Domenech zastanowi się nad powołaniem Cobry?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=629878
Trener piłkarskiej reprezentacji Francji twierdzi,że rozmawiał z Treze na temat powołania do kadry i poinformował go,że takowe się pojawi,jednak nie w tym momencie.Ponoć Domenech nie chce mieć zwyczajnie 6 zawodników na jednej pozycji...Co wy o tym uważacie?Czy Francuz próbuje tylko wytłumaczyć swoją jakże dziwną decyzję o braku powołania dla Treze?Moim zdaniem,jeśli trener wezwie Francuza na zgrupowanie,ten powinien definitywnie odmówić gry w reprezentacji.Wtedy wyszedłby z całego sporu zwycięsko.
Trener piłkarskiej reprezentacji Francji twierdzi,że rozmawiał z Treze na temat powołania do kadry i poinformował go,że takowe się pojawi,jednak nie w tym momencie.Ponoć Domenech nie chce mieć zwyczajnie 6 zawodników na jednej pozycji...Co wy o tym uważacie?Czy Francuz próbuje tylko wytłumaczyć swoją jakże dziwną decyzję o braku powołania dla Treze?Moim zdaniem,jeśli trener wezwie Francuza na zgrupowanie,ten powinien definitywnie odmówić gry w reprezentacji.Wtedy wyszedłby z całego sporu zwycięsko.
- alexgol
- Juventino
Mozna to wytłumaczyc na dwa sposoby:
1) Trener zwyczajnie Trezegueta nie lubi i dlatego go nie powołuje
2) Trener uwaza ze Treze nie pasuje do jego koncepcji gry, tylko to akurat dziwne bo przeciez zawsze pasował
1) Trener zwyczajnie Trezegueta nie lubi i dlatego go nie powołuje
2) Trener uwaza ze Treze nie pasuje do jego koncepcji gry, tylko to akurat dziwne bo przeciez zawsze pasował

- JuniorJuve
- Juventino
Albo po prostu ma zal do niego za nie strzelony rzut karny w finale MŚ ale to glupi powod i mysle ze to nim nie kieruje...
- patryks14
- Juventino
PASOWAŁalexgol pisze: 2) Trener uwaza ze Treze nie pasuje do jego koncepcji gry, tylko to akurat dziwne bo przeciez zawsze pasował

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Z tego co pamiętam,jakiś czas temu doszło do sprzeczki pomiędzy oboma Francuzami.Treze ponoć ostro skrytykował Domenecha za jego postępowanie czy decyzje.Jednak o co dokładnie chodzi-nie wiem.
- Mati
- Juventino
Możesz to rozwinąć ? Przecież każdy trener ma swoją wizję gry i według niej dobiera sobie zawodników, nie interesuję się tym dokładnie, ale ktoś na tym forum niedawno pisał, że selekcjoner Francji lubi wszechstronnych zawodników, a jak wiadomo, Treze takim nie jest.Jest wyśmienitym snajperem, ale sam nie potrafi wypracować sobie sytuacji strzeleckiej.Stąd akurat argument o nie pasowaniu do wizji gry Domenecha wydaje mi sie najbardziej rozsądny.A ten o uprzedzeniu Francuza do Davida natomiast najbardziej prawdopodobnypatryks14 pisze:PASOWAŁalexgol pisze: 2) Trener uwaza ze Treze nie pasuje do jego koncepcji gry, tylko to akurat dziwne bo przeciez zawsze pasowałPowiesz mi kiedy
Cały mundial na ławie, w ataku Henry, eliminacje EURO to w ogóle bez udziału w zgrupowaniach. A co do koncepcji: dziwne pojęcie, tak nie można tłumaczyć braku powołań.

- patryks14
- Juventino
Tutaj może dużo racji, pisałem od razu jak przeczytałem newsa, więc może się trochę źle wyraziłem. Nie rozumiem dobrze słowa koncepcja. Chodzi tu o taktykęMati pisze:Możesz to rozwinąć ? Przecież każdy trener ma swoją wizję gry i według niej dobiera sobie zawodników, nie interesuję się tym dokładnie, ale ktoś na tym forum niedawno pisał, że selekcjoner Francji lubi wszechstronnych zawodników, a jak wiadomo, Treze takim nie jest.Jest wyśmienitym snajperem, ale sam nie potrafi wypracować sobie sytuacji strzeleckiej.Stąd akurat argument o nie pasowaniu do wizji gry Domenecha wydaje mi sie najbardziej rozsądny.A ten o uprzedzeniu Francuza do Davida natomiast najbardziej prawdopodobnypatryks14 pisze:PASOWAŁalexgol pisze: 2) Trener uwaza ze Treze nie pasuje do jego koncepcji gry, tylko to akurat dziwne bo przeciez zawsze pasowałPowiesz mi kiedy
Cały mundial na ławie, w ataku Henry, eliminacje EURO to w ogóle bez udziału w zgrupowaniach. A co do koncepcji: dziwne pojęcie, tak nie można tłumaczyć braku powołań.
.

- Okoni
- Juventino
http://www.solojuve.com/oficjalny/treze ... tacji!.php
No i nasz Treze dostał powołanie teraz będzie się musiał zmierzyć z Sissoko

No i nasz Treze dostał powołanie teraz będzie się musiał zmierzyć z Sissoko

- Łukasz
- Juventino
Dana taktyka wymusza stosowanie do niej zawodników o określonym profilu.patryks14 pisze:Nie rozumiem dobrze słowa koncepcja. Chodzi tu o taktykęCzy właśnie o styl gry poszczególnych zawodników
Co do wszechstronności Davida to się zgodzę. Bardziej myślałem o tym, że Trezegol jest wysoki, jak np. Anelka i Henry, więc dlatego tak napisałem zapominając o tym "drobnym" szczególe
Henry i Trez to zupełnie inni zawodnicy. Mimo tego że Titi jest wysoki - to nie jest typowy striker. Nie gra najlepiej głową i w przeciwieństwie do Treza lepiej czuje się z piłką przy nodze. Potrafi zejść do skrzydła i przeprowadzić dynamiczną akcję, ma niezły drybling, dobrze dogrywa piłki. Treze zaś to typowy egzekutor, klasyczny striker. Piłkarz silny, dobrze grający głową, obunożny. Sam z siebie nic nie zrobi, natomiast dobra motoryka (biorąc pod uwagę wzrost Francuza z Argentyny - potrafi świetnie składać się do strzału nawet w bardzo trudnych sytuacjach), gra z pierwszej piłki sprawiają, że - dobrze obsłużony przez partnerów z drużyny - staje się królem pola karnego. Jest niezastąpiony w sytuacji, gdy - aby zdobyć gola - trzeba dostawić nogę/głowę, tudzież inną część ciała.
- Sapo
- Juventino
Niech Treze wykorzysta swoja szanse i udowodni, ze zasluguje na miano podstawowego gracza swojej reprezentacji 

To po co ta cala szopka z artykulami w prasie i wywiadami zarowno z trenerem jak i Treze? :roll:Juvegool pisze:Na miejscu Trezegueta bym nieskorzystał z powołania jeszcze jak by go powołał na samym poczatku to może tak ale nie w zastepstwie.