The PROfootball 2 by Lord_ Juve and Dragon. +LINKI+

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 23:01

Witam!

Stało się. Po dłuższym czasie mogę Wam przedstawić The PROfootball 2 :!: Praca jak część pierwsza to luźne przedstawienie efektownej gry Juve. Tak, nasz klub potrafi tak grać, tylko obecnie tak jakoś...nie wychodzi nam to. Oglądając The PROfootball 2 można jednak odzyskać wiarę w to, że niedługo "joga bonito" znów będzie wyznaczane przez zespół z Turynu. :wink:

Nie przedłużając zapraszam do oglądania i komentowania.
:!:
The PROfootball 2 - niska jakosc - YouTube.
The PROfootball 2 - wysoka jakosc - SendSpace.
:!:

P.S
Jeśli ktoś nie oglądał części pierwszej to zapraszam, The PROfootball.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2008, 22:43 przez LordJuve, łącznie zmieniany 4 razy.

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 23:10

Ja od razu się piszę na filmik w wyższej jakości... Nie mam zamiaru katować się YT i przez to zaniżać ew ocenę waszej pracy... :)

EDIT:
Slater pisze:Mógłbys takze pierwsza częsc wstawic zeby pobrac na twardziela
Poszukaj na forum... Na pewno znajdziesz... :wink:
Ostatnio zmieniony 03 marca 2008, 17:56 przez m-a-t-t-e-o, łącznie zmieniany 1 raz.

$urfer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 16:25

Mógłbys takze pierwsza częsc wstawic zeby pobrac na twardziela

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą najpierw zniży cię do swego poziomu a potem wykończy doświadczeniem
Obrazek
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 17:28

Można się było tego spodziewać... kapitalne :bravo: Zarówno 1 jak i 2 część były świetne. Znakomite efekty i wspaniale dopasowana muzyka. Bardzo wam gratuluje cierpliwości w szukaniu tych materiałów. Niektóre ujęcia widziałem po raz pierwszy, więc jestem pod ogromnym wrażeniem...

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 17:41

Zrobię sobie miejsce na późniejszy wpis oceny ;-)

Po obejrzeniu PROfootball byłem długo pod dużym wrażeniem, zresztą często do tej kompilacji wracam.Tamta była bardzo dobra, ta z pewnością również jest.Długo kazałeś czekać, ale mam nadzieję że było warto :).Poczekam na linka i ściągnę na dniach.

EDIT: no i obejrzałem.Pierwsza rzecz, która rzuciła mi się w oczy, to różnica między pierwszą i drugą częścią PROfootball.Druga część jest raczej utrzymana w spokojniejszym tonie (dobór muzyki).Prezentuję się to jednak bardzo ciekawie.Powiem szczerze że spodziewałem się czegoś w stylu jedynki oraz wielu innych kompilacji, a to co zobaczyłem jest oryginalne.Podoba mi się też fakt, że pokazałeś dłuższe fragmenty, a nie same zagrania.Wszystko jest ładnie skomponowane, dobrze się ogląda.
No i te fragmenty z dawnych lat, jak choćby dryblingi Sivoriego ... świetne :-) (tu duży ukłon w stronę Dragona :) ).

Bardzo ładna kompilacja, więcej takich :).Życzę powodzenia w przyszłości oraz wielu tak samo dobrych prac.
Ostatnio zmieniony 06 marca 2008, 14:28 przez Mati, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 17:54

Proszę, oto link do wysokiej jakości na sendspace.
The PROfootball 2 - full res.
Zachecam do ogladania i komentowania, z checia poznam Wasze opinie.:)

Edit
Mógłbys takze pierwsza częsc wstawic zeby pobrac na twardziela
Poszukaj na forum... Na pewno znajdziesz... :wink:
Niestety, ale kompilacja ta wyszla juz dosyc dawno, wiec potrzebny bedzie pewnie reupload, ale to tez sie da zalatwic.:)

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 18:49

cholera! jedna z najlepszych kompilacji jakie widzialem! kumple sa zaskoczeni, bo mysleli ze w Serie A nie ma miejsca na takie zagrania :D rzeznia! :twisted:

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 19:10

Dawno nic nie robiłeś. Myślałem, że Ci się to znudziło. W końcu się z tym zwodem już żegnałeś. A to ci niespodzianka.

Na pierwszy rzut oka widać, że już się nie boisz synchronizacji. Gdzieniegdzie próbowałeś nawet bawić się z efektami. Wyłapałem takich kilka efektów które troszeczkę za bardzo były koloryzowane przez co psuły nieco widok. Kilka natomiast było bardzo dobrych. Zwłaszcza ten z tym błyskiem. :-D Muzyka była taką jaką lubię. Mimo wszystko ona mi tu nie pasuje. Triki nie są podniosłe. Być może to jest tylko moje zdanie. Warto pochwalić Cię, za estetykę. Obcięcia i kadry wykonane zostały profesjonalnie. Nie widać żadnych niepotrzebnych śmieci. Tak jak pokazałeś jesteś solidną firmą, ale możesz jeszcze dalej wzrastać. Praca mimo kilku (tylko) mankamentów jest bardzo dobra. Pozdrawiam. :wink:

