Serie A (23): Juventus 1-0 AS Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 09:21

Brawo Juve!
Już od początku narzuciliśmy swoje tempo Romie, z kolejnymi minutami jednak, gra była bardziej wyrównana. Pod koniec pierwszej części obie zespoły otworzyły się, o czym świadczą okazje Manciniego oraz Iaquinty. Mamy jednak w zespole Alexa, to co wczoraj zrobił przy tym rzucie wolnym ociera się o perfekcję. Trzecia bramka zdobyta w ten sposób w sezonie.

Druga połowa zdecydowanie słabsza. Mogliśmy spodziewać się cofnięcia Juve, ofensywnego Camora Ranieri zmnienił za Nocerino, aby nieco podciągnąć defensywę. Taktycznie mecz rozegrany świetnie, byłem pewny, że skończy się podobnie jak we Florencji. Jakie szczęście, że się myliłem. Ofensywna Roma na Olimpico nie zagroziła Bianconerim, mało klarownych sytuacji przy dobrej defensywie.

Teraz trochę o zawodnikach, Buffon po raz kolejny potwierdza klasę, parę naprawdę ważnych interwencji. Z bloku defensywnego wezwę przed szereg Molinaro, już sam nie wiem co myśleć o tym zawodniku. Z jednej strony dobre przechwyty, z drugiej beznadziejne wrzutki. W pomocy szarpał Nedved, walczył jak za dwóch, miejscami przynosiło to efekt. W ataku błyszczał Del Piero. Na to, jak on wymusza faule mógłbym patrzeć godzinami. Zdecydowanie najlepszy na boisku.
Wszedł Sissoko, wszedł Palladino. Ten pierwszy zaliczył udany występ, dużo przechwytów, jeden zdecydowanie wpadł mi w pamięć, kiedy to pod koniec meczu wygrał pojedynek z Mancinim. Palladino niewidoczny.
Szkoda trochę Treze, jednak po raz kolejny sprawdza się taktya trójzębu przeciw Romie. Mecz świetnie taktycznie rozegrany przez Ranieriego, trzy punkty zostają w domu.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 09:48

Juve OLE!

Wygrana Juventusu bardzo mnie cieszy, szczególnie nad Romą. Walka o drugie miejsce będzie teraz bardziej zażarta, myślę, że zdobycie drugiego, a w najgorszym wypadku trzeciego miejsca (gorszego sobie nie potrafię wyobraźnić) i tak będzie wielkim sukcesem, bo dopiero się odradzamy, ale w jaki sposób! Mało, który klub na świecie potrafiłby zrobić to, co zrobiła nasza ukochana Stara Dama, będzie dobrze wierze w to.

Mamy zawodników, którzy na tle ligi się wyróżniają, mam nadzieje, że po letnich transferach i następnym sezonie będziemy mogli krzyczeć: mamy całą 11, która wyróżnia się na tle ligi 8) :wink: .

I jeszcze małe słówko na temat Pavelka: wydaje mi się, że za sukcesem jego formy, stoi jego psychika, wcześniej grał dla tytułów i był w bardzo dobrej formie prawie zawsze :wink:, a teraz gra z przyjemności i to mu daje tak wiele satysfakcji, że gra dla przyjemności, gra na luzie, robi swoje jak za dawnych lat , nie sądzę, że Japońce nam go wezmą, jedynie co może go nam zabrać to emerytura, ale pewnie Pavel to przemyśli i zgodzi się na kolejny sezon (idąc tropem Maldiniego, który wczoraj miał 1000 mecz dla Milanu w wieku 40 lat!!! - fenomen), w którym pewnie będziemy grać w LM, którą tak mocno pragnie.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 10:11

