Serie A (30): Inter 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 17:12

DeViLl0o pisze: PS: Ciekawe jak spisze się Ssijoko z Internistami :D
Taaaa... :roll:

white_wolv ma rację, najlepszym wyjściem w obecnej sytuacji będzie wystawienie trójki napastników, co zdecydowanie zwiększa naszą skuteczność, a ostatnio jest z tym duży problem.Ten sezon pokazał, że trójką z przodu gramy całkiem dobrze, choćby pierwszy mecz z Romą.

Alternatywą jest moim zdaniem wystawienie, jednak, Nocerino.Młody Włoch potrafi skutecznie przeszkadzać rywalom, wiem, że to nie jest to co na początku sezonu, ale jednak.Stara się, biega, z braku łaku wolę jego niż bezproduktywnego Portugalczyka.

Bardzo będzie brakowało Zanettiego, już nie mogę się doczekać jego powrotu i pomocy w składzie Nedved-Zanett-Sissoko-Camoranesi.

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 17:47

4-3-3 - fakt dobre ustawienie ale tylko do gry z niektorymi zespolami. Obawaim sie ze grajac 3 w pomocy mozemy zostawic zbyt wiele miejsca w srodkowej czesci boiska, a to moze byc kluczowe w kontekscie calego meczu...

Z drugiej strony...jezeli srodek pomocy w systemie 4-4-2 ma wygladac tak: Nocerino - Sissoko, Tiago - Sissoko to mamy doczynienie z konfliktem tragicznym... tak źle i tak źle.

Jeżeli chcemy wywiezc korzystny wynik z mediolanu to przynajmniej 2 zawodnikow nie moze jutro nawet powachac murawy, sa to: Molinaro i Tiago..no chyba ze zdazy sie cud.

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 17:53

white_wolv pisze:
Conrad JUVE pisze: Ma zagrac Tiago i Sissoko na srodku i nie ma gadki(..)
Ranieri musialby byc totalnym idiota zeby w meczu przeciwko tak silnemu rywalowi wystawic obok siebie (sic!) dwoch niezgranych,niesprawdzonych i tak niedoswiadczonych zawodnikow (jesli chodzi o gre w calcio).
Poza tym spotkanie z empoli pokazalo ze wystawianie Tiago mija sie z celem, moze lepiej zostawic ta dziure w pomocy (i tak tam bedzie) i zagrac 3 z przodu ?

Wiecej FM :bravo:
No tak pewnie lepeij dac nocerino haha dobre a co FM czy ja cos powiedzialem jakis text typu " w menagerze gra dobrze to trzeba go wpuscic" wez ty sie zastanow co piszesz bo mnie denerwuje takie gadanie chyba ze specjalnie prowokujesz zebym dostal kartke

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 18:01

Conrad JUVE pisze:No tak pewnie lepeij dac nocerino haha dobre
najlepiej nie dawac tam zadnego z nich ;) i pisz z szacunku nazwisko naszego piłkarza z dużej litery ;]
Może faktycznie opcja 4-3-3 bedzie najrozsadniejsza...

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 18:46

Machnes pisze:
najlepiej nie dawac tam zadnego z nich ;) i pisz z szacunku nazwisko naszego piłkarza z dużej litery ;]
Wiesz akurat do niego jak i do molinaro nie mam szacunku :stop:

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 18:58

Nie masz do kogos szacunku ze wzgledu na umiejetnosci pilkarskie? :roll:

Co do meczu.. to wiadomo ze mecz meczowy nie rowny- nie bedzie sie liczyl wtedy nasz wynik z Empoli czy tez wynik Interu z Genoa, jak juz ktos wspomnial Juventus to Juventus i tylko zwyciestwa sie licza, jednak mysle ze podstawowa jedenastke mamy tak wyrownana jak przeciwnik, i bedzie liczyla sie dyspozycja dnia.Licze na ladny mecz.

