Serie A (23): Juventus 1-0 AS Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 13:24

Według mnie to Juve grało dobrze w 1 polowie. Ranieri niech spada z Juve bo sie nie nadaje z tym swoim ustawieniem do Juve! Jak mozna zmienic napastnika z srodkowego pomocnika jeszcze sissoko?! W ten sposob odrazy zespol nastawia sie na obrone co daje momentalnie wiecej akcji Romy czyli wieksza szansa na gola dla Romy! Wogole przez to ustawienie z dwoma srodkowymi pomocnikami daje malo szans na gola tak jak w spotkaniu z cagilari. Nedved tylko wszedl na ofensywnego srodkowego pom odrazu gol i wiecej akcji... Po co nam ta miernota sissoko za taka kase? Potrzebujemy wkoncu nastepce Nedveda bo chlop sie zameczy w tym Juve! Diego lub Vdv a potem zainwestowac w mlodego napastnika bo Alex tez juz stary. W tym wypadku Aguero. Gdyby nie obrona i Buffon to bylo by ciezko. Nocerino cienias tez nie wiem czemu gra w takiej druzynie jak Wielkie Juve? Potrzeba nam Mascherano!!! Idealny gracz do serie a. Secco niech bierze swoj maly mozg i wyp...... z Juve bo z jego transferami to Juve nigdy nie wroci do bycia najwieksza druzyna we wloszech.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 13:39

bajbek17 pisze:Według mnie to Juve grało dobrze w 1 polowie. Ranieri niech spada z Juve bo sie nie nadaje z tym swoim ustawieniem do Juve! Jak mozna zmienic napastnika z srodkowego pomocnika jeszcze sissoko?! W ten sposob odrazy zespol nastawia sie na obrone co daje momentalnie wiecej akcji Romy czyli wieksza szansa na gola dla Romy! Wogole przez to ustawienie z dwoma srodkowymi pomocnikami daje malo szans na gola tak jak w spotkaniu z cagilari. Nedved tylko wszedl na ofensywnego srodkowego pom odrazu gol i wiecej akcji... Po co nam ta miernota sissoko za taka kase? Potrzebujemy wkoncu nastepce Nedveda bo chlop sie zameczy w tym Juve! Diego lub Vdv a potem zainwestowac w mlodego napastnika bo Alex tez juz stary. W tym wypadku Aguero. Gdyby nie obrona i Buffon to bylo by ciezko. Nocerino cienias tez nie wiem czemu gra w takiej druzynie jak Wielkie Juve? Potrzeba nam Mascherano!!! Idealny gracz do serie a. Secco niech bierze swoj maly mozg i wyp...... z Juve bo z jego transferami to Juve nigdy nie wroci do bycia najwieksza druzyna we wloszech.
Ten post to na serio czy to taka jedna wielka ironia :?:

Po tym jak wszedł Sissoko, to Mancini swoje pętelki mógł wsadzic w pupę a wcześniej co ten zawodnik miał piłkę to było groźnie. A po takim meczu pisanie takich rzeczy o Ranierim sugeruje, że jesteś w najlepszym wypadku obłąkany.

Aguero to w ogóle rzeźnia - Atletico go kupiło z Ameryki za 25 milionów euro, w Europie pokazał swoją wartośc i gośc w tej chwili jest nie do wyciągnięcia.

losbond

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 13:58

Mecz komentuje dopiero teraz, bo wczesniej nie dalbym rady z powodu upojenia alkoholowego :P. Jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jestem szczesliwy :-D :dance: :happy: .

Po przeczytaniu wszystkich postow dochodze do prostego wniosku-jedni wola blondynki, drudzy brunetki, a jeszcze inni rude :P.

Co do zawodnikow:
-Nocerino to niech w bierki gra, a nie w pilke
-Sissoko do pierwszego skladu. Mialem mieszane uczucia co do jego transferu, ale ziomek poprostu miazdzy!!!
-Molinaro niech gra w meczach ze slabszymi druzynami, a w jego miejsce niech ktos dobry przyjdzie
-Treze i Jakinta razem na boisku to wg mnie sredni pomysl

FORZA LA MAGICA VECCHIA SIGNORA!!!

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 15:00

bajbek17 pisze:Według mnie to Juve grało dobrze w 1 polowie. Ranieri niech spada z Juve
My chyba nie myślimy o tym samym Ranierim
bajbek17 pisze:bo sie nie nadaje z tym swoim ustawieniem do Juve! Jak mozna zmienic napastnika z srodkowego pomocnika jeszcze sissoko?!

