"Wojny Na Stadionach" : Lektor PL

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2008, 11:55

Radidam pisze:Siewier jak idzie sciaganie? Bo z tego sendspace i rapidshare nie mam zamiaru sciagac, bo bedzie to trwalo wieki... Pozdro
mnie to wieki nie trwało przy neo 1.3 sciagałem około godzine

obejrzałem juz Włochy,Anglię i Polskę...

ciesze sie ze w materiałach o Polskich hooliganach było duzo o cracovi ale tak naprawde najwieksze emocje (złosc :twisted: ) były gdy wisła paliła szaliki a wsrod nich rowniez szale Tyskiego GKSu :evil: :evil: :evil:

Obrazek
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2008, 12:22

Obejrzalem prawie wszystkie czesci, oprocz Rosji i Szkocji :P Fajny program, jednak 'najlepiej' wypadli 'kibice' z Polski, Holandii, Brazylii i Bałkan. Anglia juz nie te czasy :) Wiecej takich dokumentow :)

Pozdrawiam

Obrazek
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2008, 13:42

Nie wiem czy ktoś to jeszcze zauważył, ale wersja "po polskiemu" rózni się od oryginalnej, anglojęzycznej. Niektóre sceny są powycinane, a na ich miejsce są wstawione inne ujęcia; pozmieniana jest też "ścieżka dźwiękowa"; w obu wersjach wypowiadają się inni dziennikarze; mam też wątpliwości co do umiejętności tłumacza, bo czasami odnosiłem wrażenie, że w tej scenie mówi coś innego, ale może to też być spowodowane powycinaniem i pomieszaniem akcji.

Obrazek
Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2008, 15:11

bblackk pisze:Nie wiem czy ktoś to jeszcze zauważył, ale wersja "po polskiemu" rózni się od oryginalnej, anglojęzycznej. Niektóre sceny są powycinane, a na ich miejsce są wstawione inne ujęcia; pozmieniana jest też "ścieżka dźwiękowa"; w obu wersjach wypowiadają się inni dziennikarze;
Najbardziej chyba rzuca się w oczy zakrycie twarzy Christiana, odtwórcy słynnego już "We are alone", utworu, który w JPC zdobył rangę złotego przeboju. Czyżby Makaroniarz zrozumiał, że wyszedł jak, delikatnie mówiąc, matoł i kazał zamazać swoją facjatę?

EDIT
Właśnie obejrzałem wersję pl raz jescze i zauważyłem, że nie ma tam tej piosenki :shock: Radzę Wam, odpuście sobie polską i obejrzyjcie ten odcinek na jutjubie, po angielsku.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2008, 15:32

nie moge sciagac [part 4] [60 MB] Włochy :/ strona jakby wygasła.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2008, 16:19

Swider10 pisze:nie moge sciagac [part 4] [60 MB] Włochy :/ strona jakby wygasła.
Już działa... poprostu zle linka wsadziłem :D

Obrazek
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2008, 16:40

Abdul_BN.pl pisze:Najbardziej chyba rzuca się w oczy zakrycie twarzy Christiana, odtwórcy słynnego już "We are alone", utworu, który w JPC zdobył rangę złotego przeboju.
Każda wycięta scena najbardziej rzuca się w oczy :P
A co do tego przeboju JPC, to chyba przebój pary Abdul-Dionizy :P

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 lutego 2008, 17:19

Ostatnio zmieniony 17 lutego 2008, 11:54 przez Siewier, łącznie zmieniany 2 razy.

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2008, 18:10

A co do tego przeboju JPC, to chyba przebój pary Abdul-Dionizy :P
Po prostu powiedz, że akurat Ty byłeś zajęty amorami(czyt. "robieniem potrapa") :smile:

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 11:39

Wciąż nie działa "włoski" odcinek...

Edit:
Gdy pisałem tego posta link nie działał (wcześniej zresztą też) Teraz widocznie siewier już poprawił linka... ^^
BTW: Dzięki...
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2008, 12:03 przez m-a-t-t-e-o, łącznie zmieniany 1 raz.

Makoto

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 11:59

Co dokładnie masz na myśli?, właśnie go ściągam.

C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2008, 22:28

Obejrzałem każdą część tego programu, oprócz Szkocji którą właśnie ściągam. Wrażenia mam raczej pozytywne. Najlepszy odcinek to moim zdaniem ten dotyczący Argentyny. Ekipa miała szczęście trafiając na taki właśnie kryzys w tym kraju. Na drugim miejscu postawiłbym bałkańskie dzieje, w końcu mogłem zobaczyć video dotyczące jednej z lepszej ekip na Świecie - Bad Blue Boys. Nasi rodacy również zaprezentowali się całkiem nieźle, szkoda, że nie zobaczyliśmy chłopaków z Łazienkowskiej czy przedstawicieli śląskiej sceny kibicowskiej.
Żałuję również, że FC Den Haag odwołało swoje spotkanie, w ten sposób nie zobaczyliśmy żadnego klubu który miałby zgodę z z Juve. Niestety, Drughi nie zostali szerzej przedstawieni przez Dyer'a i spółkę.
Co na minus? Zdecydowanie gra Dyera, miejscami fajnie akcentował niektóre aspekty (odcedzić kartofelki ;)), niemniej jednak jego strach przy każdym spotkaniu był nieco denerwujący. Blado wypadły odcinki dotyczące Rosji czy chociażby Anglii. Mimo wszystko wiele ciekawych rzeczy mogłem się dowiedzieć, żenska ruska bojówka, północ Anglii, aspekty historyczne, zniszczenie stadionu Utrechtu i tak dalej i dalej.
Nie jestem szeroko wgłębiony w temat Ultra jednak wywarli oni na mnie spore wrażenie, pasja, przywiązanie do klubu (Brazylia, Argentyna, Chorwacja) czy też jedno z silniejszych uczuć - nienawiść. Zacząłem rozumieć i podziwiać tych ludzi. To ich całe życie, po prostu.

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2008, 01:01

Nie oglądałem wszystkich części, ale podobno Polska część jest jedną z najostrzejszych... Niektóre momenty są przerażające. Jak np. ten w którym pewien kibol mówi, że pokaże swojemu synkowi wideo z walk na stadionach z jego udziałem. I że nie chce aby on poszedł w ślady taty...
Dotychczas sądziłem, że Ci ludzie są głupi... Teraz myślę, że są nienormalni. Przed meczem nie rozmawiają na temat pierwszej "11" swojej drużyny, nie dyskutują o miejscu w lidze. Jedyny ich temat to ile wziąć pałek, lub noży. Takich ***** powinno leczyć się w szpitalach psychiatrycznych!

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2008, 11:50

hmm nie działa mi włoski odcinek

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
ODPOWIEDZ