tam dobrze? sezon na samym początku, mam nadzieję, że odpowiedź na te pytania poznam jak najszybciej.
do zobaczenia za 2 tygodnie na GP kolejnej egzotyki. Bahrajn przed nami...
- C-Bart
- Juventino
Jak na razie wyścig w Bahrajnie zapowiada się wręcz znakomicie dla polskich kibiców. W kwalifikacjach Robert Kubica wywalczył pierwsze w swojej karierze pole position. Brawo!
Mam nadzieje że błyśnie tak samo podczas wyścigu i tak jak w sesji kwalifikacyjnej będzie numerem jeden.

- Bobeknaklo
- Juventino
Kurde, Super!!!! Jestem w szoku i wniebowzięty!
Tylko żeby teraz zespół dobrą taktyke jazdy opracował.
No i paliwo, Robert zapewne ma bardzo mało więc zjedzie pewnie pierwszy. Czyli musi sobie przewage na poczatku zrobic
No i paliwo, Robert zapewne ma bardzo mało więc zjedzie pewnie pierwszy. Czyli musi sobie przewage na poczatku zrobic
- Kamil_on
- Juventino
Bobek1991 pisze:Kurde, Super!!!! Jestem w szoku i wniebowzięty!
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że szefowie BMW będą chcieli wyprowadzić na pierwsze miejsce Nicka Heidfelda, który był dopiero 6 w kwalifikacjach. Jestem również bardzo ciekaw ile paliwa w swoim bolidzie ma Robert Kubica. Mam nadzieję, że Polak dojedzie na pierwszym miejscu i w końcu będziemy mogli wysłuchać "Mazurka Dąbrowskiego" ... już sobie to wyobrażam
"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- Cocostar
- Juventino
Gratulacje dla Roberta! Mam nadzieję , że jutro również będzie pierwsze miejsce w Grand Prix.Oby tylko nie zepsuł mu się bolid lub jego team nie przyjął złej taktyki. Jeszcze raz wielkie brawa za dzisiaj.
- losbond
- Juventino
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, po prostu jeeeeedwaaaaaaaabiscieeeeeeeeeeC-Bart pisze:Jak na razie wyścig w Bahrajnie zapowiada się wręcz znakomicie dla polskich kibiców. W kwalifikacjach Robert Kubica wywalczył pierwsze w swojej karierze pole position. Brawo!Mam nadzieje że błyśnie tak samo podczas wyścigu i tak jak w sesji kwalifikacyjnej będzie numerem jeden.

Wielkie brawa mu sie naleza

Trzeba koniecznie jutro wyscig zobaczyc.
Supcioooooooooooo

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
Che Juventus!
- tabo89
- Juventino

nie spodziewałem się że tak szybko bedziemy mogli świętowac PolePosition dla Roberta i jest to zaskoczenie ale na szczęście miłe
teraz trzymamy kciuki zeby nie zdarzylo sie nic nie dobrego z autem bo jesli z nim bedzie w porzadku to Robert jest w stanie wygrac po raz 1 w karierze co byłoby niezwyklym osiągnieciem
a wiec jutro 13.30 zasiadamy przed TV i trzymamy mocno kciuki

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
tabo89 pisze: a wiec jutro 13.30 zasiadamy przed TV i trzymamy mocno kciuki
O 12:30 na Polsat Sporcie jest obszerne studio
13:15 przełączają się na Polsat otwarty
13:30 wyścig
Po wyścigu 15 minut jest studia w Polsacie otwartym a kolejne 45 minut w polsat sporcie
- meloo
- Juventino
Kamil_on pisze:Jakoś nie chce mi się wierzyć, że szefowie BMW będą chcieli wyprowadzić na pierwsze miejsce Nicka Heidfelda, który był dopiero 6 w kwalifikacjach.
Niby czemu mieli by to robic....i poza tym w jaki sposob mieliby to zrobic?:lol:
Robert ma pewnie o 1-2 okrazenia mniej paliwa od Massy i 3-5 od Hamiltona i Kimiego. Cóz znajac Roberta pewnie utrzyma pierwsze miejsce po 1 zakrecie. Massa po poprzednich GP jak sam Robert stwierdził raczej nie bedzie ryzykował ostrego ataku a raczej pilnował drugiego miejsca bo start to nie jest jego najwiekszy atut. Co do pozycji Roberta to o zwyciestwo moze byc bardzo ciezko ale miejsce na podium jak najbardziej. Wszystko zalezy od tego jak szybki bedzie na poczatku wyscigu.Kamil_on pisze:Jestem również bardzo ciekaw ile paliwa w swoim bolidzie ma Robert Kubica.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Massa, jak ukończy wyścig, to będzie dla niego sukces, a dla Roberta, hmmm podium jest jak najbardziej realne. Mam tylko nadzieję, że Hamilton powtórzy sytuację z piątkowego treningu a Kimi zajmie najwyższy stopień na podium
:D:D