Serie A (19): JUVENTUS 0-0 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 17:20

Macie pretensje że Iaquinta wszedl za Del piero..A co ostatnio robil Iaquinta z Empoli :evil: Treze-forma ucieka liczylem ze strzeli :angry: No coż obrona wyglada najgorzej ze wszystkich formacji a praktycznie gra najpewniej..Ja chce nowego lewego obronce, Criscito bylby lepszy od Molinaro..Moze i Molinaro zagral dobrze ale przy pilce jak jest wszystko wyjazd :? Pomoc:
Marchionni-na Inter powinien zagrac w pierwszym, ta pilka podskoczyla,
bede go bronil bo go bardzo lubie praktycznie to on idzie zawsze 1 na 1 nie boi sie +
Zanetti-dobrze gra ale nim europy niepodbijemy
Nedved-nie no Pavel ma 35 lat a to nasza sila :shock:
Salichamidzic-niech gra na boku obrony albo pomocy
A tak na inny temat to ja jestem w 80% pewny że naszym "WIELKIM MISTRZEM" co do nas przyjdzie po sezonie bedzie Amauri...
No niema co badzmy realistami 12 pkt do Interu jest nie do odrobienia :cry: Myslalem że Rome mozemy spokojnie wyprzedzic ale... Jeszcze wierze w 2 miejsce ale ja na miejscu naszego prezydenta powiedzialbym:Alessio Secco-CIAO CIAO CIAO :!:

Meelex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 17:21

Obrona grala dosc dobrze, Zdenek akurat w ogole nie byl widoczny, pilke moze mial 2 razy przy nodze. Birindelli czesto wlaczal sie w akcje ofensywne, ale za duzo z tego nie wychodzilo. Ogolnie obrona dzisiaj :bravo:

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 17:23

Jak dla mnie KaTaStRoFa!!! Brak jakiegokolwiek pomysłu na akcje, piłka z głębi pola w pole karne albo piłka na skrzydle i to samo, długa piłka na osamotnionego Trezeguet. Fatalnie fatalnie fatalnie!!!! Cały czas to samo!!

I prosze, niektorzy niech sie tak nie podniecaja i wyrzywaja...bo karnego nie ma!! Wślizg czysty

I znowu brawa naleza sie naszemu przeciwnikowi :/

I znowu remis

I zamiast gonić chociaż Rome, bo Inter już poza zasięgniem, krok po kroku oddalamy sie

Niedlugo Milan nas dogoni i bedziemy walczyc o 4 miejsce :stop:

Generalnie cały czas robimy te same błędy, nie wyciągamy wniosków z poprzednich meczy!

shnatyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 17:32

Meelex pisze:Zal mi troche shnatyka i innych co mowia, ze Ranieri powinien odejsc.

Jestescie jak dzieci, jak Juve wygrywa to kazdy pisze " Ranieri - prawidziwy mistrz zmian, zawsze wprowadzi kogos, kto ma wplyw na strzelenie bramki po wejsciu" a jak Juve przegrywa to " Ranieri nie umie dokonywac zmian".

Zastanowcie sie zanim obarczycie tego czy innego porazka... :| i czy jestescie kibicami Juve czy kibicami klubu, ktory zawsze wszystko wygrywa, taki to sobie w Fifie stworzcie.. :|
Oczywiście, że jestem kibicem Juve!Tylko na prawdę nie lubię Rainieriego.Ani razu nie napisałem dobrego słowa o nim...ani razu go nie pochwaliłem...Dla mnie to nie jest to Juve które lubię oglądać, co nie znaczy, że im nie kibicuje!Zawsze w nich wierzę i kocham nawet jak przegrywają,ale niektóre rzeczy trzeba komentować na chłodno.Po za tym nie obarczyłem go porażką uważam, że nie jest trenerem na którego możesz zawsze liczyć.Takie jest moje zdanie i nie chcę aby dalej trenował Juve.W Fife nie gram bo dla mnie to plastikowe piłkarzyki i gra na schematy...

