Inter krytykuje otwarty list Juventusu

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 19:32

nter krytykuje otwarty list Juventusu

Jeden z dyrektorów Interu Ernesto Paolillo skrytykował decyzję Juventusu o napisaniu listu otwartego do Włoskiej Federacji Piłkarskiej i Związku Sędziów dotyczącego poziomu sędziowania w Serie A. Bianconeri mają pecha do sędziów, po koszmarach w Neapolu czy Parmie, w ostatni weekend miał miejsce kolejny popis arbitra - tym razem pan Dondarini nie podyktował przynajmniej trzech niepodważalnych jedenastek dla Bianconerich, którzy ostatecznie przegrali z Regginą 1-2. La Gazzetta dello Sport wyliczyła, że w ten sposób Stara Dama straciła około 15 punktów, co zmotywowało zarząd klubu do nagłośnienia sprawy. Zaskoczony taką reakcją Juve jest działacz Nerazzurrich, Ernesto Paolillo. "Jestem przekonany, że takie działania tylko zwiększą presję, jakiej poddawani są sędziowie, przez co ich praca będzie jeszcze bardziej nerwowa. Natomiast nie żartujmy, to nie jest to samo, co było przed Calciopoli, nikt nie wpływa na arbitrów. Każda drużyna prędzej czy póżniej ucierpi z powodu błędnej decyzji, ale można to przypisać jedynie niedoświadczeniu, a nie niczemu podejrzanemu, tak, jak to miało miejsce w przeszłości."
źródło: goal.com( a właściwie z solojuve.com)

A dlaczego krytykują??
Bo im sędziowie pomagają.

Obrazek

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 19:45

To jest już hipokryzja.
Człowiek ten zachował by resztki honoru oceniając tę sytuację obiektywnie, a w ten sposób daje tylko większe pole manewru w wysnuwaniu spiskowych teorii.
Z sędziami w Serie A trzeba coś zrobić i widać to gołym okiem.To absurd by poziom sędziowania w tak renomowanej lidze był tak drastycznie niski,

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 19:46

Podaj dokładny link do źródła, bo Ci kartkę wlepią.
Ja powiem tak, jak wcześniej całej Italii media nabiły do łba, że sędziowie byli za Juve, tak teraz odbija się to czkawką. Każdy sędzia gdy ma podyktować karnego dla Juve oblewa się potem. Inna sprawa, że sędziowie chcą pokazać, jak to bardzo są bezstronni i jak to nie ciągną za Juventusem, przez co wychodzą takie jaja, jak ostatnio z Regginą.
Paolillo pisze:Każda drużyna prędzej czy póżniej ucierpi z powodu błędnej decyzji
Tylko dlaczego, do ciężkiej cholery, Juve straciło około 10 punktów przez sędziów, a Inter żadnego?
Paolillo pisze: Jestem przekonany, że takie działania tylko zwiększą presję, jakiej poddawani są sędziowie, przez co ich praca będzie jeszcze bardziej nerwowa. (...) Natomiast nie żartujmy, to nie jest to samo, co było przed Calciopoli, nikt nie wpływa na arbitrów. Każda drużyna prędzej czy póżniej ucierpi z powodu błędnej decyzji, ale można to przypisać jedynie niedoświadczeniu, a nie niczemu podejrzanemu, tak, jak to miało miejsce w przeszłości.
Tak się gęsto tłumaczy, jakby sam poszedł z teczką do Dondariniego.

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 19:50

Negri pisze:Tak się gęsto tłumaczy, jakby sam poszedł z teczką do Dondariniego.
nie no co Ty, przeciez interek jest czysty jak lza :lol:

God

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 19:55

A kto inny mógłby bronic sędziów, jak nie Inter...

Nasz "Zarząd" mimo bardzo zlej oceny, ma tutaj u Mnie plusa.

Feel my pain, feel my sorrow, you will never survive it.
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 20:02

lukasz9013 pisze:Każda drużyna prędzej czy póżniej ucierpi z powodu błędnej decyzji,
No to akurat racja, ale w naszym wypadku sędziowie się mylą za często. Przykładów nie muszę chyba podawać. Może to przypadek, może nie. Nie wiadomo. Miejmy nadzieje że to co mówią jest prawdą że sędziowie są niedoświadczeni i dlatego te decyzje.
Chciałbym kiedyś oglądnąć mecz poprowadzony bezbłędnie przez arbitra :whistle:

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 20:13

Ernesto Paolillo pisze: Każda drużyna prędzej czy póżniej ucierpi z powodu błędnej decyzji

I tak wszyscy dostaną po tyłku od sędziów, więc po co się w ogóle tym zajmować :angry: W ogóle nie rozumiem takiego myślenia. Zamiast działać i mówić głośno otym co złe, to lepiej się pocieszać, że każdego udupią..

