Jakiego Polaka widzielibyście w Juve?
- Pro Evo
- Juventino
[/quote]A co do tematu to widział bym właśnie Wasilewskiego na zastępce Zebiny. Wasilewski silny obrońca, dobrze gra głową, ciężko go przejść co udowodnij w ostatnim meczu Polaków z Czechami Baros nie dawał sobie rady z nim. Ale nie ma szybkości dobrej i w ofensywie słabszy.[/quote]
Też myślałem o Wasilewskim, w Anderlechcie podstawowa postać
Też myślałem o Wasilewskim, w Anderlechcie podstawowa postać

- Okoni
- Juventino
A może sprowadzić Dudkę jest prawie pewne, że od następnego sezonu będzie grał w Udinese to tam by się ograł z sezon lub dwa i mamy następce Zebiny
I jeszcze nasz talent bramkarski czyli Wojtek Szczęsny oraz Grzegorz Krychowiak
.

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Miał i ma problemy. Chodziło mi o kontuzje, które go dręczą. Nie o umiejętności, bo w pełni zdrowia wygrywał walkę o pierwszy skład. Gdy zaś nie jest w pełni sił kończy na ławie lub na trybunach.Łukasz pisze:???
W dalszym ciągu domagam się przytoczenia innego dobrego meczu Łobodzińskiego w reprezentacji.Skula pisze:Człowieku co ty gadasz jeden dobry mecz?
No i co z tego, że gra super w OE? Patrzeć nalezy na to jak sobie radzi w reprezentacji, a OE to dno pod względem organizacyjnym i sportowym. Jakby błyszczał w średniej zachodniej lidze, to może miałby szanse. A piłkarze, którzy błyszczą w OE w średniakach europejskich oglądają mecze z trybun.Skula pisze:jestem na meczach Zagłębia i super gra
Sto procent racji. Nic dodać, nic ująć [;Radidam pisze:Genialny to są wrzutki Lobodzinskiego, kazda wrzutka to dluzsza, niedlugo przekopie trybune. Ogolnie jest drewniany, widac braki szkoleniowe w jego grze, gra bardzo chaotycznie, dziwie sie, ze dostaje powolania.
Polemizowałbym, ale EOT.A Kuba nie jest bardziej podatny na kontuzje niż inni
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2008, 16:34 przez Negri, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Wybacz, ale kontuzje nie omijają żadnego piłkarza i normalne jest, że kontuzjowany zawodnik nie gra. A Kuba nie jest bardziej podatny na kontuzje niż inni.Negri pisze:Miał i ma problemy. Chodziło mi o kontuzje, które go dręczą. Nie o umiejętności, bo w pełni zdrowia wygrywał walkę o pierwszy skład. Gdy zaś nie jest w pełni sił kończy na ławie lub na trybunach.Łukasz pisze:???
P.S. Łobodzińskiemu rzeczywiście wyszedł w reprezentacji jeden mecz, ale to wystarczy by pojechać na Euro w charakterze zmeiennika Kuby, bo w Polsce nie mamy zbyt wielu dobrych prawoskrzydłowych. Co do Wasilewskiego - jedynym jego atutem jest siła fizyczna (ale niestety Golański wybrał sobie klub, w którym prezesa - a nie trener - ustala skład, więc "Wasyl" ma pewne miejsce po prawej stronie defensywy).
Wątpię. Błaszczykowski to akurat taki piłkarz, któremu zapału do gry nigdy nie brakuje. Przypomnij sobie pamiętny mecz z Panathinaikosem, gdzie Kuba niemalże całe spotkanie grał z pękniętą kością śródstopia.szaman00 pisze:pisał tam ktoś, ze Błaszczykowski by sie nadał do Juve i do ligi włoskiej? raczej nie, jedno ostre wejscie z Materazzim lub Chielinim i straciłby zapał do gry
On nie tyle się nadaje, ile nawet się "zanadaje", "przednadaje". Tylko czy sądzisz, że czołowy bramkarz Europy chciałby grzać ławkę?szaman00 pisze: jakis Polak w Juve? hmm obecnie to Boruc jako rezerwowy dla Gigiego i nikt inny nie przychodzi mi do głowy
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2008, 15:23 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lumberjack
- Juventino
Przepraszam, ale stosuje wymowę polskich komentatorów i dziennikarzy sportowych ;)patryks14 pisze: ... a tutaj raczej o zawodnika: Zinedine Zidane
I always wanted to be a lumberjack!
- Michael900
- Juventino
Prawda. Jak widzę czasami dzieciaków na boisku szkolnym jak cisną to aż pięknie się robiOkoni pisze:Myślę, że w niczym od Czechów nie jesteśmy gorsi tak samo jak nie jesteśmy gorsi od Włochów, Argentyńczyków itd. Sam Beenhakker powiedział, że z talentami to u nas w porządku tylko my po prostu nie mamy warunków do szlifowania tych talentów.Np Brazylia niezbyt bogaty kraj ale tam jest wiele boisk i tam dzieciaki mogą grać i tam piłka jest suuuper popularna.Bo przecież Smolarek wyjechał do Holandii Klose i Podolski do Niemiec i tam mają warunki, których niestety o nas nie ma.Mam nadzieje, że to się zmieni bo my my bardzo utalentowanych dzieciaków tylko niestety nie możemy im zapewnić odpowiednich dla nich warunków.