Nic dodac,nic ujac.Fenomenalna bramka i rozsadna gra,przede wszystkim w obronie!
Poczatek meczu zaczelismy bardzo dobrze,zreszta co tu mowic,jak wychodzimy skladem 4-3-3 to raczej pewne to bylo,ze zaatakujemy od poczatku.Pozniej tak jakbysmy obnizyli loty i czekali na dobra okazje do strzelenia gola przez co Roma troche nas przycisnela,ale wazne,ze nic nie mogli zrobic dzieki naszej obronie.Szczerze to ja juz myslalem,jak sie potoczy druga polowa,a tu prosze wystarczyl jeden kontratak i faul Mexes'a,by Del Piero strzelil bramke,poprostu dla Alexa wolny to jak rzut karny :wink:
Druga polowa raczej do przewidzenia,cofnelismy sie i czekalismy na kontre,choc przyznam,ze balem sie o wynik koncowy,ale stanelismy twardo w obronie i nie pozwolilismy Romie na duzo,co bardzo cieszy.Pochwalic za gre trzeba bez watpienia Alexa,Nedveda(przypominal mi gre z dawnych lat i oto chodzi,mam nadzieje,ze nie zakonczy kariery i za rok pomoze nam walczyc o puchary :wink: )Zebine,Camora w pierwszej polowie,a takze Sissoko,ktory zagral nie za duzo,a mimo to czyscil i rzadzil,a raz nawet dostal aplauz od publicznosci po powstrzymaniu Manciniego.

Ogolnie zwyciestwo cieszy,tymbardziej,ze zblizylismy sie do Romy na 1 pkt,a takze dlatego,ze za tydzien Roma z Viola gra i moze sie potknac,a Juve z przed ostatnia Reggina.Oczywiscie licze na "fotel" wicelidera :P .

ps- Jestem ciekaw dlaczego zawsze,gdy gramy z Roma i jak pokazuja Spalletiego,to ma opuszczona glowe? :prochno: :smile:

Forza Juve :!:

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 10:34

Ile obecnie ALex ma strzelonych bramek dla Juventusu ?

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
orech

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 11:10

Brawo Brawo Brawo..... bardzo ważne zwycięstwo... Brawo Alex :) Oby tak dalej ...

Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 11:11

Obejrzałem przed chwila jeszcze raz ten mecz i musze stwierdzić że to najlepszy mecz Juve w tym sezonie :dance: Zero słabych punktów w naszej drużynie. Taki Juventus chciałoby sie oglądać zawsze.
W spotkaniu napewno najlepszym zawodnikiem był Del Piero , super zagrał też Pavelek i po wejściu na boisko Momo ( tak trzymaj i pokaż wszystkim niedowiarkom jak ważnym zawodnikiem dla nas będziesz :ok: ).
Reszta drużyny na wysokim poziomie no może poza Treze ale jemu potrzeba dograń aby pokazał swoją klase.
Po takim meczu mocno wierze że już niedługo nasz Alex wzniesie do góry puchar CL :dance:
(idąc tropem Maldiniego, który wczoraj miał 1000 mecz dla Milanu w wieku 40 lat!!! - fenomen)
Szacunek dla Paolo .. Naprawde jest wielkim piłkarzem :bravo:
poprostu dla Alexa wolny to jak rzut karny
No czy ja wiem... W pierwszym meczu z Roma Alex karnego nie wykorzystał :D

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 11:17

juveman7 pisze:Ile obecnie ALex ma strzelonych bramek dla Juventusu ?
10 w lidze :wink:

A wracając do meczu według mnie najlepszy w tym sezonie :D cały zespół zagrał świetnie :-D .Narzuciliśmy i swoje tempo gry od pierwszych minut 8) nie popełnialiśmy błędów, ale trzeba przyznać, że dzisiaj Roma nie zagrała na miarę swoich możliwości.Obrana grała na poziomie i pomoc też.Wielkie ukłony w stronę Ranieri'ego podczas, gdy wszyscy się zastanawiali czy zagra Nocerino czy Sissoko Claudio zaryzykował i wystawił trójkę napastników i dzięki temu Roma w pierwszej połowie była maksymalnie zaskoczona :) .

A to oceny piłkarzy według mnie(skala 1-10)

Gigi 7,5-Dobry występ jednak nie miał wiele sytuacji w, których mógłby się wykazać, ale gola nie pościł :wink:

Molinaro 6,2-Mam mieszane uczucia co do niego z jednej strony włączał się do akcji ofensywnych i nie popełniał dużo błędów z drugiej strony miejscami stał na skrzydle jak pomocnik a nie obrońca :?

Legro 7,4-Bardzo dobry występ w pierwszej połowie trochę szwankował, ale w drugiej zagrał na miarę oczekiwań.Szczególnie trzeba zwrócić uwagę na to, że trafił w słupek mógłby strzelić samobója, ale z drugiej strony gdyby tego nie zrobił piłka trafiła by do Tottiego, który by dopełnił formalności więc było to dobra i trudna interwencja.

