Imiona do bierzmowania

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
SEEKER

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2007, 15:16

Odrazu zaznaczam ze nie mam nic do wierzacych ale te wszystkie bierzmowania to paranoja a panowie w sukniach patrza jak tu wiecej kasy od ludzi wyciagnac,nie wiem tez czemu ma to sluzyc(bierzmowanie),takie rzeczy to tylko w Polsce sa mozliwe i smieja sie z nas wszedzie ale coz teraz to juz prawdziwy KATOLAND,rzady <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z PiS i LPR z Giertychem i Wierzejskim na czele sprowadzaja Polskie spoleczenstwo do tego ze niedlugo jak w krajach islamskich bedzie sie o 12.00 wszystko przerywalo i modlitwy odmawialo-zalosny rzad ale ktos ich wybral :angry:

Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2007, 11:14

(...)-ML pisze:Odrazu zaznaczam ze nie mam nic do wierzacych ale te wszystkie bierzmowania to paranoja a panowie w sukniach patrza jak tu wiecej kasy od ludzi wyciagnac,nie wiem tez czemu ma to sluzyc(bierzmowanie),takie rzeczy to tylko w Polsce sa mozliwe i smieja sie z nas wszedzie ale coz teraz to juz prawdziwy KATOLAND,rzady <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z PiS i LPR z Giertychem i Wierzejskim na czele sprowadzaja Polskie spoleczenstwo do tego ze niedlugo jak w krajach islamskich bedzie sie o 12.00 wszystko przerywalo i modlitwy odmawialo-zalosny rzad ale ktos ich wybral :angry:
Jak kto lubi :lol:

Hmm ja wybrałem sobie imię Barnaba :-D Może nie jest aż tak bardzo oryginalne, ale również nie jest zbyt pospolite 8) a poza tym jest fajne :D

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 września 2007, 11:50

Bierzmowanie.. ?
A co to jest.. ?
Szczęście, że moja ukochana mama od małego dawała mi wolność wyboru w kwestii religii. Olałem bierzmowanie ciepłym kako.. ;]

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2007, 16:58

kacek_ pisze:Bierzmowanie.. ?
A co to jest.. ?
Szczęście, że moja ukochana mama od małego dawała mi wolność wyboru w kwestii religii. Olałem bierzmowanie ciepłym kako.. ;]
A potem zwiążesz się z panną katoliczką i będziesz latał załatwiać papiery bo ona będzie chciała slub kościelny wziąść, bo kobitom zawsze się marzy piekny ślub, biała suknia, pełny kościół i pół tysiąca gości. A jeden ksiądz Ci da ślub a drugi się bedzie upierał i bedziesz musiał robić szybki kurs. Tak czy siak, na dobre może CI to nie wyjść że nie jesteś bierzmowany. Ale lajt, Twoja decyzja.

Obrazek
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 września 2007, 18:56

Drogi Leniupie, nie martw się o moje przyszłe zaślubiny.. ; )
Po pierwsze, już od dłuższego czasu jestem związany z kobietą której religia jest zgoła odmienna od mojej.. a po drugie, jeśli byłaby potrzeba robienia na szybko bierzmowania to odmówiłbym albo poważnie się zastanowił.. bo nie zrobię czegoś mocno związanego z wiarą jeśli nie będę czuł takiej duchowej potrzeby.. jeśli miałbym być uczciwy wobec partnerki to również wobec jej wiary.

Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2007, 08:45

kacek_ pisze:Drogi Leniupie, nie martw się o moje przyszłe zaślubiny.. ; )
Po pierwsze, już od dłuższego czasu jestem związany z kobietą której religia jest zgoła odmienna od mojej.. a po drugie, jeśli byłaby potrzeba robienia na szybko bierzmowania to odmówiłbym albo poważnie się zastanowił.. bo nie zrobię czegoś mocno związanego z wiarą jeśli nie będę czuł takiej duchowej potrzeby.. jeśli miałbym być uczciwy wobec partnerki to również wobec jej wiary.
Oj kochany nawet nie wiesz jak się mylisz. Spotkasz laskę w której sie zakochasz będziesz chciał wziąć ślub i ona powie, że chce biała suknie kościół pełen ludzi i romantyzm z tym związany. No i racja wtedy zaczniesz biegac załatwiać. Nie twierdze ze tak być musi. Sam piszesz, że jesteś z kimś i ma "zgoła inną wiarę" a jeżeli bedzie chciała wziąć ślub w swoim obrządku?? Tez tego nie zrobisz bo nie chcesz sie angażować w wiarę? Znam takich co się zarzekali. Teraz biegają ślub przekładają na odległe 2 lata bo muszą przyjąć chrzest, komunię i bierzmowanie...... bo dziewczyna chce. (nie spełnisz jej pierwszego marzenia?). Nie mówię, że to źle. Wolę jak osoba nie wierząca powie nie i jest w tym konstekwentna, a nie olewa Kościół a do ślubu nawet nie wie kiedy stać a kiedy siedzieć w kościele.
Ale co do tematu :) Ja mam na trzecie Jadwiga po Królu Polski <--to nie błąd. Poczytajcie sobie żywoty świętych niesamowita z niej Kobieta była. Polecam przejść sie na Wawel, koło jej grobowca zawsze mnóstwo kwiatów leży;) :happy: :happy:

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2007, 16:46

Co do tego slubu to z tego co wiem katolik(czka) może wziąć ślub katolicki z osobą innego wyznania, więc z ateistą pewnie też...na jedno wychodzi. Więc jeśli jego przyszła żona będzie chciała wziąć taki ślub to może, a przyszły małżonek wcale w to wierzyć nie musi, może uwierzyć z czasem - i o to chodzi.

Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2007, 21:17

Lord_ Juve pisze:Co do tego slubu to z tego co wiem katolik(czka) może wziąć ślub katolicki z osobą innego wyznania, więc z ateistą pewnie też...na jedno wychodzi. Więc jeśli jego przyszła żona będzie chciała wziąć taki ślub to może, a przyszły małżonek wcale w to wierzyć nie musi, może uwierzyć z czasem - i o to chodzi.
Tak z ateistą może. Wtedy wszystkie przysięgi skłąda przed Bogiem jedna osoba. Znam taką parę no i żyją razem już długo. Wiem że jeżeli związuje sie z kimś innego wyznania są problemy najczęściej z dziećmi ( w której je wychować). Ostatnie zdanie trafione w "10" czasem grom spada z jasnego nieba;) a swoim przykładem idzie wiele zdziałać .

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 20:19

Siewier pisze:
leniup pisze:dałem sobie Aleksander,
Dołączyłeś w takim razie do ścisłego grona elyty :D
Czyli ja tez w nim jestem:D chociaz bierzmowanie mialem pare dobrych lat temu...

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 20:27

kropek pisze:
Siewier pisze:
leniup pisze:dałem sobie Aleksander,
Dołączyłeś w takim razie do ścisłego grona elyty :D
Czyli ja tez w nim jestem:D chociaz bierzmowanie mialem pare dobrych lat temu...
Miło mi należeć do tego grona ---> Mateusz Aleksander ;-)

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 21:37

...
Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 14:49 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 2 razy.

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 21:42

JuveFanik pisze:Z początku wydawało mi się, że będzie to wybór prosty. Jednak chciałem sobie wziąć imię po strzelcu pierwszej bramki dla Juve w derbach. Niestety padł wynik bezbramkowy.
Różne były propozycje - Wincenty, Dawid, Paweł, Marek czy Aleksander. I chyba przystanę na ostatniej opcji.
A ja slyszalem, ze miales sobie wziac imie po strzelcu pierwszej bramki dla Juve w meczu z viola mohamedzie;> :lol:

C-Bart

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 21:47

Ja wziąłem sobie imię Bartłomiej

ODPOWIEDZ