Jak się te ustawieni nie nadaje? wielu napisało, że to najlepszy mecz sezonu w wykonani Juve.Ranieri wprowadził Sissoko bo na ostatnie 25 bo chciał zagęścić środek pola żeby Romie było trudniej się przedostać w pole karne Juventusu.
bajbek17 pisze:W ten sposob odrazy zespol nastawia sie na obrone co daje momentalnie wiecej akcji Romy czyli wieksza szansa na gola dla Romy!
Ale jak jest więcej defensywnych pomocników to Romie jest trudno strzelić gola.A zespół wtedy gra z kontry.
bajbek17 pisze:Wogole przez to ustawienie z dwoma srodkowymi pomocnikami daje malo szans na gola tak jak w spotkaniu z cagilari. Nedved tylko wszedl na ofensywnego srodkowego pom odrazu gol i wiecej akcji... Po co nam ta miernota sissoko za taka kase?
Sissoko miernota? chyba nie widziałeś jak grał.
bajbek17 pisze:Potrzebujemy wkoncu nastepce Nedveda bo chlop sie zameczy w tym Juve! Diego lub Vdv a potem zainwestowac w mlodego napastnika bo Alex tez juz stary. W tym wypadku Aguero. Gdyby nie obrona i Buffon to bylo by ciezko.
Nedved na razie gra bardzo dobrze więc jego następca teraz nie jest potrzebny.
bajbek17 pisze:Nocerino cienias tez nie wiem czemu gra w takiej druzynie jak Wielkie Juve? Potrzeba nam Mascherano!!! Idealny gracz do serie a.
Tak Mascherona no pomoc Henry na atak Alves na obronę i spoko
bajbek17 pisze:Secco niech bierze swoj maly mozg i wyp...... z Juve bo z jego transferami to Juve nigdy nie wroci do bycia najwieksza druzyna we wloszech.
Secco nie ma nieograniczonych pieniędzy a nikt w 100% nie jest w stanie przewidzieć jak będzie grał piłkarz po zmianie klubu.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 15:20

bblackk pisze:proponuję jakąś zrzutkę na forum na opłacenie Materazziego, żeby połamał nogi Nocerino
ojojoj juz nie przesadzajmy :P
Akurat to byl pierwszy mecz, w ktorym Nocerino wywarl na mnie w miare pozytywne wrazenie.. moze dlatego, ze gral tak krotko.. ale mysle, ze bardziej sie do tego przyczynilo ustawienie. Jak siegam pamiecia to on swoje pierwsze pare podan do przodu zrobil, w tym jeden miekki lob do Alex, ktory prawie zamienil sie w asyste. No jestem pod wrazeniem.
To samo tyczy sie Palladino, chodz tez gral krotko widac, ze jelsi nie przykleja sie go do lini pokazuje znacznie wieksze umiejetnosci.
Treze wyraznie bez formy.. chociaz trudno tak mowic znajac jego styl gry... mimo wszsytko, jesli gra w atakujacym zespole, w tak ofensywnym ustawieniu i tylko on przechodzi obok meczu... Palladino w ataku bylby chyba bardziej produktywny tego wieczoru.
Obrona an swoim stalym poziomie, szczegolnie zapadla mi w pamieci niezwykle szczesliwa interwencja Legro, ktory wygarnal pilke sprzed rekawic Buffona (chociaz oczywiscie komentator c+ widzial, ze uratowal zespol :prochno: ) i trafil w nasz slupek...
Molinaro widac ma duuze problemy z ustawieniem (koncentracja?) w obronie a w ofensywie radzi sobie calkiem niezle, co rpawda popsul wyranie jedna centre ale pozostale, szczegolnie w pierwszje polowie byly pierwszej proby.
O reszcie pisal nie bede to bo to czywiste jak zagrali.

Calkiem ciekawe ustawienie zaproponowal Ranieri, tyle, ze oprocz uatrakcyjnienie samego przebiegu meczu newiele z niego wyszlo. Co prawda na poczatku zaskoczylismy Rome i mocno zaatakowalismy ale i tak bramka padla po stalym fragmencie a na poczatku 2 polowy Roma odplacila sie tym samym (wtedy juz widzialem pilke w naszej siatce bo bylismy kompletnie zagubieni). Od wejscia Sissoko udalo sie opanowac srodek pola i bylo juz z gorki. Tymbardziej, ze w Romie nie zawiodl jedynie De Rossi.
Biorac pod uwage nasz brak klasycznych skrzydlowych i rozgrywajacych oraz predyspozycje Palladino czy Nocerino mysle, ze takie ustawienie moznaby brac jako nasze wyjsciowe tymbardziej, jesli od pierwszych minut gralby Sissoko co w tak ofensywnej konfiguracji byloby bardzo wskazane.