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 20:17

Ostatnio myślałem sobie, że już dawno nie oglądałem jakiejś kompilacji o Juve a tu niespodzianka. Co do pracy, to mi się podoba. Nie jest to może jakiś kamień milowy ale bardzo porządna, estetyczna, długa(ale nie nużąca) kompilacja, zasługująca w moim systemie ocniania mocną 4+ 8)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 20:20

Już obejrzałem... :)

Na pewno bardzo dobra kompilacja od strony technicznej... To co napisał Railis - wszystko estetyczne, ładna jakość materiałów, wszystko ładnie poucinane etc... Kolejny plus to materiały, które są na swój sposób unikatowe... :) Nie są to filmiki które pojawiają się w co drugiej kompilacji a to duży plus...

Posłodziłem ci już więc teraz przejdźmy do rzeczy... :P

Oglądając tą kompilację troszkę się nudziłem... Wydaje mi się że główną winę ponosi za to muzyka która po paru chwilach stawała się monotonna. A że filmiki starałeś się w tą muzykę wkomponować, sprawiło że całość wyszła też troszkę bezbarwnie... W chwilach gdy muzyka przyspiesza (np 45 sec) widać że z energiczniejszą muzyką miałoby to ręce i nogi... :) Inny czynnik to długość filmu... Nie podobały mi się też niektóre efekty (np to okienko z cieszynką Di Vaio zasłaniające całą akcję czy efekt z kółkiem 1:42 sec filmiku).

Ogólnie myślę że gdybyś ten sam materiał próbował złączyć z jakimś "żywym" kawałkiem, to wyszłoby naprawdę bardzo fajnie... :) Tak jest tylko nieźle...

EDIT:
Juventinha pisze:Jedyny minusik jak dla mnie to na początku trochę za dużo błysków.
Mi się znowu błyski chyba najbardziej podobają... :)
Ostatnio zmieniony 03 marca 2008, 23:49 przez m-a-t-t-e-o, łącznie zmieniany 1 raz.

patryks14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 21:16

Kapitalna kompilacja. Super mi się ją oglądało, fajne wyłapane akcje, gole i tricki. Świetne były te w wykonaniu Alexa i Zlatana. Szkoda, że tego drugiego nie ma już w Juve. Co do kompilacji jeszcze, to najlepsza jaką ostatnio oglądałem. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy następnych pracach

NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 21:33

Hm...co by tu napisac żeby nie było jak zwykle...przez cały czas oglądałam z dolną szczęką na pulpicie (nie próbujcie tego, to tylko taka metafora).A tak dosłownie to oczy mnie troche bolą. Za szeroko otwierałam. Pierwszy kawałek (muzyki) stanowił moim zdaniem świetne tło, nie musiał być żywy czy cuś żeby nudno nie było. Mi tam wystarczył obraz żeby się nie nudzić. Muzyka idealnie wprowadziła mnie w jakiś taki nadświat na te pare minut ( z którego brutalnie wyrwał mnie drugi kawałek, ale ja chyba jakaś...hm...specyficzna poprostu jestem może).
Railis pisze: Triki nie są podniosłe.
wiesz, przed obejrzeniem kompilacji bym się zgodziłą, ale że obejrzałam to zapytam: "A czemu nie?"

W sumie to chyba nic więcej do powiedzenia nie mam, powtórze tylko że niepodobał mi się drugi kawałek.Cała reszta to no cóż...czego się spodziewać po Lordzie :D :bravo:

'this crazy shine it never lets you die'
Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2008, 23:30

NeBu pisze:przez cały czas oglądałam z dolną szczęką na pulpicie
Że się doczepię :D Nie ma szczęki dolnej :P To zwykła żuchwa :)

A co do kwestii głównej, to się powinnam cofnąć do jakiegoś starego komentarza i przekopiować :P
Bardzo fajnie sie ogląda takie expa. Nie wiem jak ktoś mógł się nudzić, przecież tam cały czas coś się działo. Na takie zagrania to można n-razy patrzyć nawet, więc naprawdę totalnie nie rozumiem jak kogoś to znudziło.
Materiały pierwsza klasa (Forza Dragon :D).
Większość efektów fajnie wkomponowana, pasująca do całości i podkreślająca co trzeba. Jedyny minusik jak dla mnie to na początku trochę za dużo błysków. Poza tym zawodowo 8)

To kiedy się możemy spodziewać czegoś 'z fabułą'? ;)

JuveCloud

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2008, 23:03

Co do kompilacji to muszę przyznać ze dobra robota. Miło się ogląda. Nie jest naszpikowana różnego rodzaju efektami. Muzyka też dobrana dobrze szczególnie strasznie mi się spodobał 3 utwór.

Co do minusów to wg mnie na początku troszkę przesadzone te blyski + ten efekt z kolorami :)

Ogólnie dobre wrażenia :-) Nic tylko czekać na następne produkcje :)

..:: There can be only onE ::..
Cavenaghi_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2008, 19:47

Bardzo fajna kompilacja :) Świetna robota <ok> Pozdrawiam

Flectere si nequeo superos, acheronta movebo!
ODPOWIEDZ