Problem z bramkarzem

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Balak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 19:16

Poza Buffonem nie ma dobrego bramkarza w Juventusie , a przekonałem się o tym przez postawę Belardiego w ostatnich meczach. Szczerze mówiąc nie wiem co on robi w tej drużynie. Chłopak nawet nie umie porządnie piłki w ręce złapać. Nie chce go krytykować bo na pewno sam lepszy nie jestem. Ale taki klub powinien mieć w razie ewentualnej kontuzji nr 1 w bramce(tak jak teraz to się zdarzyło) kogoś kto godnie by go zastąpił ,a nie tylko zapełnił puste miejsce między słupkami. Nie chce nikogo obwiniać za porażkę z Interem ale myślę że Belardi bardzo się do niej przyczynił (pomimo jeden udanej interwencji przy strzale z dystansu) Nie widzę chłopaka na tej pozycji w tej drużynie. Myślę że potrzebuje więcej ogrania ale nie kosztem przegranych meczy Juve. Może niech wypożyczą go gdzieś do słabszego klubu żeby po bronił w pierwszym składzie. Bo teraz na pewno nie nadaje sie na bramkarza w Juventusie nawet drugiego.

"GRAJMY NA 1000% NAWET JEŚLI BYŚMY MIELI ODDAĆ ŻYCIE"

...:::FORZA JUVE:::...
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 19:23

po pierwsze to literówka w nazwie tematu

a po drugie nie ma zadnego problemu bo jeszcze nie wiadomo kiedy wroci Gigi ale trzeba byc dobrej mysli ze niedlugo a ta sytuacja bez niego w 1 składzie to tylko chwila

a pozatym napisales ze
nie ma dobrego bramkarza w Juventusie , a przekonałem się o tym przez postawę Belardiego w ostatnich meczach
a nie do konca sie z tobia zgadzam bo ogladałem mecz z Interem i nie uwazam ze zle wystapil, mial tam jeden kiks ale wiadomo ze to nie to co Buffon i nie mozna od niego oczekiwac tak duzo jak od naszego numeru 1

a pozatym pewnie wiekszosc z was chcialaby teraz bramkarza wysokiej klasy ale to tylko marzenia zeby w klubie 2 bramkarz byl najwyzszej klasy (np Casillas) bo zaden swietny bramkarz nie bedzie siedzial na ławie i liczyl ze moze jakas kontuzja i on wejdzie

nie ma co krytykowac Belardiego ani zastanawiac sie nad jakims spektakularnym transferem tylko trzeba grac takim składem jaki sie ma w danej chwili - nie zawsze bedzie kolorowo
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2008, 19:24 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 19:24

Gościu co ty piszesz?? Jaki brak podstawowych umiejętności??

Chyba nie oglądałeś meczu z Livorno, gdzie Belardi uratował nam przysłowiowe cztery litery...

Mecz z Interem był rzeczywiście w jego wykonaniu słaby, ale moim zdaniem nie jest to przyczyną małych umiejętności bramkarskich, lecz małym ograniem w tym sezonie, przez co sprawia, że piłkarz nie jest w swojej optymalnej dyspozycji, bo po prostu nie gra.

Obrazek
dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 19:34

Belardi jest strasznie nie pewny..On ma chyba 29 lat a jest strasznie zestresowany :? Moim zdaniem najlepszym zmniennikiem bylby MIRANTE :!: A i jak ja sie nie myle to Belardi jest u nas tylko na wypozyczeniu(i dobrze :lol: )

Balak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 19:43

Nawet nie myślę o tym żeby było dwóch światowej klasy, ale żeby ten drugi miał co pokazać, żeby miał szanse na walkę o miejsce w bramce. Wiem ze z Gigim nikt nie ma szans ale żeby przynajmniej widać było że ma zadatki na to żeby być kiedyś wielkim bramkarzem bo w Belardim tego nie widzę. A np w Manchesterze jest bardzo dobry bramkarz VDS , a na ławce siedzi Kuszczak i w razie kontuzji jaka miała miejsce mógł godnie go zastąpić. I chciałbym żeby u nas też był ktoś taki.

No fakt meczu z Livorno nie oglądałem... Ale oceniałem go na podstawie meczów pucharowych... i tam niezbyt mi sie spodobał. A to że w jednym meczu dał rade to o niczym nie świadczy. Pożyjemy zobaczymy na co chłopaka stać.

