Serie A (23): Juventus 1-0 AS Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 17:38

Conrad JUVE pisze: Ja uwazam ze Nocerino i Molinaro to kompletne pomylki nie wiem co oni wogole robia u nas ale znajac zycie trener bedzie na nich konsekwentnie stawial tak jak to kiedys bylo z Alexem ktory przesiadywal na lawce kiedy ibra gral padake (za czasow Capello) :doh:

Tego się można było spodziewać.... Na początku sezonu, gdy Antonio grał bardzo dobrze wszyscy byli zachwyceni tym zawodnikiem i porównywali go do samego G.Gattuso a teraz, kiedy chłopak zanotował zniżkę formy zaczynacie na niego naskakiwać. Nie wiem czy zauważyłeś, ale Antonio przez ostatnie kilka lat był wypożyczany do 2- ligowych drużyn, a teraz musi dzwigać na swoich barkach odpowiedzialność za grę całej lini pomocy - to wszystko dzieje się za szybko... ale ja w niego wierze.

Co do Molinaro, to nigdy nie byłem do niego przekonany. Jego dośrodkowania to katastrofa, ale co poradzić :?: musimy czekać na powrót Andrade i przesunięcie Chielliniego na lewą flankę.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
goalkeeper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 17:42

Mecz będzie bardzo trudny!!! Najbardziej obawiam się Tottiego i wydaje mi się że jąkąś brameczkę strzeli. Obstawiam 2:1 dla Juve.

Forza Juve
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 17:49

CzarnyZkultury pisze:Ranieri powinien postawic na obronie Stendardo,Chielliniego(lewa obrona), Legro i Hasana na prawej stronie.
Dlaczego chciałbyś Hasana na prawej ? Mamy tam Grygere i Zebine , uważam,że oni mimo wszystko chyba jakoś lepiej by się sprawdzili na prawej stronie :)

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 18:06

Ein pisze:
CzarnyZkultury pisze:Ranieri powinien postawic na obronie Stendardo,Chielliniego(lewa obrona), Legro i Hasana na prawej stronie.
Dlaczego chciałbyś Hasana na prawej ? Mamy tam Grygere i Zebine , uważam,że oni mimo wszystko chyba jakoś lepiej by się sprawdzili na prawej stronie :)

Nie jestem tego taki pewny... Hasan zagrał wspaniały mecz z Livorno na prawej flance, ale już w spotkaniu z Cagliari zagrał beznadziejnie. Napewno na prawej stronie nie chce oglądać Zebiny, ponieważ znając jego charakter i temperament, mogą mu puścić nerwy.... Najstabilniejszym rozwiązaniem byłby Grygera, choć wole oglądać go w środku obrony niż na skrzydle.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 18:10

Kamil_on pisze:
Conrad JUVE pisze: Ja uwazam ze Nocerino i Molinaro to kompletne pomylki nie wiem co oni wogole robia u nas ale znajac zycie trener bedzie na nich konsekwentnie stawial tak jak to kiedys bylo z Alexem ktory przesiadywal na lawce kiedy ibra gral padake (za czasow Capello) :doh:
Tego się można było spodziewać.... Na początku sezonu, gdy Antonio grał bardzo dobrze wszyscy byli zachwyceni tym zawodnikiem i porównywali go do samego G.Gattuso a teraz, kiedy chłopak zanotował zniżkę formy zaczynacie na niego naskakiwać
Pokaz mi drogi kolego kiedy bylem nim zachwyocny jesli bys sledzil moje wypowiedzi to wiedzialbys ze od poczatku sezonu bylem przeciwko temu pilkarzowi w Juve tak samo jest z Molinaro

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 18:16

Conrad JUVE pisze:
Pokaz mi drogi kolego kiedy bylem nim zachwyocny jesli bys sledzil moje wypowiedzi to wiedzialbys ze od poczatku sezonu bylem przeciwko temu pilkarzowi w Juve tak samo jest z Molinaro

Nie mówiłem o Tobie, tylko o większości kibiców naszego klubu. Chyba sam przyznasz, że na początku sezonu było o nim bardzo głośno.... Moja wypowiedz jest moją osobistą refleksią.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 18:18

Kamil_on pisze: Najstabilniejszym rozwiązaniem byłby Grygera, choć wole oglądać go w środku obrony niż na skrzydle.
Hm, ja na środku widzę Legro i nasz nowy wypożyczony nabytek z lazio. Też bym postawił na Grygere ponieważ Zebina jest zbyt niepewny jeżeli chodzi o charakter i ustawienie. Za to Hasan gra jedne mecze b.dobrze natomiast drugie gorzej.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Arsen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 18:26

Miałem okazję obejrzeć drugą połowę sobotniego meczu Roma-Reggina i mam pewne obawy o wynik. Osobiście mecz mi się podobał, toczył się w szybkim tempie i nasz najbliższy rywal niemal przez całe 45 minut atakował.
Meczu Juve-Udinese nie widziałem, ale podobno nie graliśmy jakoś fascynująco. Szczerze powiedziawszy dosyć mocno mnie to niepokoi... Jednak liczę na to, że chłopcy po raz kolejny pokażą jak wielkiego mają ducha (znacie skądeś te słowa ;]?).

