Serie A (22): Udinese 1-2 JUVENTUS (JPC na meczu !!)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 23:21

mati__________ pisze:Co za sprytny chwyt z Twojej strony :).Dobrze wiesz że moje słowa odnosiłem do czegoś zupełnie innego niż teraz twierdzisz.
Szukasz czegoś, czego nie ma... :-D

mati__________ pisze:Moim bowiem zdaniem nie logiczne jest wystawianie Sissoko w pomocy bo "pędzi do przodu".Wydaje mi się też że nie w tym celu został sprowadzony do drużyny.
A co? Lepiej wystawiać Nocerino?
mati__________ pisze:Trochę odeszliśmy od tematu, dlatego z mojej strony to już koniec.
Od niczego nie odeszliśmy? A poza tym ja jeszcze nie skończyłem :-D
mati__________ pisze:Troszkę zirytowało mnie to że chcesz grać ofensywnym pomocnikiem i jednocześnie Zanettim - Sissoko w pomocy, bo to trochę nie logiczne.
Logiczne, biorąc pod uwagę bocznych pomocnikow ktorzy notabene są ofensywni :-D, ale wiem, czepiem sie :D Mi chodzi o to że narazie grajmy parą Zanetti - Sissoko... a jak pojawi sie ofensywny SRODKOWY pomocnik PLAYMAKER... cos ala VDV lub Diego to wtedy para Zanetti lub Sissoko(ktory odpowiada za czyszczenie środka i defensywe) oraz np. Diego (ktory tworzy gre, rozgrywa i GRA po prostu) była by świetna, a i gra naszego zespołu na pewno by się poprawiła... jako przykład nie trzeba daleko szukac kilka lat temu para Davids - Zidane w srodku pola wymiatała w Juve i każdy wie, jak gra wtedy wygladala...o to mi cały czas chodzi, o to mi chodziło na początku kiedy napisałem ile to można grać 2 def pomocnikami... i BEDE MARUDZIC bo nasza gra w środku pomocy każdy wie jak wygląda :?
mati__________ pisze:Wydaje mi się jednak że do konsensusu nie dojdziemy
Mam nadzieje ze dojdziemy :wink:
Gamber pisze: Bede narzekal dopóty, dopóki nie pojawia sie w Juve ofensywni pomocnicy.
RavaneVialli pisze:Zawsze byli, w meczu z Udinese grało ich jednocześnie dwóch, a potem przez pewien czas nawet trzech, więc przestań narzekać.
Dobrze wiesz ze chodzi mi o środek pomocy gdzie mamy trzech defensywnych pomocnikow i nieudacznika defensywno - ofensywnego jakim jest Tiago. Reasumując dobrego ofensywnego PLAYMAKERA nie mamy i to jest powod mojego narzekania. Miał nim bycz Almiron ale okazał sie niewypałem...

<Juventus Semper Fidelis>
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 00:19

Dobrze wiesz ze chodzi mi o środek pomocy gdzie mamy trzech defensywnych pomocnikow i nieudacznika defensywno - ofensywnego jakim jest Tiago. Reasumując dobrego ofensywnego PLAYMAKERA nie mamy i to jest powod mojego narzekania. Miał nim bycz Almiron ale okazał sie niewypałem...
Piszesz "ofensywnych pomocników", więc skąd mam wiedzieć, ze chodzi Ci o środek pomocy? "Dobrego ofensywnego playmakera" mamy i jest nim od wielu sezonów Nedved. A że akurat gra często po lewej stronie boiska, nie ma to żadnego znaczenia.
jako przykład nie trzeba daleko szukac kilka lat temu para Davids - Zidane w srodku pola wymiatała w Juve i każdy wie, jak gra wtedy wygladala...o to mi cały czas chodzi, o to mi chodziło na początku kiedy napisałem ile to można grać 2 def pomocnikami...
To przypomnij sobie, jaki był pełen skład tamtej pomocy.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 09:34

swiergot pisze:No to wygląda na to, że inaczej postrzegamy dynamikę. Wczoraj na przykład kiedy biegnąc z piłką stawał mu na drodze obrońca, to się zatrzymywał i próbował okiwać go w miejscu, co kończyło się stratą.
Alex gra już w podobny sposób od jakiś 2, 3 lat. Teraz to zauważyłeś ?? I ni gadaj głupot, że każde jego próba dryblingu kończyła się stratą. Najlepsze jest to, że Alex niby taki wolny, a już 3 bramki po sprincie przez połowę boiska strzelił w tym sezonie :lol: :wink:
Tak też się stało, że wraz z wiekiem Alex daje co innego zespołowi. Przytrzymanie , zastawienie się, sprowokowanie faulu, gra z pierwszej piłki - to są atuty, dzięki którym każda akcja przechodzi ostatnio przez niego. Jeśli tego nie potrafisz docenić to rzeczywiście masz jakieś uprzedzenia. Fizycznie jest w dobrej dyspozycji, jak na jego wiek.
Ja jestem przekonany, że JEŚLI Del Piero na treningach będzie w dobrej formie to zagra z Romą od początku. Nie wyobrażam sobie np. by Ale z początku sezonu miał zyskać taką aprobatę trenera jaką ma teraz.

Jeszcze co do Ranieriego. Owszem, mógł zrobić zmiany nieco wcześniej, co nie zmienia FAKTU, że dzięki tym zmianom, zrobionym w takim, a nie innym momencie POKONALIŚMY Udinese na wyjeździe. Będę się upierał przy tym, ze powinniśmy się cieszyć ze zwycięstwa, a nie szukać dziury w całym. :bravo:
Bez odbioru.

misiek29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 14:45

zwycięstwo!! kiedy nam strzelili myślałem że sytuacja znowu sie powtórzy,ale bramli strzelili camoranesi i rezerwowy iaquinta. Buffon jak zwykle świetnie,szkoda tylko że bramki nie strzelił trezegol ani alex.

forza, forza juve !!!!!!!!!!!!!!
juvepavel11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 19:59

Słaby mecz Trezegola szkoda :( . Potwierdzam to żee gdyby BUFFONA nie było to nie wygraliśmy.Gdyby GIGI był też na poprzednich meczach np.z CAGILARI powinniśmy wygrać gdyby był GIGI napewno byśmy wygrali

PS. MA KTOŚ SKRÓT TEGO MECZU DO ŚCIĄGNIĘCIA ?? SZUKAM CAŁY CZAS ALE NIE UMIEM ZNALEŚĆ.jEST NA YOUTUBE ALE NIE DA SIE ŚCIĄGNĄĆ

FORZA GRANDE JUVE
Zablokowany