Serie A (24): Reggina 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2008, 18:52

tabela na dzień dzisiejszy:
1. Internazionale FC 24 18 6 0 49 : 14 60
2. AS Roma 24 15 6 3 41 : 23 51
3. Juventus FC 24 13 8 3 44 : 21 47

A teraz załóżmy, że w pamiętnym meczu z Napoli sędzia nie dyktuje dwóch karnych dla rywali, których nie było i z 1:3 robi się 1:1.
Druga sprawa: dziś dyktuje karnego załóżmy w ostatnich minutach Alex strzela i robi się 2:1 zamiast 1:2.
I trzeci wątek: Parma - Juve ubiegłym roku. Na boisku 2:2. Bodajże Iaquinta strzela prawidłową bramkę na 3-2 dla nas w końcówce meczu.

Oto tabela po uwzględieniu powyższych - nazwijmy to delikatnie - pomyłek:

1. Internazionale FC 24 18 6 0 49 : 14 60
2. Juventus FC 24 15 8 1 46 : 18 53
3. AS Roma 24 15 6 3 41 : 23 51

Co Wy na to?
Zaznaczam, że uwazgędniłem tylko EWIDENTNE pomyłki sędziowskie na naszą niekorzyść!
Wiem, wiem. Moje porównanie wyglada trochę jak płacz dziecka na którego uwziął się nauczyciel. Ale co my - kibice - innego możemy zrobić?!? Czy władze włoskiego futbolu nie widzą co się dzieje?!? A już chwilę był spokój...

RAczEKNazawszeZJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2008, 20:41

Wierzcie mi czy nie ale po wczorajszym meczu sie popłakalem nie ze zlosci no moze po czesci ale z tego ze tak krzywdza naszych pilkarzy bo to co robia sedziowie to jest karygodne.Wyjdzie 11 pilkarzy na boisko zostawia tam sily cale serce wloza w mecz aby go wygrac a jeden "idiota" czyt.sedzia wszystko popsuje....Smutne ale prawdziwe i to nie poraz 1... Pozdro dla wszystkich JuveFanatykow

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2008, 20:42

Nie co się rozpisywać ukradli nam po prostu kolejne cenne punkty, sędzia drukował mecz w tak prymitywny sposób, że nawet dziecko zorientowało się, że coś jest nie tak. Jeśli już mają bawić się w Calciopoli 2 to niech robią to w mniej prymitywny sposób...

A FIGC udaje, że jest głucha...

Obrazek
RAczEKNazawszeZJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2008, 20:45

P.S nie wincie Momo bo winienie go za przegrany mecz jest bzdura...Zagral bardzo dobrze i jest to trafny transfer:)) moim zdaniem:) jesli chodzi o Palladino to moze lepiej sie nie bd wypowiadal ...ten synek moim zdaniem jest slaby nie widzialem ani jednego dobrego meczu w jego wykonaniu:)) P.S.S----ALEX DO KADRY NATYCHMIAST bo inaczej sam osobiscie zaniose temu Donadoniemu winko :twisted:

Drughi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2008, 20:46

Niestety pierwsza połowa była przespana. Nie warto nawet jej komentować, poza strzałem z około 5 m Sissoko w niebo i tym, że bramka regginy zdobyta prawidłowo. Szkoda, że Belardi zamiast skupić się na grze i wyjść do zawodnika stał w miejscu i wymachiwał spalonego. Druga połowa to dominacja Juventusu, ale na pierwszy celny strzał czekaliśmy chyba do około 60-70 minuty. Później bramka Del Piero po błędzie bramkarza i napór jeszcze silniejszy z tym, że nic z niego nie wynikało. I ten rzut karny. Nawet boski (ach) Legro nie był wstanie wpłynąć na zmianę decyzji "sędziego" Dondariniego. Nie potrafię pojąć tego, że Ranieri nie skorzystał z utalentowanych, młodych i perspektywicznych graczy, tj. Palladino i Bożinowa.

Na plus w tym meczu zagrali: Mambo, Alex i Nedved.
Przeszli obok meczu: Camor, Palladino, a Molinaro może co najwyżej przerzucić się na rugby, tam byłby skutecznym wykonawcom rzutów karnych/ wolnych. (tak to się chyba w tej dyscyplinie nazywa?)