calma calma
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 16:12

losbond pisze: -Treze i Jakinta razem na boisku to wg mnie sredni pomysl
akcja Iaquinta i Treze :) http://www.d1g.com/video/show/?id=1790747 - mnie sie podoba :D

BonJovi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 16:56

wazne, ze 2gie miejsce coraz blizej,
trzeba walczyc o wicemistrzostwo,
bo jak wykryja kolejna afere,
tyle ze teraz z Interem,
to zgarniemy 2 scudetto... :D

byl,
bedzie,
jest,
Kaliski KKS
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 20:21

Tak! Co za mecz! Świetnie, udało nam się wygrać niezwykle istotne spotkanie. Teraz czekamy na drugą pozycję w tabeli i pogoń za interem.

Pierwsza połowa zdecydowanie dla nas. W obronie było nieźle, jednak momentami było groźnie. Zdecydowanie za dużo miejsca miał Mancini, który sprawiał trochę problemów. Jedyną niebezpieczną sytuacją w pierwszej połowie było właśnie jego dośrodkowanie/strzał, po którym Chiellini wybił piłkę prawie z pustej bramki. Świetnie wczoraj kontrowaliśmy. Bardzo szybkie przejścia z obrony do ataku, 2-3 podania i już byliśmy pod polem karnym Romy. Brawo. Jednak w promieniu 25-30m od bramki mieliśmy bardzo dużo strat. Nie wychodziło nam to rozgrywanie tuż przed polem karnym gości. Według mnie za długo się bawiliśmy piłką w tamtym obszarze. Świetnie uderzał Iaquinta po wrzutce Treze. Szybka kontra, wychodzimy czwórką naszych na trzech obrońców Romy, zwód Nedveda, Czech faulowany na 20 metrze. Do piłki podchodzi mistrz rzutów wolnych, geniusz i kapitalnie strzela. Gol do szatni, podłamana Roma.

W drugiej części trochę oddaliśmy inicjatywę Romie, jednak nie stworzyła sobie dobrej sytuacji, a my wciąż kontrowaliśmy. Końcówkę ledwo wytrzymałem nerwowo, ale udało się dowieźć ten wynik do końca.

Ogólnie każdy z naszych zagrał dobrze. Buffon nie miał za dużo pracy, obrona zagrała pewnie, szczególnie Chiellini. Molinaro jak zawsze tragicznie z podaniami w ofensywie. W pomocy nieźle, bardzo aktywny Nedved, Ranieri chyba nie chciał forsować Camora i dlatego go zmienił. Zanetti dobrze czyścił w środku. Alex zagrał bardzo dobrze, jak dla mnie zawodnik meczu, dużo biegał, walczył, podawał no i strzelił genialną bramkę. Iaquinta nie miał zbyt wielu okazji, oddał świetny strzał i później sam zaczął szukać gry. Treze kompletnie niewidoczny, ale nie ma się co dziwić, bo nie dostawał podań. Co do zmienników... Nocerino wszedł najwcześniej , z racji tego, że musiał zmienić Camora, a chyba lepiej od Sissoko radzi sobie przy linii bocznej. Sissoko bardzo dobrze, będziemy mieć z niego pożytek. Palladino nie miał zbyt wielu okazji to wykazania się.

Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 20:27

Mam pytanie ma ktoś może w polskiej wersji jezykowej cały mecz Juve-Roma z ostatniej kolejki ??? Błagam dajcie linki jakby ktoś mial !!! :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: Dzięki :wink:

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2008, 15:19

Obrona zaprezentowała się wprost fantastycznie podczas tego spotkania.Nasza defensywa udaremniła mnóstwo ataków przeciwnika.Nie da się co prawda w 100% ograniczyć tak ofensywnie grającego zespołu jak ekipa Spalettiego,jednak w sporej mierze nie dopuszczaliśmy ich do oddawania zbyt dużej ilości strzałów na bramkę Buffona.Wolny Del Piero-miodzio........Gdy tylko Alex ustawił piłkę na około 20 metrze,wiedziałem,że będzie ciekawie :lol:

matuszmiras

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2008, 21:33

Było trudno :twisted: ale wiadomo, leprzy wygrał :D Tylko 1 punkt straty do Romy :-D Scudetto nie wygramy, ale 2 miejsce to zawsze coś 8)
FORZA JUVE!!

Milan i Inter niech szambo zbierają...
bo Bianconerim nigdy nie dorównają!!!!
FORZA JUVE!!!!
Zablokowany