Serie A (23): Juventus 1-0 AS Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 17:17

Mecz 23 kolejki Serie A Juventus - Roma (2008-02-16, 20:30)

O przeciwniku:

Obrazek

Data założenia: 22 lipca 1927
Adres: Via di Trigoria Km 3,600 - 00128 Roma
Stadion: Stadio Olimpico
Liczba miejsc: 82 307
Prezes: Franco Sensi
Trener: Luciano Spalletti

Ostatnich pięć spotkań ligowych:

AS Roma 2:0 Reggina Calcio
AC Siena 3:0 AS Roma
AS Roma 1:0 US Citta di Palermo
AS Roma 2:0 Calcio Catania
Atalanta Bergamo 1:2 AS Roma

Najlepszy strzelec drużyny:

10 goli - Francesco Totti

Przewidywane składy:
JUVENTUS
Roma

Mecz w TV:

C+ Sport 1 (Poland)
G Sports 1
Sky Calcio 1
Sport 1 (Cze)
Sport 2 (Hun)
SuperSport 1 [Hellas]
TV4+

Po dramatycznym meczu z Udinese, przyszedł czas na jeszcze trudniejszy mecz, a mianowicie z drużyną z Rzymu. Strata do Romy wcale nie jest duża i jeszcze liczymy się w walce o wicemistrzostwo. Warunek ? Wygrana w sobotni wieczór...
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2008, 23:01 przez Kędzior, łącznie zmieniany 3 razy.

szaman00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 17:23

prawdziwa wojna sie rozegra, Roma bedzie zmotywowana zapewne w 100% na to spotkanie , ale obstawiam wynik 1:0, wiecej bramek nie ujrzymy raczej w tym spotkaniu ;p pozdro Kibice juz poprawione, nie wiem czemu wbiło mi sie , że gramy w Rzymie :/
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2008, 19:24 przez szaman00, łącznie zmieniany 1 raz.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 17:27

szaman00 pisze:prawdziwa wojna sie rozegra, Roma bedzie zmotywowana zapewne w 100% na to spotkanie zwłaszcza przed własną publicznością, ale obstawiam wynik 0:1, wiecej bramek nie ujrzymy raczej w tym spotkaniu ;p pozdro Kibice
Z tego co wiem to gramy u siebie, więc nie będzie aż tak wiele kibiców romy
m-a-t-t-e-o pisze:ekawe czy zagra Molinaro czy Steandro...? Oby ten 2
Stendardo będzie już do dyspozycji trenera więc mam nadzieje że wystąpi w tym meczu.
Naszą obronę widziałbym tak:
Chiellini-Stendardo-Legro-Zebina/Grygera

PS.WIE KTOŚ KIEDY WRACA ANDRADE?
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2008, 17:53 przez darek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 17:36

Myślę że ten mecz będzie decydował o 2. miejscu w tym sezonie... Jeśli przegramy strata będzie wynosić aż 7 pkt i chyba tylko głęboki kryzys Rzymian mógłby im to 2. miejsce odebrać... Zatem najważniejszym zadaniem w tym meczu jest nie oddanie Romie kompletu pkt... Myślę że ew kluczem do wygrania tego spotkania będzie nasza gra w obronie... Teraz gdy powróciło kilku podstawowych graczy, powinno wyglądać to nieźle (btw ciekawe czy zagra Molinaro czy Steandro...? Oby ten 2.)

Tak więc w meczu z Romą liczę na szczęśliwe 1-0...

Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 17:49

Ja nie widzę innego rozwiązania niż zwycięstwo w tym meczu.Jeżeli to spotkanie przegramy o 2 miejscu możemy tylko pomarzyć.Mam nadzieję, że nasz Trezegol znowu coś ustrzeli.

Dzisiejszego meczu nie widziałem, ale meczu z Romą już sobie nie odpuszczę.

FORZA JUVE

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 17:51

weglug mnie powinnismy zagrac na lewej obronie Chiellinim w srodku Legro z Steniem a na prawej Zebina chyba najlepsze mozliwe ustawienie obecnie jakie mozemy wystawic w srodku pomocy chcialbym zobaczc oczywiscie Zanettiego oraz Siusiaka :prochno: bo ten Nocerino mnie dobija i dobrze ze mecz jest na C+ to sobie obejze :)

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 18:02

Conrad JUVE pisze:weglug mnie powinnismy zagrac na lewej obronie Chiellinim w srodku Legro z Steniem a na prawej Zebina chyba najlepsze mozliwe ustawienie obecnie jakie mozemy wystawic w srodku pomocy chcialbym zobaczc oczywiscie Zanettiego oraz Siusiaka :prochno: bo ten Nocerino mnie dobija i dobrze ze mecz jest na C+ to sobie obejze :)
Jedne z ciekawszych zdrobnień jakie ostatnio miałem przyjemność poznać :prochno:

Mecz bardzo ważny i bardzo trudny. Nie możemy go przegrać , ponieważ nie wierze w możliwość ,że roma nagle będzie tracić pkt. z większością drużyn.
Cieszy fakt ,że wraca wielu piłkarzy po kontuzjach i zawieszeniach. Sądzę ,że wpłynie to pozytywnie na nasz zespół i pozwoli nam chociaż uszczypnąć 1 pkt romie . Podsumowując

Forza Juve !