Za porażkę Juventusu winię Darela, który wyszedł do toalety dosłownie minuty przed bramką ADP i zamiast siedzieć w niej już do końca meczu, zdecydował się na kontynuowanie oglądania.

Brak litości, absolutne lekceważenie wszelkich wartości wskazują na człowieka, który uważa siebie za jedyne prawo, wręcz za boga.
Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2008, 20:52

pilna sprawa ! - jeśli chcecie cały mecz Reggina-Juventus [PL] to wchodzcie na football-multi.com ! po prawej strony jest ankieta... jest 10 meczy do wyboru a upany będzie tylko jeden więc postarajcie się... aby to był mecz naszej druzyny ! :D :evil:

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lutego 2008, 20:56

Pajo1906 pisze:pilna sprawa ! - jeśli chcecie cały mecz Reggina-Juventus [PL] to wchodzcie na football-multi.com ! po prawej strony jest ankieta... jest 10 meczy do wyboru a upany będzie tylko jeden więc postarajcie się... aby to był mecz naszej druzyny ! :D :evil:
Mecz już jest dostępny i dodany na forum JP.
Również PL.

Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2008, 20:59

aha nie zauwazyłem, dzięki za info 8)

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 16:44

Szkoda meczu, to co żeśmy sobie wypracowali ostatnio to straciliśmy niestety z jakimiś outsiderem i znów mamy 4 punkty starty, po prostu szkoda gadać...

Mam nadzieje, że apelacja Juventusu chodź troszkę wpłynie na poziom sędziowania we Włoszech i coś się zmieni na lepsze, już tu nie chodzi o same mecze Juventusu, ale też innych drużyn, bo to nie jest miłe jak ty remisujesz, a drużyna z którą walczysz o pierwsze miejsce czy o miejsce w barażach, które ratuje przed spadkiem wygrywa sobie "od tak" dzięki pomocy sędziego...

Jeszcze wspomnę troszkę o bramkach Del Piero i Giovinco. Wręcz takie podobne do siebie :whistle: .

Giovinco
Del Piero

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 18:46

Radzę jeszcze przeczytać niezwykle "rzetelny" opis meczu zamieszczony na powszechnie znanym i cenionym serwisie internetowym tygodnika Piłka Nożna :roll: .

:roll:
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 19:36

Diego pisze:Radzę jeszcze przeczytać niezwykle "rzetelny" opis meczu zamieszczony na powszechnie znanym i cenionym serwisie internetowym tygodnika Piłka Nożna :roll: .
Jakiś pajac z pilkanozna.pl pisze: Dopiero w 71. minucie gola na 1:1 strzelił niezawodny Alessandro Del Piero. Był to gol niezwykle efektwony, bo strzelony z około 25 metrów
Jakiś pajac z pilkanozna.pl pisze:Później niezłą okazję miał Sissoko, lecz fatalnie przestrzelił Sissoko
:prochno:

Chyba dwie najwspanialsze perełki.
A myślałem, że taka strona to jest dopracowana, ciekawa witryna.
Jak widać, myliłem się. Artykuł tej długości to powinien być o błędach sędziego, nie o całym meczu.
Drughi pisze:Nie potrafię pojąć tego, że Ranieri nie skorzystał z utalentowanych, młodych i perspektywicznych graczy, tj. Palladino i Bożinowa
Wszystko ok?

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 20:58

Drughi pisze:Nie potrafię pojąć tego, że Ranieri nie skorzystał z utalentowanych, młodych i perspektywicznych graczy, tj. Palladino i Bożinowa.
Oglądałeś mecz :?: .Bojinov już u nas nie gra od dawna, a Palladino przecież zagrał :wink: .A młodzi piłkarze grali, przynajmniej ja do takich zaliczam Sissoko, Molinaro i Palladino.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2008, 23:05

Co do "PN" - po tym jak czołowy dziennikarz "PN" - Leszek Orłowski napisał swego czasu, że Naldo jest lewym obrońcą - nic mnie już chyba nie zdziwi.
pilkanozna.pl pisze:Był to gol niezwykle efektwony, bo strzelony z około 25 metrów.
I to chyba najbardziej oddaje "profesjonalizm" owego opisu...

P.S.
Drughi pisze:Nie potrafię pojąć tego, że Ranieri nie skorzystał z utalentowanych, młodych i perspektywicznych graczy, tj. Palladino i Bożinowa
Wszystko ok?[/quote]
Drughi twierdzi, że to ironia

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany