Serie A (26): JUVENTUS 2-3 Fiorentina
- drozdi
- Juventino
Bóg to widzi dlatego grzmi za mym oknem...*MaTeK* pisze:Obczajcie co napisali na onecie
"W spotkaniu 26. kolejki Serie A Juventus Turyn przegrał u siebie z AC Fiorentiną 2:3 (1:1). Goście pokonali turyńczyków po raz pierwszy od 20 lat!
Niespodziewanie prowadzenie objęli goście, po bramce Massimo Gobbiego w 19. minucie. Niepsełna dziesięć minut później wyrównał były pomocnik Liverpoolu Mohamed Sissoko.
Kilka minut po przerwie ponownie prowadzenie objęła "Stara Dama), a bramkę strzelił Mauro Camoranes. Na kwadrans przed końcem spotkania wyrównał Ndiaye Papa Waigo.
Kiedy wydawało się już, że mecz zakończy się podziełm punktów, zwycięską bramkę dla Atalanty strzelił w 90. minucie Pablo Osvaldo, który chwilę później został wyrzucony z boiska za czerwoną kartkę."
http://sport.onet.pl/0,1248705,1703010,wiadomosc.html

- Zabek
- Juventino
Mecz ogladalem od stanu 2-1 od 65 minuty gdzies,i oprocz stzralu Palladino nic nie gralismy nie wiem jak wczesniej ale to to obecnie prezentujemy to dno i 10 metro mułu.Jeszcze 2 tygodnie temu wydawalo mi sie ze Ranieri wie co robi teraz jestem w 100% pewien ze nie wie czego dobitnym przykladem byl dzisiejszy mecz.Jak do niedawna myslem ze o LM mozemy byc spokojni to teraz juz jestm w 50% pewnien ze nie zagramy w niej na pewno.Z czym on chce w niej grac z taka, gra to mozemy najwyzej ograc Wisle i to jeszcze z problemami.Palladino zagral przyzwoite zawody jak widzialem gre Molinaro to k.... mialem ochote monitor z okna wyrzucic.Co to byla za zmiana juz 2 raz ze wchodzi Noceriono na skrzydlo GDZIE KOLES NIE MA ZIELONEGO POJECIA JAK TAM GRAC!!!!!!!!!!!!!!Czy ten trener jest SLEPY!!!!!!!!!!!!!!?????Ide ochlonac na piwku bo to jest karygodne.Pierwsze wzmocnienie Secco ktory tez sie nadaje na klin do sami wiece czego to powinien byc trener!!!Jeszcze do niedawna go bronilem ale powoli trace do niego zaufanie!Pozdrawiam Czemu nie wpuscil Tiago??????Wszyscy wiedza jaka bedzie zmiana w nastepnym meczu za Nedveda pewnie wejdzie bozyszcze trenera Nocerino i bedzie gral jak Zidane to jego ukryta moc i trener stara sie w tak waznym meczu jak dzisiejszy to udowodnic!!!!!Az sie chce wyc!!
- pan Zambrotta
- Juventino
Przewaliliśmy najważniejszy mecz w sezonie. Mecz o 6 punktów. Brak słów...
Punkt za nami jest Viola. 5 pkt jest Milan. Teraz już nie jestem taki pewien, czy LM w następnym sezonie będzie nasza.
Ranieri sam wystawił sobie cenzurkę zdejmując wszystkich kluczowych zawodników, którzy mogą stworzyć jakąkolwiek akcję. Mam nadzieję, że ta kontuzja Camora nie jest groźna.
Mam normalnie kaca po tym meczu... ale frustratem nie będę.
Punkt za nami jest Viola. 5 pkt jest Milan. Teraz już nie jestem taki pewien, czy LM w następnym sezonie będzie nasza.
Ranieri sam wystawił sobie cenzurkę zdejmując wszystkich kluczowych zawodników, którzy mogą stworzyć jakąkolwiek akcję. Mam nadzieję, że ta kontuzja Camora nie jest groźna.
Mam normalnie kaca po tym meczu... ale frustratem nie będę.
- Corcky
- Juventino
Palla w pierwszej słabo, w ostatnich 20 minutach był naszym najlepszym zawodnikiem. Rozkręcił się z czasem.losbond pisze: jak gral Palla, Camor, Sissoko i jak wygladaly te sytuacje ze spalonymi Treze, Iaquinty i faulem na tym ostatnim.
