Juve zarobi miliony

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2008, 13:00

Juventus przedłużył właśnie kontrakt z koncernem Mediaset, dzięki któremu Bianconeri zarobią olbrzymie pieniądze. Przedsiębiorstwo postanowiło rozszerzyć obowiązujący kontrakt na prawa telewizyjne na kolejny sezon 2009/10, a szacowana wartość umowy ma wynieść około 112 mln euro. Porozumienie dotyczy transmisji spotkań Juventusu w Serie A, które dla włoskich telewidzów ma być zakodowane, natomiast pozbawione ograniczeń dla reszty świata. Ta wiadomość ucieszy z pewnością zarząd ekipy z Turynu, bowiem dzięki wpływom z tej umowy będzie można przygotować się odpowiednio do letniego mercato. Bianconeri chcieliby bowiem pozyskać w tym czasie kilku klasowych zawodników, przede wszystkim kogoś z dwójki Van der Vaart - Diego. Mediaset to mediolański koncern założony przez prezydenta AC Milan Silvio Berlusconiego.
http://www.solojuve.com/prawdopodobny/j ... iliony.php

Jeśli to prawda to bardzo sie cieszcze i mam nadzieje że odpowiednia kwota będzie na transfery a jeśli już tak to będo wydane mondrze. :)

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2008, 13:05

Ale te 112 mln. euro to co sezon czy tyle z tej firmy wpłynie na nasze konto do sezonu 2009/2010 :?:

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2008, 13:23

Okoni pisze:Ale te 112 mln. euro to co sezon czy tyle z tej firmy wpłynie na nasze konto do sezonu 2009/2010 :?:
To łączna kwota za trzy sezony. Wbrew pozorom nie jest to wcale dużo, zresztą to nie żaden prezent, ale dochód, który Juventus otrzymuje regularnie za prawa do transmisji meczów i żadnej sensacji tu nie ma. Prawdopodobnie te środki były brane pod uwagę w kontekście planowanego budżetu klubu na przyszły rok.

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2008, 13:46

RavaneVialli pisze:
Okoni pisze:Ale te 112 mln. euro to co sezon czy tyle z tej firmy wpłynie na nasze konto do sezonu 2009/2010 :?:
To łączna kwota za trzy sezony. Wbrew pozorom nie jest to wcale dużo, zresztą to nie żaden prezent, ale dochód, który Juventus otrzymuje regularnie za prawa do transmisji meczów i żadnej sensacji tu nie ma. Prawdopodobnie te środki były brane pod uwagę w kontekście planowanego budżetu klubu na przyszły rok.
Jeśli tak to wychodzi że dostajemy ok. 40 mln. euro za sezon faktycznie nie za dużo biorąc po uwagę wydatki :? jednak na jakiś fajny transfer powinno wystarczyć :-D .

Kolejne pytanie :wink: :Czy wszystkie kluby dostają tyle samo kasy czy np. Empoli mniej Juve więcej itd. :think:

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2008, 13:52

Okoni pisze:
RavaneVialli pisze:

Wszystko jest zalęzne od stacji i firm, które chca kupic prawa. J
Jeśli tak to wychodzi że dostajemy ok. 40 mln. euro za sezon faktycznie nie za dużo biorąc po uwagę wydatki :? jednak na jakiś fajny transfer powinno wystarczyć :-D .

Kolejne pytanie :wink: :Czy wszystkie kluby dostają tyle samo kasy czy np. Empoli mniej Juve więcej itd. :think:

Wszystko jest zalezne od stacji i firm, które chca kupic prawa do transmisji. Empoli nie otrzymałoby takich pieniędzy ponieważ nie ma tylu kibiców we Włoszech, którzy chcieliby wykupić pakiet telewizyjny. Mając do wyboru Barcelone lub Almerie kupiłbym pakiet w którym obejrze mecze Barcy. Tak samo jest z Juve.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2008, 14:18

No kasy nie za dużo ale zawsze dobrze.A przydało by sie wiencej na jakiś duzy transfer i pare małych. Ale lepszy rydz niż nic. :-D

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2008, 18:40

Na przypływ gotówki możemy liczyć już w najbliższym czasie,gdyż pomimo faktu,że umowa będzie dotyczyć przedłużenia współpracy o sezon 2009/2010,to zostanie podpisana już teraz.To znakomita wiadomość,zwłaszcza,że będziemy bardzo potrzebować tych pieniędzy na letnie transfery.Myślę,że wydanie około 60 mln z tej kwoty zagwarantowałoby nam sprowadzenie Diego,VdV,Barzagliego oraz Amauriego.W normalnych warunkach nie mielibyśmy tak dużych funduszy,zatem pojawia się okazja,aby dokonać spektakularnych transferów bez konieczności przeciążania budżetu.Mam tylko nadzieję,że letnie mercato będzie popisem w wykonaniu zarządu Juve.Ostatnio pewnie większość z was czytała najświeższe wiadomości odnośnie Rafaela i Ribasa da Cunha...Holender przyznał rzekomo,że pragnie przenieść się do Anglii bądź Hiszpanii,nie zaś do Włoch.Czy jest ktoś jednak taki,kto mógłby zweryfikować źródło tej rzekomej wypowiedzi?Ja znalazłem ostatnimi czasy wywiad z VdV na oficjalnej stronie niemieckiego Bild Zeitung.W tym przypadku nie ma mowy o jakichkolwiek krętactwach.Młody pomocnik powiedział wprost,że Juve jest według niego najlepszą ekipą we Włoszech i jest niezwykle usatysfakcjonowany tym zainteresowaniem ze strony Turyńczyków.Co prawda o żadnym kontakcie mowy jeszcze być nie może,ale każda z wypowiedzi sugeruje,że urodzony na północy Holandii gracz bardzo chętnie zmieni otoczenie na podnóże Alp.Co do Diego.Co miał powiedzieć w przeprowadzanym wywiadzie?Byłoby nietaktem,gdyby wspomniał o odejściu w środku sezonu-wątpię,aby nie miał wyższych ambicji niż Werder...

