podnoszenie ciezarow, kulturystyka...
- Juve The Best
- Juventino
- Serhinio
- Juventino
Widze że w tym roku nikt jeszcze nie pisał w tym temacie :shock:
Może ktoś z was podją jakies noworoczne postanowienia i zabierze sie do ostrej pracy nad swoja sylwetka
:!:
Ja takie postanowienie obralem we wrześniu i jak narazie wywiazuje sie z niego dosyc dobrze 4-5 razy w tyg. na siłke chodze a od marca bede biegal wiec szykuje sie wyczerpujacy rok.
Może ktoś z was podją jakies noworoczne postanowienia i zabierze sie do ostrej pracy nad swoja sylwetka

Ja takie postanowienie obralem we wrześniu i jak narazie wywiazuje sie z niego dosyc dobrze 4-5 razy w tyg. na siłke chodze a od marca bede biegal wiec szykuje sie wyczerpujacy rok.

- ADP
- Juventino
Witam mam pytanie a mianowicie czy ktoś z was nosi bądź nosił coś takiego:
http://allegro.pl/item296849713_neopren ... bark_.html
Ostatnio boli mnie bark i trudno mi jest podnosić nawet małe ciężary tam pisze że to "odciąża" więc może pomoże
Piszcie co o tym myślicie.
Ostatnio boli mnie bark i trudno mi jest podnosić nawet małe ciężary tam pisze że to "odciąża" więc może pomoże

- Dionizos
- Juventino
http://img227.imageshack.us/my.php?imag ... 004az4.jpg
Stary, to Twoje zycie i Twoje cialo, ale dla mnie to juz kalectwo... tyle z mojej strony.
Stary, to Twoje zycie i Twoje cialo, ale dla mnie to juz kalectwo... tyle z mojej strony.
- kornknot
- Qualità Juventino
ADP pisze:Witam mam pytanie a mianowicie czy ktoś z was nosi bądź nosił coś takiego:
Ostatnio boli mnie bark i trudno mi jest podnosić nawet małe ciężary tam pisze że to "odciąża" więc może pomożePiszcie co o tym myślicie.
Jak Cie boli to znaczy, ze cos z nim nie tak. A skoro cos z nim nie tak to znaczy, zeby dac mu sie wyleczyc a nie sciagaczem go "ociazac". No bo pomysl, cwiczysz miejsce, ktore jest kontuzjowane, glupota.
Najlepiej wylecz pierwsze bark i nie cwicz, ew rob na inne partie miesni cwiczenia izolujace, ktore go nie obciazaja.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie rżnij twardziela tylko udaj się najpierw do specjalisty (który m.in poleci ci ową opaskę do stosowania po X dniach rehabilitacji), a później daj sobie spokój z jakimkolwiek wysiłkiem fizycznym do czasu, aż bark będziesz miał w 100% sprawny. Przerwę w treningach możesz przeznaczyć na czytanie książek, bo jeśli treningami doprowadziłeś się do tego typu urazu, to znaczy, że masz poważne zaległości teoretyczne.ADP pisze:Witam mam pytanie a mianowicie czy ktoś z was nosi bądź nosił coś takiego:
Ostatnio boli mnie bark i trudno mi jest podnosić nawet małe ciężary tam pisze że to "odciąża" więc może pomożePiszcie co o tym myślicie.
Powie Ci to każdy, kto ma jakiekolwiek doświadczenie w uprawianiu jakiejkolwiek dyscypliny wymagającej dużego wysiłku fizycznego.
- Juve The Best
- Juventino
Moje cele na ten rok łapa 50 cm waga góra 125 na masie puźniej po redukcji ze 118. wycisk 180. Co do foty to teraz jest lepiej 

- Juve The Best
- Juventino
Jakaś suplementacja??Serhinio pisze:Moje aktualne wymiary:
wzrost 174
waga 74
łapa 35
klatka 105
wycisk 88
Moje cele na nastepne 2 miesiace:
łapa 38
klata 110
wycisk 100

- RuTeK
- Juventino
Trenowałem z bardzo duzymi przerwami co strasznie odbiło się na mojej wadzeRuTeK pisze:Na dzień dzisiejszy :
Waga - 83 kg
Łapa - 36 cm
Klatka - 114 cm
Wycisk - 100 kg
Od Lipca zaczynam cykl :
100% Natural Whey Protein Isolate® + Jabłczan kreatyny OLIMP 300 caps

Waga - 90 kg
Łapa - 37.5 cm
Klatka - 114 cm
Wycisk - 105 kg
Następny wpis około Kwietnia/Maja

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Serhinio
- Juventino
Aktualnie biore Gainera 737 a w styczniu brałem białko Ostrowi WPC80 ale tego białka zjadłem tylko 300gram i sprzedałem ziomkowi. Gainera to juz zjadlem pół wiadra czyli z 1,5 kg nie przyniosło to wielkich efektów ale nie dalej jak tydzień temu wycisnełem 93kg na klatke.Juve The Best pisze:Jakaś suplementacja??
Mam takie pytanie dotyczące ćwiczenia górnej części mięśnia klatki w jaki sposób moge ją ćwiczyć zeby zwiększyć efekty. Od października ćwicze a górna częśc klatki jak nie rosła tak nie rośnie ,dół klatki spoko, szerokośc tez dobrze ,a u góry nadal płasko. Ćwiczę ja systematycznie raz w tygodniu razem z płaską i głową w dół mam ćwiczyć ja cześciej czy moze cwiczyc ja oddzielnie i 2Xw tygodniu? Sam juz nie wiem co mam robić.
- Axel
- Juventino
Ja bym Ci radził ćwiczyć klatkę dwa razy w tygodniu.
Jeśli priorytetem są teraz jej górne partie to polecam:
I dzień:
Ławka skośna 6 serii po 8-10 powtórzeń
Ławka poziomo 4 serie po 8-10 powtórzeń
II dzień:
Ławka skośna II skos 6 serii po 8-10 powtórzeń
Rozpiętki na ławce poziomej 4 serie po 8-10 powtórzeń
ps. 737 to trociny...szkoda kasy.
Jeśli priorytetem są teraz jej górne partie to polecam:
I dzień:
Ławka skośna 6 serii po 8-10 powtórzeń
Ławka poziomo 4 serie po 8-10 powtórzeń
II dzień:
Ławka skośna II skos 6 serii po 8-10 powtórzeń
Rozpiętki na ławce poziomej 4 serie po 8-10 powtórzeń
ps. 737 to trociny...szkoda kasy.
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Serhinio
- Juventino
Ja i tak za to nawet nie płaciłem bo mój brat to kupił i nie jadł wiec sobie wziełem,dostałem w spatku :-DAxel pisze:ps. 737 to trociny...szkoda kasy.
A klatke to mam ćwiczyć nie dzień po dniu tylko np. w poniedziałek i w piątek tak żeby dać mieśniom czas do przyrostu i odpoczynku bo tak to chyba ma wyglądać tak?
- Axel
- Juventino
Naturalnie, że nie dzień po dniu 
Może być poniedziałek i piątek(ja klatkę ćwiczę w poniedziałek i czwartek).
Zamiast gainera proponuje diete + vitaminy z olimpa + omega 3 + ZMA + kreatyna + dekstroza = fajny zestawik

Może być poniedziałek i piątek(ja klatkę ćwiczę w poniedziałek i czwartek).
Zamiast gainera proponuje diete + vitaminy z olimpa + omega 3 + ZMA + kreatyna + dekstroza = fajny zestawik

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"