Camor bez takich rewelacji jak w poprzednich meczach, ale było ok.
Sissoko w ofensywie b.dobrze, ale miałem wrażenie, że współpraca obu defensywnych pomocników wyglądała dzisiaj źle.
Spalone Treze i Iaquinty wątpliwe. Faulu w końcówce nie dostrzegłem.
- Monte Cristo
- Juventino
Teraz to ja juz sie nie boje o trzecie miejsce, ja sie boje czy my trzecie miejsce utrzymamy, teraz to ja sie boje czy my wogole sie zalapiemy do pucharu Uefa.
Ranieri - out. Caly czas te same bledy trenerskie.
Zmiana Camora - no dobra, bal sie o odnowienie kontuzji.
Zmiana Del Piero - ciekawe po co? Niby Del Piero nie gral zbyt dobrze, ale co by zaszkodzilo zmienic Zaniettiego, ktory byl dzisiaj jak widmo, i grac trzema napastnikami?
Zmiana... no wlasnie, kogo? Juz dokonal tej zmiany Del Piero na Vicenzo, czemu nie wprowadzic Tiago lub Hasana za, jak juz mowilem, nic nie grajacego Zanettiego?
Obrona - tragedia.
Grygera sie na srodek nie nadaje - i tutaj znowu zly wybor trenera, czemu nie wstawil Stendardo na srodek? Po co on wogole tutaj jest?
Czasami mam wrazenie ze zarzad sprowadza zawodnikow ktorych wogole Ranieri nie chce, po prostu im sie podoba (i oczywiscie zawsze skapia kasy). Bo niby po co by sie kupywalo Almirona i Tiago?
Atak - gdzie jest ten Treze z poczatku sezonu? To jest chyba ktos inny, to nie moze byc ten David ktory strzelal gole w niemal kazdym meczu. Iaquinta tez nie to samo co gdy pare miesiecy temu wchodzil i strzelal gole (no dobra, z Udine mu wyszlo). Alex to juz normalka ze raz gra dobrze a raz zle...
Buffona nie musze komentowac, Gigi to Gigi.
EDIT: No wlasnie jeszcze jedno. Dlaczego za Camora NOCERINO? Juz lepiej by bylo z Salihamidziciem...
Ranieri - out. Caly czas te same bledy trenerskie.
Zmiana Camora - no dobra, bal sie o odnowienie kontuzji.
Zmiana Del Piero - ciekawe po co? Niby Del Piero nie gral zbyt dobrze, ale co by zaszkodzilo zmienic Zaniettiego, ktory byl dzisiaj jak widmo, i grac trzema napastnikami?
Zmiana... no wlasnie, kogo? Juz dokonal tej zmiany Del Piero na Vicenzo, czemu nie wprowadzic Tiago lub Hasana za, jak juz mowilem, nic nie grajacego Zanettiego?
Obrona - tragedia.
Grygera sie na srodek nie nadaje - i tutaj znowu zly wybor trenera, czemu nie wstawil Stendardo na srodek? Po co on wogole tutaj jest?
Czasami mam wrazenie ze zarzad sprowadza zawodnikow ktorych wogole Ranieri nie chce, po prostu im sie podoba (i oczywiscie zawsze skapia kasy). Bo niby po co by sie kupywalo Almirona i Tiago?
Atak - gdzie jest ten Treze z poczatku sezonu? To jest chyba ktos inny, to nie moze byc ten David ktory strzelal gole w niemal kazdym meczu. Iaquinta tez nie to samo co gdy pare miesiecy temu wchodzil i strzelal gole (no dobra, z Udine mu wyszlo). Alex to juz normalka ze raz gra dobrze a raz zle...
Buffona nie musze komentowac, Gigi to Gigi.
EDIT: No wlasnie jeszcze jedno. Dlaczego za Camora NOCERINO? Juz lepiej by bylo z Salihamidziciem...
- JuveFilip_8_
- Juventino
Ranieri zrobil co mogl... (patrzac na caly sezon nie ostatni mecz) Jest za slabym trenerem na ten poziom... Stawia na SWOICH pewniakow ktorzy g graja... Tak jak ktos juz pisal.. po co nam Stendaro? Ma duzy tylek i mocno lawke podgrzewa? Chyba nie po to bo kaloryfer mozna kupic w TESCO za 20zł...