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 18:31

Oby Juve wreszcie wygrało mecz z jedna z najsilniejszych drużyn włoskich. Bo do tej pory z najlepszymi (nie licząc Udinese) zawsze remisujemy. (Roma - Juve 2:2 ; Juve - Inter 1:1 ; Fiorentina - Juve 1:1 ; Milan - Juve 0:0). Jak na beniaminka to znakomity wynik, jak na Juventus nie zły, nawet dobry, ale nie znakomity... :wink:

The_Stig

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 18:34

Będzie nadzwyczajnie ciężki mecz. Roma, pomimo potknięcia z Sieną, to nadal bardzo silna drużyna. Jakbyśmy zwyciężyli, byłoby wspaniale, ale bardziej liczę na remis. Jeszcze nie jesteśmy tak dobrzy żeby rywalizować z najlepszymi drużynami. Potrzeba nam jeszcze kilku wzmocnień, więc walka o wicemistrzostwo będzie arcy trudna...

Respect w Monachium, respect w Madrycie
Musze wam coś powiedzieć moi mili skrycie,
podziw w Amsterdamie, poważanie w Mediolanie
a w czerwcu znów Scudetto biało- czarne się stanie!
Wole dymać rysia z klanu niż być kibicem Milanu!
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 18:39

Roma bedzie po spotkaniu w lidze mistrzow, wiec tutaj mamy plusa :)

Tak wogole to bedzie bardzo trudno. Ale obrona jakos zaczyna wygladac
pewnie bedzie tak: Chiellini - Stendardo - Legro - Grygera/Zebina

losbond

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 18:58

The_Stig pisze:Będzie nadzwyczajnie ciężki mecz. Roma, pomimo potknięcia z Sieną, to nadal bardzo silna drużyna. Jakbyśmy zwyciężyli, byłoby wspaniale, ale bardziej liczę na remis. Jeszcze nie jesteśmy tak dobrzy żeby rywalizować z najlepszymi drużynami. Potrzeba nam jeszcze kilku wzmocnień, więc walka o wicemistrzostwo będzie arcy trudna...
Mam zgola inne podejscie do sprawy. Chce zwyciestwa (jak kazdy:)) i bardzo zalezy mi, zeby nasi gracze zrobili wszystko, zeby w tym meczu je osiagnac. Mam dosyc mowienia, ze w tym roku trzeba sie cieszyc z 3 miejsca. Mowy nie ma! Nasi maja gryzc trawe, zostawic zdrowie na boisku i wygrac! Niech wreszcie tez Ranieri pokaze, ze mam jaja-do tej pory jestem z niego zadowolony, ale nie do konca. Jak nasi beda od poczatku grac na remis, to sie wkurze, ze hohoho :angry: .

Co do skladu to proponowalbym tak:
-Molinaro na lawe, na lewa strone Kielona
-na srodku Legro z Rzymianinem z Lazio (nie jestem pewny pisowni to nie bede kombinowal :prochno: )
-Sissoko za Nocerino
-Alex na lawke, za niego Palla-ostanio sie ladnie prezentuje

Forza JUVE :dance:

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 19:06

Kuzminski pisze:Roma bedzie po spotkaniu w lidze mistrzow, wiec tutaj mamy plusa :)
eee, jak to? :shock:

Spójrz tutaj.
Roma będzie przed spotkaniem, no chyba że przełożyli

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 19:13

darek pisze:
Kuzminski pisze:Roma bedzie po spotkaniu w lidze mistrzow, wiec tutaj mamy plusa :)
eee, jak to? :shock:

Spójrz tutaj.
Roma będzie przed spotkaniem, no chyba że przełożyli
Eh, no tak sorrka, a myslalem ze to juz w tym tygodniu, dupa :/

Sorry za offtop :D

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 19:16

Widzieliscie statystyke meczu z Udine ? poprostu szok 2 celne strzaly na bramke oby w meczu z Roma nie bylo podobnie bo nie mozemy liczyc ze np. oddamy 3 celne strzaly na bramke i wygramy z Romą 3-2 kiedy oni oddadza 10 celnych strzalów nie mozna poprostu do tego dopuscic

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 19:54

jeden z meczy o przyslowiowe 6 pkt... badzmy dobrej mysli :) mam nadzieje ze jesli alex wyjdzie w 1 skladzie co jest bardzo pewne) to zagra lepiej niz dzisiaj poniewaz dzisiaj wielokrotnie widzielismy go lezacego na murawie z marnym efektem...

Obrazek
Zablokowany