Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 18:35

Ja też jestem zadowolony nie mamy kryzysu tak jak Milan(chociaż powoli już z niego wychodzi) zajmujemy wysokie miejsce i gdyby nie wszyscy arbitrzy byli interistami bylibyśmy pierwsi więc nie ma podstaw do sądzenia, że Ranieri źle wykonuje swoją pracę :wink: Dobrze jest :-D
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2008, 22:14 przez Okoni, łącznie zmieniany 1 raz.

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 19:07

January pisze:
kropek pisze:Praca trenera a gra druzyny to dwie rozne rzeczy, moim zdaniem nie robi tego za dobrze.... nie dosc ze czesto robi zmiany za pozno, to jeszcze cieszy sie zawsze z kazdego wyniku :/ juz nie wspomne o krytykowaniu VdV ze nie jest przydatny. Ale najbardziej mnie wkurzaja jego zmiany...
To co? Drużyna gra sama? Bez trenera? To nie są dwie rózne rzeczy... Gra drużyny zależy w dużym stopniu od trenera...
Za najlepszy przykład można podać Jose Mourinho... W Porto piłkarzy miał dobrych ale nie jakieś tam gwiazdy, a wygrał LM, jak przychodził do Chelsea, to było super bo miał lepszych piłkarzy, potem zaczęło sie dziać gorzej, ale to juz inna sprawa...
Według Twojej opinii mogę stwierdzić, że Juventus równie dobrze mógłby trenować Paweł Janas, a drużyna grałaby tak samo, bo jak napisałeś to są dwie różne rzeczy...
Ranieri robi zmiany, takie jakie uważa za stosowne i możesz nie być z nich zadowolony, takie Twoje prawo, ale zmiany nie są podstawą by twierdzić że trener jest słaby...
A co do Van der Vaarta to może ten zawodnik nie pasuje do jego stylu gry? Tobie się to może nie podobać, ale jeśli jego styl gry przynosi efekty, to widać to on ma rację a nie Ty, poza tym Ranieri nigdy nie powiedział że Van der Vaart nie jest potrzebny...

Ps. Częste zmiany trenerów nie wpływają dobrze na grę drużyny... Idealnym przykładem tutaj jest real madryt, który to po zwolnieniu Vicente Del Bosque bardzo długo nie mógł zacząć grać na takim poziomie, jak za czasów tego trenera... Del Bosque jest również idealnym przykładem, że praca trenera ma bardzo dużo wspólnego z grą drużyny, która po jego odejściu z realu była po prostu tragiczna...
A Tobie jak zwykle cos nie pasuje, co Ty porownujesz Mourinho do Ranieriego o.O? przeciez u nas nawet po tym jak wychodzimy z szatni nie ma zadnej lepszej gry... Trener tez powinien motywowac druzyne :| a co zmiany moze dobre robil? przyklad ostatniego meczu. Nocerino gral bardzo slabo a Tiago zagral jeden w miare mecz, ale lepiej niz Nocerino. I kogo zmienil? Tiago... tak samo jak w meczu bodajze 2 tyg temu. Alex gral bardzo dobrze to zostal zmieniony... a co do Janasa, to nie mow ze podoba Ci sie gra Juve. Bo mysle ze Janas osiagnal by to samo co teraz Ranieri.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 19:26

Okoni pisze:arbitrzy byli internistami
:shock:

I co z tego że sędzia jest lekarzem?

Ja tam nie widzę powodów do zwolnienia Claudio. Drużyna może nie gra rewelacyjnie, ale mamy 3 lokatę. Ja jestem zadowolony.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 19:32