Ale przecież my mamy niby utalentowanych piłkarzy... Tych, którzy grają obecnie w kadrze Polski. Matusiak, przecież pokazywał ładne sztuczki na boisku i to zaowocowało transferem do dobrego Palermo. Niestety tam zamiast walczyć na treningach o pierwszą "11" (bo oczywiste jest, ze przychodząc tam od razu nie będzie grał) chyba czekał na założonymi rękami, aż trener go wybierze. Czy to nie jest aby przypadkiem wina mentalności?
Pamiętajmy, że Juve buduje drużynę mogącą wygrać w Lidze Mistrzów ze wszystkimi! Tak więc żaden Polak się nie nadaje.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- cezar
- Juventino
Tak jest taki Polak, a raczej był - Kazimierz Deyna. Koniec tematu, jeżeli chcemy coś osiągnąć to raczej nie szukajmy Polaków w Juve. Na ławce co najwyżej widzę Boruca ale to tylko na ławce bo mamy Buffona. Nikogo więcej nie widzę w Juve.
Juve na zawsze w moim sercu...
- Radidam
- Juventino
Niestety masz pecha, nie kibicuje MiedzianceSkula pisze:Widać jesteś z Legnicy, kibic Miedzi, która zazdrości Zagłebiu klubu i zawodników i nie umiesz ich docenić.Radidam pisze:Genialny to są wrzutki Lobodzinskiego, kazda wrzutka to dluzsza, niedlugo przekopie trybune. Ogolnie jest drewniany, widac braki szkoleniowe w jego grze, gra bardzo chaotycznie, dziwie sie, ze dostaje powolania. Pokrecic to on moze obroncow z reprezentacji Azerbejdzanu, ale jak przyjdzie na mecz z Niemcami to nie przejdize np. Jensena. W Juve widzialbym oczywiscie z bramkarzy na lawke Kuszczaka lub Fabiana. Bardzo dobrze w ostatnich miesiacach gra Kokoszka, moze w przyszlscoi bedzie drugim Cannavaro Prochno

- patryks14
- Juventino
No to już wszytko jasneLumberjack pisze:Przepraszam, ale stosuje wymowę polskich komentatorów i dziennikarzy sportowychpatryks14 pisze: ... a tutaj raczej o zawodnika: Zinedine Zidane
- szaman00
- Juventino
pisał tam ktoś, ze Błaszczykowski by sie nadał do Juve i do ligi włoskiej? raczej nie, jedno ostre wejscie z Materazzim lub Chielinim i straciłby zapał do gry, to tak w zartach
. no i Kuba ma jeszcze sporo do udowodnienia, ze jest dobrym, bo jeden sezon o niczym nie swiadczy, by dostał się do lepszego klubu niz Borusia Dortmund, ponieważ wielu polskich piłkarzy miało jeden sezon lub 2 dobre w zagranicznych klubach, a później nagle znikali ze sceny, tak jakby brakowało im troche profesionalizmu
, ale sam nie wiem... jakis Polak w Juve? hmm obecnie to Boruc jako rezerwowy dla Gigiego i nikt inny nie przychodzi mi do głowy, który mógłby wywalczyć sobie miejsce w Juve.

- glabek94
- Juventino
Wiecie co jest najdziwniejsze w polskiej piłce? To, że młodzi adepci sztuki piłkarskiej (Engel tak mówi - fajny tekst
) nie mają gdzie trenować, a i tak polska piłka ma z nich użytek. Widocznie w Polsce są takie same talenty jak na całym świecie (a tak mówi Don Leo - też fajny tekst
). Jakby jeszcze je dobrze wytrenować w młodości to może i w Polsce byłby taki Del Piero...

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem ściągania do Turynu żadnych polskich piłkarzy.Szczerze powiedziawszy żaden z rodaków nie posiada odpowiednich umiejętności do gry w naszym klubie.Błaszczykowski-owszem,młody,utalentowany,jednak moim zdaniem grał do tej pory jakby nie było na niższym poziomie,Ekstraklasa czy Bundesliga to nie Serie A i mogłoby by być zbyt duże wyzwanie dla niego.
- Kryształ
- Juventino
Nie czarujmy sie, w extraklasie nie ma polaka godnego Juve. Jaka liga tacy pilkarze...
No chyba ze bysmy sciagneli Grzesia i razem z Zalayeta tworzyli by pare zabojczych snajperow nie do poskromienia :rotfl: , no ale niestety Zala jest w napoli wiec koncepcja upada...
No chyba ze bysmy sciagneli Grzesia i razem z Zalayeta tworzyli by pare zabojczych snajperow nie do poskromienia :rotfl: , no ale niestety Zala jest w napoli wiec koncepcja upada...
- Buffon_fan
- Juventino
Ze względu na problemy Juventusu z obroną przydał by się Arkadiusz Bąk