Chiellini 7-Grał bardzo podobnie jak Legro był pewny jednak za bardzo sie szarpał z zawodnikami Romy jak były stałem fragmenty gry.

Zebina 7,5-Przyznam się bez bicia, że go bardzo nie lubię jednak w tym meczy zagrał dobrze też dużo grał na skrzydle jak Molinaro, ale zawsze był w obronie kiedy był potrzebny.

Zanetti 5,9-Był bardzo mało widoczny jednak czasami dobrze podawał jednak nie można powiedzieć, że zagrał na maxa.Stać go na więcej.

Camor 7,3-Widać było, że jest bardzo pewnym członkiem drużyna bardzo dobrze grał, ale niestety w przerwie musiał zejść i jego bram wyraźnie było widać w drugiej połowie :? .

Nedved 7,8-Dobry mecz Czecha widać, że jest w dobrej formie i to pi faulu na nim był wolny z którego Alex strzelił bramkę.

Iaquinta 6,3-Trochę słabo miał mało strzałów bardzo groźnych oprócz tego w pierwszej połowie.

Trezeguet 5-kolejny bezbarwny mecz Francuza.Został dosyć wcześnie zmieniony i nic wielkiego nie pokazał.

Del Piero 9-Świetny mecz Alexa to on strzelił gola dobrze podawał i ogólnie zagrał super. Bez wątpienia najlepszy na boisku :D :D :D .

Rezerwowi

Sissoko-7.
Nocerino-6,3.
Palladino-grał za krótko żeby go oceniać.

Ranieri 8-Dobrze poukładał zespół na ten mecz i cały czas gestykulował co mają robić i jak grać :D A trener Romy wyglądał jakby był nieobecny :smile: .

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 11:43

juveman7 pisze:Ile obecnie ALex ma strzelonych bramek dla Juventusu ?
230 w 545 meczach.

O meczu napiszę później, jak znajdę chwilę czasu. Na razie napiszę tylko, że rozegraliśmy wielkie spotkanie. :wink:

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 11:46

Wczoraj nie napisalem mojej opinii bo po meczu bylem w stanie wskazujacym :D mysle ze to byl najlepszy mecz w tym sezonie (procz meczu z Palermo:P), nie popelnialismy bledow i nie mielismy slabych punktow - zagralismy kapitalnie ale moglo byc oczywiscie lepiej :D nie bede sie wielce rozpisywal na temat kazdego zawodnika bo juz koledzy wyzej wszystko powiedzieli :D od poczatku ich przycisnelismy i to bylo wlasnie to czego nam brakowalo - pierwsi strzelilismy gola, a nie tak jak ostatnio bywalo musielismy odrabiac straty :) Forza Juve!

meloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 11:49

Heh.. dal takich meczow sie żyje. Wreszcie moglismy obejrzec Juventus ambitny, walczacy i pragnacy zwyciestwa... i szkoda tylko ze z taka motywacja nie gramy co tydzień bo teraz pewnie liczylibysmy punkty do interu a nie romy :roll: Co do samego meczu brawo dla całej druzyny... nikt nie dopuscił, kazdy grał co potrafi i po raz kolejny do zwyciestwa poprowadziła nas stara gwardia z Alexem Camorem i Pavlem na czele. Patrzac na cały sezon to był chyba nasz najlepszy mecz... oby o kazdym kolejnym mozna było tak powiedziec :roll: roma ma teraz dosyc ciezki terminarz wiec mysle ze przy takije postawie naszy zawodnikow juz za pare kolejek mozemy miec pare punktow przewagi. Forza Juve!!!

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 11:56

Wielki mecz! Chcęsięzawsze tak upijać widokiem Juventusu, który pokonuje odwiecznego wroga :twisted: O mecz pisać nie bedę, bo inni już to zrobili. Niemniej jendak trzeba przyznać, że roma jets w wyraźnym kryzysie, wczoraj nie potrafili nam stawić czoła. Ale to ich problem, są już na wyciągniecie ręki. Aż żal teraz traconych pkt. z takim Cagliari :angry:
To było takie wymarozne zwycięstwo, z odwiecznym rywalem, po bramce Boga Turynu, z rzutu wolnego. Z ręką na sercu, ogladałem jeszcze wczoraj tego gola 20 razy...
Sissoko koniecznie 1 skład.