kropek pisze:A Tobie jak zwykle cos nie pasuje
Taki już jestem ;) i takie moje prawo :)
kropek pisze:co Ty porownujesz Mourinho do Ranieriego o.O?
:shock: A porównałem ich??? :?
Może to wyjaśni sprawe:
January pisze:Gra drużyny zależy w dużym stopniu od trenera...
Za najlepszy przykład można podać Jose Mourinho...
Jestem pełen podziwu, że znalazłes tu porównanie Mourinho i Ranierego :roll:
kropek pisze:przeciez u nas nawet po tym jak wychodzimy z szatni nie ma zadnej lepszej gry... Trener tez powinien motywowac druzyne
Jesli nie ma motywacji i chęci do gry, to skąd ten grad bramek w końcówkach??? :roll:
Uwierz, że motywacji nie brakuje... A poza tym skąd wiesz jak jest w szatni Juve i jak motywuje Ranieri???
kropek pisze:a co zmiany moze dobre robil?
I znowu przypisujesz mi nie moje słowa...
January pisze:Ranieri robi zmiany, takie jakie uważa za stosowne i możesz nie być z nich zadowolony, takie Twoje prawo, ale zmiany nie są podstawą by twierdzić że trener jest słaby...
kropek pisze:a co do Janasa, to nie mow ze podoba Ci sie gra Juve.
I proszę :) , znowu przypisujesz mi nie moje słowa :) chociaż przyznałem w jednym temacie o meczu (z Livorno) że gra Juve w tym meczu mi się podobała, to jednak w tym nic takiego nie pisałem :think:
kropek pisze:Bo mysle ze Janas osiagnal by to samo co teraz Ranieri.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
No to tym żeś mnie teraz rozwalił :D To było boskie :P Nie będę nawet tego komentował bo chyba nie warto :D

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 19:35

January pisze:
kropek pisze:Bo mysle ze Janas osiagnal by to samo co teraz Ranieri.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
No to tym żeś mnie teraz rozwalił :D To było boskie :P Nie będę nawet tego komentował bo chyba nie warto :D
Takie moje prawo, taki juz jestem ;) i tak podtrzymuje ze Ranieri sie nie ndaje... juz Didier na pewno zrobilby wiecej niz on. A Janas jest taki sam jak on.

A co do Van der Vaarta to może ten zawodnik nie pasuje do jego stylu gry? Tobie się to może nie podobać, ale jeśli jego styl gry przynosi efekty, to widać to on ma rację a nie Ty, poza tym Ranieri nigdy nie powiedział że Van der Vaart nie jest potrzebny...

No tak w koncu Tiago gra bosko, Nocerino tak samo extra, bo jak wiesz(albo i nie) VdV gra nie tylko na skrzydle...
Jeszcze jedno, zapewnie wiekszosc kibicow i reporterow z Wloch myli sie bo taki znawca pilki jak Ty mowi ze on jest dobry, a mecze to pewnie ogladasz na relacji JP.

Pozatym wymiana zdan z takimi jak Ty to strata czasu &.

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 19:56

kropek pisze:Takie moje prawo, taki juz jestem ;) i tak podtrzymuje ze Ranieri sie nie ndaje... juz Didier na pewno zrobilby wiecej niz on. A Janas jest taki sam jak on.
Tak najlepiej :) :bravo:
Nie podać żadnych konkretnych argumentów i powiedzieć, że tak i już :)
Proszę Cię nie porównuj Janasa i Deschampsa do Ranieriego :) To tak jak bym porównał Fiata 126p (Janas) i Skodę (Deschamps) do powiedzmy Audi (Ranieri) i powiedział, że one bez problemu je wyprzedzą :)
kropek pisze:Pozatym wymiana zdań z takimi jak Ty to strata czasu &.
Rozumiem, że łatwiej było Ci to napisać, niż po prostu przyznać się do tego, że nie umiesz bronić swoich racji... Pachnie mi tu brakiem ambicji... Najlepiej dać sobie spokój...
Jeśli dla Ciebie wymiana zdań to strata czasu, to co Ty jeszcze robisz na jakimkolwiek forum? Wydaje mi się że właśnie od tego jest forum, żeby wymieniać poglądy :)
Muszę przyznać, że mnie zawiodłeś :) Liczyłem na cos więcej z Twojej strony, myślałem, że sobie podyskutujemy jak kulturalni ludzie, a tu klaps... :whistle:

A co do kultury to radze zapoznać się z podstawowymi zasadami erystyki, możesz nie wiedzieć, ale aby prowadzić dyskusje na poziomie, należy zachowywać zasady, zamieszczone po tym linkiem :)
Ty nie zastosowałeś się do jednej z podstawowych zasad :) a konkretnie:
"Argumentum ad personam: Widząc, że przeciwnik jest mocniejszy atakować go osobiście, obrażać lub w jakikolwiek sposób, porzucając prawdziwy przedmiot sporu."
kropek pisze:z takimi jak Ty
określenie "tacy jak Ty" jest raczej pogardliwe i obraźliwe

Edit:
Miałem nie odpisywać, ale co mi tam :)
kropek pisze:No tak w koncu Tiago gra bosko, Nocerino tak samo extra, bo jak wiesz(albo i nie) VdV gra nie tylko na skrzydle...
Jeszcze jedno, zapewnie wiekszosc kibicow i reporterow z Wloch myli sie bo taki znawca pilki jak Ty mowi ze on jest dobry, a mecze to pewnie ogladasz na relacji JP.
Będę się streszczał :)
1. Wiem na jakich pozycjach gra Van der Vaart :)
2. Nigdzie nie napisałem, że uznaje siebie za znawce piłki :)
3. Nigdy, ale to przenigdy nie napisałem, że Van der Vaart jest słaby, wręcz przeciwnie, byłbym zachwycony, gdyby przyszedł do Juve :)
4. Nie rozumiem skąd Twoje przypuszczenia, że mecze Juve oglądam na relacjach JP :), nawet, jeśli zdarzy mi się nie obejrzeć meczu na żywo, potem nadrabiam to :)

Edit2:
Nie chciałem wywlekać prywatnej korespondencji, ale tym razem kolego kropek przesadziłeś...
To zdjęcie ukazuje Twój kompletny brak kultury... Ja nie obraziłem Cię w żadnym poście, wręcz przeciwnie, pokazuje, że mam do ciebie szacunek, pisząc "Ciebie" z wielkiej litery...
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2008, 20:26 przez January, łącznie zmieniany 1 raz.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 20:23

January pisze:
kropek pisze:Takie moje prawo, taki juz jestem ;) i tak podtrzymuje ze Ranieri sie nie ndaje... juz Didier na pewno zrobilby wiecej niz on. A Janas jest taki sam jak on.
Tak najlepiej :) :bravo:
Nie podać żadnych konkretnych argumentów i powiedzieć, że tak i już :)
Proszę Cię nie porównuj Janasa i Deschampsa do Ranieriego :) To tak jak bym porównał Fiata 126p (Janas) i Skodę (Deschamps) do powiedzmy Audi (Ranieri) i powiedział, że one bez problemu je wyprzedzą :)
No i dalej to samo... juz mi sie nie chce z Toba gadac, przestan odpisywac na moje posty, bo szkoda mi czasu. Po pierwsze argumenty przedstawilem wyzej, po drugie co ma fiat, skoca i audi do trenowania? widzialem fiata 126p ktory spokojnie "bierze" porsche 911 wiec wyglad nie gra roli, z reszta Ranieri nie ma zbyt dobrej opinii po trenerce w Valencii, a z Parma, z Parma to mu sie widocznie udalo.

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 20:31

kropek pisze:No i dalej to samo... juz mi sie nie chce z Toba gadac, przestan odpisywac na moje posty, bo szkoda mi czasu. Po pierwsze argumenty przedstawilem wyzej, po drugie co ma fiat, skoca i audi do trenowania? widzialem fiata 126p ktory spokojnie "bierze" porsche 911 wiec wyglad nie gra roli, z reszta Ranieri nie ma zbyt dobrej opinii po trenerce w Valencii, a z Parma, z Parma to mu sie widocznie udalo.
A ja zrobię Ci na złość i odpisze ;) Mimo Twojego braku kultury :)
Jeśli szkoda Ci czasu, to po co tu wchodzisz? :think:
W dyskusji jest tak, że najpierw przedstawia sie argumenty, potem strona przeciwna podaje kontrargumenty, a potem przeciwnicy nie podają tych samych argumentów, tylko starają się podać nowe, argumenty, ze względu na pojawienie się kontrargumentów :) Mam nadzieje, że zrozumiałeś ;)
Gdzie wyczytałeś, że Ranieri ma złą opinie? Chyba na pilka.pl :smile:
Co do porównania samochodów to po pierwsze nie zrozumiałeś tego w ogóle, a po drugie chodziło mi o fabryczne samochody :), a jak sądzę "Twój" maluch nie był fabryczny ;)