A i jeszcze jedno!"Co jest silniejsze armia lwów dowodzona przez owcę czy armia owiec dowodzona przez lwa?" Nie chcę żeby ktoś sobie pomyślał , że uważam Juve za owce ale faktem jest, że nasz zespół jest świeży w Serie A i trzeba troszkę czasu żeby się zgrać na maxa a do tego potrzebny jest "mądry" trener.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2008, 18:16 przez shnatyk, łącznie zmieniany 1 raz.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 17:38

kurcze musimy wyjsc z tego kryzysu i najlepszym na to momentem bedzie środowy mecz z Interem - mysle ze na ten mecz pilkarzy nie trzeba motywować specjalnie bo mecz sam w sobie jest hitem

sytuacje z meczu

skrót
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2008, 20:49 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 17:55

Meelex pisze:Jestescie jak dzieci..
Ty tez jestes jak dziecko, moze jednak pozwolisz pisac ludiza to co mysla? Moj stosunek do Ranieriego jest niezmienny... zreszta co ja sie bede tlumaczyc.

Co do Molinaro to nie wiem nad czym te zachwyty? W obronie nie mial kompletnie nic do roboty, a jesli siegnac pamiecia do poprzedniego ligowego spotkania to przypomni sie, ze kazdy robil z niego wiatrak a jego centry byly lekko mowiac nieudolne. A, ze dzisiaj mial miejsce na szkrzydle i je podwajał w ataku... coz to jego zasrany obowiazek bo biegac jeszcze potrafi.
Ja wyroznilbym Nedveda i Iaquinte - im chbya najbardziej zalezalo i mieli umiejetnosci zeby szarpnac w ofensywie.

calma calma
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 17:58

Pluto pisze:a jesli siegnac pamiecia do poprzedniego ligowego spotkania to przypomni sie, ze kazdy robil z niego wiatrak a jego centry byly lekko mowiac nieudolne.
A my chwalimy Jego występ w meczu dzisiejszym, a nie z catanią.

Pluto pisze:bo biegac jeszcze potrafi.
Aha. To uważasz że Molinaro tylko biegać potrafi?

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 18:14

Znowu tracimy 2 pkt.Mecz nie był taki zły, tylko ze względu na to,że akcje przeciwnika można było policzyć "na palcach jednej ręki".Mieliśmy znaczącą przewagę,ale niestety nie potrafiliśmy jej wykorzystać.

Brawa dla Sampdorii za to, że tak dzielnie się bronili.

Moim zdaniem nieudana zmiana(< Del Piero , Iaquinta > ).Del piero na pewno podciągnął by grę Juventusu.

Marchioni dostał szansę, ale w sytuacji w której nie miał nas zawieść nas zawiódł.Ten kto oglądał to spotkanie chyba będzie wiedział o co mi dokładnie chodzi.

Mieliśmy sporo akcji w których powinna paść bramka, jednak niestety nie było zawodnika który skutecznie by to wykończył.

Te niewykorzystane sytuację na pewno nie cieszyły,a jak oglądałem niektóre fragmenty tego spotkania to nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać :?

A co do strat, które mamy do Interu i Romy, i do naszych szans na scudetto to chyba nie wygłoszę swojego poglądu bo jest ono takie,że zasługiwało na kartkę :lol:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 18:16

Bobek1991 pisze:Niedlugo Milan nas dogoni i bedziemy walczyc o 4 miejsce :stop:
A Ty myślałeś, że sie tak nie stanie? Od samego początku powtarzam, że Milan to zbyt klasowa drużyna i nie da się zostawić w szarej stawce.
Jeśli chcemy awansować do LM, lepiej zadowolmy się tym 4. miejscem i prześcignijmy Violę. Bo o wicemistrzostwie Włoch póki co można pomarzyć. Aż głupio zabrzmi, (nie myślałem, że to napiszę) ale jedynym wyjściem są transfery. Bo z takim materiałem Ranieri może z dumą powiedzieć że jest czwartą siłą Włoch. Bo ani drugą, ani trzecią to raczej nie jesteśmy.
Moggi, wróć.

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 18:55

ale niektórzy pieprzą głodne kawałki. owszem, remis w takim meczu to praktycznie porażka. obie drużyny miały swoje szanse na strzelenie bramki, ale to nie Sampdoria uzyskała 1 punkt, a Juvenstus stracił 2.

nie ma mowy o żadnym karnym. najpierw było trafienie w piłkę, a dopiero później piłkarz Sampy siłą rozpędu trafił w Marco. dobra połowa Alexa? się pytam z której strony? owszem, po wejściu Vicenzo za DP, który nie pokazał nic szczególnego, gra się nie polepszyła, ale akurat na niego nie można narzekać. cała drużyna odpuściła drugą połowę. bardzo szkoda sytuacji Marco i Davida, bo wtedy zupełnie inaczej wyglądałby mecz.