GRAZIE JUVENTUS :!: :!: :!:

P.S Jak Nedved sprawdził wytrzymalość głowy de rossiego, i ten padł na kolana :smile: wiedzialem, że za nim padnie cała roma :twisted:

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 12:43

Dragon pisze: P.S Jak Nedved sprawdził wytrzymalość głowy de rossiego, i ten padł na kolana :smile: wiedzialem, że za nim padnie cała roma :twisted:

Hah :D Kapitalne podsumowanie :smile:
Co do meczu nie ma sie co wypowiadać... chciałoby się widzieć taki Juventus cały czas... ważne, że po słabszych meczach potrafimy się zmobilizować i zagrać w meczach o 'honor i punkty' naprawdę dobrze, a co najważniejsze zdobyć punkty.

Ps. Nie wiedziałem, że Alex ma taką epe w nodze :shock: Bramka - coś niesamowitego...

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 12:44

Zgadzam się z tobą Dragon. Mecze Juve - Roma zawsze będą klasykami Serie A i zawsze będą emocjonujące.
A co do Romy to nie są w kryzysie, wygrywają u siebie a na wyjazdach trochę słabiej grają, niemniej jednak byli już myślami przez meczem z Realem Madryt w Champions League i oszczędzali siły na to spotkanie.

Obrazek
Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 12:56

nie wiem dlaczego coniektórym nie podobała się wczorajsza gra Molinaro, jak dla mnie to on wczoraj zagrał bardzo dobrze jak na swoje mozliwości i biorąc pod uwagę jego wcześniejsze występy to nalezą mu się brawa

Nedved świetnie, Del Piero świetnie - jedyne błędy jakie popełnili Ci dwaj zawodnicy to to ze podawali piłke do Nocerino, nie wiem co się dzieje z tym chłopakiem miał 3 czy 4 okazje do dośrodkowania a to co on robił wowczas z piłką to pozostaje dla mnie wielką tajemnicą bo z dośrodkowaniem nie miało to za wiele wspólnego, odbiór piłki w jego wykonaniu to tez katastrofa, kartka jak zwykle, jakoś musiał naprawić swoj błąd. czasem miałem wrażenie ze jak Nocerino ma piłka to Gigi wołał - "wracamy!" bo wiedział ze nic z tego nie będzie :/

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 13:14

Dragon pisze:Niemniej jendak trzeba przyznać, że roma jets w wyraźnym kryzysie, wczoraj nie potrafili nam stawić czoła.
Właśnie moim zdaniem nie ma co popadać w samozachwyt, bo Roma jest w totalnym dołku. Na poziomie wicelidera Serie A zagrał tylko Doni i De Rossi. Widzieliście Tottiego? Wczoraj nie wiedział co ze sobą zrobić na boisku. Jedyne co potrafił to dwa razy nieudolnie próbował zmienić tor lotu piłki... a o klasie tego piłkarza, chyba nikogo nie muszę przekonywać. Nie zdziwie się jak Real powtórzy niedawny wynik z ligi w potyczce z Giallorossi. Jednak kryzys Romy, to nie nasz problem i raczej powinien nas cieszyć, biorąc pod uwagę kolejne trudne potyczki Romy.
Wygląda na to, że z czołowych drużyn, tylko Inter nie miał jeszcze załamania formy. Tak więc czekamy z niecierpliwością, bo walka o Scudetto nadal trwa :twisted:

Co do Juventusu, to proponuję jakąś zrzutkę na forum na opłacenie Materazziego, żeby połamał nogi Nocerino albo pogadał z nim o jego matce, cokolwiek, byle nie oglądać go już na boisku. Typek jest niereformowalny. Odważę się powiedzieć, że mój faworyt - Blasi był bardziej produktywnym piłkarzem. Niech Ranieri będzie konsekwentny i jak sprowadził Sissoko (nota bene koleś mnie pozytywnie zaskakuje, szczególnie jak te włoskie chucherka się od niego odbijają), to niech teraz na niego stawia, a nie na ta podrabianą "przyszłosć włoskiej piłki".

Obrazek
Zablokowany