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 23:19

darek pisze:

Ja tam nie widzę powodów do zwolnienia Claudio. Drużyna może nie gra rewelacyjnie, ale mamy 3 lokatę. Ja jestem zadowolony.
Chodzi mi o to, że gdyby sędziowie tak kiepsko nie sędziowali to bylibyśmy pierwsi w tabeli, a wtedy nikt by się Ranieriego nie czepiał :wink:

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2008, 23:43

Okoni pisze:
darek pisze:

Chodzi mi o to, że gdyby sędziowie tak kiepsko nie sędziowali to bylibyśmy pierwsi w tabeli, a wtedy nikt by się Ranieriego nie czepiał :wink:
Darkowi raczej chodziło o to, że internista to lekarz a interista, to kibic interu ;)

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2008, 10:14

January pisze:
Okoni pisze:
darek pisze:

Darkowi raczej chodziło o to, że internista to lekarz a interista, to kibic interu ;)
Faktycznie :wink: ale trochę w tym prawdy jest bo arbitrzy są przed meczem tak zestresowani jak lekarz przed operacją :smile:

C-Bart

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2008, 10:23

Okoni pisze:
January pisze:
Okoni pisze: Chodzi mi o to, że gdyby sędziowie tak kiepsko nie sędziowali to bylibyśmy pierwsi w tabeli, a wtedy nikt by się Ranieriego nie czepiał :wink:
Faktycznie :wink: ale trochę w tym prawdy jest bo arbitrzy są przed meczem tak zestresowani jak lekarz przed operacją :smile:
Np. jak lekarz medycyny sądowej z 25-letnim stażem przystępujący do sekcji zwłok.

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2008, 14:11

Ogólnie to trzecie miejsce w tabeli jest bardzo dobre zwłaszcza, że mamy spore szanse na drugie. Ze Scudetto można się już pożegnać, aczkolwiek naszym celem przed sezonem była pierwsza czwórka więc na tej podstawie można uznać, że Ranieri wykonuje dobrą robotę. Wszystko byłoby ok, ale jedno bardzo mi się nie podoba: wieczne zadowolenie tego człowieka. Przegrywamy mecze, remisujemy z Cagliari, a on mówi że robimy postępy i wszystko jest super. Później jeszcze mydli nam oczy mówiąc, że mamy szanse na mistrzostwo... Więc podsumowując: miejsce w tabeli jest ok, ale jego pomeczowe wypowiedzi są strasznie denerwujące.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 20:07

Jak oceniam jego pracę ? Ja w ogóle nie zauważyłem efektów jego pracy! To najlepiej świadczy o jego klasie. Nie wiem co on na treningach robi, ale na zawodników raczej nie patrzy.

Jak ostatnio widzę go w tym futerku i tę jego minę to mam ochotę jechać do Turynu i mu porządnie nakopać.

Ten człowiek nie żyje na boisku. Chyba jego wyjazdy zagraniczne zabiły włoski pierwiastek jego duszy.Takiej woskowej figury, która zawsze mówi, że jest dobrze, w następnym sezonie chyba już nie zniosę.

mp1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 20:11

Ja myślę, że po tym sezonie włodarze Juve podziękują Claudio bo moim zdaniem to on sobie nie radzi... a co za tym widzie? Wielki powrót Lippiego :D (mam nadzieje)

!!! Juventus Per Sempre !!!
ODPOWIEDZ