Pamietajcie ze Lippi jak sam powiedzial teraz konczy wakacje... mysle ze nie odmowilby JUVENTUSOWI!!! Moze nalezy sie do niego zglosic...
Pamietajcie ze Lippi jak sam powiedzial teraz konczy wakacje... mysle ze nie odmowilby JUVENTUSOWI!!! Moze nalezy sie do niego zglosic...
Ostatnio zmieniony 02 marca 2008, 17:30 przez JuveFilip_8_, łącznie zmieniany 1 raz.

- Loremaster
- Juventino
Lippi to piorytet Secco , najpierw niech przyjdzie Marcelo i niech decyduje o transeferach, bo się boję o kogo Ranieri poprosi.
Jak nie Lippi to zatrudnic Mourinho
Jak nie Lippi to zatrudnic Mourinho
- iwan_91
- Juventino
zawsze myślałem że to JUVE gra do końca i to JUVE strzela bramki w doliczonych czasach. Widać p.Ranieri w meczu z Reggina i Violą próbuje to zmienić.
Sissoko, miałem o nim złe zdanie, ale gość zaczyna śmigać coraz lepiej, oby tak dalej. On z Camoranesim nakręcali druga linie, ale oczywiście bóg wie czemu Camora został zdjęty za Nocerino.
To był może drugi karygodny błąd, a pierwszy?
Ten czarnoskóry z violi, Papa Waigo(czy jakoś tak?) i jego krycie. Molinaro go nie krył i strzelił. Później ZNOWU tylko nikt mu nie przeszkodził w dośrodkowaniu do Osvaldo.
Za Zanetiiego mógłby wpuścić Tiago, dla mnie gość i tak nic nie grał.
Z czym do europy?z czym do Ligi Mistrzów? a raczej z kim?
tu są potrzebne porządne roszady w klubie, inaczej czeka na nas tylko p.UEFA
Sissoko, miałem o nim złe zdanie, ale gość zaczyna śmigać coraz lepiej, oby tak dalej. On z Camoranesim nakręcali druga linie, ale oczywiście bóg wie czemu Camora został zdjęty za Nocerino.
To był może drugi karygodny błąd, a pierwszy?
Ten czarnoskóry z violi, Papa Waigo(czy jakoś tak?) i jego krycie. Molinaro go nie krył i strzelił. Później ZNOWU tylko nikt mu nie przeszkodził w dośrodkowaniu do Osvaldo.
Za Zanetiiego mógłby wpuścić Tiago, dla mnie gość i tak nic nie grał.
Z czym do europy?z czym do Ligi Mistrzów? a raczej z kim?
tu są potrzebne porządne roszady w klubie, inaczej czeka na nas tylko p.UEFA
- Drugo ufficialmente
- Juventino
Kolejny popis Claudio co to niby za zmiany mialy byc!!!!!!! Nocerino nie ma pojecia jak wyglada gra na skrzydle a on go tam pakuje. Czy on przypodkiem nie zapomniel ze na ławce jest jeszcze taki zawodznik ja Tiago!!! Lippi wróć!!!!!!!
- Zabek
- Juventino
Ciekawe co powie nasz TRENER???Nie moge sie odczekac!!Ludzie jak gralismy do 65 minuty bo ogldalem dopiero od tego momentu ale to co gralismy po 65 to ja nie moge nazwac gra KOPANINA to chyba dobre slowo a dla Fiory brawa za gre do konca bo nasi chyab myslei ze jets koniec po bramce Camora a to samo myslal Ranieri powtarza swoje bledy ze zmianami w kolejnych meczach moze mu ktos powie ze mamy jeszcze kogos na lawce!!! I mozna 3 zmiany robic po co nam wzmocnienia Raneiremu wystarcza kadra 13 zawodnikow ale musi tam wsrod 13 byc Nocerion ktory jak napoczatku gral przyzwoicie to teraz prezentue poziom SERIE C!!!