Heh i nie napadajcie tak na mnie, mój post nie jest jakimś wyrokiem po prostu dziele się z wami moim zdaniem. Po to jest to forum. Więc jeżeli się z tym nie zgadzacie to ja nie mam żadnych pretensji i szanuje wasze zdanie.
:wink:

"GRAJMY NA 1000% NAWET JEŚLI BYŚMY MIELI ODDAĆ ŻYCIE"

...:::FORZA JUVE:::...
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 19:55

tabo89 pisze:a pozatym napisales ze
nie ma dobrego bramkarza w Juventusie , a przekonałem się o tym przez postawę Belardiego w ostatnich meczach
a nie do konca sie z tobia zgadzam bo ogladałem mecz z Interem i nie uwazam ze zle wystapil, mial tam jeden kiks ale wiadomo ze to nie to co Buffon i nie mozna od niego oczekiwac tak duzo jak od naszego numeru 1
Ojj a ja się tutaj z Tobą nie zgodzę. W meczu z Interem Belardi mocno zawodził. Faktem jest, że nie zawalił jakoś szczególnie przy żadnej ze straconych bramek, natomiast zachowywał się bardzo niepewnie między słupkami i co by nie mówić to nie był naszym pewnym punktem. Głupie wypuszczanie piłek i tym podobne popisy zdarzyły się parę razy.

Faktycznie brakuje nam drugiego niezłego bramkarza. Faktem jest również jednak, że piłkarze na tej pozycji są najmniej narażenie na urazy co potwierdza boisko i tym samym kluby nie zwracają zbytniej uwagi na ich następców jako, że ci występują rzadko (zazwyczaj w meczach o puchar kraju jak to ma miejsce i u nas). Problem za to pojawia się, gdy pierwszy bramkarz łapie kontuzję i wtedy w bramce stanąć musi jego marny następca, który nie zawsze jest w stanie godnie zastąpić "jedynkę".

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 20:00

UlTrAs pisze:
tabo89 pisze:a pozatym napisales ze
Ojj a ja się tutaj z Tobą nie zgodzę. W meczu z Interem Belardi mocno zawodził. Faktem jest, że nie zawalił jakoś szczególnie przy żadnej ze straconych bramek, natomiast zachowywał się bardzo niepewnie między słupkami i co by nie mówić to nie był naszym pewnym punktem. Głupie wypuszczanie piłek i tym podobne popisy zdarzyły się parę razy.
no w sumie tak ale te błedy były drobne a nie jakies przez które tracilismy bramki jak sam zaznaczyles wiec mozna mu je wybaczyc

a przy bramkach no to nie mial szans..

no ale musze przyznac wam racje w jednym.. Belardi jest troche za stary jak na 2 bramkarza.. mysle ze rezerwowy golkiper powinien być młody i perspektywiczny aby sie rozwijał byl coraz lepszy i pozniej mogl jakby cos zastapic 1 bramkarza odchodzacego na emeryture

Mirante spełnia takie kryteria chyba

Obrazek
Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 20:05

tabo89 pisze:
no ale musze przyznac wam racje w jednym.. Belardi jest troche za stary jak na 2 bramkarza.. mysle ze rezerwowy golkiper powinien być młody i perspektywiczny aby sie rozwijał byl coraz lepszy i pozniej mogl jakby cos zastapic 1 bramkarza odchodzacego na emeryture
W wielu klubach rezerwowymi bramkarzami są starsi, doświadczeni gracze. Można im zaufać, a nie bać się, że młodego bramkarza zeżre presja. Oczywiście twój pomysł z rozwijającym się bramkarzem nie jest zły.
tabo89 pisze:Mirante spełnia takie kryteria chyba
Coś bez przekonania ;) ?

szaman00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 23:06

Popieram osobe wypowiadajaca sie wyzej? Balak podaj mi zespół który ma 2 swietnych bramkarzy w swoim zespole? szczerze nic nie przychodzi mi teraz do głowy, no moze Inter? Cesar i Toldo! a tak Chelsea ma tylko Cecha, Milan dide, Real Casiasa, Juve Buffona, Barca Valdeza widzisz, moze byc gorzej bo Valdez nawet dobry jak dla mnie nie jest, jest przecietny ;p Belardi jest spoko, gdybys Ty siedział Balak na ławce cały czas, a pózniej oczekiwano nagle od Ciebie cudów tez bys sie lepiej nie spisał, a Belardi nawet sobie radzi!

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 23:20

szaman00 pisze:, Milan dide (...) Barca Valdeza widzisz, moze byc gorzej bo Valdez nawet dobry jak dla mnie nie jest, jest przecietny ;p !
:rotfl:

Valdes jest jeszcze mlody a juz gra w podstawowym skladzie takiego klubu jak Barcelona. Owszem, zdazaja mu sie szmaty, ale nie ma jeszcze tego ''czegos'' co ma np. Buffon, Iker etc. Mowie wam, z niego beda ludzie.