Obstawiam remis. Chociaż zwycięstwo byłoby czymś wspaniałym.

Skład, który przewiduję:
Buffon - Grygera, Stendardo, Legro, Chiellini - Camor, Nocerino (wolałbym Sissoko), Zanetti, Nedved - Alex, Treze

Po tym jak wraca Camoranesi wątpię żebyśmy zagrali 4-3-3...

Gramy praktycznie w najmocniejszym składzie i nie podaruję przegranej :P.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 21:42

Mecz,ktory wedlug mnie bedzie bardzo wazny i nie mozna przegrac,jezeli marzymy o wyprzedzeniu romy.Ten mecz pokaze nam na co nas naprawde stac.Jestem zadowolony,ze powrocili wazni zawodnicy,bo teraz beda niezbedni,poniewaz nie musze przypominac jaki mamy terminarz.
Ja oczywiscie nie widze innego wyniku jak zwyciestwa Juve :!: Trzeba im pokazac,kto jest lepszy i mam nadzieje,ze zagramy madrze i do konca,a zwyciestwo bedzie jak najbardziej realne, tymbardziej,ze atutem jest wlasne boisko.

Forza Juve :!:

Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 11:01

Ten mecz to będzie 6 ;pkt dla jednej z drużyn. Albo 1 :P Ale jednak jestem dużo spokojniejszy przed romą, niż byłem przed udinese. Dlaczego? jest wiele czynników które za nami przemawiają... Np. Sporo kontuzjowanych wróciło, powinni być na romę w pełni gotowi do gry... Poza tym nasi napastnicy... Vincent wie jak strzelać romie, Treze tez nie zapomniał jak sie gra, do tego Alex który w takich meczach gra jakoś inaczej... My możemy skupić się tylko na SerieA, i meczem o którym myślimy o następnym jest mecz z Reggina za tydzień, a roma musi zagrać z myślą że za 3 dni czeka ją baaardzo ważny mecz z realem u siebie, którego nawet zremisować nie wolno... To będzie im siedziało w głowie... Swoją drogą to forma romy na kolana nie wala... Reggine to toro na wyjeździe pokonuje 1-3 wiec to 2-0 romy jakoś mnie nie przekonuje... Ale za to 3-0 ze siena już tak... Teoretycznie prawie wszysto przemawia na nasza korzyść. Więc jestem bardzo spokojny o wynik. Zwycięstwo. Ucieszę się nawet z marnego 1-0, ale coś czuję, że Juve sprawi nam niespodziankę i wygra 2-3 bramkami... Wiem, że to optymistyczna wersja, ale zauważcie że jest to jeden z ważniejszych meczów Juve w lidze, patrząc na tabelę... A dla romy pewnie ważniejszy jest mecz z realem... Musimy to wykorzystać! Jak to jest w zwyczaju na JP, pozwolę sobię wytypować wynik (Nocerino coś ustrzeli i zamknie Wam buzie na jakiś czas :P)

:ball: :ball: :ball: 3 - 1 :ball:

EDIT
Może jeszcze mała refleksja z mojej strony. Wydaję mi się, że powiedzmy 19.03 spokojnie będziemy mieli na romą bezpieczną przewagę... Tylko zobaczcie z kim graja najbliższe mecze:
JUVE, fiorentina, inter, parma, napoli, milan, lazio
A My? :
roma, reggina, torino, fiorentina, genoa, napoli, empoli... Z czego z romą, fiorentiną, toro (:P) napoli u siebie,...

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 11:51

Przynajmniej w tym jednym meczu arbiter będzie sędziował pod nas...

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 12:04

RavaneVialli pisze:Przynajmniej w tym jednym meczu arbiter będzie sędziował pod nas...
hehehe teraz to dowaliłeś .... :shock:

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 13:53

RavaneVialli pisze:Przynajmniej w tym jednym meczu arbiter będzie sędziował pod nas...
Uczciwe 1-0 jest warte więcej niż 6-0 nie uczciwe zdobyte.Takie jest moje zdanie :wink:.A uczciwe zwycięstwo z Romą bardzo dobrze smakuje :D .

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 15:36

Tasak pisze: (Nocerino coś ustrzeli i zamknie Wam buzie na jakiś czas :P)
Niech strzeli ale i tak jestem za tym zeby opuscil szeregi Bianconerich on moze grac w druzynach typu siena cagliari itp. itd. ale nie w JUVE kolejny raz to powtarzam i bede powtarzal dopoty dopoki ktos bedzie o nim wspominal i o Molinaro

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 16:25

Heheh, jakoś podświadomie nie spodziewam się w tym akurat meczu niesprawiedliwych karnych przeciwko nam, raczej spodziewałbym się ich przeciwko Romie;)

Ale każdy rezultat tego meczu będzie zły. Jeśli przegramy - wiadomo, jeśli zremisujemy, nie odrobimy straty do Romy, a jeśli wygramy, Inter dystansując Romę na 11 punktów już praktycznie zapewni sobie mistrzostwo.

Zablokowany