Nie wiem czy dobrym pomysłem jest, żeby arbitrzy zdobywali doświadczenie na boiskach Serie A.. To tak jakby żołnierz uczył się strzelać dopiero na wojnie...:doh: wg mnie najlepsze byłoby zatrudnienie zagranicznych sędziów, ale nie wiem czy Collina na to by się zgodził..

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 20:33

Negri pisze: Tylko dlaczego, do ciężkiej cholery, Juve straciło około 10 punktów przez sędziów, a Inter żadnego?
ba, inter zyskał pare ładnych punktów... i to jest właśnie niesprawiedliwe... Ja nie wiem jak to jest, że jakoś akurat pechowo na niekorzyść interu sie jeszcze w tym nie pomylono, wrecz przeciwnie. A nam juz 3 raz EWIDENTNIE sedzia przegral mecz!

To później ja się nie dziwię, że inter nie ma nic przeciwko sędziowaniu, i że krytykują list Juventusu... :angry:

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 20:48

To, że Inter krytykuje list Juve mnie nie dziwi bo z ich punktu widzenia wygląda to tak:Juventus traci punkty przez sędziów.Inter zyskuje punkty przez sędziów.Czyli z ich punktu widzenia jest wszystko cacy :/ .Niestety z naszego już nie :angry:.

The_Stig

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 21:09

Mogę się założyć, że inter jest zamieszany w coś większego nawet od calciopoli...
Przecierz to widoczne, że sędziowie są przeciwko nam, a inter faworyzują, to widać gołym okiem. Już się nie mogę doczekać kiedy to inter bedzie grał w serie b albo nawet c :P :P[/quote]

Respect w Monachium, respect w Madrycie
Musze wam coś powiedzieć moi mili skrycie,
podziw w Amsterdamie, poważanie w Mediolanie
a w czerwcu znów Scudetto biało- czarne się stanie!
Wole dymać rysia z klanu niż być kibicem Milanu!
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 21:14

Inter krytykuje Nas bo sie boi. Sami im sedziowie pomagaja im i dla nich jest cacy. Jestem swiecie przekonany ze Inter ma tyle na sumieniu, ze to jest gorsze o wiele od Calciopoli, i co widac jaki Inter jest czysty. Niewinny nigdy nie krytykuje nikogo, a jak juz Juve chce cos zrobic z sedziami to oni skrzeczacza ze zle robimy tu jest cos jest nie tak.... a ten news jest z solojuve :lol: a poropo sa tam tez inne ciekawe newsy , wiec sami zobaczcie

dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 21:31

Ja powiem jedno niech sie Interek nie wpierdziela w sprawy Juve..Bo gdyby nie degradacja byloby jak zawsze :smile: Oni juz dosc namieszali :!: Najbardziej mi sie podobala wypowiedz jednego fana Juve Serie A=Moratti show 8) Forza Juve :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 22:19

To jest żałosne,co stara się osiągnąć inter...Wtrącają się w nieswoje sprawy i to mi się nie podoba.Tak naprawdę nie interesuje mnie delikatnie mówiąc ich zdanie na ten temat-to tylko i wyłącznie nasz problem.A wystosowanie listu przez zarząd Juve uważam za słuszny-to jak traktuje się ostatnio Juventus zakrawa na absurd-niech poświadczą za to chociażby kary nałożone później na sędziów.To samo ma spotkać ponoć Dondariniego.

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 22:22

Nie no!! Ze im tak nie wstyd sie wypowiadac. inter to duryzna, ktora NAJBARDZIEJ zyskala na decyzjach sedziow i jeszcze smia sie wypowiadac w tej sprawie..
Kazda druzyna ucierpli w skutek zlej decyzji sedziego? Jakos inter jeszcze nie ucierpial ani razu...

MasterJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 22:36

Już widzę Morattiego jak by mu sędzia gwizdnął choć raz nie po jego myśli...
morda by mu się przez tydzień nie zamykała... i pewnie osiwiał by do cna!! i niech "oni" mi tu nie wyskakują z hasłem typu "...ale o co chodzi?" i niech nie udają, że wszystko jest ok!!

O rety!!! jak mnie to denerwuje!! Jak nie urok to sraczka!!! zawsze coś się musi wykluć.. ciekawe jak nam jeszcze przyjdzie pokutować za "winy"??

ODPOWIEDZ