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2008, 19:45

Mrozzi - Bild (czyli coś a'la polski Fakt) jest sam w sobie krętactwem :] Poza tym gra Diego i VdV w jednym składzie to samobójstwo we Włoszech. I w ogóle ine rób z tego tematu o tranferach. Masz dość miejsca na takie rozważania.

Odnosnie tej inforcmacji to mam dwie uwagi:
1. czy rok-dwa lata temu nie zmieniono prawa i teraz pieniądze za transmisje nie są dzielone na podstawie:
- pozycji w lidze
- medialności klubu
i klub sam nie może sprzedawać praw do transmisji? Coś takiego pamiętam, teraz pewnie trochę kręcę i będę baaardzo wdzięczny jesli ktoś by wyjasnił te zawiłości
2. Kasa za prawa do transmisji to standardowy (i jednen z podstawowych) sposób pozyskiwaina funduszy przez klub. Funduszy, które są wydawane na funkcjonowanie klubu. Nie traktujcie tego jak jakiś niespodziewaczy zastrzyk gotówki, który można w większości przeznaczyć na transfery.

W ogóle to jakas dziwna i mało precyzyjna ta informacja. O co tak dokładnie chodzi?

Dirty mind
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2008, 07:17

pieniadze sie na pewno przydadza bo dzięki nim bedzie mozna pomyslec o wzmocnieniach no i na co wszyscy czekaja - bedzie kasa na jakis spektakularny transfer (osobiscie to mysle ze trzeba szukac nastepcy Nedveda juz powoli..)

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2008, 08:59

Venomik
Kiedyś (dawno temu) czytałem, że pieniądze mają być dzielone na podstawie pozycji w lidze. O medialność klubu nic nie wiem.

Ciekawi mnie to:
Porozumienie dotyczy transmisji spotkań Juventusu w Serie A, które dla włoskich telewidzów ma być zakodowane, natomiast pozbawione ograniczeń dla reszty świata.
Znaczy to, że Włosi beda musieli wykupić jakis "abonament" żeby oglądać Juve, a reszta świata (czyt. Polska) bedzie mogła oglądac za darmo? A nawet jeśli nie za darmo (np. nadal na Canal+) to bedą wszystkie mecze, a nie tylko wybrane?

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2008, 09:24

112mln za cała umowe z firmą czyli 3 lata.Te pieniadze to i tak sa niewielkie pamietam ze jeszcze sezon przed degradacja do Serie B za prawa do transmisji dostawaliśmy ponad 200mln (nie pamietam dokładnej sumy)

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2008, 09:34

nie pamietam czy czegos nie myle ale zdaje mi sie ze ostatnim razem gdy otrzymywalismy pieniadze z Mediasetu (a moze to bylo od Tamoil'a) to bylo to jakies 180mln euro i tak naprawde wcale nie bylo to przeznaczone na transfery... generalnie pieniadze zostaly pochloniete przez cos innego
Jest przeciez cala infrastruktura do utrzymania. Wyplaty dla setek ludzi pracujacych w klubie itp itd.

Poza tym kiedys tez jakis kawalek czasu temu byla informacja o zadluzeniach wloskich klubow. Nie pamietam juz danych ale moze czesciowo jest to zadluzenie splacane z wlasnie takich wiekszych wplywow.

Jesli sie myle prosze mnie poprawic

Obrazek
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2008, 11:06

A ja tam w dalszym ciągu myślę że trochę tej kasy idzie na transfery bo niby skąd Real Madryt może sobie w jednym okienku wydać 120 mln.Na pewno zarobki piłkarzy są wysokie nagrody za potrójną koronę są astronomiczne nagrody więc skąd oni biorą tyle kasy :think:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2008, 11:46

Medialność klubu. Co roku wyjzady do Japonii itp. Tam miliony zafascynowanych beckhamem (kiedys) fanów. Koszulki, flagi, gadżety. Do tego dochodzą sponsorzy z astronomicnzymi kwotami (bo wiadomo, że jak jest medialny klub - niekoniecznie najlepszy- to i tak przyciaga sponsorow). Teraz jeszcze zwyciestwo w w la Liga było, wiec dodatkowa jakas kasa. Pewnie nie tak duza w porownaniu do reszty, ale zawsze. Kasa za transmisje telewizyjne na koniec jeszcze dochodzi i za gre w lidze mistrzów. Maja tez duzy stadion, czesto wypełniony wiec dodatkowa kasa z biletów, czego np. w Juve nie ma... Pewnie jeszcze cos pominałem...
Aha jeszcze jedno. Kiedys czytałem ze Santiago Bernabeu wybudowano za pieniadze z gruntow ktore państwo sprzedało Realowi za jakąś symboliczna kwotę, a klub ze stolicy opchnał za kilkaset milionów (nie pamietam waluty). :smile:

ODPOWIEDZ