Ranieri się nie zna? na czym? na ustaleniu taktyki i składu? a co mógł lepszego wyczarować z obecnej kadry? chyba jedynie Hasana na prawą stronę obrony i Almirona albo Tiago na pomoc (pominę ich obecną formę, bo to zupełnie inny temat - rzeka).

tracimy kolejne punkty do Romy. ucieka nam wicemistrzostwo, a w chwili obecnej musimy bronić trzeciego miejsca. do końca sezonu jeszcze praktycznie runda rewanżowa i wszystkie mecze z silnymi drużynami gramy u sibie (jedynie z Interem na San Siro). cel priorytetowy - wicemistrzostwo, bo nie wierzę, że jakakolwiek drużyna jest w stanie dogonić Inter. w pierwszej kolejności czego potrzebujemy, to wzmocnień. w chwili obecnej nasza linia defensywa to ser z dziurami. z pomocą również nienajlepiej, ale wątpię, żeby zarząd dokonał jakichś drastycznych wzmocnień w styczniowym okienku transferowym. bedzie ciężko. nie da się ukryć. ale wierzę w możliwość zajęcia drugiego miejsca na koniec sezonu.

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 19:02

tabo89 pisze:kurcze musimy wyjsc z tego kryzysu i najlepszym na to momentem bedzie środowy mecz z Interem - mysle ze na ten mecz pilkarzy nie trzeba motywować specjalnie bo mecz sam w sobie jest hitem

sytuacje z meczu
Wątpię żeby dwa mecze zremisowane można było nazywać kryzysem tym bardziej, że zespoły te są dosyć dobre.Ale co do obrońcy masz racje, ale musielibyśmy chyba przegrać 10 meczów pod rząd żeby przekonać zarząd do kupienia obrońcy kalibru Barzagiego :angry: .Tym bardziej, że Roma nie ułatwia nam zajęcia drugiego miejsca :doh:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 19:06

białas pisze: Ranieri się nie zna? na czym? na ustaleniu taktyki i składu? a co mógł lepszego wyczarować z obecnej kadry? chyba jedynie Hasana na prawą stronę obrony i Almirona albo Tiago na pomoc
Oj, cosik wątpię, że byłoby to lepsze rozwiązanie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 19:21

A nie ? Co zagrał Birindelii i co zagrał Hasan prócz bezsensownych wrzutek na plecy Iaquinty i Trezeguet ? Tak bezsensownej gry nie da sie wytłumaczyć :/ Kto wie czy Almiron czegoś by nie szarpnął, a Brazzo mógł sobie śmigać na prawej obronie, ale mister Ranieri pobudka w 75 min jak zawsze i myśli że odrazu nam odwróci grę zespołu...
Świetne zmiany przeplata nam dziwnymi, chociaż dziś pola do manewru nie miał dużo
Tak czy owak, VdV lub Diego ściągnąć jak najszybciej, nie ma na co czekać

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 20:01

Judzio pisze:A nie ? Co zagrał Birindelii i co zagrał Hasan prócz bezsensownych wrzutek na plecy Iaquinty i Trezeguet ? Tak bezsensownej gry nie da sie wytłumaczyć :/ Kto wie czy Almiron czegoś by nie szarpnął, a Brazzo mógł sobie śmigać na prawej obronie, ale mister Ranieri pobudka w 75 min jak zawsze i myśli że odrazu nam odwróci grę zespołu...
Świetne zmiany przeplata nam dziwnymi, chociaż dziś pola do manewru nie miał dużo
Tak czy owak, VdV lub Diego ściągnąć jak najszybciej, nie ma na co czekać
Wybacz, meczu nie widziałem. Ale wątpię, że Tiago, czy Almiron zagraliby dobrze...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2008, 20:11

Ależ Iaquinta gra nierówno. Raz wyjdzie mu fantastyczny mecz, a następnym razem gra jak cień Tiago... Potrzebujemy jednak napastnika, który będzie nie zastępcą czy następcą Trezeguet, ale pewnym partnerem dla niego.

Zablokowany