- Swider10
- Juventino
No i przegrywamy... 4 mecze 2 ptk. super ... teraz gramy na wyjezdzie z Genoa gdzie zapewne nasz przeciwnik sie zmobilizuje na mecz z nami (jak zreszta zawsze) i przewiduje kolejna strate ptk. (0-0) [obym sie mylił] Nie rozumie jak mozna sobie pozwolic na strate 2 bramek w koncówce... tym bardziej z Fiorentina ktora jak wszyscy wiemy jezt tuz za nami... rozkojarzenie? nie wiem meczu nie ogladlem ale na samąmyśl szlak mnie trafia :!: Viola 1ptk. za nami Milan 3ptk. za nami (gdzie geramy jeszcze z nimi, dobrze ze u siebie) Ogolnie gramy zle po meczu z Romą cos sie zepsulo chyba za duzo optymizm, jescze mecz dwa takie w naszym wykonaniu i mozemy pozegnac sie z LM modlmy sie zebysmy zakonczyli sezon na 3 miejscu bo nie wyglada na to aby Roma czy inter gubila takptk. jak my.
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Sid
- Juventino
Ranieri robił co mógł to prawda, ale to że niewiele może to drugi aspekt..
DNO!
Nie ma co się wgłębiać w Violę, analizować, przywoływać brak Nedveda, Chielliniego.. po prostu żenujący mecz w naszym wykonaniu..
Czyżby jedyną obsadzoną formacją w Juve była bramka ? Na to wygląda..
Molinaro - jeden z najsłabszych występów w tym sezonie, Grygera na środku to nieporozumienie, Zebina szarpał i zawalił gola (do społu z Leggro i środkiem).. No i uwaga meritum : Palladino - Sissoko - Zanetti - Nocerino : druga linia na arcyważny mecz z Violą :roll:
Czy zarząd i dyrektor sportowy śpi ? W klubie nie ma wartościowych zmienników (oprócz Iaquinty) jak zejdzie Nedved albo Camor nie ma kto ich zastąpić pełną gębą.. To samo sie tyczy obrony i ataku...
Kiepsko widzę, zajęcia miejsca premiowanego kwalifikacjami do LM.. Ale zobaczymy, narazie trzeba grać swoje i zagrać na 1000% z Milanem...
Najgorsze jest to, że Ranieri pewnie zostanie do końca sezonu.. nasz zarząd gra tak asekuracyjnie, że nie zaryzykuje zmiany trenera pod koniec sezonu no chyba że byłby to prawdziwy autorytet i Bóg Turynu...
Co jeszcze moge powiedzieć ? Mam dość uczucia, które towarzyszy nam w ostatnich meczu w tym sezonie... Archaiczna taktyka, archaiczny sposób kierowania teamem, archaiczna polityka transferowa...
DNO!
Nie ma co się wgłębiać w Violę, analizować, przywoływać brak Nedveda, Chielliniego.. po prostu żenujący mecz w naszym wykonaniu..
Czyżby jedyną obsadzoną formacją w Juve była bramka ? Na to wygląda..
Molinaro - jeden z najsłabszych występów w tym sezonie, Grygera na środku to nieporozumienie, Zebina szarpał i zawalił gola (do społu z Leggro i środkiem).. No i uwaga meritum : Palladino - Sissoko - Zanetti - Nocerino : druga linia na arcyważny mecz z Violą :roll:
Czy zarząd i dyrektor sportowy śpi ? W klubie nie ma wartościowych zmienników (oprócz Iaquinty) jak zejdzie Nedved albo Camor nie ma kto ich zastąpić pełną gębą.. To samo sie tyczy obrony i ataku...
Kiepsko widzę, zajęcia miejsca premiowanego kwalifikacjami do LM.. Ale zobaczymy, narazie trzeba grać swoje i zagrać na 1000% z Milanem...
Najgorsze jest to, że Ranieri pewnie zostanie do końca sezonu.. nasz zarząd gra tak asekuracyjnie, że nie zaryzykuje zmiany trenera pod koniec sezonu no chyba że byłby to prawdziwy autorytet i Bóg Turynu...
Co jeszcze moge powiedzieć ? Mam dość uczucia, które towarzyszy nam w ostatnich meczu w tym sezonie... Archaiczna taktyka, archaiczny sposób kierowania teamem, archaiczna polityka transferowa...
- figc1898
- Juventino