A wyminiles tu dide... smiechu warte, od kiedy on jest swietnym bramkarzem? :rotfl:

A tak wogole co do tematu - bardzo mnie to wszystko nie pokoi. Nie chce stracic Gigiego na druga czesc tak bardzo waznego sezonu. A nasz numer jeden bylby lepszy w bramce od Belardiego, chociaz by mu uciac reke i noge...

Mirante! :angry:

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 23:43

Kuzminski pisze:Mirante! :angry:
Co?
szaman00 pisze:Milan dide
No ja nie wiem czy on jest taki świetny bramkarz... :doh:
Jak jest w formie i nie puszcza szmat to jest najwyżej dość dobrym, doświadczonym bramkarzem.
A gdy nie jest w formie to...jest po prostu słaby :smile:
Kuzminski pisze:Z tym Mirante to chodzilo mi o to ze moglismy miec dobrego, stabilnego bramkarza, a teraz mamy takiego Belardiego na bramce gdy nie ma Buffona... Powinni sprowadzic Mirante odrazu gdy Gigi zaprzestal grac.
A to tak. Zgadzam sie.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2008, 10:05 przez darek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2008, 23:45

darek pisze:
Kuzminski pisze:Mirante! :angry:
Co?
szaman00 pisze:Milan dide
No ja nie wiem czy on jest taki świetny bramkarz... :doh:
Jak jest w formie i nie puszcza szmat to jest najwyżej dość dobrym, doświadczonym bramkarzem.
A gdy nie jest w formie to...jest po prostu słaby :smile:

Z tym Mirante to chodzilo mi o to ze moglismy miec dobrego, stabilnego bramkarza, a teraz mamy takiego Belardiego na bramce gdy nie ma Buffona... Powinni sprowadzic Mirante odrazu gdy Gigi zaprzestal grac.

szaman00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 08:55

Dla mnie dida nie jest dobrym bramkarzem, ale dla wielu kibiców jest, bo czesto spotykam sie z taka opinia, wiec tu bardziej podałem to z grzecznosci niz ogólnego faktu! bo tak samo jest jak widze na forum sondy, kto jest najlepszym bramkarzem na świecie i czesto zdaza sie ze Buffon jest 3 albo 4, smiech na sali nawet bedac kibicem innej druzyny przyznałbym ze Gigi jest najlepszym golkiperem, a wychodzi na to ze inni kibice nie patrza obiektywnie, tylko oceniaja bramkarza po tym w jakim zespole gra [np: nie lubie chelsea, to uwazam ze Cech jest słaby itp], a z Valdeza nic nie bedzie, gra w barcelonie, bo nie maja nikogo innego godnego uwagi na jego miejsce!

patryks14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 11:00

szaman00 pisze:a z Valdeza nic nie bedzie, gra w barcelonie, bo nie maja nikogo innego godnego uwagi na jego miejsce!
Akurat wspomniany Valdes wygrał rywalizację z obecnym bramkarzem Liverpoolu - Jose Reiną. Wg mnie ten drugi jest lepszy, ale to przecież trenerzy Barcy o tym zadecydowali.

Co do wątku Buffona i Belardiego. Wierzę, że Gigi wróci szybciej niż się wszyscy spodziewają. Belardi na pewno świetnym bramkarzem nie jest, podczas nieobecności najlepszego golkipera świata, Juve powinno ściągnąć Mirante. Takie jest moje zdanie.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 11:16

Nie wniosę w sumie niczego nowego...jak Wy wszyscy, i ja mam nadzieję,że Gigi wróci jak najszybciej-jednakże lepiej byłoby, gdyby Gigi się wykurował do końca, żeby był w 100% zdrowy, aniżeli miałby sie borykać z nawracającymi bólami...wydaje się,że o ile Buffon ma nie zagrać na dłuższą metę, to trzeba było wziąć Mirante, ale, jeżeli Gigi może wrócić za tydzień czy dwa, to Belardi jest spoko-wyjściem (Antonio nie straci możliwości gry w 1. składzie, a my (najpewniej), nie stracimy szansy na 2., a kto wie, może i nawet 1. miejsce, które jest minimalnie realne, ale kto wie-inter nie może grać tak wiecznie-w tym właśnie upatruję szansy dla Juventusu). Najgorsze jest tylko to,ze po Cagliari czeka nas Udinese...oby Gigi szybko wrócił...

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
ODPOWIEDZ