"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
lUkEN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 18:59

myśle że jeżeli ejsteś kibicem JUve ale takim naprawde to powinieneś miec do każdego szacunek. takie jest moje zdanie

Obrazek
Juvegool

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 19:41

W takich meczu abie drużyny mają szanse na zwyciestwo. Ja mam tylko nadzieje że sędzia bedzie sędziował uczciwie bo zadarzały się dziwne przypadki że Inter wygrywał tylko za sprawą błędu sędziego a Juventus wielokrotnie przegrywał przez sędziego. Tak więc to może być mecz
Inter-Juventus będz Sędzia-Juventus Aby Juventus wygrał a przynajmniej zremisował.

Juventus powinien zagrac tak jak w drugiej połowie z regginą tylko że troche bardziej skutecznie
Ostatnio zmieniony 21 marca 2008, 19:52 przez Juvegool, łącznie zmieniany 2 razy.

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 19:48

Dobra juz nie najezdzajcie tak na mnie ale poprostu jak patrze na ich gre to mnie krew zalewa co ten trener w nich widzi takiego ze grali w pierwszym skladzie nie tak dawno . Mowilem juz kiedys ze moga byc gwiazdami w Piacenzie lub w Sienie ale nigdy w JUVE !!! pzdr Juventini

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 20:04

white_wolv pisze:
Conrad JUVE pisze: Ma zagrac Tiago i Sissoko na srodku i nie ma gadki(..)
Ranieri musialby byc totalnym idiota zeby w meczu przeciwko tak silnemu rywalowi wystawic obok siebie (sic!) dwoch niezgranych,niesprawdzonych i tak niedoswiadczonych zawodnikow (jesli chodzi o gre w calcio).
Poza tym spotkanie z empoli pokazalo ze wystawianie Tiago mija sie z celem, moze lepiej zostawic ta dziure w pomocy (i tak tam bedzie) i zagrac 3 z przodu ?

Wiecej FM :bravo:
dokladnie wolv trzeba byc kompletnym idiota zeby na nich postawic w takim meczu, ale teraz wszyscy zrobmy burze mozgow, czy Ranieri przypadkiem nie jest IDIOTA ? On bedzie sie bal wystawic trojzav i wykombinuje cos takiego ze nam wszystkim szczeny opadna( negatywnie ;p) no ale coz miejmy nadzieje ze nie zwali za duzo.

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 20:59

Ja siebie nie uważam za idiote :) a bez wahania wystawił bym na środku Tiago z Sissoko (zakładając że nie może grać Zanetti). Jeśli miałbym iść tą samą drogą co "fachowcy" z tego forum oceniający umiejętności i możliwości każdego piłkarza po 1 meczu, z Interem nie zagrał by Del Piero i Camoranesi, a i Iaquinta miałby problemy żeby w ogóle być powołanym na to spotkanie :prochno: . Do mega krytyki Molinaro też się nie przyłącze, widać u niego postęp względem początku sezonu jeśli chodzi o technike, a do tego waleczności i kondycji mu na pewno nie brakuje.
Z Empoli fatalnie zagrała cała drużyna, ale jak zwykle obrywają Ci sami piłkarze, zawiodła albo taktyka Ranieriego (a raczej jej brak) albo brak odpowiedniego zmotywowania do walki (choć piłkarze też powinni pamiętać głupie wtopy z tego sezonu).

Z motywacją nie powinno być problemów w sobotę, dlatego moim zdaniem strasznie ważne będą 2 rzeczy: skuteczność i gra w obronie.

Ostatnio bramek nie traciliśmy, tyle że rywale byli zupełnie z innej półki. Mimo że wierze w zachowanie czystego konta w tym spotkaniu, to zdaje sobie sprawę że raczej ten gol padnie, i wtedy właśnie najistotniejsza będzie skuteczność . W takich meczach rzadko kiedy dochodzi to otwartej gry, oba zespoły za bardzo boją się klęski żeby ryzykować i sytuacji bramkowych może być ledwie 3-4 , jak wykorzystamy 2 to jest duża szansa że wygramy 2-1 (lub 2-0), a mnie jak pewnie większość fanów Juve interesuje tylko wygrana. Fajnie było by zobaczyć taką formę i nastawienie do gry, jak w meczu przeciwko Genoi i oczywiście odpowiednią dyspozycje sędziego .
Ostatnio zmieniony 22 marca 2008, 00:53 przez x_men_1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 21:10

x_men_1988 pisze:Ja siebie nie uważam za idiote :) a bez wahania wystawił bym na środku Tiago z Sissoko (zakładając że nie może grać Zanetti). Jeśli miałbym iść tą samą drogą co "fachowcy" z tego forum oceniający umiejętności i możliwości każdego piłkarza po 1 meczu, z Interem nie zagrał by Del Piero i Camoranesi, a i Iaquinta miałby problemy żeby w ogóle być powołanym na to spotkanie :prochno:
Wydaje mi się, że opis "fachowców, którzy oceniają możliwości i umiejętności piłkarza po jednym meczu" idealnie pasuje do Ciebie, skoro dajesz do zrozumienia że powinien zagrać Tiago.On gra bardzo słabo, miał przebłysk w meczu z Napoli w którym zagrał przyzwoicie (jak zresztą reszta drużyny).Coś Ci się chyba pomyliło, on nie miał jednego meczu złego, on miał jeden dobry.
x_men_1988 pisze:pułki.
Podejrzewam, że masz na myśli półkę :wink: ?

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 21:12

Conrad JUVE pisze:
Machnes pisze:
Wiesz akurat do niego jak i do molinaro nie mam szacunku :stop:
aha :|

Zagrajmy 4-3-3 i niech się dzieje co chce :prochno:
Lepiej zagrać takim ustawieniem niż z Nocerino, który moim zdaniem wiele do gry nie wnosi. Po prostu tak jakby go na boisku nie było. Dlatego lepiej mieć jednego zawodnika więcej. Na lewą obronę wypuścić Grygere i już.
Skład:
Buffon
Zebina..Legro..Chiellini..Grygera
Camor..Sissoko..Nedved
Iaquinta..Treze..Alex
W tym meczu będzie bardzo ciężko o jakiekolwiek punkty, dlatego będę zadowolony z 1pkt. Wszystko się może zdarzyć. Bardzo chciałbym żeby nasi ograli tych chłopoków z mediolanu...
Niech się zmobilizują, dadzą z siebie wszystko i będzie ok.
FORZA JUVE

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 22:25

No raczej nie opieram swojego zdania na jednym meczu, dobrze wiem ile i jak grał Tiago, bo w przeciwieństwie do 90% osób (w tym pewnie do Ciebie), wpierw zajrzałem do statystyk, żeby wiedzieć ile razy grał, jak długo i co zdziałał (oprócz tego że oglądałem chyba każdy mecz Juve w Serie A w tym sezonie), nie będę tutaj sie rozpisywał, w temacie o Tiago podawałem jego statystyki (link do tego tematu: tutaj)

Nie napisałem że miał tylko jeden zły mecz, ale na pewno też nie tylko jeden dobry.
Tiago nie dostał ani razu szansy gry w kilku spotkaniach z rzędu, więc jak do cholery jako rozgrywający ma kierować grą drużyny. Największe gwiazdy piłki jak przechodzą do nowego klubu albo wracają po kontuzji, nie są krytykowane po kilku nieudanych występach, bo każdy mówi że taki zawodnik musi "zgrać sie z zespołem" czy tam "złapać rytm".

On mimo tego że grał bardzo rzadko ma kilka asyst, i niezłe występy na koncie, ale łatwiej jest razem z większością osób krytykować, nie analizując dokładnie całej sytuacji.
A najbardziej denerwującą rzeczą są zmiany opinii o nim i o innych piłkarzach "z meczu na mecz", zagrał dobrze z Napoli to już sporo osób pisze że może zacznie swoje grać, po meczu z Empoli już się do niczego nie nadaje i tak w kółko.

Tak miałem na myśli półkę.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2008, 22:34 przez x_men_1988, łącznie zmieniany 1 raz.

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 22:30

dominik10dziki pisze:Defensywni pomocnicy: Sissoko-Camoranesi
Bez komentarza... :roll: :shock:
DeViLl0o pisze:PS: Ciekawe jak spisze się Ssijoko z Internistami
A co on z lekarzami będzie grał??? (mam nadzieje, że nazwisko specjalnie przekręciłeś)
Tak więc to może być mecz
Inter-Juventus bądz Sędzia-Juventus
I tego się najbardziej boję... Ale mam też nadzieję, na sprawiedliwe sędziowanie...

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Zablokowany